Valmistalo Espanjaan

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  miara
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.06.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Hola,

  Olen asunut 9 vuotta Madridissa ja olen miettinyt tontin ostamista jostain Madridin lähi-alueelta. Haluaisin tuoda Suomesta valmiin puutalon, mutta ennen kuin otan yhteyttä suomalaisiin yrityksiin, niin haluaisin kysyä onko jollain kokemusta asiasta?

  Kestääkö nämä valmistalot Madridin kuumuutta, kun se kesällä voi olla yli 40?Ilmasto on myös todella kuiva.

  Kiitos!

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  olen joskus kuulut kun miehet puhuivat et tupajumit sun mut otokat syo talon espanjassa hyvin nopeasti

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Tupajumeista en tiedä, mutta ota yhteyttä CE Loghouses http://www.celoghouses.com

  …ja sano terveiset minulta… 🙂

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Vastaus: Empä tiedä!

  Tupajumi esiintyy myös Suomessa. Vielä joitakin vuosia sitten, jos jumi löytyi talosta, niin palokunta sen poltti. Näin oli laki. Nykyisin kai talo huputetaan ja myrkytetään, luulisin? Kai polttaminen aikanaan tehosi, koska en ole mitään uutisointia ko aiheesta Suomessa.

  Mutta Espanja. Sellainen ”kokemus” on näistä nävertäjistä, että niitä kyllä on. Löysin aivan mahtavan piirongin roskiksen vierestä ja sain sen kovalla vaivalla kotiin ja terassille kunnon puhdistusta varten. Komea siitä tulikin. Kuitenkin alkoi ihmetyttää, että mistä kummallista purua alkaa ilmestyä terassin lattialle. Piironki vaan ympäri ja tutkimaan. Selvisi, että puiset jalat olivat aivan ontot ja ne olivat aivän höttöä, vaika pintalakka kiilteli komeasti. Vaimoni väitti kuulevansa puun sisältä rouskimista ja ehkä kuulikin. Minä en ruvennut edes kuuntelemaan. Jumien vallassa oleva kaluste lähti meiltä ja vähän äkkiä!

  LINKKI

  Tomas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  Honkarakenne

  Luultavasti näiltä löytyy infoa tupajumifobisteillekin..

  -t-

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kysymys numero 1 itselle,miksi espanjassa ,eikä sen puoleen muissakaan välimeren maissa ole käytännössä puutaloja??Olisiko paikallisissa ilmasto-oloissa jotain ,joka suosisi kivi ja tiilirakentamista?
  Ja selitys ei taida olla se ,että espanjan metsät meni merenpohjaan suuren armadan mukana.Puu ei ole espanjan lautatarhoilla sen kalliimpaa kuin suomessakaan,taitaa olla päinvastoin.

  LINKKI

  Palermitana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 22

  Meidän Fuengirolan talossa söivät termiitit alakerran oven karmit. Asunto oli ollut tyhjänä muutaman kuukauden ajan. Ihmettelimme ensin, kun vessan ovea ei voinut sulkea. Karmit näyttivät turvonneilta. Sitten huomasimme että valkoisen MDF-listan alla oli pehmeää, vaaleaa puuta, jota termiitit olivat syöneet ja johon ne olivat rakentaneet tunneleita. (Niille oli kelvannut myös muutama kirja kirjahyllystämme sekä iso ruskea aaltopahvilaatikko.)

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746
  Tomas kirjoitti:

  Honkarakenne

  Luultavasti näiltä löytyy infoa tupajumifobisteillekin..

  -t-

  Hirsitalolla on ainakin yksi mahtava ominaisuus. Esim Japanissa Koben kaupungin pahimmalla järistysalueella tuho johti kaikkien rakennusten romahtamiseen lukuunottamatta yhtä. Se oli suomalaisvalmisteinen hirsitalo joka kökötti ainoana, kuin mitään ei olisi tapahtunut!

  LINKKI

  Tomas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  Noo jos täällä rakennettaisiin puutalot yhtä antaumuksella ja ammattitaidolla kuin kaikki muutkin talot, niin taitaisi lopputulos olla lähempänä sutta-ja-sekundaa.. kuten näiden tiilitalojenkin kanssa.. Ilmasto-olosuhteiden osalta kyllähän Suomessa ilman kosteus on hieman pienempi kauttaaltaan, ainakin verrattuna tänne rannikon ilmastoon, mutta kyllähän Suomen vuosittaiset >60 asteen vaihtelut asettavat omanlaisia haasteita, joten en oikein suorilla usko että puu ei toimisi myös Espanjassa.

  Vaikka ilmasto tuossa Pyreneitten toisella puolella on jo aikalailla erilainen kuin täällä niemimaalla, niin Ranskassa puurakentaminen on ollut käsittääkseni kasvussa koko ajan. En tiedä kuinka Honka-Rakenteen myynti on lähtenyt vetämään, mutta ainakin myyntikonttori on vielä pystyssä.

  Tuholaisia vastaan puu kyllästetään tarvittavilla myrkyillä (painekyllästyksessä käytetty kupari-arseeni-kromi suojaa myös tulolaisia vastaan). Näin ainakin Suomessa, joten voisin olettaa että samoja tuholaisia täälläkin esiintyy. Joten isompi huoli voisi olla rakenteiden tuulettamisesta, joka tuntuu olevan käsittämätön asia täällä päin. Eli veikkaisimpi että mikäli vesieristykset ja rakenteiden tuuletus on kunnossa, niin voisi tuollainen hirsi-rakenne jopa toimia täällä..

  Lisäksi tuohon maanjäristys-esimerkkiin lisäisin, että puurakennus ei vaadi läheskään niin kovaa alustaa kuin kivitalo. Eli jos olette joskus mittauttaneet maaperää, kuinka paljon on ’maapohjan vajoama’ (vai mikä tuo oikea termi on) niin kivitalon osalta alustan pitää olla aikas lailla kovempi kuin puutalolla. Tosin täällä ei routa tms. aiheuta samanlaisia vaatimuksia kuin Suomessa, mutta toisaalta taasen – ainakin meidän talossa – vaikuttaa että lattian alla ei ole minkäänlaista lämpi- tai vesieristystä ilmeisesti juurikaan tuosta syystä (eli ei ole ilmaston aiheuttamaa tarvetta)..

  Tai en tiedä onko täällä osaamattomuus ja tietämättömyys syynä noihin asunto-ongelmiin, vai onko perusteena perinteet (kuten esim. Englannissa), vai onko sitten säästäminen kustannuksissa (eli ahneus isoihin katteisiin) aiheuttanut – omasta mielestäni – asuntojen tason laskemisen aliarvoiseksi..

  Mutta mikäli joku on kiinonstunut noista puutalo-suunnitelmista, ja on yhteydessä sitten vaikkapa noihin em. firmoihin, niin itseäni kiinnostaisi kuulla heidän kommenttejaan noihin esitettyihin argumentteihin puolesta ja vastaan..

  -t-

  ps. huomasimpa että alkuperäinen kysymys oli esitetty Madridista, joten ilman kosteuden suhteen ei varmaankaan ole samanlaisia haasteita kuten täällä rannikolla. Itseäni kiinnostaisi myös tietää/verrata hintatasoa puutalon materiaalien ja pystytyskustannusten suhteen..

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  ”että puurakennus ei vaadi läheskään niin kovaa alustaa kuin kivitalo. Eli jos olette joskus mittauttaneet maaperää”

  Ainakin uutiskuvien perusteella huonosti perustettujen mökkien omistajat saavat tehdä hirsitaloineen muuttoilmoituksen ainakin seuraavaan kylään asti, paljon tuossa mittaukset painaneet.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.