Välittäjien palkkiot

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  emppu103
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.07.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  En tiedä, onko tämä oikea lokero aiheelle, joka mietityttää monellakin tavalla. Espajanjassa kiinteistövälittäjät ottavat välityspalkkiona 5 % + iva (paljonko se muuten nyt on?), joka on mieletön kiskurihinta. Suomessahan tuo on jotain 4 %:n luokkaa ja siihen sisältyy alv. Ja nuo Aurinkorannikon ja ympäristön markkinat ovat valtaisat, myytävää löytyy, jos vain haluaa myydä.Välittäjät ottavat kohteen kyllä vastaan,lyövät sen nettiin ja tulostavat toimistonsa ikkunaan kuvan ja se siitä, toivotaan parasta, että joku sattuisi huomaamaan. En ole vielä törmännyt välittäjäänkään, joka oikeasti tekisi töitä ja etsisi kiinteistöille ostajaa aktiivisesti. Kovaa palkkiota perustellaan sillä, (ainakin minulle) että kun pitää ajaa näyttämään asuntoa, jonne on keskustasta 15 km:n matka, kun asun maalla. Herranen aika! asunnon hintaakin voisi vähän kurittaa, jos ei tarvitsisi miettiä esim. 200.000 hintaiselle asunnolle n. 12.000 välityspalkkiota päälle. Vuokrata sitä on halunnut jokainen ja on sitten ottamassa minulta välityspalkkiota, kun mahdollinen vuokralaisehdokas on tarjolla. Höpö höpö tässäkin, enhän minä ole etsinyt vuokralaista vaan välittäjä vuokrattavaa asuntoa. Siitä pitää sopia vuokralaisen ja välittäjän kesken. Minulla on vuokralle tulijoita omastakin takaa, en tarvitse siihen asiaan välittäjän apua. Ja vuokraan vain tutuille.

  Onko muuten niin, että jos vuokraa esim. 11 kuukaudeksi asunnon, sitä ei saisi myydä tuona aikana? En ole kuullut sellaisesta. Mutta enpä ole kuullut monesta muustakaan asiasta.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  tarjous % paljonko olet halukas maksamaan valityspalkkiota. Yleensa 5% on normaali valityspalkkio myyntihinnasta.

  -Pyyda valittajalta; tieto siita missa ja miten asuntoasi mainostetaan, lista asuntossa kayneissa ”ostajista” ja siita tehtyja arvioita; kuinka monen ”yhteistyokumppanin” kanssa han tyoskentelee ym.

  -Pyyda myos komparatiivinen myyntihinta-arvio ja lista viime kuukausina alueella myydyista samankaltaisista asunnoista.

  Joka maassa on omat systeemit ja %.

  En ole vielä törmännyt välittäjäänkään, joka oikeasti tekisi töitä ja etsisi kiinteistöille ostajaa aktiivisesti.

  -Vaikka asunnonmyynti onkin hidasta talla hetkella taytyy taalta loytya oikeastikin asuntoja myyvia valittajia meneehan niita kuitenkin jonkun verran kaupaksi. Myyntikohteesi voi olla mielenkiintoinen tai sitten ei.

  Kovaa palkkiota perustellaan sillä, (ainakin minulle) että kun pitää ajaa näyttämään asuntoa, jonne on keskustasta 15 km:n matka, kun asun maalla.

  En pida palkkiota (5%) kalliina mutta ehka kyseinen valittaja valitsi vaaran argumentin selittaakseen sinulle mista palkkio muodostuu.

  Taas mita tulee asunnon myyntiin vuokra-ajalla , tutustu uuteen vuokralakiin jossa asia on maaritelty.

  ”11 kk” vuokrasopimus sinansa ei ”kerro” onko kyseessa valiaikainen vai vakituinen 3 vuoden sopimus.

  Joten miten laki velvoittaa molempia osapuolia ”11 kk” sopimuksessa on vaikea tietaa tuntematta sopimuksien sisaltoa.

  Myos onko sopimus tehty ennen uutta lainsaadantoa vai ei.

  Ja onko vuokralaisella etuosto-oikeus.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Onhan tuo aivan kamalaa että välittäjä/meklari ottaa ihan palkkion välittämästään asunnosta. Täällä Thaimaassa sitä kutsutaan kusettamiseksi ja Suomi lisäksi.

  LINKKI

  emppu103
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.07.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Kai se välittäjä ottaa palkkion, mutta jos minä en ole se joka on antanut toimeksiannon, niin miksi minun pitäisi maksaa. Eikös se ole vuokralainen, joka etsii ja löytää ja maksaa. Ainakin neljä kiinteistövälittäjää on kysellyt asuntoa asiakkaalleen, mutta kun minä en suostu siihen, että maksaisin kuukauden vuokraa vastaavan summan välittäjälle edes puoliksi vuokralaisen kanssa, kuten eräs ehdotti, niin asiasta ei heidän kauttaan ole tullut mitään.

  Toisekseen, sen 5 % palkkion myynnistä nielisi, mutta mukanahan on vielä sitten tuo iva, joka lisätään päälle, eli palkkio todellisuudessa on aivan muuta kuin 5 %,ja jos saisi myynnissä edes omat pois, mutta tässä maailmantilanteessa jos asunto menee kaupaksi, köniin tulee, että rutisee. Niin että olkoon. Menee jos menee ja jos ei niin lapsenlapset sitten jakaa perintönä… Syy myyntiin on vain se, etten jaksa hoitaa paikkaa. Ja harvemmin on vuokralaisen kanssa hoito onnistunut. Päuinvastoin, on maalattu, puunattu ja roudattu roskia pienen auton pienessä takaluukussa sitä myöten roskiin, kun on ehditty. Eli se mitä vuokrana olen saanut, on mennyt espanjalaiselle rakennusmiesnaapurille, joka ei aina ja kaikin osin ole edes halunnut kaikkea rahaa tekemästään työstä, kun on ollut pahoillaan toisten tekemästä vahingosta ja työmäärästä.
  Ja vaikka rikosilmoituksia yms ilmoituksia olen pahimmasta henkilöstä tehnyt, ei ole paljon auttanut asiaa. Nyt valitsenkin vuokralaiset itse ja vain sellaisia, joita tavalla tai toisella tunnen tai kykenen heidät saattamaan oikeuden eteen Suomessa. Se muuten onnistuu, yksi juttu on ratkaistu hyväkseni Suomessa käräjäoikeudessa koskien vuokravelkoja ja muita maksamattomia laskuja tästä Espanjan talostani. Ja rahaakin on saatu jo jonkin verran ulosmittauksen myötä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.