Vaihto-opiskelu Espanjassa

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Niki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.05.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 4

  Heips!

  Olen lähtemässä vaihtoon Barcelonaan syksyllä ja kyselisinkin nyt teiltä, että onko tietoa mahdollisista stipendeistä, joita voisiin vaihtoon lähdettäessä hakea? Löysin Suomi-Espanja Seuran (http://www.suomiespanjaseura.fi/fi/index.php) ja he myötävät mm. matka-apurahoja. Mutta onko muita paikkoja? Ja onko kokemusta miten hyvä täytyy koulussa olla tai muita vaatimuksia, joita tommoisiin yleensä vaaditaan? 🙂

  LINKKI

  Tulppu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 239

  Riippuu varmaan minkälaisen koulun kautta olet lähdössä vaihtoon.. Onko kyseessä Erasmus-vaihto`?

  LINKKI

  Viletsu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 25

  Moikka ja hauska tavata täällä toinenkin joka on lähdössä vaihtoon Espanjaan! Minulla edessä syksyllä 2010 ja odotan innolla. Barcelona on varmasti hieno kaupunki ja katalaanikin tulee tutuksi.

  Yleensä järjestöillä, joiden kautta lähdetään, on jonkinlainen apuraha joita myönnetään tietyin perustein. AFS:llä jonka kautta itse lähden tulee erillinen apurahahakemus, jonka voi halutessaan täyttää.
  Tuo matkaraha voi olla ihan hyvä. Paikalliset Lions Clubit myöntävät myös stipendejä vaihto-oppilaille, joten kannattaa etsiä käsiinsä sinun paikkakuntasi yhteyshenkilö.
  Meidän kohdalla on tilanne sellainen, että järjestö ottaa maksut erissä (10% – 45% – 45%), ja raha-asiat hoidellaan vain yksinkertaisesti lainalla pankista.

  Vaatimuksia stipendeille ja apurahoille ovat juuri koulumenestys, mutta mikä sitäkin suuremmin vaikuttaa, on perheen sen hetkinen taloudellinen tilanne ja vanhempien kuukausipalkka. Ja voihan stipendejä saada pienempiäkin summia, vaikka taloudellinen tilanne olisi hyvä.

  Oikein hauskaa vaihtarivuotta sinulle!
  Minkä järjestön kautta lähdet?

  LINKKI

  Niki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.05.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 4

  Hei taas,

  Lähden tosiaan Erasmus-vaihtoon Savonia-ammattikorkeakoulun kautta. Olenkin siellä jo tehnyt Erasmus-stipendihakemuksen, joka kuuluu kaikille Erasmus-vaihtoon lähtijöille. Kv-tuutorimme vain mainitse, että on mahdollista saada jotain muitakin stipendejä. Hän ei kuitenkaan tiennyt niistä sen tarkemmin mitään, sanoi vain, että pitää itse etsiä tietoa. Tosin tällä aikavaroituksella tuskin enää mitään mistään Erasmus-vaihtorahan lisäksi saa. (Lähden ”jo” syyskuun lopussa.) Mutta itse vaihtoon lähtökin varmistui niin myöhään, siksi näin myöhäinen etsintä stipendien suhteen.. =) Ehkä turha muutenkin haaveilla, kun tuo koulumenestys ei ole koskaan ollut kympin -luokkaa.. Mutta kiitoksia kuitenkin!

  LINKKI

  Pullamarsu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Toivottavasti tämä ei poikkea kovin paljoa aiheesta, mutta uteliaisuuttani kyselen. 😀

  Eli siis, käyn vasta 2. asteen koulutusta, eikä vaihto-oppilasvuosi ole mielessäni vielä moneen vuoteen. Olen kuitenkin yrittänyt suunnitella tulevaisuuttani niin, että pyrin lukion/ammattikoulun jälkeen johonkin ammattikorkeakouluun ja sitä kautta vaihtoon Espanjaan.

  Vaikka minulla ei ole mitään tietoakaan tulevasta opiskelupaikastani 2. asteen koulun jälkeen, niin olen kiinnostunut tietämään erilaisista mahdollisuuksista. Millaisia mahdollisuuksia esimerkiksi Tampereen ammattikorkeakoulu tarjoaa?

  Taustastani kerron vielä sen verran, että käyn kaksoistutkintoa. Suoritan siis lukion ja audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon 4 vuodessa. Koulun jälkeen minulla on siis käsissäni paperit lukiosta ja ammattikoulusta. Toivottavasti niillä eväin pääsen johonkin hyvään kouluun.

  LINKKI

  karo.t
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.07.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 29

  erasmukseen liittyviä stipendejä voi selvittää yliopistolta, johon on matkalla.. suurin osa tutuista amerikkalaisista sai stipendejä täällä ollessaan.. stipendit espanjaksi becas ja niitä tarjoaa jos jotkut tahot, joten ei muuta kuin kyselemään..

  Tampereen ammattikorkee tarjoaa monia vaihtoehtoja, mutta vaihtariksi lähtöön vaikuttaa aina monia asioita… tarjonta riippuu ihan linjastasi, ei koulusta näin pääpiirteittäin. Näin ammattikorkeessa. Itselläni siellä on tuttuja raflalinjalla ja heillä on espanjakin vaihtoehtona. yliopistoissa valinnanvaraa on edelleen enemmän, mutta Espanja taitaa ihan melkeinpä kaikilta jo löytyä.. silä, onko 2 paperit ei kouluun pääsyssä ole merkitystä niinkään 😉 vain työelämässä…

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.