Vaatiiko Espanjan verottaja aina 6kk maassaoloa ennen kuin…

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Vaatiiko Espanjan verottaja aina 6kk maassaoloa ennen kuin…

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  phahero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 0

  antaa leiman Suomen verottajan lomakkeeseen 6132f, jonka Suomen verottaja vaatii todistuksena hyväksymisestä Espanjan verotuksen piiriin?

  Eli onko orkkilaisilla päivitettyä tietoa Fugen alueen käytännöistä, varsinkin jos Suomeen ei ole mitään siteitä ja elämä on siirtynyt Espanjaan pysyvästi ja kokonaan. Eli kiteytettynä vielä; jos residenssi, pysyvä osoite Espanjassa, ei mitään siteitä Suomeen – voiko leiman saada paperiin heti ilman 6kk:n oleskelua.

  Asia huomattavan ajankohtainen.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ja uusi tieto on etta: Kun olet ollut Kaupunginkirjoilla 183paivaa niin pyydat sielta todistuksen.Saman verovuoden aikana elikka 1.1.-31.12.
  -Certificado de empadronamiento para Hacienda.
  Menet Verotoimistoon ja pyydat verohakemuksen. Taytat sen ja jatat sisaan.Parin viikon kuluttua saat sen todistuksen postissa kirjattuna kirjeena.
  Tama tieto on tietysti niille jotka saavat elaketta /tuloja Suomesta.
  Meilla ei niita Suomesta tuotuja kaavakkeita leimata enaa,(muuttui hakusysteemiksi viime Marraskuussa 2010) nyt haetaan sita todistusta ja niilla on muuten 3kk aikaa vastata mutta kaytannossa se tulee 10-15 paivassa.
  Tama nyt sitten Las Palmasissa joten kysy sen paikkakunnan verotoimistosta, meilla ei pyydeta aikaa eika ole suurta jonoa.(Muuten pelisaannot ovat samat koko maassa)
  Jos sulla on epaselvaa nuo 183paivaa niin voit lukea netista sen Espanja-Suomi verosopimuksen.

  LINKKI

  harrison
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.08.2007
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 84

  Kaksi päivää sitten kyseinen asia oli esillä ”livenä.” Virkailija sanoi, että kun tulee 6 kuukautta täyteen, niin sitten uudestaan. Täytyy myös pystyä ”todistamaan,” että on oleillut kyseisen ajan juuri Espanjassa. Näin meille, täällä Manner-Espanjassa. Lieneekö myös toisenlaisia kokemuksia, käytäntöjä tällä mantereella?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  tietysti laki on koko maassa tassa veroasiassa sama, siis laki ei ajantilaukset ja jonotukset. Meilla ei kay muu todistus verotoimistoon kuin Kaupungintalon antama virallinen todistus.
  1. Vuokrasopimus 2. Kaupunginkirjoille 3. Todistus

  Espanja ei voi antaa kenellekkaan tata todistusta Suomeen vietavaksi jos ei tayta vaatimuksia kun Suomi ei ota vastaan jos ei tayta verosopimuksen vaatimuksia.
  Ennen poydassa esitit Suomesta tuodut paperit ja he leimasivat sen Suomen kaavakkeen. leima ja silla selva. Mutta kun huomattu etta ihmisilla ei olekaan monesti vaan 1 elake vaan useampia ja useammasta maasta niin nyt se muuttui hakemukseksi kun niitten ihmisten joilla on useampi kuin 1 elakkeen maksaja on useasti veronilmoituksen teko velvollisuus.
  Kun sinusta tulee espanjassa verollinen niin sinuun patee samat verolait kuin Espanjalaisilla.

  Tyoskentelet tassa maassa useammalla tyonantajalla ja tai saat myos tyottomyyskorvausta vuoden aikana, vaikka tulot olisivat pienet pitaa sinun tehda veroilmoitus.

  Ota huomioon etta voit myos laittaa vahennyksiin esim. vuokran.

  LINKKI

  harrison
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.08.2007
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 84

  Kerroin vaan avustajana ollessani kyseisen käytännön täällä Manner-Espanjassa.
  Tästähän oli kyse ketjun aloittajalla 😉

  ”Kun sinusta tulee espanjassa verollinen niin sinuun patee samat verolait kuin Espanjalaisilla.”

  Minä olen verovelvollinen Espanjassa. Ei minulla ole sitä vastaan mitään kielteistä, samoin kuin
  ei mitään muutakaan lakia/velvoitteita vastaan. Jos olisi, niin lähtisin ”nostelemaan” täältä.
  Viihdyn Espanjassa erittäin hyvin.

  LINKKI

  Gary
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6

  Kirjoittelin tästä muuallekin, mutta se keskusteluketju oli kovin vanha. Tämä on tuoreempi.

  Sain juuri Eläkevakuutusyhtiöltä kirjeen: ”…on myöntänyt teille jatkoeläkkeen. Eläke on täysi eläke 1.6.2011 alkaen.”

  Jos teen yrityksen lopettamisilmoituksen ja myyn kaiken omaisuuteni Suomessa ja teen pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Teneriffalla Puertoon ja muuttoilmoituksen Suomeen..ja ja ja haen (miten mistä millä ehdoin) sitä ”residenssiä” Espanjaan, niin pääsenkä 0-veron piiriin? (Yksityinen työnantaja, nyt työkyvyttömyyseläkkeellä, maksajana Tapiola)

  2006 oli jokin muutos Suomessa, sen löysin netistä: ”Verosopimuksia ei ole muutettu. Esimerkiksi Espanjan kanssa tehty verosopimus edelleenkin tavallisesti estää yksityissektorin eläkkeen tuloverotuksen Suomessa.”

  Pitääkö Espanjalaisille todistaa työkyvyttömyytensä erikseen, vai riittääkö vakuutusyhtiön päätöksestä käännös. (ks. yllä) Eläkkeen jatkohakemuksen liitteenä oli B-todistus lääkäriltä jossa työkyvyttömyys määriteltiin ”toistaiseksi” mutta ei siellä sellaista rastin paikkaa olekaan kuin ”lopulliseksi”. Invaliditeettiprosenttia ei ole, koska vika on päässä, ei fyysinen.

  Tuo joku 182 (?) päivän oleskelu ei ole ongelma. Lähtisin Tenskulle jäädäkseni. Saan melko hyvää työkyvyttömyyseläkettä. Näillä palstoilla on keskusteltu myös jostain 7000 euron rajasta vuodessa. Mulla menee kyllä sen ja 17000 euronkin yli.

  Mikä on viimesintä tietoa asiasta? Anyone? Please…

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Gary:
  ”Pitääkö Espanjalaisille todistaa työkyvyttömyytensä erikseen”

  Pitää.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  laita mulle sahkopostia tulemaan niin kerron miten sinun tulee toimia ettet tee kaksinkertaista tyota turhaan.

  suomenkielinenpalvelutoimisto@yahoo.es

  LINKKI

  Gary
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6

  Psyykkisen sairauden ”todistaminen” voipi olla hieman hankalaa. Suomessakin minua hoidettiin väärällä diagnoosilla toistakymmentä vuotta, kunnes kekattiin että kärsin kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, eli bipolarisuudesta. Ja vieläkään, kun diagnoosista on jo yli 6 vuotta, ei ole löydetty oikeita nappeja tilannetta korjaamaan.

  Millä mä tämän ”todistan” jollekin espanjalaiselle lääkärille?

  Ihme kun sain Suomessa hullunpaperit läpi.

  G?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Gary, hoi! Tätä järjestelmää, jonka kautta sinäkin sitten loppujen lopuksi sait varmistettua tuon työkyvyttömyyseläkkeesi, ylläpidetään myös verovaroilla, jos toki kyllä myös maksamillamme vakuutusmaksuilla.

  Eläketulosi ovat sen verran kivaa luokkaa espanjalaiseen elintasoon verrattuna, että etkö huomaa että aivan vain silkkaa ahneuttasi sinä haluat päästä tuon nollaverotuksen piiriin. Jos ryhdyt ’verovelvolliseksi’ Espanjalle, tulee sinun tosiaankin osoittaa mielenterveydellisistä syistä johtuva työkyvyttömyytesi. Siinä hommassa saattavat ”voiteet tulla kalliimmaksi kuin sukset”.

  No, tokihan saat toimia juuri niin kuin itse päätät toimia, mutta muistutan kuitenkin, että ahneella on tunnettu loppu. 8)

  LINKKI

  Gary
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6

  Hei,

  Saan eläkkeeni yksityseltä puolelta eläkemaksuja maksaneena ja eläkeyhtiöiden niitä sijoittamalla hankkimasta varallisuudesta. Myönnän, että silkkaa ahneuttani haluaisin 0-veron. Euroopan tilanne ja mm. Espanjan taloustlanne on aika huterissa kantimissa tällä hetkellä ja on vaikea sanoa tulevaisuudesta.

  Minulle tällä kertaa muutto olisi kuitenkin viimeinen liikkeeni pitkin Eurooppaa ja muuallakin elämää viettäneenä. Haluaisin varmistaa mahdollisimman hyvän elintason, sen verran kuin nyt tässä tilanteessa mitään voi varmistella.

  Espanja voi joutua melkoiselle taloskuurille tuota pikaa ja vaikka toisaalta voisin olla talkoissa mukana maksamalla Espanjaan veroa, saattaa esim ALV nostaa Espanjassa pian hintoja ja elämisen kustannuksia.

  Olen kapitalisti, joka on koko työuransa pyrkinyt tuottamaan yrityksille voittoa. Siksi on luonnollista, että olen ahne paska. Eikä tässä nyt edes hirveän isoista summista ole kysymyskään.

  Pahoittelen jos olen harmistuttanut jonkun näillä kyselyilläni. Anteeksi.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Gary kirjoitti:

  Pahoittelen jos olen harmistuttanut jonkun näillä kyselyilläni. Anteeksi.

  Höpsis. Ei mitään anteeksipyydettävää sulla. Tämä on keskusteluforumi ja jos jollakulla menee herne nenään jonkun toisen mielipiteiden vuoksi, niin se on kyllä sitten voi voi. 8)

  Itse saatan kirjoittaa joskus hieman särmikkäästi, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että olisin pahoilla mielin. Yritän kuitenkin pysyä suht koht asialinjalla, koskapa esimerkiksi tahalliset toiseen keskustelijaan kohdistetut loukkaukset eivät mielestäni kuulu hyvään keskusteluryhmäetikettiin.

  Kirjoituksesi ovat täällä aina tervetulleita, joten laita vaan tekstiä, jos tuntuu siltä, että on jotain sanottavaa tai kysyttävää.

  Ja mitä poliittisiin suuntauksiin tulee, niin olen työssäni saanut havaita, että maistuu se konjakki kommunistillekin. 🙂

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Huhtikuun Ole-lehden numerossa oli hyvä artikkeli työkyvyttömyyseläkkeen verotuksesta Espanjassa.
  Eli työkyvyttömyyden aste on määriteltävä täällä Espanjassa jos haluaa 0-verotuksen piiriin.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.