Vaaralliseksi luokiteltu koira

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Vaaralliseksi luokiteltu koira

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  petroz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Hei! Tämä kysymys on ensisijaisesti teille joilla on vaaralliseksi luokiteltuja koiria Mijaksen maakunnassa. Kerron ensin tarinani. Olen muuttamassa Espanjaan koirani kanssa, joka on iso ja sekarotuinen. Ei kiellettyjä koirarotuja edustava kuitenkaan. Vaarallisen luokituksen saa valitettavasti kokonsa vuoksi.

  Haluaisin tietää käytännössä millaista on asua siellä tämän luokituksen omaavan koiran kanssa? Pysäyttääkö poliisi usein? Onko teillä koiran kaikki paperit espanjaksi? Oletteko rekisteröineet koiranne vaaralliseksi, missä tarkalleen ottaen, onko teillä hallussapitoluvat kunnossa ja miten etenitte saadaksenne ne ja miten nopeasti? Kiitos jo etukäteen vastauksistanne. Haluaisin vain kuulla kokemuksianne tästä. Olen ottanut kaiken selville mitä voi; evira, suurlähetystö, maatalousministeriö, spain.info ja suomen eläinlääkärit, joten olen kyllä tietoinen säännöistä.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Hei, Petroz

  Pari sanaa, vaikka en ole varma täytänkö ”vastaaja-kriteerejäsi” 😀

  Jos siis olet varma, että Mijasin kunta on määritellyt koirasi olevan PPP (perro potencialmente peligroso), ei vaaralliseksi rekisteröiminen ole mikään vapaaehtoisjuttu jonka voi tehdä jos huvittaa, vaan lain sanelema pakko anoa ko. koiran pitoon lupa sekä myös saada se :D.  Jos siis haluat ukoiluttaa koiraasi. Muussa tapauksessa pysäytettäessä on seurauksena vähintäänkin sakko sekä papereiden hankkiminen varsin vikkelästi. Tuttava (tosin naapurikunnassa) sai mm. 2 500 euron sakon ko. laiminlyönnistä. Ei siis riitä esim. pelkkä kuonokoppa, vaan koko se paperityö pitää käydä läpi eli lupa hankkia. Yleensä vaaditaan normaalien henkilötodistusten ja kopioiden sekä koiran passin lisäksi määräasummainen vastuuvakuutus sekä kuitti sen voimassaolosta, omistajan lääkärintodistus, rikosrekisteriote (jos et jo asu Espanjassa, on parasta kysyä kaupungintalolta mistä maasta) sekä ajan tasalla oleva maksu PP-koiran pitoluvasta. Mijasia mahdollisesti koskeavat normaalista poikkeavat säännöt (mm. rotulisäyksiä) aiheesta voi  lukea vaikkapa täältä http:

  //www.mijas.es/portal/es/sanidad-y-salud/licencia-animales-p

  tai ehkä kaikkein parasta tietoa saa itse kaupungintalolta – ja jos otat (kiltin?) koirasi mukaan, hyvällä onnella kertovat samoin tein tarvitseeko se todella moisen luvan :).  Oman kunnan alueella toimiva eläinlääkärikin osaa auttaa hakemuksen suhteen.

  Ja nimeomaan siis oman kunnan eläinlääkäri ja kaupungintalo ja järjestyssäännöt! Andalucian maakuntaa koskevat yleiset lait ja säädökset näistä asiostaa, provinssilla (tässä tapauksessa Málaga) voi olla omia tiukennuksia, samoin myös jokaisella Málagan provinssin kunnalla (Mijas). Se mikä pätee Fuengirolassa tai Málagan kaupungissa, ei välttämättä päde Mijasissa.

  Ihan noin sivuaiheena, olisikin mielenkiintoista kuulla jos joku tietää miten vaikkapa yhdessä kunnassa ”vaarattomaksi” luokiteltu koira ulkoilee lailliseti naapurikunnassa, jossa se on luokiteltu PPP:ksi…..

  En tiedä mihin ”koiran kaikkiiin papereihin” viittaat, mutta ainakin tuo lupa ihan väistämättä tulee espanjaksi, jotta sen suhteen ei huolta. Samoin tietysti kaikki pakolliset rokotusmerkinnät passiin yms. Muista papereista tuskin poliisi on kovin kiinnostunut.

  Eli menet oman kunnan kaupungintalolle hakemaan anosmukaavakkeen + mahdolliset maksulaput. Varmaan sieltä saa apuja ja neuvoja myös. Sen jälkeen jossain järjestyksessä lääkäriltä todistus täyspäisyydestä (vain tietyillä valtuutetuilla  lääkäreillä on lupa kirjoittaa todistus tässä asiassa!), vakuutusyhtiöltä eläinvakuutus (osaavat yleensä neuvoa asiassa), mahdollisten muiden pyydettyjen todistusten tms. hankinta, maksat vaaditut maksut,  ja sitten takaisin kaupungintalolle lippujen, lappujen ja kuittien kanssa (tai minne sitten ovatkin pyytäneet paperipinkan toimittamaan).

  Onnea ja menestystä niin luvan hankkimisessa kuin koiran kanssa elellessä muutenkin!  Ja kenties joku Mijasissa asuva PP-koiran omistaja voi kertoa tarkemmin vielä sekä luvasta, että erityisesti kokemuksistansa.

   

   

   

   

  LINKKI

  petroz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Moi! Kiitos viestistäsi, siitä oli paljon hyötyä! 🙂  Tiedän että rekisteröiminen ei ole vapaaehtoista, kirjoitin varmaan huonosti jos tekstistä saa sen kuvan. Kysymyksellä hain vain sitä että onko muut tehneet niin ja miten nopeasti maahan tulon jälkeen? Mietin täällä myös voiko sen tehdä jo suomessa ennen lähtöä koska pelkään jo saapumista jos siinä vaiheessa pysäytetään. Hyvä tietää myös että koiran kanssa kannattaa käydä paikan päällä, jos se ei saakaan sitä luokitusta. Onko sinulla tietoa onko iso koira automaattisesti vaarallinen? En osaa vielä espanjaa niin en pystynyt lukemaan tekstiä linkkisi takana. 🙁

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Jeps, löytyipäs! 😀

  Eli koira täyttää kaikki tai suurimman osan seuraavista ominaisuuksista (käännös himpun summittainen ja epätarkka, sori):

  Los perros afectados por la presente disposición tienen todas o la mayoría de las características siguientes:

  a) Fuerte musculatura, aspecto poderoso, robusto, configuración atlética, agilidad, vigor y resistencia.

  Voimakasrakenteinen ja huomattavan lihaksikas ( ja kasakaupalla muita vahvaan, kiinteään, lihaksikkaaseen rakeenteeseen viittaavia adjektiiveja :D)

  b) Marcado carácter y gran valor.

  Luonteeltaan huomattavan peloton..?

  c) Pelo corto.

  Lyhytkarvainen

  d) Perímetro torácico comprendido entre 60 y 80 centímetros, altura a la cruz entre 50 y 70 centímetros y peso superior a 20 kg.

  Kaulan/niskan ympärysmitta 60 – 80 cm, säkäkorkeus 50 – 70 cm ja paino yli 20 kg

  e) Cabeza voluminosa, cuboide, robusta, con cráneo ancho y grande y mejillas musculosas y abombadas. Mandíbulas grandes y fuertes, boca robusta, ancha y profunda.

  Suuri, voimaka, kulmikas pää, leveä ja suuri kallo, posket lihaksikkaat ja pullet / pyöristyneet. Suuret, vahvat leuat sekä vahva, leveä ja syvä (mitä ikinä sitten tarkoittaakin) suu

  f) Cuello ancho, musculoso y corto.

  Lyhyt, lihaksikas ja leveä kaula

  g) Pecho macizo, ancho, grande, profundo, costillas arqueadas y lomo musculado y corto.

  Rintakehä vankka, suuri, syvä, holvimaiset kyljet/ kylkiluut ?? (anteeksi, nyt puuttuu ihan  koirien rakannesanasto kaikilla kielillä :D), lyhyt ja lihaksikas selkä

  h) Extremidades anteriores paralelas, rectas y robustas y extremidades posteriores muy musculosas, con patas relativamente largas formando un ángulo moderado.

  Suorat ja vankat eturaajat, huomattavat lihaksikkaat takaraajat joihin kohtuullisessa kulmassa liittyy suhteellisen suuret tassut (:D)

  Tosiaan, käännös on mitä on. Koikeile vaikkapa Googlella loput. Mutta kenties sait idean siitä, mitä tuolla ajetaan takaa….

  Ja tässä vielä suora linkki rotulistaan Mijasin osalta, jos koirasi sattuisi olemaan jokin niiden rotujen risteytys.

  http://www.mijas.es/portal/files/adjuntos/servicios_municipales/a9279_razas_de_perros_potencialmente_peligrosas.pdf

  Niin ja kyllä ne täällä on ne luvat haettava, mutta tuskin lempeän ja harmia aiheuttamattoman kuonokopalla varustetun koiran kanssa ongelmia pysäytettäessä tulee, kun kertoo juuri tulleensa ja asian olevan ikään kuin hoidossa. Korkeintaan voivat velvoittaa tulla näyttämään sen hankitun luvan X ajan kuluessa, mikäli katsovat hauvasi sellaista tarvitsevan.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 3 kuukautta sitten diablita.
  LINKKI

  petroz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Hei! Iso kiitos käännöksestäsi. Tuli vielä sellainen mieleen että onko tälle rekisteröinnille jokin aikarajoite? En siis muuta lopullisesti espanjaan vaan määräajaksi ainoastaan. Minulla ei esim ole nie numeroa joka vaaditaan vakuutukseen.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Sitä en osaa sanoa missä ajassa lupa pitäisi hakea siitä laskettuna kun koira on täällä tai miten esimerkiksi suhtaudutaan PP-koiriin jotka ovat vain ”käymässä”. NIE-nron hankkiminen on  helppoa ja varsin halpaakin ( kymmenen euron paikkeilla) ja numeroa eli ulkomaalaisen ”henkilötunnusta” saattaa tarvita muihinkin asiointeihin täällä. Sen saamiseksi ei ole mitään erityisvaatimuksia, jokin syy pitää mainita, mutta mikä hyvänsä asiointitarve riittää syyksi.

  Jos taas oleskelu kestää yli 3 kk, on lain mukaan rekisteröidyttävä ”ulkomaalaisrekisteriin” poliisilaitoksella, mikä puolestaan vaatii vähän enemmän papereita, mm. todistuksen tuloista eli työpaikan tai elämiseen riittävän määrän rahaa tilillä, sosiaaliturvan (työpaikan myötä automaattisesti) tai esp. sosiaaliturvaa vastaavan yksityisen vakuutuksen yms. Ko. rekisteröinnin yhteydessä NIE-nro tulee automaattisesti, sitä ei siis siinä tapauksessa tarvitse hakea erikseen.

  Jos oleskelusi siis kestää alle sen 3 kk, kannattaa ehkä marssia suorinta tietä sinne kaupungintalolle (tai eläinlääkärille) kysymään miten silloin pitää toimia luvan tarvitsevan koiran kanssa. Ehkä ei mitenkään muutoin kuin pitää kuonokoppaa ja tarpeeksi lyhyttä hihnaa ulkoiluttaessa…. Mene ja tiedä! 😀

   

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.