Uusi Netiketti ilmestynyt

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Risut, ruusut ja sivuston ominaisuudet Uusi Netiketti ilmestynyt

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  eppunu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 44

  Heippa kaikkille. Ficom on saanut pitkän pohdinnan jälkeen uuden ”Netiketin” maaailmalle. Uutta on, että Mannerheimin Lastensuojeluliiton suosituksen mukaan samainen opas on tehty myös lapsille. Orkissa Kari on isännän vienolla äänellä joskus yrittänyt hienovaraisesti muistuttaa moisten käyttäytymissäännösten olemassaolosta, ja vastausten laadusta/määrästä jokainen voi vetää omia johtopäätöksiään.

  Myös muissa mielenkiintoisissa kirjoituksissa (esim ammateista, sauvakävelijöistä jne..) olen ollut havaitsevinani lievää rajojen kokeilua suuntaan ja toiseen. Se on hienoa ja tuo värikkyyttä ja räväkkyyttä suomalaiseen aika sovinnaiseen sanailuun. Mutta kaikesta huolimatta Netiketissä on myös hyviä ohjeita siitä, mitä tietoja ei kannata tuntemattomille itsestään kertoa. ohessa linkkejä:

  Ajankohtaista:

  http://www.ficom.fi/ajankohtaista/index_1.html?Id=1170414427.html

  Netiketti:

  http://www.ficom.fi/ohjeita/ohjeita_7.html

  eppu

  LINKKI

  SurffiTukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Kiitos, toi on hyvä linkki.

  Polar Bear gruppi jossakin vaiheessa kehitteli ohjelmaa (Muistaakseni vertaisverkkoon, ei tarvii omia rautoja=koneita) , joka ideksoi kaikki netistä löytyvät kuvat. Palvelulla voisi sitten etsiä omia tai kaverin kasvoja netistä. Vääntämistä koodissa on, koska matemaattisesti ajatellen ihmisen kasvot ovat kaikki hyvin samanlaisia. Ihmisaivot on vaan kehittyneet tunnistamaan kasvoja erityisesti, siksi ihmisestä kaikki kasvot näyttävät erilaisilta.

  Tavalliselle ihmiselle ei varmaan ole mitään haittaa tuosta ”kuvaGuukkelista”. Mutta varmasti moni rosvo jää kiinni sen avulla. Youtubessahan on aika paljon noiden kriisialueiden teloitus=teurastus kuvia, joissa tekijät vaan naureskelee, kasvot ja paikka (sijainti) näkyy selvästi jne. Niiden julkaisuhan/vuotaminen? on informatiosotaa, joilla voidaan ajaa eri asioita. Taistelu/tappamistahto pysyy varmasti korkealla, kun näytetään mitä vangiksi jääneille tehdään. Sota kun virallisesti joskus loppuu, voi olla että hyvityksen hakijoita/etsijöitä liikkuu kylillä paljon. Lähes jokaisella tapetulla (siis sodassakin on ”säännöt”, ampumalla kuoleminen on kunniakkasta jne, halvennusta taas osoitetaan muilla teloitustavoilla) on kuitenkin veli tai isä jne. Netti on jo nyt tehokas keino etsiä ihmisestä tietoa, joten jos joku on motivoitunut etsimään jonkun ihmisen käsiinsä, todennäköisesti löytääkin.

  Tavallinen ihminen voi varmaan nukkua yönsä aika rauhassa…

  Tiedäkö muuten kuka koneesi portteja kolkutelee?

  Tässä yksi ohjelma/sivu jolla voi katsella

  http://www.ripe.net/whois

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.