Ummikoille apua! autolla Espanjaan, koirat mukaan

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Ummikoille apua! autolla Espanjaan, koirat mukaan

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Larete
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.12.2017
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  <p style=”text-align: right;”><b>Elikkäs tarkoitus olisi lähteä kuukauden reissulle pakulla, suuntana Espanja. Matkassa olisi kahden ihmisen lisäksi kolme koiraa joista yksikään ei ole alle polven, vähän suurempaa ja keskikokoista. Koirilla on passit ja rokotukset kunnossa, aikaisemmin käyty Norjassa ja Ruotsissa niiden kanssa. Nyt otetaan vastaan oikeasti aika lailla kaikki info liittyen omaan sekä koirien matkustamiseen! Espanjassa ilmeisesti rotukohtaisia rajoiteita, meillä ei yksikään taida mennä tähän (saksanpaimenkoira, pari sekarotuista, toisessa varmaan dopermannia). Jos en väärin ymmärtänyt niin myös koiran kokoa rajoitetaan, koskeeko vain espanjassa asuvia vai myös sinne lomalle matkaavia otuksia? Vinkkejä myös ihan meidän ihmisten reissaamiseen teiltä jotka tän tyylistä matkaa taittanut koirineen tai ilman! </b></p>

  LINKKI

  artosalo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2010
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 34

  ” Jos en väärin ymmärtänyt niin myös koiran kokoa rajoitetaan, koskeeko vain espanjassa asuvia vai myös sinne lomalle matkaavia otuksia?”

   

  Kyllä täällä näkyy kaiken kokoisia koiria. Mistä olet tuollaisen tiedon löytänyt ?

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Vaaralliseksi luokitellut rodut Espanjassa: (koskee ainakin täällä asuvia)

  1. Pitbull terrieri
  2. Staffordshiren bullterrieri
  3. American Staffordshiren terrieri
  4. Rottwailer
  5. Dogo Argentino
  6. Fila Brasileiro
  7. Tosa Inu
  8. Akita Inu
  9. Boxeri
  10. Dobermanni
  11.Bordeaux’in doggi
  12. Tiibetinmastiffi
  13.Napolinmastiffi
  14.Kanariandoggi
  15.Mallorcandoggi
  16.Bullterrieri ja (myös kääpiöbullit)

  TAI jos koirasi on:
  * Vankka, voimakas, atleettinen, urheilullinen, kestävä ja sitkeä
  * Vahva luonne
  * Lyhytkarvainen
  * Rintakehä asettuu välillä 60-80 cm ja säkäkorkeus 50-70 cm,
  painavampi kuin 20 kg
  * Lyhyt ja lihaksikas kaula
  * Jos koirallasi on massiivinen rintakehä ja lyhyempi ja lihaksikas
  muu vartalo .
  * Suorat, yhdensuuntaiset ja vahvat etujalat ja hyvin lihaksikkaat
  takakulmaukset, suhteellisen pitkät jalat muodostavat kohtalaisen
  kulman.

  LINKKI

  gael
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2011
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 18

  Muistakaa että paikanpäällä koirilla on kunnon lääkitys sydänmatoa(rokote), hyttysiä (toiset levittävät sydänmatoa toiset leishmanioosia) ja muita loisia vastaan. Eli Scalibor panta, Advocate liuos ja kerran kuussa madotus (Milbemax) ja Suomeen palatessa sama madotus 1-5 vrk ennen. Paikalliset eläinlääkärit kyllä tietävät. Joissain vaaditaan isoille koirille kuonokoppa, vaikka en kyllä koskaan nähnyt kenelläkään. Vietimme keskikokoisen koiran kanssa 7 kk Costa Calidalla.

  LINKKI

  oleo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 284

  Siis saako tuota sydänmatolääkettä rokotteena?

  Olen kuullut, että tabletti joka annetaan kerran kuussa siis kovin usein kuulostaa. Rokote olisi parempi, jos sen kesto pidempi. Meillä ei koiraa, mutta koiran tavoin valjasteleva bengali. Kesäkeleillä heittää lenkkiä yhtä useasti koirat, joten varmaan tarttee sen sydänm.lääkkeen.

  LINKKI

  gael
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2011
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 18

  Sydänmatoläkkeen saa rokotteena, vuoden voimassa, ottavat ensin verikokeen ettei ole jo tartuntaa, maksoi 50e yhteensä. Matolääke on ecinococcoosin takia, se on kyllä hyvä ottaa joka kuukausi. Suomessakin jos reissaa paljon Ruotsiin ja Viroon on hyvä ottaa se 28 pv:n kuuri eli 2x ennen menoa ja ainakin kerran jälkeen ja jos matkustaa usein ottaa 28 pv:n välein. Ei ollut mitään haittaa koiralle siitä. Sydänmato ja leismanioosi ovat tosi pahat sairaudet joten kannattaa myös pitää se Scalibor panta ja niskavalelulius Advocate koko ajan, riippuen alueesta. Me oltiin Mar De Cristalissa jossa on laguunin puolella hyttysiä jotka levittävät sydänmatoa ja toisella puolella vuoret jossa hyttysiä jotka levittävät leishmanioosia.

  Hannele

  LINKKI

  oleo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 284

  Hienoa, että sydänm.rokote on olemassa ja hyvä että vuoden voimassa, koska juuri liki vuodeksi lähdemme lämpösiin. Noille samoille leveyksille mennään kuin mitä itse mainitsit ja on siellä varmasti hyttysalueita matkan varrella myös ja ehkä Gartagenaan asti ehditään piipahtamaan.

  Leismanioosi on uusi minulle. Googlettamalla luin koirien tartunnasta, mutta voikohan sen saada kissat? Olettaisin, että voisi, koska ihmisiinkin tarttuu. Ennaltaehkäisynä: sääskialueita vältetään. Iltaisin kuulemma kannattaa välttää menemästä eläimen oli se sitten kissa tai koira ulos ja käy vain päiväsaikaan. Huh! Vaikea hoidettava, kun taudin saa ja siitä ei juurikaan parane.

  Noista pannoista en tiedä, voikohan niitä laittaa benskulle?
  Teen niistä vielä googletuksen ..

  Kiitos paljon tiedosta! Nyt tiedän mitä kysellä ell’ltä, kun sinne kohta mennään. Olin ainoastaan kuullut tuosta sydänm.’sta aiemmin, joten paljon uutta tietoa. Kiitos Hannele!

  LINKKI

  gael
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2011
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 18

  Hyvää matkaa, kannattaa mennä paikallisen eläinlääkärin juttusille, tietävät mitä kannattaa ottaa eikä ole kallista. Itsekin ens talveksi taas kahden koiran kanssa Espanjaan.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.