ulosotto ja luottotiedot..

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki ulosotto ja luottotiedot..

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 54)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nairne
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.05.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 9

  Hei!

  Konkurssin seurauksena luottotietoni ovat menneet ja ulosotto kolkuttelee ovia. Kokemuksia teiltä jotka ovat muuttaneet uuden elämän perässä Espanjaan. Miten luottotiedot, toimiiko siellä, seuraako vouti? Enhän nyt tietenkään kerro minne muutan, mutta saavatko tiedon esim.lasten koulunkäynnin kautta?

  Kauheasti toivoisin juttuja teiltä, jotka ovat vaihtaneet vuosien velkahelvetin Espanjan aurinkoon..

  Hevosmiesten tietotoimisto (suomi24) kertoo, ettei seuraa, mutta arvostaisin teidän kokemuksianne.

  LINKKI

  Abso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.07.2012
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 542

  Ulosottokaaren 4:26 mukaan vouti voi lähettää maksukiellon ulkomaille.

  Esimerkiksi palkka menee sen jälkeen voudin kautta. EU-alueella järjestely saattaa jopa toimia.

  Minulla on kokemusta vain ylinopeussakoista, jotka eivät löydä perille. Summat ovat liian pieniä, jotta sakkojen lähettely olisi ollut järkevää – arvelisin. Samalla logiikalla ulosoton voi olettaa toimivan, jos summat ovat suuria.

  Se, kuinka kauna voudin pakoilua pitäisi suorittaa riippuu sitten monesta asiasta. Reissua kertyy 15 – 20 vuotta.

  Ex-liikekumppani onnistui karistamaan konkurssin ongelmat muuttamalla Suomesta USA:han. En usko perinnän onnistuneen. Hän käy Suomessa sukulaistensa häissä ja hautajaisissa, joten vouti ei ainakaan enää aktiivisesti etsi. Uusi ulosottokaari taisi jo keretä vanhentamaan hänen rästinsä, joten ex-frendi lienee Suomessakin velaton.

  Luottotiedoilla ei ole minulle ollut mitään merkitystä. Jokaisessa maassa ne on ”ansaittava”. Suurempaa lainaa varten tarvitaan joka tapauksessa pantti. Muiden maiden luottokorttien näyttämisellä ei ole ollut merkitystä, vaikka ne ovat olleet platina- tai kultakortteja.

  LINKKI

  finnfuerte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  Jos sinulla ei ole henkilötakaus velkoja, niin anna hevosen murehtia sillon isompi pää ja aika kuluu nopeasti. suomessahan ei luottotietohäriöinen meinaa saada edes visa electronia taikka vuokra asuntoa,auto vakuutusta,puhelin liittymää,työpaikkaa (koska tiedot tarkistetaan),en tiedä kirjastoa ehkä se kirjastokortti leikataan poikki ja ajetaan kirjastosta selkään sylkien pois.
  Ja jos yrittää voutille ruveta lyhenteleen velkoja korot siinä vaan jyllää ja muu perhe kärsii varsinkin lapset kun vouti vie suurimman osan tienesteistä, niin lapset kärsii koko lapsuuden köyhyydestä.

  yksi vinkki on se että mikään laki ei voi määrätä maksamaan palkkaa puolisolleen eli jos vaimo omistaa yrityksen, niin sinä voit painaa hommia virallisesti nostamatta itse suoraan palkkaa.

  Mutta tätä palstaa lukee entiset ja nykyiset verottajat ynnä muut maailmasta tietämättömät idiootit jotka kohta alkavat vaahdota Velkasaneerauksesta sulle, tietämättä että se on tehty vain rötösherroja varten jotka tekevät miljoonien verovelat ja pääsevät velkasaneerauksen avulla kuiville viidessä vuodessa.

  taikka takuusäätiö joka on tarkoitettu joillekkin pulsu ressukoille joka alkaa holhoamaan sun koko elämää!

  Eli minun neuvo tuossa tilanteessa on se että ÄLÄ RESSAA ajallisista asioista selviää ajan kanssa.

  LINKKI

  petterip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.03.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 70

  Se on totta että velkasaneeraukseen otetaan vaan ”rötösherroja”. Tavalliset ”epäonnistuneet” ihmiset joutuu pää pölkylle. Mutta eipä nuo ongelmat pitäisi vaikuttaa sinänsä EU:n sisällä asumiseen. Tiedä sitten tuleeko ongelmia pankkitilin, puhelinliittymän yms. kanssa?? Toivottavasti ei. Ja tiedän että kohta tulee ”besserwissereitä” paasaamaan että l-tietojen menetys oma vika. Se ei todellakaan aina mene niin!! 8)

  LINKKI

  BeeKeeper
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2011
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 169

  vuokra-asunnon, puhelinliittyman ym. saannissa ON merkitysta silla, mista syysta luottotietomerkinta on tullut.

  LINKKI

  petterip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.03.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 70

  ne tiedot ovat henkilösuojatiedon alaisia eikä niitä voi saada tietoon muut kuin asianosaiset ja ”lainvartijat” 8)

  LINKKI

  BeeKeeper
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2011
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 169

  voi etsia henkilon luottotietomerkinnat netista, kun rastittaa kohdan miksi ne tarvitsee. Henkilolla on mahdollisuus saada tietaa kuka tietoja on halunnut.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  missa maassa?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  en osaa sanoa miten pitkalle ulosottomiehen kasi yltaa mutta tyhjasta aloittaminen Espanjassa ei ole ihan helppoa;

  -Oleskeluoikeustodistuksen saaminen edellyttaa toimentulon todistamista taalla ja myos koko perheelle sairasvakuutus ja sitahan et tassa tapauksessa tuo suomesta tullessasi.

  -Jatat taaksesi esim. lapsilisat

  -Uutena taalla aloitat kylla nollasta luottotiedoissa mutta se estaa myos sinua saamasta esim. lainaa.

  -lastenkoulun kautta ei tietoa mene Suomeen se menisi nopeammin hakemalla oleskeluoikeustodistusta ja menemalla kaupunginkirjoille.

  Entas Suomikoulusta (joka on kallis) menisiko tiedot Suomeen kun kerran saavat valtionavustusta pèr oppilas?

  Suomen ja Espanjan valilla on aktiivinen tietojen vaihto, miten nopeasti toimii on arvoitus mutta tuskin taalla voi asua ”kenenkaan tietamatta” jossainhan vastaan tulee esim. passin uusiminen?

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  En ole ihan varma kuinka homma pelittää, mutta uskoakseni viranomaiset eivät ihan noin vain saa vaihdella tietoja omista tietokannoistaan! Eiköhän nämä vuorovaikutukset (esim KELA-Ulosottomies) ole säädetty niin että tietoja ei ajeta yhteen, tietääkseni ei ole olemassa mitään yhteistä tietokantaa josta ”skannattaisiin” menneisyyttä tai tulevaisuutta.

  TUossa ajanpelaamisessa pitää olla tarkkana, jos €uronkin saavat perittyä (vaikka veronpalautusta, vakuutuksista tai jostain) jatkuu se lainvoimaisuus max ajan. Ja liekkö niin että kun käyttävät oikeudessa asiaa niin voivat jatkaa perintää vaikka hamaan tulevaisuuteen.?. Mutta tuskinpa alkavat Espanjan tuloista perimään, vaikea prosessi. En ainakaan ole kuullut että edes Suomen viranomaiset perisivät täällä Ruotsissa saataviaan ullosotolla. Olen kuitenkin täällä asunut 35 v mutta omakohtainen kokemus puuttuu.

  LINKKI

  Abso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.07.2012
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 542

  uskoakseni viranomaiset eivät ihan noin vain saa vaihdella tietoja omista tietokannoistaan!

  Ulosottomies saa kaiken pyytämänsä viran hoidossa tarpeellisen tiedon, myös KELAlta. Lisäksi väärien tietojen antaminen on kriminalisoitu. Jos ”unohtaa” ilmoittaa omaisuuttaan tai tulojaan, syyllistyy yleensä velallisen epärehellisyyteen (tekotavasti riippuen kyseessä voi toki olla myös velallisen petos).

  Teoriassa sama koskee myös sitä, jos ”unohtaa” ilmoittaa omaisuutta tai tulojaan Espanjassa. Se, mitä moisesta ”unohduksesta” seuraa, riippuu henkilön rikollisesta menneisyydestä sekä summasta. Törkeästä velallisen epärehellisyydestä tulee aina vankeustuomio. Ensikertalainen voi saada sen ehdollisena.

  Joku kiero voi tosin ehtiä Espanjaan ennen ulosottoa. Espanjassa luonnollinen henkilö voi tehdä konkurssin, Suomessa taas ei. Ymmärtääkseni kyseessä on protestanttisen ja katolisen uskon ero. Espanjassa riittää syntien tunnustus, jonka jälkeen elämän voi aloittaa nollasta uudestaan. Protestantti taas ei pääse veloistaan eroon.

  LINKKI

  jeremarkus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  näen muiden postin,kun ne kerätään yhteen paikkaan ja jokainen hakee siitä omansa.Näin yhden kirjekuoren,joka oli tullut yhdelle asukille joka oli muuttanut jo pois.
  se oli tullut suomesta ulosottomieheltä.
  Joten taitaa se ulosottomies löytää ihmiset kivenkolostakin jos on tarvis.

  LINKKI

  Nairne
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.05.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 9

  No, luottotiedot on menny jo pari vuotta sitten, ja ilman niitä on pärjätty melko hyvin.. Nyt tilanne on se, että vouti haluaa myydä perheen kodin, omakotitalon josta vielä paljon velkaa, vaikka asuttu miltei parikymmentä vuotta tässä.. Vaikka talo menee, se ei riitä talon velkaan ja ulosotossa oleviin. Lopputulos: ei kotia, velkaa riittää.. Mistä muka vuokrakoti, meillä on koiria yms. (Ja niistä en luovu).

  Mitä minulle tänne jää, ei yhtään mitään. Vain velkaa. Velkajärjestelyä mietin, mutta tuskin pääsen, ja kiinnostaako elää kitkuttaa 10 vuotta?! Sen se kuulma kestäisi.

  Nuorin lapsi, ainut joka varmaan seuraisi meitä, on jo miltei 17.. Lapsilisätkin loppuu. Eihän minulle mitään tänne jää vaikka lähdettäis kokeilemaan. Lämpimämpi siellä on veneen alla..

  LINKKI

  petterip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.03.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 70

  aina uusien asioiden aikaa. Ei kun vaan Espanjaan aloittamaan uusi vaihe!! 🙂

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649
  jeremarkus kirjoitti:

  Näin yhden kirjekuoren,joka oli tullut yhdelle asukille joka oli muuttanut jo pois.
  se oli tullut suomesta ulosottomieheltä.
  Joten taitaa se ulosottomies löytää ihmiset kivenkolostakin jos on tarvis.

  Mä en jaksa uskoa että ulosottomies on paljoa aikaa kivenkolosta etsimiseen uhrannut, laittanut vaan postia viimeiseen ilmoitettuun osoitteeseen ja sillä hyvä. Tuskin niillä tulospalkkausta on, ne ”on vaan töissä” 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 54)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.