Uima-altaan käyttökustannuksista

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Uima-altaan käyttökustannuksista

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  uskaltaisikohan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.10.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 4

  Olen sivuston uusi käyttäjä.Tervehdys kaikille.Olemme muuttamassa ensi vuonna Espanjaan,ehkä pysyvästikin.Yritän luoda kuvaa asumiskustannuksista siellä.Paljonko
  maksaa uima-altaan käyttökustannukset suurinpiirtein,jos lähtee vaikka ajatuksesta, että allas ei ole lämmitettävä.Ja jos siinä täytyisi olla jokin suodatinsysteemi.Onko teillä kellään siellä allasta, joka rohkeasti antaisi jonkun arvion?

  LINKKI

  viipukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  mä olen muuten miettinyt vähän samaa. Ja sitten se, että jos vuokratalossa on uima-allas, niin huolehtiiko omistaja altaasta vai oletetaanko meidän tietävän mitä sille tehdään ja paljon se maksaa?

  Meille ei siis ole asiasta mitään puhuttu, ja pyydettiin kuitenkin kertomaan kaikki kustannukset mitä asumisesta tulee..

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos ei tää mene liian nekatiiviseksi, niin mun vanhanaikaisen logiikan mukaan kyseisen vuokratalon omistaja tietää kuka mitäkin tekee ja mistä maksaa. Ja koska näin on , niin omistajalta kysymällä asia selviää. Ainakin paremmin kuin arpomalla Orkin tietotoimistossa.
  Positiivisen lähestymistavan mukaan täältä voi tietysti saada jonkun kivan vastauksen mistä tulee hyvä mieli pitkäksi aikaa.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Hyvä mieli tai ei, mutta se suodatinzydeemi ei pelkästään auta, vaan sitä lätäkköä on jatkuvaan puunattava itse puhtaaksi ja työnnettavä sinne erilaista kemikaalimoskaa. Eli hommaa riittää pari kertaa viikkoon joksikin aikaa.

  Tai vaihtoehtoisesti voi katsella kun se kivasti vihertyy ja sitten mustuu ja..

  Kun katsot maailmaa tarkemmin, niin huomaat, että jostain syystä espanjalaisilla itsellään yleensä ei ole allasta. Olisiko syynä edellämainitut. Tuo on vähän kuin hevosen pito. Kiva elukka, mutta sitä pitäisi jonkun hoitaa, jotta pääsee nauttimaan kyydistä. Allas menee kaikenlisäksi talviteloille puoleksi vuodeksi – hevonen ei mene – ja molemmat maksaa koko ajan jotain roposia.

  ..en suosittele hommaamaan sitä hevostakaan, mutta jokainen tyylillään..

  Edit: maksaahan se autonkin pito tietty!

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Meillä kun oli allas aikoinaan vuokrakämpässä, vastasimme itse perushuollosta, imurointi, tabletit, täyttö. Ei varsinaisesti kallista kun ei lämmitetty allas.
  Talvisin vesi kylmimmillään 10-12 astetta. Pidettiin ympärivuotisena ja saunasta saattoi pulahtaa silloinkin vilvoittelemaan.
  Isommat rempat, kuten pumppu jne olisi sitten mennyt omistajan piikkiin.

  Puuhaa kyllä riittää, kesällä vähintään 2 kertaa viikko imurointi, talvella kerran ja jos tuulisia päiviä, joutui roskien takia siivoamaan useammankin kerran.

  Taas jos lyhytaikaisena vuokraa, sisältyy puutarhuri/allaspoika yleensä hintaan. Ei voi olettaa että 1-4vk turisti edes osaisi hoitaa niin että pysyy kunnossa.

  LINKKI

  marbesa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 43

  tuleehan noita kustannuksia

  -sähkö, meillä kaksi kertaa päivässä kaksi tuntia kerrallaan pyörittää vettä tuo allas, talvella tosin vain kerran kun kukaan ei siinä uinut
  -allaspoika, käy kerran viikossa, ja hoitaa samalla nuo kemikaalit, imuroinnin jne
  -sitten jos aktiivisessa käytössä, kesällä sille allapojalle olisi käyttöä tosiaan kaksikin kertaa viikossa
  -tuulisina päivinä saa onkia roskeja vaikka koko ajan
  -huolto, hiekat vaihdettiin kun muutettiin, ja meni meidän piikkiin koska omistajan mukaan ei tarvinnut vaihtaa, noh ei kallista. lamppu vaihdettiin kans me kun ei toiminut, ja omistaja sanoi ettei talvella (muutettiin marraskuussa) kukaan tuota hommaa tee. noh se oli oma rumbansa kun vika ei ollut lampussa vaan muussa.

  onhan se kiva kun kesällä on allas, mutta talvella ei mtn käyttöä, nytkin jo liian kylmää vettä mun makuun, kun taas meressä on vielä lämmin ja ihana pulikoida 🙂

  LINKKI

  viipukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  mariitta vs. santtu 6-0 }:)

  Totta hitossa kaikki selviää paremmin paikanpäällä kun puhuu asiat läpi, mutta miksi ihmeessä tämä sivusto olikaan taas olemassa? Ehkäpä asioita voi pohtia jo vähän etukäteen, ettei tarvitse puhelinlinjat -puhumattakaan laskuista- kuumana ihmetellä välittäjän kanssa joka asiaa.
  Niin ja meillä ei muuten talon omistaja ole sekaantunut vuokraamiseen mitenkään, vaan välittäjä hoitaa kaiken.
  Ja aloittajalla kun ei viel äole vuokranantajaa eikä välittäjää, niin tämä lienee vallan mainio paikka ”arpoa” asiaa?

  Kiitos siis mariitta vastauksesta josta tuli hyvä mieli 😉

  Ilmeisesti meilläkin sitten homma on juuri noin, että itse pitäisi putsailla ja huolehtia perusjutuista, mutta omistaja hoitaa sitten isommat huollot. Kun kerran meille ei siitä kustannuksia pitäisi tulla.
  Itse olen armoton vilukissa ja pysyn takuulla kaiken maailman lätäköistä pois talven ajan.. lapsista en tiedä, mutta eiköhän se uiminen ole kesäharrastus, kun ei ole saunaakaan.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.