työttömänä espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit työttömänä espanjassa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Minulla ei ole käsitystä minkä verran täällä rannikolla on suomalaisia nuoria työikäisiä elämässä ansiosidonnaisella.
  Virossa heitä kerrotaan olevan jonkin verran, kuten virolaisiakin jotka käyvät suomessa tienaamassa puolen vuoden pakolliset.
  Minun työssäoloaikanani matkustivat ja oleilivat ulkomailla vain johtajien penskat tosin Isin kustannuksella.
  Muutenhan minulla ei tietenkään ole mitään monikulttuurisuutta vastaan kunhan hoidetaan oma osuus myös ylläpidosta.
  Toistaiseksi melko kielitaidon senioriyhteisö tietysti työllistää jonkinverran suomalaisia mutta paikallisista työmarkkinoista tuskin on muuten apua suomalaiseen palkka ym. tasoon tottuneille

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Taitaa olla muutama suomalainen  yrittäjä joka oikeasti tekee tiliä täällä. Nuoriso-osasto lienee suurimmalta osalta hanttihommissa puhelinmyyjinä, baareissa ja kuka missäkin. Yhteinen nimittäjä espanjalainen palkkataso tai pimeät duunit joissa tienaa vielä huonommin. Asunto kimppakämpässä ja ideana viettää  kiva välivuosi tai pari.

  Ja sitten vakavampi vaihde päälle ja takaisin Suomeen opiskelemaan tai duuniin tai taikaseinän turviin.

  Ja tekemään skidejä , tyttö ja poika ja ottamaan lainaa rivitaloa ja  Toyota Corollaa varten. Ja tietysti asiaan kuuluu se kultainen noutaja ja siinähän se suomi-idylli onkin.

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Siis kysyitkö jotain?
  Eesti on 12 Euron päästä helsingistä 24/7
  20-30v suomalaisista tällä yli 6 kk/v tuskin on montaa työkkäri huijjaria, pitää olla aika epeli että siinä onnistuu nykyään, some ym… (toista se oli ennen kun riitti että kävi kerran vuodessa moikkaamassa tätiä). Töitä on jos osaa jotain, jos ei tuhlaa kaikkea vuokraan niin pärjäähän ntäkäläisillä palkoilla.

  Toisalta jos ei osaa mitään ei saa töitä suomestakaan, mua ei harmita pätkääkään että työtön tulee vähän relaamaan tänne 3 kuukaudeksi tai kuudeksi kunhan ei kieltäydy töistä suomessa 3-6 kk kohdalla, ns jatkettu työnhaku, saman se maksaa suomen valtiolle/liitolle tai vähemmän ja rahat riittää pikkusen paremmin.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 7 kuukautta sitten sailA omeN.
  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Enhän minä mitään kysynyt. Kerroin vain kuinka vähän tiedän mahdollisista väärinkäytöksistä.
  SaiIa taitaa tietää yhtä vähän koska edelleen uskoo kaikille riittävän töitä jos vain osaa ”jotain”
  Menee samaan kastiin kuin ne puheet työvoimapulasta ja työpaikkojen lisääntymisestä jos vain aletaan tekemään pitempää päivää.
  Työttömyysturvan väärinkäyttöstä taas en tykkää kun olen ymmärtänyt ettei raha kasva puissa, toisekseen niitä todellisia tarvitsijoita varmaan kututtaa kun joku leuhkii kuinka helpolla saa rahaa vaikka mihin mielitekoon.

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Höpö höpö, kaikille ei riitä maksavaa työtä enkä niin sanonnut, pitää olla hyvä siinä mitä tekee, paras parempi parin, pitää myös osata myydä itsensä, jos teet jotain yhtä hyvin ja samaan hintaan paikallisen kanssa olet ulkomaalaisena samalla viivalla ja tuskin saat sitä paikkaa, mutta jos osaat jotain, en tarkoita että sinulla on mekanikon tai graafikon koulutus vaan osaat työsi hyvin eli olet parempi kun 80% muista samalla alalla, totta kai saat työtä.
  Tommone valmiiksi alistuminen kuten sinä teet ei toimi, se väristää omat ajatukset todellisuudesta.

  Paljon olen työttömiä nähnyt täällä ja muualla, sen nyt ei vaan tarvitse olla noin yksilötasolla.

  Sosiaalisesti eristäytyneitä ei haeta sohvalta töihin ja se on hyvä niin.

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Nyt voisin vaihteeksi kysyä jotain. Täällä on mm. suomalaisia nuoria puhelinmyyntityössä myymässä suomeen suomalaisille jotain mitä he eivät halua ostaa ainakaan häiritseväksi koetulta puhelinmyyjältä.
  Kysymys. Kuka lopulta on maksaja joka kustantaa tämän?

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Kuka lopulta on maksaja joka kustantaa tämän?

  Haloo, ei kukaan pidä myyntifirmaa pystyssä jos tulosta ei tule. Eli asiakkaat maksaa, luonnollisesti. Trafin osalta, eikös niillä ole alihankintaa Fugessa tms, homman maksaa toki suomalaiset autoilijat/veronmaksajat, mutta vähemmän kuin jos vastaava toiminta olisi Suomessa.

  Tunnustan muuten, että vaikka inhoan tungettelevia puhelinmyyjiä minäkin, olen tiettyihin tarjouksiin tarttunut varsinkin jos tilauksen helppo lopetuspuoli on hanskassa. Riippuu niin tuotteesta. Kauppalehden puhelinmyyjäää oikein odottelen kun niillä on ollut niin ylivoimaisia tarjouksia eikä puhelinmyyjää voi ”tilata”, vai voiko? Kun tietystä syystä on paritkin suomennumerot käytössä joihin harva se viikko kyseisiä puheluita tulee, en ole vielä törmännyt Suomen ulkopuolella oleskeleviin saati Espanjassa oleviin puhelinmyyjiin. Ainakaan eivät ole hiiskuneet mitään kun sanon vetäväni margariittaa uima-altaallani Marbellassa. Sinänsä harmi, siitä voisi tulla hauska keskustelu 😉

   

   

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Niin, piti sanomani että tuskin Espanja on sille ansiosidonnaisella elävälle nuorelle se ykkösvaihtoehto. Tuonne Kaakkois-Aasiaanhan nämä tämän vallitsevan systeemin hyödyntäjät enimmäkseen menevät. Tarkoituksella ollaan vain tarvittava aika töissä Suomessa ja mahdollisimman paljon ylitöitä tehden sinä aikana jotta korvaukset vain kasvaisi. Jatkosopimuksille sanotaan ei, koska etelän hiekkarannat ja kauniit thai-tytöt kiiltelee silmissä. Eurooppa on kuule museo. Suomi on paratiisi työnvälttelijöille. Pätkätyöt Suomesa on vain jumalainen lahja nuorelle joka haluaa nähdä maailmaa.

  Espanjahan ei työttömälle ole mikään paratiisi. Ellet siis nauti juuri sen Suomen dorkasysteemin etuja. Täällä systeemihän on juuri sitä mitä sen pitäisi Suomessakin olla. Ei mitään ruusuja lusmuille. Kovaahan se on…

  Olisin toki itsekin idiotti ellen olisi aikoinaan 90-luvulla käyttänyt ansiosidonnaista systeemiä lukiessani kauppakorkean pääsykokeisiin. Sai hyvät rahat ns lukupalkkiona sen kevään aikana vastineeksi siitä pienestä kassamaksusta, mutta huonoa omaatuntoa en tunne koska inttihän se sotki kaikki opiskeluaikataulut ja töitähän silloin vain voi tehdä. Silloin olisi voinut kyllä elellä varmaan pidempään kuin nyt, onko se 500 päivää, vaikka boraboralla, mutta sai jäädä se systeemin hyväksikäyttö vain pariin kuukauteen. Tulipahan kokeiltua niinkuin kaikki muutkin. Se muutaman kympin työttömyyskassamaksu taitaa edelleenkin olla paras sijoitukseni tuhansien prosenttien voitolla.

  Vaikka veropakolaisuus ei minunkaan kohdalla ole ollut suurin syy muuttaa pois Suomesta, tuottaa se minulle erittäin suurta mielihyvää ettei tarvitse enää kustantaa persnahasta sen sairaan maan sairasta systeemiä!

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Minä kuulun siihen ikäpolveen, jonka parhaina työaikoina työttömyyskorvaus oli 8 markkaa alle 20-vuotiailla ja 16 markkaa sen täyttäneille, siis viimeiset summat juuri ennen kuin se muuttui ansiosidonnaiseksi
  Onneksi ainoa kerta kun sitä nautintoa oli juuri intistä päästyäni.
  Ei tullut mieleen matkustella etelään.
  Nyt täällä asuessani myös muistot työvuosista kuitenkin tosi mukavia, mahtui siihen elämään kyllä työn lisäksi viiniä ja naisiakin, paljon enemmän kuin nykyisin.
  Lapsiakin syntyi mikä ei sekään niin ikävää ollut ainakaan näin jälkikäteen ajatellen vaikka lohkaisikin osan vapaudesta ja tuloista.
  Taidan olla onnellinen mies vaikkei moni erityisen fiksuna pitäisikään,hyvä niin.
  Eli eläkää nuoret tavallanne,kyllä muisti vapauttaa myöhemmin jos nyt omatunto soimaisikin.

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Olet selvästi onnellinen mies. Ja pysy onnellisena, lupaathan. Tulee oikein kyseisen nimisen elokuvan loppukaneetit mieleen. On muuten hyvä leffa, ja kirja; Paasilinnaa parhaimmillaan.

   

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Samaa mieltä Paasilinnasta. Ja kiitos kommentista Enrique, nousi hymy kasvoille kun vastaus oli noin positiivinen.
  Nautitaan elämästä ja autetaan toisinkin nauttimaan jos voidaan.

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Ja sitten vakavampi vaihde päälle ja takaisin Suomeen opiskelemaan tai duuniin tai taikaseinän turviin.

  Ja tekemään skidejä , tyttö ja poika ja ottamaan lainaa rivitaloa ja Toyota Corollaa varten. Ja tietysti asiaan kuuluu se kultainen noutaja ja siinähän se suomi-idylli onkin.

  Niih.
  Käy koulut ja hankkii tutkinnon.
  Vaihtaa työpaikkaa vain parempaan.
  Ei hanki lapsia avioliiton ulkopuolella.

  Yhet tykkää tehä niin, toiset toisin ja kolmansia elämä vie.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.