Työsopimuksen voimaanastuminen?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kaarloma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.12.2018
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Osaako joku neuvoa työsopimusasioissa? Työnantajan kanssa oli puhuttu suullisesti työn alkamisesta, työtuntimääristä ja työsuhteen laadusta toisin kuin virallisessa työsopimuspaperissa sitten lukikaan. Voiko työsopimus olla voimassa ilman työtekijän allekirjoitusta/hyväksyntää? Miten kannattaisi tässä tilanteessa toimia, kun työnantaja ei aio sisältöä muuttaa?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Ihan ensiksi; oletko jo aloittanut tyot?
  2. Onko tyosopimus vahvistettu niin etta sinusta maksetaan sairasvakuutusmaksut ja se sopimus on rekisteroity
  SEPEEN eli tyovoimatoimistoon?
  3. Saitko siita kopion itsellesi?
  4. Milla tavoin sopimus eroaa suullisesta?
  5. Minka alan tyoehtosopimus?
  6. Onko sinulle haettu espanjalainen sairasvakuutusnumero?

  Tyosopimus tulee olla molempien hyvaksyma ja allekirjoittama ennen tyon alkamista.

  Suullista sopimusta on vaikea nayttaa toteen.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Lisään viela etta on todella tarkeaa etta sairasvakuutuskassaan kirjautuu tyontekijan espanjalainen kannykkanumero. Sita kautta pystyy sitten itse tarkastamaan netin kautta tyosuhde, tyosopimus, elakekertymat ym.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Viela Kaarloma,

  Koska aloitit tyot ja kuinka pitka harjoitusaika sinulla on ?

  Jos sinulla on sopimuksen kopio katso siita mika sopimustyyppi?

  Esim. 501, 401, 402, 100

  LINKKI

  Kaarloma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.12.2018
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitos vastauksestasi. Tärkeää ei ole oikeastaan se, onko työpaikkaa vai ei, vaan pitäisi tietää, mikä tarkalleen on työsopimusmenettelyn etemisjärjestys viranomaisen kanssa. Työntekijä aloitti työn ja toisen työpäivän päätteeksi oli sovittu, että työsopimus on valmiina allekirjoitettavaksi. Olihan se, mutta mm.työsuhde oli määräaikainen vakituisen sijaan. Työntekijä ei siis allekirjoittanut sopimusta, työnantaja ei sitä aikonut muuttaa sovitunlaiseksi ja päätettiin, että työntekijän ei tarvitse enää tulla työhön. Kuitenkin työnantaja alkoi myöhemmin pyytämään taas allekirjoitusta tällä kertaa työsuhteen purkuilmoitukseen, jotta velvollisuutensa sos.turva- ym. maksuista lakkaa. Miten on mahdollista, että tällainen tilanne syntyi? Myöskin tässä paperissa oli virheitä mm. työssäolopäivämäärät väärin. Miten työantajan velvoite voi olla olemassa, jos työsopimusta ei ole alunperinkään allekirjoitettu?
  Työntekijällä oli/on sairausvakuutusnumero, suullisesta sopimuksesta on myös kirjallinen todiste, työtä tehtiin 2 päivää, työsopimuksesta ei ole annettu kopiota eikä työsopimusta edes kokonaan käyty läpi, kun virheet olivat oleellisia, koeajasta ei ole tietoa, mutta siitä mainitaan purkuilmoituksessa.
  Miten siis työntekijä pääsee eroon tästä tilanteesta?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Yksi mahdollisuus olisi riitauttaa asia ja vaatia suullisen sopimuksen kirjaamista/ sairasvakuutukseen ja tyokkariin esitetyn sopimuksen oikaisemista.
  Miten tama tilanne paasi syntymaan? Tyonantaja eparehellisesti esitti sopimuksen eteenpain ilman sinun suostumusta.
  Yrittaen kayttaa näin tilannetta hyvaksi ja kun sopimus on sinulla edessa allekirjoituttaa se sinulla. Tama tietysti perustuu siihen etta kun sopimus on edessa , nalkasi pakottaa sinut allekirjoittamaan.

  Miten paaset tilanteesta eroon , allekirjoita BAJA joten han voi poistaa sinut sairasvakuutuksesta. Pyyda sopimuksen kopio ja palkkanauha jossa sinulle maksetaan Mita sinulle kuuluu tekemastasi tyosta siihen asti.
  Tyosopimuksissa on aina harjoitteluaika ( paitsi jos on jatkosopimus tai firmassa uudelleen tyoskentelysta kyse)joten tyonantaja ei ole velvollinen kertomaan sinulle miksi ei ole enaa kiinnostunut sinusta tyontekijana.
  Eparehellista tyonantajan puolelta joka tapauksessa.
  Harjoitteluaika koskee myos tyontekijaa.
  Tyosopimuz tehdaan aina ennen tyon alkamista.

  LINKKI

  Kaarloma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.12.2018
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitos paljon. Ihmeteltävä on, miten viranomainen on hyväksynyt allekirjoittamattoman työsopimuksen.Ilmeisesti työnantajan tarkoitus oli selvitä pienemmillä sairv.vak ym maksuilla, vaikka ei ole sitä työntekijälle kyllä selittänyt millään tavalla. Lisäksi määräaikainen työsopimus on myös halvempi ja niitä voi tehdä useita vakituisen työsopimuksen sijaan.Mitä seuraamuksia työnantajalle tällaisesta toiminnasta tulee, jos asian riitauttaa? voikohan työnantaja päästä eroon velvoitteistaan (siis maksuista) ilman, että saa työntekijän allekirjoituksia? Ja mitä seuraamuksia työntekijälle voi tulla, jos ei allekirjoita todistettavasti virheellisiä papereita? Voiko esimerkiksi aloittaa toisessa työpaikassa? Kenen puoleen kannattaa kääntyä jos asia tarvitsee riitauttaa?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Viranomainen eli sairasvakuutus ja tyokkari saa siita tiedot telemaattisesti joten allekirjoitukset eivat nay.

  Sairasvakuutusmaksut ovat ehka pienemmat osapaivasopimuksissa mutta millas rahalla han meinasi maksaa sinulle sen tyon jonka teet ylimaaraisena?

  Maaráaikaiset sopimukset ovat kalliimpia sairasvakuutusmaksujen kohdalta ja laki ei anna mahdollisuutta useata maaráaikaista sopimusta tehda samalle tyontekijalle.

  Ongelma riitauttaa asia on se etta olet ilmeisesti viela harjoitusajalla, tiempo de prueba, jolloin tyonantaja voi irtisanoa sinut ennen sen loppumista ilman selitysta ja sina lahtea samalla tavalla pois.

  Han voi antaa palkkatoimistolle ( asesoria laboral) maarayksen poistaa sinut sairasvakuutuksesta ilman sinun suostumusta. Jolloin hanen velvollisuutensa loppuu siihen.

  Voit aloittaa tyot toisessa paikassa ilman mitaan ongelmaa. Pluriempleo eli useassa paikassa tyoskentely on laillista.

  Olis tarkea tietaa onko sinulla sairasvakuutuksessa paivitetty puhelinnumero silla saisit selville miten asiassa tietokannassa on.

  Muuten, jos numero paivitetty tulee siihen automaattisesti sms viesti alta ja baja.

  Riitauttaminen ei ole ehka paras sinun kannalta, en tieda miten parjaisit asian kanssa missa pain sitten asutkin. Ja pitaa ottaa huomioon tuo harjoitteluaika joka on aina 1kk jos ei kyseessa ole joku ylempi ammattiryhma.

  Maaraáaikaisia sopimuksia ei voi tehda loputtomasti vaan siinakin laki maaraa miten mennaan.

  LINKKI

  buscador
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.12.2016
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  Up.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.