työpaikat

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  pasipi74
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.01.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  hei!! onko kellään tietoa espanjan työpaikoista ja mistä niitä voisi kysellä?? olisin kovin kiinnostunut lähtemään sinne töihin ainakin joksikin aikaa,mutta kun ei oikein tietoa mistä asiaa tiedustella..?? 🙂 kitksia etukäteen jos jollakin tietoa.. täs mun email.pasipietilainen@hotmail.com.ja hyvää uutta vuotta kaikille!

  LINKKI

  Nikita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.12.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 36

  Itsellä vastaava tilanne, olen melkein vuoden seurannut Espanjan työpaikkoja mutta ilmeisesti vääristä paikoista koska tarjonta on kehnoa (no ainakin ellet osaa kieltä, halu opetella ei riitä) ja suomalaisten työnantajien en ole nähnyt juuri työvoimaa etsiskelevän. Onkohan tästä aiheesta keskusteltuu täällä paljonkin? Täällä olevilla ihmisillä on varmasti käsitys siitä millainen työtilanne eri puolilla Espanjaa on, varsinkin tällä hetkellä. Tuntuu että asunnonkin saisi nopeammin hankittua kuin työpaikan jolla sen maksaa 😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Näilläkin palstoilla on tätä aihetta käsitelty säännöllisesti ja samat kysymykset toistuvat.
  Olen miettinyt millä valmiuksilla ja tiedoilla espanjaan ollaan lähtemässä.Tietoa on rajattomasti saatavilla.Kaikki suuremmat espanjalaiset lehdet ovat netissä vapaasti luettavissa.Niissä kaikissa on erittäinkin kattavat talousosiot.Mikään salaisuus ei ole että nykyinen lama on vaikuttanut espanjaan erittäin vakavasti ja työttömyys on eurooppalaisittain ennätystasolla ja ennusteet povaavat jopa 20% ennätystyöttömyyttä.Etelässä(andalucia)tilanne on vielä talouden yksipuolisuuden,turismi,rakennusteollisuus,takia muuta maata huonompi.
  Tietysti hyötyäkseen lehdistä pitäisi osata maan kieltä,pitäisi yleensä lukea lehtiä ja vielä ymmärtää mitä lukee.
  Ja ettei homma kaatuisi kielitaidon puutteeseen,samat tiedot tiivistettynä löytyy mm.espanjan suomalaislehdistä.Osa niistäkin netissä ilmaiseksi luettavissa.
  Jopa hesarissa on silloin tällöin ajantasaista tietoa espanjasta.
  Työpaikkojakin on erilaisia,vakavasti otettavia oikeita töitä ja sitten kaikennäköistä pimeää puuhastelua parin euron tuntipalkoilla.Vielä ei ole suomalaisia näkynyt topmanta joukoissa piraatteja myymässä,mutta saa nähdä kuka siihenkin hommaan avaa pään.

  LINKKI

  Nikita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.12.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 36

  Niin.. Missähän mahtaa olla vika että samat asiat kysellään toistuvasti, lukijassa vai vastaajassa… Millä valmiuksilla itse lähdit, kun vastaukset on noinkin ympäripyöreitä 🙂

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  ja aikoinaa Espanjassa asuneena, ja edelleenkin tekee hinku takaisin. Kun haluaa työpaikan, on oltava erittäin aktiivinen, myös Suomessa. Yleensä ongelmana on vielä kielen puutteellinen hallinta Espanjassa. Jos palkkataso Espanjassa on yleisestikin alhainen ja nyt laman painaessa päälle erittäin alhainen, niin Suomesta käsin työpaikan hankkiminen on lähinnä toivoton yritys (Sorry). On oltava taskussa rahaa, jolla voi elämisen kustantaa. Sen jälkeen rakennettava nopeasti hyvä network, jonka kautta voit heittää jotain virabeeli hommaa. Itse maksan hyvästä suomalaisesta kaverista, joka on sellainen jokapaikan höylä, mutta tiedän että asiat hoituu, 20 euroa per tunti. Täytyy muistaa, etten kovin paljon apua tartte, joten sillä hänkään ei elä. Ainoa hyvä tapa on saada tehdä etätyötä suomalaiselle yritykselle Espanjasta käsin. Eli, kun ei ole paljon apuja antaa, niin vastaukset ovat ympäripyöreitä. Tiedän, että monet uunoturhapurot elätti itsenä hyvänä aikoina ottamalla feen asuntokaupoissa, kun ns. etsivät suomalaisille asuntoja. Sen vuoksi välityspalkkiot oli niin suuria. Nyt englanti sujuu jo espanjalaisillakin, eikä näitä uunoja enää tarvita.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tossahan tuli jo Pauliinalta faktaa,se tarvitsee vain ymmärtää.Jos vaivaudut hakemaan ,niin aiheesta on kirjoitettu paljon,minäkin.Monelta kantilta ja jopa kohtuullisen kattavasti,sieltä löytyy,edelleenkin täytyy itse ymmärtää.
  Mä lainaan tähän itseäni,espanjassa on oikein kiva elää jos on taloudellisesti riippumaton,jos tarvitsee tehdä duunia elääkseen,suomessa pääsee helpommalla.
  Mä olen tässä miellyttävässä elämäntilanteessa.Mutta on tullut tehtyä ja nähtyä kaikenlaista,espanjasta kokemusta vuodesta 1967,joten tällä kompetenssilla aina välillä näitä asioita pohdiskelen.

  LINKKI

  Nikita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.12.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 36

  Huomasin kyllä että tämä ketju on täysin väärässä paikassa, mutta osaltaan vastaukset on niin vanhoja että hyvä jos jotain kiinnostaa vastailla taaaaaas näihin. Olen itsekin todennut työnhaun täältä käsin melkeinpä turhaksi, myös. Jos unelman elämästä Espanjassa haluaa lannistaa voi itsekin alkaa jo ajatella että kunhan olisi paljon rahaa sillä hoituisi kaikki………. 🙂 Siksi minä täällä roikun, että saisin lisää tietoa käytännön asioista, nyt jopa rekisteröityneenä..

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos vetäisi suuria linjoja ja yleistäisi,varmaan en paljon erehdy jos sanon että realistisia mahdollisuuksia saada työtä olisi puhelinmyynnissä,muuten suomalaispiirien työpaikat menee hyvin pitkälle suhteilla.Sama juttu espanjalaispuolella.Etenkin huonoina aikoina suhteet ratkaisevat.Ei ilmiö suomessakaan vieras ole,mutta espanjassa se toimii ihan eri tasolla.
  Tästä on kirjoitettu aika hyvin näilläkin palstoilla aikaisemmin.
  Moni nuori haaveilee työstä,välivuodesta,elämästä espanjassa.Se on oikein ja kannustettavaa,mutta kun faktat ovat mitä ovat,niin ainakin mun mielestä on hyvä vähän varoitella ja kertoa ikävistäkin puolista jos niistä sattuu tietoa olemaan.Eihän jokaisen tarvitse itse kokeilla heikkoja jäitäkään ,jos jo on tiedossa ettei se kestä.
  Tuli tossa mieleen,että nää costan paikat on pieniä käpykyliä,missä kaikki tuntee toisensa,etenkin oikeat espanjalaiset työpaikat menee suhteilla.Madridissa,Barcelonassa jne.kuvio on toinen,mutta siellä on sitten eri kriteerit,kilpailijoita työmarkkinoilla on miljoonia.Esim.eteläamerikkalaiset osaa kielen ja kilpailee alepalkoilla ja afrikkalaiset ja itäeurooppalaiset kilpailee vielä pienemmillä palkoilla.
  Mikä on se vahvuus jolla kieli-ja ammattitaidoton suomalainen palkataan??

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Espanjan työvoimatoimistojen edustoilla on näinä päivinä kymmenien metrien jonot ihmisiä työtä etsimässä. Työnsaanti on todellakin kiven alla. Jonottajat on myös suurimmaksi osaksi espanjalaisia joka kertoo karua kieltään maan työvoimatilanteesta.

  Kylmä totuus; työ on kiven alla.

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209
  santiago kirjoitti:

  Mikä on se vahvuus jolla kieli-ja ammattitaidoton suomalainen palkataan??

  Ihan hyvä yleistys. Tätä työ-/työllistymis-/toimeentuloasiaa orkissa käsitellään n. kerran viikossa.

  Olen muutenkin Santiagon kanssa samoilla linjoilla. Jos joku on ns. tosissaan muuttamassa Espanjaan ja hakemassa täältä töitä, luulisi tällaisesta ihmisestä löytyvän sen verran oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta, että asiaa koskevat keskustelut löytyisivät orkista tuosta vain. Toisaalta, sen ymmärrän hyvin, että kun on polte lähteä, niin silloin mielellään kysyy samat asiat vielä kerran uudelleen, omilla sanoilla. Ikävä kyllä työnhakuun ei ole antaa muita vinkkejä kuin ne, mitkä on jo sataan kertaan esitelty, ja mitkä Espanjaan haluavalla on jo luultavasti ennakkoon ollut tiedossa.

  En yhtään epäile, etteikö jokainen järkevä ihminen tiedostaisi riskejä, mitä toiseen maahan muuttamiseen liittyy. Varsinkin, jos kielitaito (vielä) puuttuu, tavoitetta on helpompi lähestyä lähestymällä maassa jo asuvia suomalaisia.

  Itse kannustan kaikkia olemaan kieltämättä unelmiaan, tavoittelemaan niitä ja ottamaan niiden tavoitteluun liittyviä riskejä, kunhan ne eivät sisällä hengenvaaraa.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Erityisesti nykyajan hyvät nettiyhteydet mahdollistavat yhden mielenkiintoisen ja joustavan lisämahdollisuuden työntekoon Espanjassa – etätyö soveltuu monelle alalle.

  Kunkin osaamisesta, duunipaikasta ja alasta riippuen, yksi mahdollisuus voisi olla tehdä etätyötä Suomeen – tai minne päin maailmaa tahansa. Itse olen tehnyt sitä jo 90 -luvun puolivälistä alkaen.

  LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Terve

  Olisikin mielenkiintoista kuulla, mitä te Espanjassa jo asuvat ja työskentelevät siellä teette? Onko haluja kertoa nettipalstalla? Onko teillä kaikilla oma firma tai teettekö työtä etänä Suomeen? Onko ketään joka olisi palkollisena espanjalaisessa tai suomalaisessa firmassa?

  Vaikka suomalainen osaisikin espanjaa, niin eihän sekään mikään ”valtti” ole. Sehän on perusedellytys. Paitsi jos onnistuu kampeampaan itsensä suhteilla pieneen Suomi-firmaan, niin pärjää ilman sitäkin. Onkos näin?

  Täällä on -10 astetta pakkasta, lähes puoli vuotta pimeyttä takana, ja vaikka kuinka hymyilet vastaantulijalle, tai olet kaupassa myyjälle ystävällinen, niin pelkkää kuraa saat niskaan. Aina ei saa sitä mitä tilaa. Mutta hei, onhan meillä poikkeuksellisen ”mahtava” terveydenhuolto, lämpimät asunnot ja suihkut, ei torakoita ja autot pysyvät omilla kaistoillaan. Jos sieltä joku haluaisi takaisin tänne, niin pääsisinkö tilalle sinne..? 😉

  con besos y abrazos,

  Riikka

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  kulutetaan aikaa ja kiilotetaan leluija

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  kylla asia on nyt vain siilleee et jokaisen pitaa vaan itse yritaa keksia mita tekis espanjassa
  niinhan suomessa kuin joka mussa maasakin ITSE pitaa yritaa keksia EIHAN KUKAA KERRO JOS ON HYVA IDEA TAI TYO MENNE SINNE KYLLA ITSE VARMAANKIN jaha eikun leluja kiiloitamaa

  LINKKI

  mari78
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 42

  hehhh… XD aika paha..mutta niinhän se menee, että jokainen keksii oman ajankulunsa, onpa sitten missä päin vain maailmaa. 😀

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.