Työn aloitus – verotoimistoon ilmoittautuminen?

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yleistä opiskelusta, työnteosta ja harjoittelusta Työn aloitus – verotoimistoon ilmoittautuminen?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Noora
  Noora Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2015
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 9

  Hei,

  Haluaisin tietää että pitääkö täällä espanjassa käydä ilmoittautumassa verotoimistoon kun aloittaa työnteon? Sopparini alkoi 1.9. Kun kävimme tekemässä sosiaalitoimistossa paperit työnantajani kanssa, hän sanoi että ei tarvitse! Mutta tuntuu kovin erikoiselle jos en joutuisi ilmoittamaan että teen töitä vai kulkeeko tieto täällä Espanjassa esim. tämän sosiaalitoimiston väliltä suoraan verotoimistoon ja he kirjaavat minut järjestelmäänsä? Palkastani en ilmeisesti joudu maksamaan veroja koska tulot eivät tule olemaan vuoden sisällä niin suuret. Toinen kysymykseni on että missä vaiheessa tästä työnteon aloittamisesta minun on ilmoitettava suomen verotoimistoon; vasta veroilmoituksen korjausvaiheessa vai jo nyt kun aloitan työni?

  Kiitos paljon avusta! Olen yrittänyt etsiä kaikkialta tietoa mutta mistään ei löydy tähän perusasiaan vastausta, ei myöskään suomen vero.fi sivulta. Ymmärsin vain että korjausvaiheessa tulisi kertoa jos on ulkomailta tuloja. En ole enää suomen sosiaaliturvan piirissä koska olen asustellut jo täällä Espanjassa 1,5v.

  Kiitos pikaisesta avusta! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä suomenkielinenpalvelutoimisto
  suomenkielinenpalvelutoimisto Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 3381

  Tyonantajasi varmaan vei sinut tilitoimistoonsa joka nyt kun allekirjoititte sopimuksen lahettaa sen seguridad socialiin (takalainen Kela) sosiaaliturvan maksamista varten.

  >Kaikessa palkkatulossa on ennakonpidatys. Ei tarvitse kayda verotoimistossa se hoituu suoraan kun tyonantajasi suorittaa ennakonpidatykset.

  Myos ilmoittaa (rekisteroi) sen tyovoimatoimistoon. Tama on pakollinen.

  Jos olet asunut Espanjassa eika sinulla ole mitaan tuloja Suomesta olet nyt vain Espanjassa verovelvollinen.

  Oletko ollut taalla aikaisemmin tyossa?

  Onko sinulla residenssin vai pelkka N.I.E.?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä suomenkielinenpalvelutoimisto
  suomenkielinenpalvelutoimisto Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 3381

  Kysymys: miksi Suomi lahettaa sinulle veroilmoituksen esim. nyt vuodelta 2015 ?

  ”>Jos olet asunut taalla koko vuoden 2015 ja olet virallisesti muuttanut pois Suomesta 1.5 vuotta sitten. >

  Jos sinulla on tuloja edelleen Suomesta pitaisi sinun hakea niista verovapautusta tietysti sitten kun sinusta on tullut veroresidentti taalla.

  Olet 1.9. 2015 alkaen verovelvollinen Espanjassa tuon tyosopimuksessa kautta mutta haettaessa residenssin tulee sinusta yleisesti verovelvollinen taalla.

  Jossain kohtaa tama voi menna vahan monimutkaiseksi. Jos sinulla on molemmista maista tuloja olisit periaatteessa selvan teko velvollinen molempiin mutta on olemassa selvat saannot naihin tapauksiin mika se virallinen asumismaa on.

  Mutta tama riippuisi niista mahdollisista Suomen tuloista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Noora
  Noora Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2015
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 9

  Hei,

  Kävimme yhdessä ”Ministerio de empleo y seguridad social” toimistossa tekemässä&jättämässä paperit mistä sain SIP numeron ja oikeuden sosiaaliturvaan.

  Hyvä mikäli ei tarvitse erikseen lähteä verotoimistoihin. Täällähän Espanjassa saa myös tienata ilman veroa tiettyyn summaan saakka kunnes joutuu alkaa maksamaan veroa. Mikä tämä summa onkaan tälle vuodelle, en muista nyt ollenkaan? Eli jos nyt joudun jo maksamaan veroa vaikka saisin tienata tiettyyn summaan saakka ilman veroja, milloin saan nämä verot palautuksina? Mistä ylipäänsä tiedän nyt mikä veroprosentti minulta otetaan? Suomessahan saamme verokortit.

  Suomesta muutin siis 1,5v sitten enkä ole sinne sen koommin tehnyt töitä. En ole saanut sieltä myöskään verokorttia vaan tiedot palautuksista mitkä maksetaan nyt joulukuussa v.2014 tuloista. Enkä ole täällä tehnyt aikaisemmin mitään töitä tämän 1,5v aikana. Tämä oli siis ensimmäinen kertani kun jouduin asioimaan ja rekisteröitymään työnhakijaksi. Mutta olen suomeen verovelvollinen ilmoittamaan tuloni eikös se ollut seuraavat 3v muuton jälkeen vaikken suomeen joutuisikaan maksamaan veroja. Kysymys tästä kuuluikin että missä vaiheessa ja miten joudun ilmoittamaan vero.fi että olen töissä ulkomailla ja minulla on tuloja; nyt vai myöhemmin (milloin?)?

  ”Myos ilmoittaa (rekisteroi) sen tyovoimatoimistoon. Tama on pakollinen.” tämä ilmeisesti tarkoittaa että pomoni on infonnut työkkäriä täällä eikä minun tarvitse sinne ilmoitella mitään?

  Minulla on NIE ja olen menossa ensi viikolla hakemaan residenssiä.

  Kiitos paljon nopeasta vastauksesta! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä suomenkielinenpalvelutoimisto
  suomenkielinenpalvelutoimisto Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 3381

  Ok. Hyva tuo ministeriossa suoraan kaynti. Nyt sinne on annettiin kaikki sinua koskevat tiedot. SIP in  sait varmaan A4 kokoisen todistuksena jossa henk.tiedot ja sossunumero . keskella tyhjia riveja, jos sinulla on lapsia pitaisi tassa documentissa olla heidan henkilotietonsa.

  >Kaikki Espanjassa solmitut tyosopimukset pitaa esittaa myos tyokkarissa, sama mita kautta henk.koht. tilitoimisto tai vaikka telemaattisesti.<

  Minun mielestani olisit  vain rajoitetusti verovelvollinen Suomeen , jos sinulla ei ole enaa olennaisia siteita sinne eli asuntoa tai sosiaaliturvaa.  Tuo kolmen vuoden saanto koskee tietaakseni niita joille jaa olennaisia siteita Suomeen ja tai saavat sielta tuloja.

  Voit konsultoida tata suoraan Suomen verottajalta soittamalla tai sahkopostilla. Vaikka taytyy kylla sanoa kokemuksesta etta eivat valitettavasti yleensa tieda mistaan mitaan??

  Tyotulosta maksetaan aína ennakonpidatykset, luulisin etta sinun kohdallasi se voi olla tasta loppuvuodesta 2-4%. Mutta aína sita on maksettava. Taas vuotuista IRPF veroilmoitusta sinun ei tarvitsisi tehda jos : olet yhdella tyonantajalla tyossa verovuoden aikana ja hankit alle 22.000e .

  Jos meilla on vuoden aikana useampi maksaja riippuu se hankituista maarista pitaako veroilmoitua tehda vai ei.

  Joka tapauksessa kun veroilmoituksen aika tulee kevaalla edellisen vuoden tuloista se kannattaa simuloida ja sitten paattaa jattaako vai ei. Tama siis niissa tapauksissa ettei siihen pakkoa ole. Palautukset ja maksut tapahtuvat samán vuoden aikana.

  Kun se aika tulee ensi kevaana  niin palataan asiaan.

  Maassa tyoskentelevaa tanne veroja ja sosiaaliturvaa maksava ja ulkolainen elakelainen saavat erilaisen verokasittelyn.

  Hae terkkarista oma laakari ja kysy myos onko tyopaikallasi tyopaikkalaakari tyopaikkavakuutuksesta.

  Muista etta jos joskus tarvitsisit sairaslomaa voi sita myontaa vain terveyskeskuslaakari.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.