Työmahdollisuus espanjassa

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  sampy
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Hei kaikille

  Minulle on auennut uramahdollisuus Madridissa, mikä on herätänyt kysymyksiä.

  – Minkälainen verotus on Espanjassa, ja erityisesti Madridissa. Onko se progressiivinen kuten suomessa ja mistä saisi tietää kuinka vero muodostuu?

  – Missäpäin Madridia perheellisen olisi hyvä asua?

  – Mitä muutto espanjaan maksaa. Missä hintaluokassa mennään?

  – Onko Madridissa suomenkielistä päiväkotia .. ei siksi kyllä espanjakn luistaa, mutta en haluaisi lapseni unohtavan suomea?

  Olen kiitollinen kaikista vastauksista!

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Hei sampy!

  – Verotus on Espanjassa progressiivinen ja vaikka jokaisella maakunnalla on joitain omia vähennyksiä niin suurin osa veroistasi määräytyy samalla tavalla riippumatta siitä missä asut, Madridissa tai muualla. Voit googlata IRPF (impuesto de la renta de personas físicas) ja Agencia Tributaria. Ihan hetkessä en sieltä veroprosenttitalukoita löytänyt, mutta käsittääkseni ansiotulon verotus on täällä kuitenkin Suomea kevyempi. Ylin veroprosentti on kuitenkin jotain 42-45% luokkaa, enpä muista ulkoa. Useimpien ihmisten verovähennykset tulevat asuntolainasta, josta saa vähentää sekä koron että pääoman maksusta ja/tai säästämisestä yksityiseen eläkevakuutukseen.

  – Madrid on suuri ja ruuhkainen kaupunki ja siirtymisiin paikasta toiseen tuhraantuu helposti tosi paljon aikaa. Siksi ehdotan että katsot ensin, missä työpaikkasi sijaitsee ja sen jälkeen mietit sitä, mihin sijoittuisitte asumaan: sinulle järjellisen työmatkan päähän alueelle, joka sopii perheelle. Riippuen siitä, missä teet töitä, voi olla, että asuinpaikka onkin joku lähistön ”kylistä”, jotka ovat kasvaneet Madridin esikaupunkialueeksi. Vuokrataso on Madridissa – ja ympäristössäkin – varsin korkea.

  – Muuttoasioista löydät tietoa esimerkiksi sivulta http://www.t-taxi.com, muitakin muuttofirmoja toki löytyy.

  – Madridissa tuskin on suomenkielistä päiväkotia, mutta siellä on Suomi-koulu, ei siis suomalainen koulu, vaan Suomi-koulu, jonne suomalaislapset kokoontuvat viikonloppuisin muutamiksi tunneiksi oppimaan yhdessä ja puhumaan suomea: http://www.suomikoulumadrid.com

  Täällä Orkissa on muutamia Madridin suomalaisia, jotka varmasti osaavat kertoa lisää. Asuin Madridissa useamman vuoden ja kaupunki on mielestäni todella kokemisen arvoinen. Kun työpaikka ja toimeentulo täällä on kunnossa ja perhe innokas lähtemään, niin tulkaa ihmeessä Espanjaan!

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  No löytyihän ne veroprosentit lopulta Wikipediasta, http://es.wikipedia.org/wiki/Impuesto_sob, kohdasta tipos impositivos vuoden 2006 verolain mukaan, nämä ovat tällä hetkellä voimassa:

  Hasta 17.360 euros al año se nos aplicará una retención del 24% Desde 17.360 hasta 32.360, la retención será del 28%. Desde 32.360, hasta los 52.360 euros anuales, pagaremos a Hacienda 37%. Con ingresos anuales superen estos 52.360 euros el porcentaje se sitúa en el 43%. Si se gana menos de 9.000 euros, directamente no se paga este impuesto.

  LINKKI

  caramelo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Muutamia mieleentulevia juttuja (itse kotiuduin parin vuoden jälkeen takaisin Suomeen kesällä ja muuttokuormammekin on juuri pakattu matkaamaan Suomeen..):

  – väljästi sisustetun 2mh huushollin Suomeen roudaus n. 7000e

  – asuimme 2 asunnossa n. 6-8km ydinkeskustasta itään. Suosittelen lämpimästi mm. Arturo Sorian (Ciudad Lineal) nurkkia, rauhallista, siistiä, todella vihreää. kivoja puistoja ja pieniä kerrostaloja (noh, omakotitalojakin löytyy). Talot vähän ”vanhempia” (meidän oli vm. -93) ja venyvää korjausremppaakin ilmeni mm. ilmastoinnin kanssa (joka on ehdoton kuten myös lämmitys), mutta ihanat pihat uima-altaineen ym. 1mh pieni asunto isolla parvekkeella 1000e/kk.

  – toinen koti oli uudessa, isossa 4 talon kompleksissa San Blasin alueella. paljon lapsiperheitä, puistoja, joskin myös teollisuusaluetta. Lentokenttä suht lähellä, mikä meillä oli tärkeää. 80m2 sisällä ja reilu 40m2 kattoterassi, 1400e/kk. Molemmissa asunnoissa takuuvuokrat 1kk + 6kk, joista eka vuokranantajan hallussa ja loput pankkitalletuksena. Samat ehdot espanjalaisilla, joten ei mitään ulkomaalaislisää noissa takuissa.

  Kuten aiemmin jo sanottu, siirtyminen vie Paljon aikaa. Oleellista on metroaseman läheisyys ja työpaikan sijainti. Pelkkään ruokakauppareissuun tuhraantuu autolla helposti pari tuntia, muista ostoksista puhumattakaan. Onneksi voi hyödyntää espanjalaisten ryhmäliikkumista ja mennä kauppaan silloin kun muut ovat syömässä 😉 Siitä huolimatta, päivät Madridissa hupenevat jotenkin nopeammin koska liikkuminen konstilla millä hyvänsä vie paljon aikaa.

  JOka tapauksessa suosittelen! Asuminen on kallista (ja terassikalusteet :)), mutta kaikki muu on mielestäni edullisempaa kuin Suomessa. Kavereita asui keskustassa, ja osa oli sitä mieltä että suhtautuminen ulkomaalaisiin oli siellä tympeämpää kuin meidän nurkilla. ovat ehkä kyllästyneitä turisteihin? Itse koin espanjalaiset ystävällisinä, auttavaisina ja kärsivällisinä kielipuolen sönköttäjän kuuntelijoina 🙂

  Kaupunki on sopivasti keskellä maata, ja reissasimme pitkin poikin. Pohjoinen on ehdoton lemppari, ja onhan siinä kaupungin ulkopuolellakin kivoja paikkoja pikkureissuille. Madrid itsessään on mielestäni leppoisa ja turvallinen suurkaupunki, en tosin sieltä erityisesti mitään kaipaa lähdettyäni (jokusen ihmisen ja auringonpaisteen lisäksi), mutta ei mitään pahaakaan ole sanottavana.

  Toivottavasti näistä ajatuksista on jotain hyötyä! ai, vielä: idealista.com oli minun välineeni asunnon etsinnässä, toimii hyvin.

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  Moi,

  tuossa Kris ja Caramelo jo vastailivatkin, mutta erityisesti tuo Caramelon mainitsema ”siirtyminen vie paljon aikaa” on erittäin merkittävä. Jos duunipaikka (ja sen fyysinen sijainti) on tiedossa, niin ehdottomasti sen perusteella lähtisin etsimään sopivaa asuinpaikkaa. Madrid on sen luokan ruuhkahelvetti että mielestäni on kannattavampaa vaikka hieman tinkiä asuinympäristöstä kuin istua se 3 tuntia päivässä autossa hermojaan kiristellen.

  Itse asuskelen koillis/itä-Madridissa, noilla Caramelon mainitsemilla kulmilla. Lapsiperheelle yksi mielestäni parhaista suunnista, jonkinlainen kompromissi sen ihannepaikan ja kaikki-palvelut-on-tässä-ihan-naapurissa-kävelymatkan-päässä väliltä. On muitakin ”hyviä” alueita mutta ensin kannattaa tsekata missä sitä päivittäin liikutaan (=duuni) ja hieman sen perusteella katsella sopivaa kämppää. Jos haluat antaa hieman lisää infoa tuosta työpaikan sijainnista niin kyllä joku varmasti kertoilee enemmän…

  Suurin osa vuorakämpistä on kalustettuja, joten kannattanee jättää mahdollisimman paljon roinaa Suomeen. Turha roudata kirjahyllyjä/sänkyjä – nimim. kokemusta on. Vuokra-asuntojen hinnat ovat tulleet laman myötä alas, mutta periaatteessa hinnat ovat tonnista ylöspäin (2 h+kk). Alueesta riippuen. Sähkö, kaasu ja vesi tuovat oman kivan ”pienen” lisänsä näihin hintoihin…hieman riippuen lämmityksestä ja vuokrasopimuksesta.

  Suomenkielisiä päiväkoteja/kouluja täällä ei (tietääkseni edelleenkään) ole, mutta kannattaa ottaa huomioon että koulu aloitetaan täällä kolmevuotiaana…ja tässä on se seuraava kommervenkki: julkiseen on pirun hankala päästä; hakemukset pisteytetään ja sen perusteella menevät paikat jakoon. Pisteitä saa mm. tuloista (brutto yli 12.000 € / vuosi / perhe on jo nollan pisteen arvoinen), isovanhempien lähistölläasumisen perusteella (!!!) etc. Kaupunki kyllä järjestää koulun, mutta se voi sitten olla missä sattuu. Vaihtoehtona on yksityinen koulu josta saa pulittaa sievoisen summan kuukaudessa…helposti 300-400 €/kk ja ylikin. Parin tenavan kanssa tämä tekee jo melkoisen loven lompakkoon.

  Jos Madrid ei ole etukäteen tuttu paikka, niin käykää ihmeessä visiitillä ennen muuttopäätöstä.

  LINKKI

  sampy
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kiitos hienoista vastauksista ja paljon vaivaakin olette nähneet.

  Meidän perhe on kaksikielinen espanja-suomi, siksi tuota lapsen kielikehitystä mietin. Nyt kotona puhutaan pääosin espanjaa.

  Mun vain pitäisi päättää perjantaihin mennessä painanko lähetä nappia hakemuksessa vai en. Minulla on kyseiseen yritykseen yhteyksia ja olen jo ilmoittanut kiinnostuksestani. Luulen, että sinne on oikeasti mahdollista siirtyä. Työpaikka on vain oikeasti niin kiinnostava, että voi olla että harmittaa pahasti en lähde. Toisaalta ei välttämättä ole ovi-kiinni vaikka en nyt lähtisikään.

  Oletan, että työnantaja voisi maksaa muuton tai avustaa kalusteiden hankinnassa. 7000 € on aika paljon rahaa, jos sillä menee Ikeaan.

  Työpaikka olisi San Augustin De Foxan (28036 Madrid) varrella eli ehdotettut asuinalueet on lähellä. Toivon pääseväni töihin pääosin julkisilla eli Metrolla.

  Vuokra on yllättävän kova ja myös kuten myös tuo koulu. Tavoite on että elintaso ei ainakaan putoaisi ja osaan mitoittaa palkkavaatimuksen oikein.

  LINKKI

  caramelo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Juu, huonekalut kannattaa tarvittaessa ostaa ehdottomasti paikan päältä, alle tuon muuttohinnan kalustaa kepeästi keskikokoisen huushollin, mukaanlukien tiskari (se ei yleensä kuulu varustukseen, pyykkikone kylläkin kuuluu) ja telkat sun muut. Ikeoita on ainakin 3 kpl, Heja Sverige!

  Suuri osa asunnoista on kalustettuja, joten on helppoa välttää koko Ikea-rumba.

  Me tultiin kalustettuun asuntoon ilman isompia kamoja, mutta kakkoskoti oli tyhjä, joten oli pakko ostaa kaikki. Ja siirto tuli niin äkkiä ettei niitä kerinnyt järjelliseen hintaan myymään, ja oli siinä muutakin arvokasta, joten päätettiin tuoda kaikki Suomeen.

  Vaikka miten on lama, vuokrahinnat eivät ole tulleet alas kuin 100-200e, ja sitten on tosiaan vielä lämmityskulut ym. päälle. Pitää vielä sanoa, että kun teillä on vielä kaksikielinen perhe, ja työ houkuttaa, niin hyvältähän tuo kuulostaa jos raha-asiat osuu paikoilleen. Suomalaisia löytyy taatusti kaupungista lasten kieltä ylläpitämään, sen mainitun Suomi-koulun lisäksi. Onnea päätöksentekoon!

  LINKKI

  Henkka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 11

  Aika kalliilta kuulostaa 7000 euroa muutosta. Itse maksoin oletettavasti vastaavasta määrästä tavaraa 2000 euroa ovelta-ovelle. Eli jos on valmis maksamaan 5000 euroa pakkauksesta ja purusta niin aika kovat tulot on hyvä olla. Madrid-Helsinki oli suunta.

  En tiedä onko yritys Espanjalainen, mutta jos on niin kannattaa tosiaan varautua siihen etteivät maksa sitä muuttoa Suomesta Espanjaan, Espanjassa kuin harvoin se duunari on kuningas – kyllä siellä vielä päästään töihin 🙂

  Yksi hyvä alue siinä on suht lähellä työpaikkaasi, La Moraleja nimeltään ja sieltä samasta ”kylästä” löytyy myös se Suomikoulu. Jos La Moralejan hintataso menee yli budjetin, niin mielestäni ok alue on myös Sanchinarro, joka on siinä Madridin ja La Moralejan välissä. Alue on uusi ja talot uusia, itse en muuttaisi yli 5 vuotta vanhaan kämppään. Asuntojen laatu ei vastaa oikein Suomen normeja ja aika pian ikä näkyy ja tuntuu. Lämmittämiseen kannattaa varata se 200-600 euroa/kk talvikuukausina eli joulu-maaliskuun aikaan.

  LINKKI

  caramelo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  vielä, varmistin numerot etten vaan puhunut omiani. Haarukka oli 6000-8000e kaikissa tarjouksissa, tavaraa meillä oli 20 kuutiota (ohoh, yllättävän paljon kertynyt vaikka osa lahjoitettiin jo poiskin…). Ukkojakin oli kuulema 7 pakkaamassa.

  Tämänkin homman voi toki hoitaa monella tavalla, meillä tehtiin näin.

  Seuraava toinen koti onkin sitten niin pitkällä, että sinne ei viitsi kuskata mukaansa kuin ehkä uikkarit ja aurinkolasit 😉

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Itse olen asunut viimeiset 15 vuotta ym. La Moraleja ja El soto de la Moraleja alueella.
  Tyopaikkani on kaupungin ulkopuolella Burgosin A1 tien varrella, eli tyomatkoihin ei
  mene 10 minuuttia enempaa. Joudun tyon vuoksi lentamaan lahes viikottain, eli parasta
  alueella on sen sijainti lentokentan lahella, uudelle Iberian T4 terminaalille paasee
  10 minuutissa. Olemme vihdoin saaneet myos metron ja paikallisjunan Alcobendasin
  alueelle. Eli kuten jo ylla on mainittu, niin valttaaksesi stressia ota ensin selvaa tyopaikan
  sijainnista ja sitten teet asuntopaatoksen. Mielestani, seka lamasta etta uusista
  liikennejarjestelyista johtuen, pahimmat ruuhkat ovat vahan hellittaneet, ainakin
  A1 tiella? Myos ym. lammitys on hyva ottaa huomioon, minulla oli aiemmin sahkolammitys
  ja 2 kuukauden sahkolaskut olivat talviaikana yli 1000 euroa, nyt kun on kaasulammitys
  niin laskut ovat ihan eri luokkaa.

  Saludos y bienvenido a Madrid

  Janne

  LINKKI

  Pebbi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 24

  Vuokrakämppiä Madridista!

  Oon ite katellu mm.näiltä sivuilta:

  http://www.enalquiler.com/index.php/

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.