Tv:n (radion) katselu mokkulan kautta Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Tv:n (radion) katselu mokkulan kautta Espanjassa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Nyt on oltu Espanjassa 2,5 kk ja voin sanoa, että valitettavasti kyseinen asia ei onnistu. Mikä tahasta toiminto, jossa tarvitaan paljon siirtää tietoa, kuvat, tv-lähetys (yleareena, slingbox), radio-lähetys, ne kyllä toimivat mutta ei kauaa. Sillä Espanjassa on siirtomäärään perustuva laskutus mokkulan käytössä. Jos esim katsot netin kautta tv:tä niin 1 Gigatavun (29 eur-60 eur) siirtomäärä on varsin nopeasti käytetty. Huonossa lykyssä yhden illan aikana. Kyllähän se mahdollista on, siis katsominen, mutta hurjan kalliiksi tulee.

  Minullakin oli tarkoitus katsoa digiboksia kotoa käsin Slingbox-nimisellä laitteella mutta tähän siirtoon perustuvaan laskutukseen se tökkäsi. Eräänä iltana katsoin 2 tuntia ohjelmia sitä kautta ja pian tulikin tekstiviesti, että 80 % siirtolimiitistä on käytetty. Siihen loppui digiboksin katsomiset.

  Jos asunnossa on laajakaista valmiina niin siitä vaan. Silloin onnistuu kyllä tv:n katselut ja muut.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Kuuntelen parhaillaan SR Världeniä, joka on suosikkikanavani Sveriges Radion runsaasta nettitarjonnasta P1:ja SR Sisuradion ohella. Tänään pätkii vähemmän kuin joskus toiste, sen verran harvakseen ettei pahasti häiritse. Ylen uutisia kuuntelen välillä myös, mutta niitä saan myös bungalowin telkkarista Sirius- satelliitin kautta. Pätkintä johtuu siitä, että Vodafone ei täytä lupauksiaan lähimainkaan – tästä kirjoittelin eilen illalla jatkoksi Vodafonen asetukset kirjoitukseesi noin vuosi sitten – kiitos niistä kerran vielä, sitä ilman ei homma olisi toiminut ollenkaan.
  Vertailuna ruotsalaisen Tren 3G, joka on aivan eri luokkaa.
  Kuvan katselua olen joskus yrittänyt Tukholmassa, uutispätkiä, tulos kehno.
  On muitakin vaihtoehtoja kuin 1GB
  Minulla on prepaid jolla katson kuukauden ajan ilman rajoituksia. Maksoi 30€ simkortti ja 90€ kuukauden käyttö.
  On sitten makuasia onko se hintansa väärti. Vaihtoehtojahan ei ole -paitsi bittirajoitteiset.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Kiitos tiedoista Timo -70; avasin juuri itselleni TV-kaista palvelun tätä uutta trippiäni varten ja pitänee katsoa että kuis äijän käy!! 🙂 Granilla olen seuraavat viis viikkoa ja voisi toisinaan tsekata telkkarin ohjelmia iltojen iloksi!

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Taspani kirjoitti:

  On muitakin vaihtoehtoja kuin 1GB
  Minulla on prepaid jolla katson kuukauden ajan ilman rajoituksia. Maksoi 30€ simkortti ja 90€ kuukauden käyttö.
  On sitten makuasia onko se hintansa väärti. Vaihtoehtojahan ei ole -paitsi bittirajoitteiset.

  Ei ole!

  Vaihtoehdot ovat 1 tai 5 gigaa.

  ”ilman rajoituksia” on huijausta! Nopeutesi putoaa GPRS tasolle kun ”sopimuksen” datasiirtomäärä menee täyteen. Saat HDSPA vauhdin taas seuraavan jakson alusta kunnes limitti on taas täynnä ja yhteytesi jälleen hidastuu..

  Saat siis käyttää ”ilman rajoitusta”, mutta nopeus on sitten sitä ja tätä.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Mielenkiintoista Devspain. Mitään sopimusta en ole nähnytkään, dataan kyllä kovasti jotain kirjoittelivat kaupassa, mutta mukaani en saanut muuta kuin simkortin. Lähtötervehdys oli: nyt voit käyttää rajoituksetta 24 tuntia vuorokaudessa – no limit 24 hours. Päällä se onkin koko ajan.
  Mahtaako HDSPA olla sama kuin gprs – jälkimmäinen nimittäin näkyy näytössä jos siitä on kyse (mökillä Suomessa), mutta täällä voi tietty olla toiset merkinnät. Gprs:llä ei myöskään radion kuuntelu onnistu – tai Suomessa YLE kyllä, mutta Sveriges Radio tökkiin pahasti. Täällä HDSPAlla molemmat kuuluu kohtuullisesti, joskus tiuhemmin katkoin, mutta aina siitä selvän saa, Suomessa ei. Minulla on siis täällä mokkulan näytössä joko WDCMA tai HDSPA, ei gprs.
  Tuo Simyo vaikuttaa mielenkiintoiselta, onko sitä prepaidina? En juuri kuukauden parin pidempiä aikoja täällä lämpimässä näillä näkymin vietä, siksi prepaid on ainoa vaihtoehto. En saanut googelin käännöskonetta kääntämään Simyon nettitekstiä, siihen https osoitteeseen tökkää aina joku prosenttiluku väliin, kun siirtää. Taikasanaa prepado ei ainakaan näy.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  HSDPA = High Speed Downlink Packet Access. Ainakin mun kännykässä näytössä on ”3.5G” silloin kun tukiasema sitä tukee. Downlink-nopeus on silloin (teoreettisesti) joko 3,6 mbits/s tai jopa 7,2.

  GPRS on tuo mummonaikuinen homma,

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Itsekin olen pohdiskellut mitä eroa oikeastaan HSDPA:lla ja WCDMA:lla on, ja eipä taida olla mitään, näin tiedotti Nokia innovaatioistaan jo v.2005:
  Nokia Flexi WCDMA -tukiasema on myös investointi tulevaisuutta varten. Se tukee WCDMA ja High Speed Packet Access (HSPA) -teknologioita, ja uuden tukiaseman moduuleista koostuva rakenne on Open Base Station Architecture Initiative (OBSAI) -yhteenliittymän kanssa yhteensopiva ja sallii myöhemmin myös muiden teknologioiden, esimerkiksi WiMAXin, nopean käyttöönoton operaattoreiden verkoissa. Lisäksi Nokia Flexi WCDMA -tukiasema mahdollistaa kapasiteetin helpot nostot liikenteen kasvaessa. Nokia Flexi WCDMA -tukiasema on saatavilla vuoden 2006 jälkipuoliskolla.
  Daivspanin teoriassa on sikäli itua, että http://www.bredbanskollen.se mittarilla minulla on kolmessa mittauksessa heikoin tuleva ollut 0,18 mb ja paras 1,03 mb/sek ja pois menevät noin 0,34 mbit/sek, kun näytöissä on joko HSDPA tai 7,2 Mb – mikä on tuon HSDPAn max.
  Huijatukseni itseni tunnen olipa yhteyden nimi gprs tai HSDPA kun sen kautta kulkee seitsemäsosa luvatusta bittivirrasta.
  Olen Vodafonen sivuilta yrittänyt löytää vahvistusta daivspanin väittämään (tuolla aiemmin) – mutta en ole vielä melkoisella yrittämälläkään löytänyt netistä niiden nettiprepaidin esittelyä, muita likkuvanettejä kyllä.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  En tiedä, että puhunko enää edes samasta asiasta, mutta tämä mun prepaid-liittymä tarjosi edellisen mittauksen mukaan vähän toista tonnia siirtonopeudeksi:
  http://www.msoynet.fi/speed.htm
  Tuossa vielä foto vahvistukseksi:

  Ja ylläpidolle terveisiä: heittäkää nyt jo helvettiin nämä vaatimukset kuvien ni
  meämisistä ynnä muista vaikeuksista kuvien liittämiseen teksteihin!!! 🙁

  Tuo prepaid-liittymä kyllä näin lyhyellä jaksolla näyttää toimivan ihan kohtuullisesti, tosin en varmasti tiedä sen käytöstä pitemmällä ajanjaksolla, mutta nyt luultavasti ehdin antaa jotain infoa sen toimivuudesta ja kustannuksista kun vajaat viisi viikkoa saarella vietän!! 🙂

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  samasta kai tässä puhutaan, Vodafone prepaid sinullakin? Vertasinpa oikopäätä, msoynet testi antoi 273,4 kbit/sek, PTS:n brebandskollen 0,83 mbit tulevaa (830 kbit). Taitaa olla eri mittarit näillä kahdella, kumpaan luottaisi? Mutta kaukana 3,6-7,2 Mbitistä mitä 3G pitäisi olla.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  löytyihän se Vodan prepaid sivu hirveällä hakemisella, käännöskoneen kautta på svenska;
  ** Från 1GB konsumeras tillgång inte avbryts endast sänker nedladdningshastighet till 128kbps, eli yhden GB:n käytön jälkeen nopeus laskee rajusti. Kahden tähden alaviitteellä, mistä kaupassa ei ollut mitään puhetta.
  Ainoa lohtu, että huomasin maksaneeni kuukauden prepaidista 60€ enkä 90, sim-kortin kera se 90.
  Olen kyllä varoituksia kiinteistökaupoista kuullut,mutta näköjään koskee myös mobiilijuttuja,

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Tämä jo muistuttaa ääneen ajattelua netissä -anteeksi häirio jos joku sen siksi kokee.
  Mutta löysinpä taikasanan prepado Simyon tariffisivulta, google englannintaa sen näin (suomennos menee siansaksaksi)
  – Pay up € 5 per month if you browse least 500MB
  – Maximum of 0.99 per day less than if you browse 100Mb/día
  – If you browse little pay only 0.09 € / MB
  – If you’re wearing this rate simyo built on your SIM

  Want to see the rates on a table?

  – The best way to navigate with your mobile
  – You can read your emails, chat, or visit your favorite websites
  – Without a commitment to stay for contract and prepaid

  Mutta. Edelleen ihmettelen onko tämä vaihtoehto satunnaiselle kävijälle? Niin, ja toimiiko vain kännykällä?

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Mikäli mä olen oikein ymmärtänyt tuon myyjän puheet, niin mulla on nopein mahdollinen yhteys käytettävissäni tuon mokkulan kanssa joka tukee toimintaa sinne 7,2 megaan asti. Käytännössähän homma on aivan eriasia kun kyseessä on kuitenkin jonkun tukiverkon kautta kulkevaa toimintoa. (korjatkaa jos olen ymmärtänyt asian väärin!) Nähdäkseni loppupeleissä on kuitenkin kysymys verkon toimivuudesta jollain itselle sopivalla nopeudella ja sen nopeuden suhde maksettuihin euroihin nähden?
  Mulla tämä mokkula toimii mökillä hintaan 9,90€ kuukaudessa nopeudella max 384 kb/s ja sen pitäisi toimia Espoon päässä täydellä HSDPA nopeudella samaan hintaan, mutta kysyttäessä operaatorilta, niin kyseessä on silloin sellainen tekniikkaongelma, että mökillä oleva ”tukiverkko” ei ole vielä muutettu toimivaksi HSDPA systeemiin ja sen vuoksi toiminta on hidasta. Espoossa en ole mokkulaa käyttänyt koska siellä on käytössäni taloyhtiön nopea kiinteä verkko.
  Täällä Granilla on nyt käytössä tuo Vodafonen prepaid-liittymä jonka pitäisi sitten automaattisesti sulkeutua ostettujen bittien kuluttamisen jälkeen! Hintahan on pirun rasvainen Suomeen verrattuna; 60€/1mega tiedonsiirtoa, mutta näillä säännöillä täällä joutuu elämään mikäli tahtoo käyttää netin suomia mahdollisuuksia ja myös seurata omaa sähköpostia!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.