Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Purkautumisosasto › Tv -lupa Suomessa – ei hyvää päivää
- Tämä aihe sisältää 21 vastaukset, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 16 vuotta, 5 kuukautta sitten
kojo toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Tämähän Suomesta vielä puuttui 🙁
Ahneudella ei ole rajoja , kun on kyse tv-lupamaksusta !
Ihan älyttömältä vaikuttaa. Mitenkäs ne ihmiset, jotka eivät ihan oikeasti tv:tä omista eivätkä halua omistaa? Pitääkö maksu silti maksaa? Järjetöntä!
Anna-Katariina kirjoitti:Ihan älyttömältä vaikuttaa. Mitenkäs ne ihmiset, jotka eivät ihan oikeasti tv:tä omista eivätkä halua omistaa? Pitääkö maksu silti maksaa? Järjetöntä!
Niinpä. Maksat TV-luvan myös jos asunto on tyhjillään! Tällähän se saatiinkin ”edullisemaksi” kuin nykyinen. Mitenköhän tuo menee kuluttajansuojasta läpi tuo ehdotus.
Onneksi minulla ei ole suomen kanssa enää mitään tekemistä………
Tuollainen ei voi mennä läpi missään muualla kuin Suomessa. Samaan sarjaan menee tyhjien kasettien ja CD/DVD -levyjen lakimääräinen ”teostomaksu” …niille kun on mahdollista äänittää musiikkia ja leffoja.
Tällaista ”suomilistaa” voisi jatkaa valitettavan pitkään, mutta antaa olla, ei ole koskenut allekirjoittanutta vuoden -92 jälkeen 😉
Digitodayn uutisteksti lainattuna: (lainattu lisenssiehtojen mukaisesti)
Ilmeisesti Bjarne Kalliksen ideoima malli
Telkkariluvasta kiinteä maksu joka asuntoon?Ylen arvion mukaan kiinteistöön sidottu tv-maksu olisi 160–170 euroa.
22.10. klo 09:03 Ylen rahoitukseen harkitaan asuntoon sidottua tv-maksua.
Yleisradion rahoitusta pohtiva työryhmä selvittää, voisiko tv-maksun vastedes maksaa kiinteistöön kuuluvana maksuna. Asian uutisoi Helsingin Sanomat verkkosivullaan.
Kansanedustaja Mika Lintilän (kesk.) vetämän työryhmän pöydälle on nostettu uusi malli, jossa tv-maksu liittyisi asuntoon. Maksun perisi asunto-osakeyhtiö osakkaaltaan tai vuokranantaja vuokralaiselta. Mallin on ilmeisesti ideoinut työryhmän jäsen, kansanedustaja Bjarne Kallis (krist.).
Helsingin Sanomat kirjoittaa, että mallin yksityiskohtia hiotaan, mutta näillä näkymin veroluontoinen maksu perittäisiin myös liikehuoneistoilta. Vapaa-ajan asunnoista tv-maksua ei perittäisi.
Selvitysten mukaan kiinteistöön sidottu tv-maksu olisi 160–170 euroa. Uuteen rahoitusmalliin siirryttäisiin vuonna 2010. Työryhmän pöydällä on tiettävästi vielä muitakin malleja, kuten ansiotuloon sidottu veroluonteinen tv-maksu. Hallitus käsitteli Ylen tulevaa rahoitusta alkukesällä.
Tekijänoikeustiedot
Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisensillä.
Kari kirjoitti:Tuollainen ei voi mennä läpi missään muualla kuin Suomessa. Samaan sarjaan menee tyhjien kasettien ja CD/DVD -levyjen lakimääräinen ”teostomaksu” …niille kun on mahdollista äänittää musiikkia ja leffoja.
Eihän toi voi mennä läpi edes Suomessa. Tässä tapauksessa on onni, että suomalaiset osaavat ja uskaltavat valittaa. Meteli nousee niin kovaksi, että oksat pois.
Tuosta CD/DVD-levyjen ”teostomaksusta” en tiennytkään, huhhuh mitä touhua…
… sanoo jenkit ja ovat siinä oikeassa. Joku aina maksaa ns. ilmaiset jutut.
Se, että ne otetaan Teoston maksuina tai TV-lupamaksuina vai veroina on yksi ja sama. Selkeämpää olisi, jos minkäänlaisia erillisiä maksuja ei perittäisi ja kaikki maksettaisiin veroina.
Se mikä minua ärsyttää näissä kirjoitteluissa on tämä kaikkinainen Suomen mollaaminen. Tyyliin:
”Onpa ihanaa, kun minun ei tarvitse maksaa sitä eikä tätä ja suomalaiset ovat hulluja, kun maksavat. Tulkaa kaikki tänne ihanaan Espanjaan, niin ei ole mitään maksuja ja ilmastokin on kuin linnun maitoa.”
Ilmasto siellä on hyvä, se on tosi asia ja käsittääkseni terveyden hoito, mutta kaikkea muuta voikin sitten ihmetellä. Palkat on niin pieniä, että pitää useimpien (ainakin nuorien) tehdä kahta työtä. Ei ole pahemmin kunnallista päivähoitoa, ei kotihoidontukia, ei omaishoidontukia ym. Miten lienee muuten sairaus- ja työttömyyskorvaukset?
Toinen asia, joka saa niskakarvat nousemaan pystyyn on tämä marmatus siitä, ettei Suomen valtio elätä = maksa näitä tukia sinne Espanjaan. Voi pyhä jysäys. Ettäkö pitäisi maksaa jonnekin muualle niin, ettei ne rahat jäisi hyödyttämään Suomen liike-elämää.
Paras oli jossain kirjoitus, että maksaisiko Espanjan valtio rahaa, jos palaisi Suomeen. Ensin mennään ulkomaille ja sitten tullaan vieraan valtion kustannuksella takaisin! Äly hoi, elä jätä.
Haluaisin tietää, miten olette ajatelleet hoitaa asianne sitten, kun ette pysty enää työhön ja ette pärjää yksin kotona. Tuletteko sitten täyttämään Suomen vanhainkodit, vaikka ette ole tänne verojanne maksaneet?
Selkeämpää olisi jos ei maksettaisi veroja lainkaan ja jokainen maksaisi siitä mitä tarvitsee.
Ainakin tällä hetkellä vielä olemme saama puolella.
Mitäs sitten tehdään, niille, jotka ei selviä omin voimin? Eikö sivitysvaltion kuulu huolehtia vähäväkisistään?
Selma kirjoitti:… sanoo jenkit ja ovat siinä oikeassa. Joku aina maksaa ns. ilmaiset jutut.
Se, että ne otetaan Teoston maksuina tai TV-lupamaksuina vai veroina on yksi ja sama. Selkeämpää olisi, jos minkäänlaisia erillisiä maksuja ei perittäisi ja kaikki maksettaisiin veroina.
Ei se nyt näin mene. Ei voi vaatia esim .vanhoillislestadiolaiset , ”uskonnollisesti esteelliset” tms. maksaisi asunnon vuokraan kuuluvia tv-lupamaksuja . Hyvä jos radio edes kuuntelevat .
Mitä Suomen mollaamiseen , syynä on lähinnä yleinen suomalaisten sinisilmäisyys ja liian kiltti maine Euroopalaisten maiden silmissä.
——————————————–
Ps.
Ohi aiheen sinähän olet lähdössä Espanjaa ? – Hyvää matkaa !
Meikäläisellä on vasta passi hakemus vasta vetämässä ja edessä vielä kahden kuukauden työputki pimeässä , märässä ( ehkä myös räntäsateessä ) 🙁 …Selma kirjoitti:… sanoo jenkit ja ovat siinä oikeassa. Joku aina maksaa ns. ilmaiset jutut.
Niin varmasti, mutta miksi asunnon omistajien pitäisi maksaa TV:n tuijottajien huvit sillä perusteella, että sattuvat omistamaan asunnon?
Resepti:
– virkamiehistä puolet karkoitettava siperiaan, niin eivät tee lisää vahinkoa
– lopuille virkamiehille vastuu päätöksistään
– ahkerammille pienemmät verot % (max vero 20%)
– jos järjestät työpaikkoja, verot pienenee tai saat ainakin papukaijamerkin
– kerätyt verot kohdistetaan sinne millä perusteella ne on kerätty
– sohvan pohjalla lojuvat ”työttömät” risusavottaan ja auttamaan vanhuksia (muuten ”korvaukset” pois)
– tukijärjestyksessä ensin omat vanhukset, perheet jne. ja vasta sitten ”muut” jos sittenkään
– vaalilupaukset kirjallisina. Jos ei pidä, niin siperiaan jauhamaan pas*aaLaura kirjoitti:Eihän toi voi mennä läpi edes Suomessa. Tässä tapauksessa on onni, että suomalaiset osaavat ja uskaltavat valittaa. Meteli nousee niin kovaksi, että oksat pois.
…..Perhanan kun ovat tämän maakunnan miehiä vielä , kyllä hävettää… 🙁
Hyvä Selma,
Ota ne herneet heti pois nenästäsi! Kyllä Suomen oloja saa ja on voitava arvostella ja vertailu muiden maiden olojen kanssa on avartavaa. Molemmissa maissa on hyvät ja huonot puolensa. Edistystä syntyy vain, jos asioita kyseenalaistetaan.
Bjarne Kallis ratkoo väärää kysymystä! Suomi pärjäisi hyvin ilman pakollisia TV-lupia kaupallisten mainosrahoitteisten tai maksullisten kanavien avulla. YLE on mammutti, jonka pitäisi joko pärjätä omillaan tai kuolla – nyt kaikkien on pakko osallistua huikeisiin kuluihin, joita kukaan ei todellisuudessa kontrolloi. Miksei Bjarne ehdota YLEn lakkauttamista?
Tuo oli veikeätä, kun nostit erilaisten tukien puutteen. En tunne kovin hyvin Espanjan tukia, kun en ole käyttänyt, mutta sen verran tiedän, että työttömäksi joutuessaan espanjalainen ei passivoidu kotiinsa täyttämään lappua joka päivältä: työtön, työtön, työtön,… ja odottamaan koulutusta vastaavaa työtä vaan tekee sitä, mitä on tarjolla – toki usein harmaana. Olkoonkin harmaata, mutta tulee toimeen omin avuin ja tarvittaessa myös perhe auttaa kunnes taas aikanaan löytyy vakityö.
Entä Suomessa? Kunnallista päivähoitoa vaaditaan vaikka toinen vanhemmista olisi kotona, työttömyyspäivärahoja nostellaan pimeästi, jne. Sairaat, vanhukset ja taloudellisista apua tarvitsevat pitää toki aina hoitaa. Suomen lapset eivät katso velvollisuudekseen rahoittaa mitenkään vanhempiensa loppuelämää – on kuulemma kunnan velvollisuus. Samoin vanhemmat eivät saa auttaa lapsiaan rahallisesti (tietyn rajan yli) ilman, että verottaja rankaisee. Lapsia ei opeteta – on kuulemma koulun velvollisuus. Uusia kunnallisia ”ilmaispalveluja” ehdotetaan jatkuvasti, vaikka kunnallisen tasaveron vuoksi kaikki uudet ilmaispalvelut rasittavat suhteellisesti eniten pieni- ja keskituloisia. Rahaa veroina keräämällä ja lapsi- ym. muina lisinä palauttamalla pyöritetään byrokratian raskaita rattaita eli rahaa ihan oikeasti häviää kierrossa.
Ja aikanaan saatan palata Suomeen vanhainkodin täytteeksi siihen Selman viereiseen huoneeseen – toivottavasti vanhainkodin alakerrasta löytyy kunnon pub ja muuta mukavaa!. Verot on aikanaan maksettu Suomeen kiltisti, mutta kun on tullut jotenkin toimeen omillaan, kohtuullista vastinetta veroille ei ole toistaiseksi juurikaan tullut – ehkä sitten vihdoin vanhainkodissa Suomessa?
valtion- ja kunnallisten palveluiden on ollut tarkoituksena antaa yhteiskunnalle energia, terveys, turvallisuus… palveluita edullisesti veroilla kerätyisä varoista. Tästä perusperiaatteesta on jo poikettu jo kaikilla sektoreilla. Valtion ja kuntien omaisuudet ja palvelut, on yhtiöitetty ja sillonhan yritysten täytyy tuottaa voittoa, jolloin palveluiden tuottamisesta joutuu maksamaan ylimääräisiä euroja myöskin Suomessa alv:n muodossa, kunnathan ei ole tuottamissaan tehtävissää arvolisäverovelvollisia. Vääjämätömästi tullee sellainen tuntemus, että nykyisen politiikan tarkoituksena on kansalisten riistäminen eikä hyvinvoinnin tuottaminen.
Hot kirjoitti:Hyvä Selma,
Ota ne herneet heti pois nenästäsi!
…clip, clip…
Hot, mehän olemme melkein koko ajan melko samaa mieltä asioista!
..paitsi siitä, että tuskinpa suomeen palaan vanhuuden ajoiksi huonoa ja ihmisarvoa alentavaa vanhusten kohtelua kokemaan. Jonnekin etelämpään ajattelin täältä Espanjasta kyllä lähteä.
Selma kirjoitti:Ilmaisia lounaita ei ole… sanoo jenkit ja ovat siinä oikeassa. Joku aina maksaa ns. ilmaiset jutut.
Eihän YLE:n ohjelmat ole ikinä olleet ilmaisia – lupamaksuina ne on ennenkin maksettu. Siitä voi kuitenkin purnata, että YLE:ä rahoitettaisiin jatkossa niidenkin voimin, jotka eivät sen palevluista ole hökkäsen pöläyksen verran kiinnostuneita, ts. eivät omista telkkaria. Kaiken huippu ehdotuksessa on, että lupamaksu perittäisiin myös liiketiloilta. Itse pienyrittäjänä repisin sekä omat että naapurin pelihousut, jos pitäisi vielä alkaa maksaa 160-170 euroa vuodessa jollekin jätti-instanssille, jolla ei ole toimintani kanssa mitään tekemistä.
Selma kirjoitti:Se, että ne otetaan Teoston maksuina tai TV-lupamaksuina vai veroina on yksi ja sama. Selkeämpää olisi, jos minkäänlaisia erillisiä maksuja ei perittäisi ja kaikki maksettaisiin veroina.
No ei se nyt mitenkään ole yksi ja sama asia mistä maksaa ja miten. Nämä erilliset maksut mahdollistavat se ihanan asian, että kaikkien ei tarvitse maksaa kaikesta. Esim. sen metsämökissä mustikoilla elävän erakon ei tarvitse maksaa ikinä mitään teostomaksuja, koska ei ole ikinä CD:tä omistanutkaan. Aivan toinen asia ovat verot, joilla taataan perushyvinvointi kaikille, myös niille, joilla ei itsellään ole varaa tai kapasiteettia pitää itsestään huolta.
Selma kirjoitti:Se mikä minua ärsyttää näissä kirjoitteluissa on tämä kaikkinainen Suomen mollaaminen.
Tämä ketju käsittelee tv-lupa-asiaa. En kaikkinaisesti mollaa Suomea, kun olen sitä mieltä, että kiinteistöön sidotun tv-maksun periminen olisi… no, mieleen tulevat sanat tyrannia ja väärin.
Selma kirjoitti:Haluaisin tietää, miten olette ajatelleet hoitaa asianne sitten, kun ette pysty enää työhön ja ette pärjää yksin kotona. Tuletteko sitten täyttämään Suomen vanhainkodit, vaikka ette ole tänne verojanne maksaneet?
Mitä tämä nyt oikein on? Etteikö (ulko)suomalaisella muka olisi oikeus missä vaiheessa tahansa elämäänsä palata Suomeen ja ottaa siellä vastaan se palvelu/apu, mikä Suomen kansalaiselle kuuluu? Entä ne Suomessa asuvat syrjäytyneet/sairaat, jotka eivät myöskään ole maksaneet veroja; logiikkasi mukaan heillekään ei olisi paikkaa vanhainkodissa? Ja tuskin me espanjansuomalaiset edes pystyisimme ”täyttämään” Suomen vanhainkodit, meitä on täällä kuitenkin aika turkasen pieni murto-osa suomalaisista.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.