Tv-kaistan laillisuus, 2. erä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Tv-kaistan laillisuus, 2. erä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 58)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taspani M
  Taspani M Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  TV-kaista vakuutti mm. täällä orkissa, että palvelu on täysin laillinen eikä tv-yhtiöillä tai tekijänoikeusjärjestöillä ole siihen huomauttamista. Asia ei ilmeisesti ole ihan näin yksiselitteinen. Ongelmia liittyy mm. palvelun käyttöön ulkomailla,
  kertoo SR Sisuradion Sisu-uutiset. Siinä on myös juttua Slingboxista ja Saunalahden vastaavasta palvelusta.

  http://www.sr.se/sisuradio/nyheter/artikel.asp?artikel=1871195

  Sisuradiota muuten voi kuunnella ihan laillisesti netistä klo 6-22 suurinpiirtein yllä olevasta osoitteesta, mikä lähinnä Ruotsista muuttaneille tiedoksi. On siellä musaa muillekin.

  Kaikille vinkiksi tämä kaikki (?) Euroopan nettiradiot sisältävä linkkikokoelma
  http://www.listenlive.eu

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä janne
  janne Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 129
  Taspani kirjoitti:

  TV-kaista vakuutti mm. täällä orkissa, että palvelu on täysin laillinen eikä tv-yhtiöillä tai tekijänoikeusjärjestöillä ole siihen huomauttamista. Asia ei ilmeisesti ole ihan näin yksiselitteinen. Ongelmia liittyy mm. palvelun käyttöön ulkomailla,
  kertoo SR Sisuradion Sisu-uutiset.

  Viitsitkö referoida lyhyesti kun en pääse kuuntelemaan..

  tänks!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taspani M
  Taspani M Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Näin siellä lukee:

  Suomi tv internetissä
  maksua vastaan

  Internetiin on ilmaantunut palveluita, joiden avulla voi katsoa Suomen tv-kanavia maksua vastaan. Uudet palvelut herättävät hämmennystä suomalaisissa tekijänoikeusjärjestöissä ja tv-yhtiöissä. Parhaillaan selvitetään niiden laillisuutta.

  Suomalainen Tv-kaista -yhtiö avasi joulun alla internetiin sivuston, jonka avulla Suomen kaikkien tv-kanavien ohjelmistoon pääsee käsiksi mistä päin maailmaa tahansa. Palvelu on herättänyt kiinnostusta erityisesti ulkosuomalaisten keskuudessa, kertoo yrityksen tekninen johtaja Pasi Lahtinen.

  TV-kaista ei ole ainoa yritys, joka on tuomassa tv-kanavia internetiin. Vastaavan tyyppistä palvelua, joka tosin vaatii kiinteän digivastaanottimen sekä laajakaistayhteyden Suomessa tarjoaa muun muassa suomalainen teleoperaattori Saunalahti. Kaupan on myös niin kutsuttuja slingbokseja, laitteita jotka digiboksiin yhdistettynä tallentavat tv-ohjelmia verkkoon katseltavaksi missä tahansa. Suomalaisissa tekijänoikeusjärjestöissä uudet palvelut herättävät hämmennystä. TV-kaistan toimien laillisuutta selvittää parhaillaan suomalainen tekijöiden ja taitelijoiden järjestö Kopiosto. Myös Yle tutkii asiaa, kertoo lakiosaston päällikkö Katri Olmo.

  SR Sisuradio/Katri Nisula
  katri.nisula@sr.se

  (haastattelussa Lahtinen sanoo, että asiakkaiden amtamien tietojen perusteella he ovat selvästi jostakin päin mailmaa (siis muualta kuin Suomesta). Hän ei kerro asiakkaiden määrää, mutta se kasvaa koko ajan palvelusta ollaan ilmeisesti kiinnostuneita maksamaan.
  – Ylen Olmo: kun joku tarjoaa palvelua jossa meidän ohjelmia voi katsella muualla kuin Suomessa ja sen on palvelun tarjoajan liiketoimintaa silloin meidän oikeudet ohjelmiin eivät tällaiseen riitä
  – siten kuin asia on minulle kerrottu tämä ei vastaa sitä toimintaa minkälaisena Tv-kaista toimintaansa meille esitteli viime kesänä. Tämä on asia joka täytyy selvittää)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä TVkaista
  TVkaista Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.01.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Hei!

  Tiedoksi orkkilaisille, TVkaista Oy:n palveluissa ei ole mitään ongelmia, ei laillisia eikä teknisiä.

  Se, että jotkin tahot haluavat tutkia ja tutustua TVkaista-palveluun uudestaan lisääntyvän julkisuuden myötä ei vaikuta TVkaista-palvelun saatavuuteen tai sen laillisuuteen. TVkaista-palvelu on ja pysyy laillisena.

  TVkaista
  Asiakaspalvelu

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rontti
  Rontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 320

  Eiköhän tuossa ole kysymyksessä Suomalainen perus juttu eli kateus ,ahneus ja vi..umaisuus

  Kun joku keksii uuden idean niin toisen täytyy se saada nurin tai musta maalattua koska ei itse pääse siittä hyötymään.

  Kuinka moni on pyytänyt nauhoittamaan jotain itselleen kun ei itse ole paikalla.

  Eihän kyseessä ole mikään kopiointi vaan eräänlainen nauhoitus toiminto, ja kahden viikon päästä ohjelma poistetaan, eli ei synny laitonta kopiota.

  Voi juma mitähän ne tutut ja hutsitkin tästä ajattelee kun meillä Suomessa tällain menetellään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taspani M
  Taspani M Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  – Ylen Olmo: kun joku tarjoaa palvelua jossa meidän ohjelmia voi katsella muualla kuin Suomessa ja sen on palvelun tarjoajan liiketoimintaa silloin meidän oikeudet ohjelmiin eivät tällaiseen riitä
  – siten kuin asia on minulle kerrottu tämä ei vastaa sitä toimintaa minkälaisena Tv-kaista toimintaansa meille esitteli viime kesänä. Tämä on asia joka täytyy selvittää

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  ylenkatson tuon lausunnon ja annan ylen katsoa, mitä voi asialle tehdä – sillä aikaa katson mitä katson – ja palvelu pelaa, kiitos siitä, kun ei edes ylen paljoa maksa – ja tietenkin minullakin edellytetään olevan katselumaksun maksettuna, niin kuin pitää, eiks’jeh!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tapio-Antero
  Tapio-Antero Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 34

  TV-Kaista, todella hyvä palvelu. Täällä Gomeralla näkyy loistavasti, joka paivä katsellaan. Toivon TV-Kaistan väelle menestystä alkaneelle palvelulle.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Hyvä Taspani M,

  Olet aikaisemminkin pyrkinyt pelottelemaan, kun porukka katsoo Suomen TV:n ohjelmia ulkomailla – miksi? Se ei ole sinulta eikä keneltäkään muulta pois, jos katsomista tapahtuu. Luotan enemmän TV-kaistan ilmoitukseen kuin Sisuradion uutisointiin.

  Edellisen debatin jälkeen n. kuukausi sitten lähetin jopa kyselyn TimeWarnerin pääkonttoriin tiedustellen sallivatko oman materiaalinsa osalta Slingboxin ja TV-Kaista tyyppisen palvelun – eivät vaivautuneet edes vastaamaan, joten annetaan asian jo olla.

  Nuo uudet tekniikat vain sallivat maksetun TV-luvan hyödyntämisen koko vuoden ja kaikkialla ja se tietysti harmittaa Tapsani M:ää ja Olmoa, mutta koettakaa kestää ja purkaa hampaitanne yhteen!

  Jos leikimme ajatuksella, että olisit oikeassa (siis: vain jos olisit – heh heh) ja Yle & Co joutuisivat maksamaan globaalin esitysoikeuden mukaan taannehtivasti ja tästä eteenpäin, se olisi kivaa, sillä silloin tulisi uusiakin mahdollisuuksia… ja ennen kaikkea se pakottaisi Ylen & Co nostamaan takapuolensa tuoliltaan ja neuvottelemaan oikean globaalin hinnan perustuen todellisiin katsojamääriin ja joutusivat tunnustamaan palveluvelvoitteensa myös miljoonalle rajojen ulkopuolella olevalle suomalaiselle – heh heh heh!

  TV-Kaista on nykypäivää ja se muuttaa vanhan aikaan sidotun TV-katsomisen itsellesi sopivaan hetkeen sekä Suomessa että Suomen ulkopuolella. He tekivät sen, mihin koko Ylen turha joukko ei pystynyt! Kauan eläköön TV-Kaista!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taspani M
  Taspani M Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Eipä minua tässä mikään muu kiinnosta kuin faktat. Pohjimmiltaan: noudattaako Tv-kaista sopimuksia vai ei.

  Ymmärrän toki, että on kiva päästä nauttimaan toisten työn hedelmistä, ulkomaillakin – niin kauan kuin omat saatavat eivät mene sivu suun. Teknisesti TV-kaista näyttää olevan menestys. Onneksi olkoon!

  Selvyydeksi: ei minulla ole tässä mitään omaa lehmää ojassa. Järjestely on vain sen verran erikoinen, että uteliaisuus heräsi. Nyt näyttää siltä, että Tv-kaista on kertonut toiminnastaan toiselle osapuolelle (YLElle) jotain muuta kuin miten se toimii (vrt YLEn pääjuristin kommentti tuolla edellä).

  Täälläkin on näkynyt arvioita, että Tv-kaistan pavelu on sama asia kuin panisi kotona kasetille tv-ohjelmaa, ja veisi sen sitten jonnekin muualle katsottavaksi. Vertaus ontuu pahasti. Tekijänoikeuslain mukaan kopioita voi ottaa OMAAN KÄYTTÖÖN , mutta niitä ei saa myydä eteenpäin, kuten TV-kaista tekee. Ellei ole sopinut asiasta tekijäin kanssa. Se, että kiinalaisia piraattikopioita saa mitä erilaisimmista tuotteista alehintaan ei tee niistä hyvän liiketavan mukaisia vaikka tekninen laatu olisi miten hyvää tahansa.

  Slingboxilla/Saunalahden boxilla – jos olen oikein oivaltanut – kyse on siitä, että hankit itsellesi laitteen, joka tallentaa, ja siirrät tallennetun ohjelman itsellesi. Sitä voi kenties verrata kasetin tekoon ja kuljettamiseen. Ostat teknisen laitteen ja käytät sitä itse. TV-kaista taas, jos olen oikein ymmärtänyt, tallentaa tv-ohjelmia ja myy tallenteita kaikille, jotka haluavat maksaa.

  TV-kaista on muuten siitä erikoinen firma ettei se kerro itsestään, taustoistaan ja omistajistaan mitään – ainakaan kotisivullaan. Nykyaikana aika poikkeuksellista, ja herättää kysymyksen: miksiköhän? Ainoa henkilönnimi, jonka kotisivun sokkeloista onnistuin kaivamaan on yhtiön henkilötietolain mukainen vastuuhenkilö. Mutta kukahan on firman toimitusjohtaja? Ja hallituksen puheenjohtaja? Ja kenen rahat ovat liossa?

  Joidenkin mielestä tekijänoikeuslaille voi antaa palttua. No, heidän kanssaan en pysty käymään periaatekeskustelua sen enempää kuin pullavarkaiden kanssa heidän toimintansa sallittavuudesta.
  Aikaisempiin kannanottoihini viitaten: tekijä on aina palkkansa ansainnut.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Tiedoksesi: tv-kaista ei myy ohjelmia, ainoastaan vuokraa digibokseja asiakkaittensa käyttöön.

  Onhan sinulla itselläsi (niinkuin minullakin) tv-lupa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Taspani kirjoitti:

  Täälläkin on näkynyt arvioita, että Tv-kaistan pavelu on sama asia kuin panisi kotona kasetille tv-ohjelmaa, ja veisi sen sitten jonnekin muualle katsottavaksi. Vertaus ontuu pahasti. Tekijänoikeuslain mukaan kopioita voi ottaa OMAAN KÄYTTÖÖN , mutta niitä ei saa myydä eteenpäin, kuten TV-kaista tekee.

  TVkaista ei suinkaan myy ohjelmia – se vuokraa asiakkaalle tallentavan digiboksin, joka nyt sattuu olemaan TVkaistan tiloissa eikä asiakkaan kotona, ja jolla asiakas sitten tekee tallenteita omaan käyttöönsä. Kk-maksu on siis boksin vuokraa – sen saa lunastaa omakseen, muistaakseni 5 vuoden aikana boksi on kokonaan maksettu.

  TV-kaista on muuten siitä erikoinen firma ettei se kerro itsestään, taustoistaan ja omistajistaan mitään – ainakaan kotisivullaan. Nykyaikana aika poikkeuksellista, ja herättää kysymyksen: miksiköhän? Ainoa henkilönnimi, jonka kotisivun sokkeloista onnistuin kaivamaan on yhtiön henkilötietolain mukainen vastuuhenkilö. Mutta kukahan on firman toimitusjohtaja? Ja hallituksen puheenjohtaja? Ja kenen rahat ovat liossa?

  Tämän palvelun takanahan on tunnetusti tämä firma: http://www.hibox.fi/fi/company.shtml

  Laillisuuteen en osaa ottaa kantaa kun en ole juristi.. mutta en nyt oikein ymmärrä miksi siitä (tai mahd. laittomuudesta) noin kannattaa kohkata, asia selvinnee oikeiden tahojen toimesta ennen pitkää.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Taspani M,

  Olet ”mielenkiintoinen” persoona… valaisetko hieman taustaasi? Tässä on paljon kysymyksiä ja tuskin vastaat niihin, mutta näitä vain heräsi mieleen. Arvuuttelin vastauksia puolestasi eli vastaukset ovat fiktiivisiä ja enemmän TV-lupaviihdettä Espanja.org:lle…..

  Onko sinulla Suomen TV lupa? Ehkä.

  Maksatko TV-Finlandin luvan? Et.

  Oletko koskaan katsonut Suomen TV-ohjelmia Slingboxilla tai Orbilla? Et.

  Oletko katsonut Suomen TV-ohjelmia satelliitilla Suomen ulkopuolella (tämä on katselukortin ehtojen mukaan oikeasti laitonta)? Ehkä, jos varsinkin asut Ruotsissa. :jawdrop:

  Oletko katsonut Suomen TV-ohjelmia TV Kaista:lla? Ehkä vilkaissut vain selvittääkseni sen laittomuuden. 🙂

  Kuinka paljon vietät aikaasi Suomen ulkopuolla/v? Erittäin vähän tai sitten Ruotsissa, mitä ei tietenkään lasketa ulkomaaksi. :puzzled:

  Oletko tekijänoikeusfirman työntekijä? Ehkä.

  Oletko TV-firman työntekijä? Ehkä

  Oletko sisällöntuottajafirman työntekijä? Tuskin.

  Saatko itse tekijänoikeuspalkkioita? Mahdollisesti 😉

  Jos katsoit ohjelmia, tunsitko tehneesi väärin jotain kohtaan? Ketä? Yle? TimeWarner? Muut? Tuntisit syviä tunnontuskia. 👿

  Vai kieltäydytkö katsomasta? Melkein.

  Jos joku katsoo ohjelmia, kenelle hänen pitäisi mielestäsi maksaa lisää ja kuinka paljon? Ei saa katsoa.

  Pitäisikö Slingboxin, Orbin tai TV Kaistan käyttäjiä syyttää rikoksesta? Kyllä ehdottomasti ja vähintään 6 kk ehdotonta.

  Onko viittaamasi Sisuradio luotettava lähde, jonka joka artikkeliin voi luottaa? Mielestäsi kyllä. 😆

  Onko sinulla henkilökohtainen intressi Sisuradioon? Ehkä pieni.

  Onko Ylellä velvollisuus palvella suomalaisia ulkomailla? Ei tietenkää, koska teillä on jo muutenkin liian mukavaa.

  Oletko TV-lupatarkastaja? Tuskin, mutta, jos olet, tervetuloa tarkastamaan lupia Suomen ulkopuolelle – työsarkaa riittää…heh heh

  ….. mutta onneksi kukaan ei todellakaan voi koskaan estää Suomen TV-ohjelmien katselua ulkomailla! Tekniikka voitti brezneviläiset vapaan tiedonkulun panttaajat – heh heh heh. :sick:

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä janne
  janne Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 129
  Hot kirjoitti:

  Saatko itse tekijänoikeuspalkkioita?

  Mitä on tekijänoikeuspalkkiot?

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:
  janne kirjoitti:

  Mitä on tekijänoikeuspalkkiot?

  Seuraa alan kirjallisuutta, lue aiheesta lehdistä ja pidä silmällä keskustelupalstoja.

  Kyllä se asia vielä sulle selviää.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 58)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.