Tutkimuksia Aurinkorannikon matkailijoista?

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Tutkimuksia Aurinkorannikon matkailijoista?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Elina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.12.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 10

  Hei!

  Etsin netistä englannin kielisiltä sivuilta tutkittua tietoa Aurinkorannikolle suuntaavista lomailijoista, mutta pitkälle päässyt. Jonkun sivuston mukaan valtaosa alueen matkailijoista on espanjalaisia, kakkosryhmä taisi olla brittejä. Keski-ikä 41 vuotta, ripaus enemmän miehiä kuin naisia, suuri osa (muistaakseni alle 50%) varaa matkansa itse netistä, aurinko ’yllättäen’ pääsyy lomailla alueella.

  Jäin kuitenkin kaipaamaan tarkempaa tietoa ja vieläpä eriteltyinä alueelliseti – ikä, kansallisuus, harrastukset. Oma lomalla saatu näkemykseni olisi, että Fuengirolaan suuntaavat matkustajat ovat vanhempia, Torremolinos puolestaan nuorempien suosikki ja enemmän bailupaikka. Mutta tutkittua tietoa olisi mielenkiintoista lukea ja lähdevinkit ovat lämpimästi tervetulleita – niistä voisi olla iloa ja hyötyä muillekin sivuston käyttäjille!

  Kirjoitan tämän yrittäjänurkka-palstalle siitä syystä, että taustallahan on tarve saada tukea omalle näkemykselle ja suunnitelmalle yrityksen perustamisessa. Jos sinne asti joskus ikinä päästään..

  t. Elina

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Älä hyvä tyttö usko kaikkiin tutkimuksiin, useimpiin vastaavat ihmiset valehtelevat mielikseen. Haastattelijalle halutaan antaa myönteinen ja kiva kuva itsestä. Halutaan tehdä varakas vaikutus, ollaan tärkeitä jne.

  Nuo ilmoittamasi lukemat vaikuttavat aidoilta. Ja faktat ovat aina faktoja, loput näet parhaiten omin jaloin ja silmin, varsinkin jos meinaat perustaa yrityksen. Mene seisoskelemaan muutamaksi päiväksi ajattelemallesi mahdolliselle liikepaikalle ja tarkkaile. Vuodenaikojen vaihteluun voit sitten hyödyntää tilastoja jälleen päätellessäsi, mitä tapahtuu talvella vs. kesä. Sitten seisoskelet seuraavalla paikalla jne.

  Vilpittömin mielin, OC

  LINKKI

  mela
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 195

  vanhempaa vakea

  Elina, olet oikeassa ainakin fuengirolan suhteen (Suomalaiset). Tilastoista en mitaan tieda mutta fuengirolan suomalaiset ovat paasaantoisesti varttuneempaa vakea. Tama ei kuitenkaan tarkoita sita etta fuengirolassa ei olisi yoelamaa. Discoja loytyy ympari rannikkoa. Myos fuengirolasta benamadenan ja torren lisaksi.

  Jos olet lahdossa yrittajaksi espanjan aurinkorannikolla toivotan lampimasti tervetuleeksi. Kuitenkin haluan muistuttaa etta yrittaminen ja kilpailu rannikolla on jopa kovenmpaa kuin suomessa. Toisaalta vapaapaivana (Niina vahina mita on) voi menna valimeren aurinkoon paistattelemaan.

  LINKKI

  Elina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.12.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 10

  Kiitoksia molemmimlle kommenteista – varsin hyviä ohjeita! Toki en meinannut yritystä pistää pystyyn tilastotietojen perusteella 🙂 jos siis muutenkaan, mutta nuo tilastotiedot olisivat ihan mielenkiintoisiakin. Nyt vielä muistui yksi netistä löytämäni tieto – keskimäärin Aurinkorannikon matkailija käyttää n. 30 euroa päivässä (lukumuistini on tosi kehno, mutta 30-40 e joka tapauksessa). No, en tiedä mitä tuo tieto kertoo, jos kauppaa meinaa pystyttää, mutta hauskoja pieniä yksityiskohtia kuitenkin.

  Yrittäjyys voi olla Espanjassa kovempaa kuin Suomessa, eritoten, kun ollaan vieraalla kentällä eivätkä toimintatavat tuttuja. Mutta jos sinne muuttaa, niin perheellisenä en ihan helposti lähtisi toisenkaan leipiin. Etelän palkkataso on käsittääkseni alhaisempi, työpäivät pitkiä ja töitä 6/pv viikossa (anteeksi kaikin puolin karkea yleistys ja arvailuni). Nuo samat asiat pätevät tietysti varsinkin yrittäjään -aina töissä ja leipä tiukassa, mutta silloin olisi vapaus junailla omat aikataulut ja systeemit itse, sen sijaan että niitä olisi vieras työnantaja sanelemassa. Mieluummin siis raataisin aamusta iltaan omasta tahdostani kuin muiden sanelusta. Ja perheellisenä taas sillekin on rajoitteensa, mutta toisaalta meitä olisi kaksi aikuista pyörittämässä sirkusta.

  Varovaisuuteen on joka tapauksessa syytä ja liikaa innostuessani saan tulot-menot-exelin luettavakseni täällä kotona. Mutta edelleen jos joku sattuu tietämään jonkin statistiikan/profiilin Aurinkorannikon lomalaisista, niin kiva sitä olisi lukea 🙂

  t. Elina

  LINKKI

  SurffiTukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  OC. Eiko sulla ole mitään tietoa ja käsitys tutkimuksen teosta? Kyllähän jokainen tutkimuksen tekijä arvioi tutkimuksen luotettavuutta. Pidätkö sä niitä jotekin niin tyhminä, että tuollaista ei otettaisi tutkimussuunnitelmassa huomioon

  ”Älä hyvä tyttö usko kaikkiin tutkimuksiin, useimpiin vastaavat ihmiset valehtelevat mielikseen. Haastattelijalle halutaan antaa myönteinen ja kiva kuva itsestä. Halutaan tehdä varakas vaikutus, ollaan tärkeitä jne”

  . Tutustu johonkin tutkimuksen perusteet oppikirjaan, ennenkuin kommentoit.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Kyllä olen plärännyt noitakin ja varsinkin myös tuloksia tietäen, miten tuskallista tutkimusten tekeminen on. Ja kun sinäkin ilmeisesti olet, niin et kai voi kiistää väitteeni todenperäisyyttä?

  ”… useimpiin vastaavat ihmiset valehtelevat mielikseen. Haastattelijalle halutaan antaa myönteinen ja kiva kuva itsestä. Halutaan tehdä varakas vaikutus, ollaan tärkeitä jne”

  LINKKI

  SurffiTukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Sä et siis vielkään ymmärtänyt? Se virhe korjataan tutkimuksen tuloksissa. Tutkimuksen henkilöiden tulotaso on vaikka 60000euroa/vuosi. Sitten katsotaan Kontulan postinumeroalueen verohallinosta saatava todellinen vuositulo joka onkin vaikka 24000e/vuosi. Joo, ehkä tätä on turha selittää….

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  … eikä viitsitä enää. Varsinkaan … jos ensin kysytään ja sitten vastaukset korjataan vastaamaan tilastollista keskimäärää. Ja mahdollisesti mielipiteet vastaamaan ansiotasoa ja asuinpaikkaa. Nauran pienessä kippurassa, mutta päätetään todellakin tähän.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.