Tunteeko kukaan ?

 • Tämä aihe sisältää 18 vastaukset, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta sitten Ansku toimesta.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  smile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.07.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 12

  Onko kenen tuttu?

  Henkilö pitää facebookissa useita sivustoja ja usealla eri nimellä. Yhdellä sivustolla välittää asuntoja.  Käyttää nimiä eri sivustolla. Carola Elmfors nimisenä täällä.  https://www.facebook.com/carola.elmfors?fref=ts

  ja Carita Rosamo nimisenä täällä.    https://www.facebook.com/cariros

  Jos perusteet toimia eri nimillä niin ok, mutta kun tässä on näitä asuntohuijareita ollut liikenteessä, pisti tuollainen erikoisuus usean nimen käytössä silmään.

  LINKKI

  Anutarja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.10.2011
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 49

  Niinpä näkyy olevan. Mielenkiintoista. Ei ole kyllä varmaan ihan puhtaat jauhot pussissa henkilöllä jolla useita henkilöllisyyksiä.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Taasko löytyi joku tekohampaiden väliin vätkytettäväksi !  Piruako se kenellekään kuuluu millä nimellá facebookissa esiintyy. Ja ette ilmeisesti tohkeissanne edes huomanneet, ettá henkilö esiintyy ihan valokuvansa kanssa, molemmissa profiileissa. Ei ainakaan minun silmiini huijaukselta vaikuta, ja sitä paitsi, mitä hän on teiltä huijannut??

  Ylläpidon olisi syytä poistaa tämá ketju ja antaa naruharjalle ja smylelle vakava varoitus ala-arvoisesta kirjoittelusta ja ihmisten mustamaalauksesta.

   

  LINKKI

  Anutarja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.10.2011
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 49

  Toisen henkilöllisyyden profiilikuva löytyy toisen facebook sivuilta hänen omana kuvanaan (vaikka ei siinä profiilikuvana olekaan). Mielestäni on ihan aiheellista huomauttaa jos on pienintäkään epäilystä, että olis taas asuntohuijareita liikkeellä! Niin, että työnnä vaan ne omat tekohampaat takaisin suuhun.
  Minä en ainakaan ymmärrä miksi pitää esiintyä kahdella eri henkilöllisyydellä.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eikos ensin pitaisi tutkia ja vasta sitten hutkia. Nyt on saanut kyseinen henkilo jo huijarin maineen tekematta muuta kuin avaamalla Facebook tilin.

  Olen ma ennenkin huomannut etta rakkaat maamiehet ovat peloissaan etta heita huijataan oman maamiehen toimesta. Eikos tuohon auttane ettette osta mitaan toisiltanne ja keskitatte hankintanne muunmaalaisille firmoille. Pahaa pelkaan etta sama ”huijaus pelko” vaan kovenee mutta olisko helpompaa kestaa jos esimerkiksi englantilainen veisi ylimaaraiset rahat 🙂

   

   

   

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Ilmiantaisin Facebookille jos on huijariprofiili. Sama naama, kaksi eri nimeä. Onko jompi kumpi oikea?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Nohh nohh..! Eipäs nyt riehaannuta, aidan kummallakaan puolella. Ylläpito poistaa, jos katsoo aiheelliseksi. Terv. nimim. ’Kokemusta on’. 😀

  smile escribió: ”Henkilö pitää facebookissa useita sivustoja ja usealla eri nimellä. Yhdellä sivustolla välittää asuntoja.”

  Tuo on sangen suhteellinen juttu. Jos hän toimii oikealla nimellään juuri sillä sivustolla, jolla hän välittää asuntoja, ei voida puhua suoraan huijauksesta, sikäli mikäli färssekirja hyväksyy useiden aliasten käytön samalta henkilöltä.

  Nimen oikeellisuuden voi parhaiten todeta tapaamalla henkilöä välitysasioiden merkeissä ja kysäisemällä, noin ohimennen, hänen henkilöllisyystodistustaan. Jos ottaa nokkiinsa ja ei esitä, niin siitä voi jo tehdä jonkun johtopäätöksen.

  Ja vanhatytölle sellainen kyssäri, että pitääkö ensin joutua huijatuksi ennen kuin saa luvan epäillä? 🙂

   

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  blues escribió: ”Olen ma ennenkin huomannut etta rakkaat maamiehet ovat peloissaan etta heita huijataan oman maamiehen toimesta.”

  Ja eikä aivan syyttä. 🙂 Jos Espanjassa on suomalainen joutunut vedätyksen tai huijauksen kohteeksi, on tekijänä tiettävästi ollut kovin usein toinen suomalainen. Vähintäänkin yhdeksässä tapauksessa tusinasta. Ne loput kolme ovat tavallisimmin olleet etnisen värinän omaavia ”kultakauppiaita”, joilla heilläkin juuret aivan muualla kuin Espanjassa.

  Suositus on minun puoleltani sellainen, että asioi paikallisten toimijoiden kanssa. Sellaisten, joilla on Espanjassa perheet ja suku, joten muualle pötkiminen ei, jo käytännön syistä, tapahdu niin helposti kuin ’extranjeroilta’ onnistuu.

  Ja totta vieköön, on minuakin kerran päästy huijaamaan. Se oli vuonna -92 tai jotain, ja tekijänä todellakin suomalainen jannu, vieläpä maalainen. Vain 200,- markkaa haihtui, mutta huijaus kuitenkin. 🙂

   

  LINKKI

  smile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.07.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 12

  Vanhalletytölle tai mikä lie vanhapiika onkaan, sellaiset terveiset, että sama millaiset tai miten löysät tekohampaat kelläkin on, pääasia lienee kuitenkin se että voi ne laskea yöksi samaan vesilasiin kumppanin kanssa.   Tuohon varsinaiseen avaukseen liittyen, henkilön toinen profiili fb:ssa on täynnä henkilökohtaista kuvaa ja viestintää, mikä kertonee sen olevan hänen (Carita…) ja toinen Carola nimellä alkava on tuo välittäjäsivusto.  Jos noista kahdesta pitäisi valita oikea profiili, se lienee tuo Carita, ja tuo Carola on feikkisivusto välitystoimintaa varten. Miksi pitää feikkisivustoa välitystoimintaa varten?  Voihan se tietenkin olla niinkin, että etunimi on toinen etunimi, ja toinen sukunimi on joko tyttönimi tai toisinpäin naitunimi.  Ei kuitenkaan leimata häntä huijariksi, hieman ehkä tyhmäsi. Kaksi profiilia, eri nimillä, käyttäen osin samoja kuvia molemmissa profiileissa sekä tarjoaa mahdollisesti maksullisia palveluja todennäköisen feikkisivuston kautta. Maksullinen sinällään, riippumatta siitä olipa maksaja sitten palvelun tarjoaja eli vuokranantaja, välitysliike tai vuokraaja.   Tässä sinällään ei ole mitään henkilökohtaista, mutta tuo asetelma fb sivujen osalta tuotuna tähän aikaan  ja tähän Aurinkorannikon ”yrittäjä” henkiseen ilmapiiriin on niin hölmö.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 1 kuukausi sitten smile.
  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 1 kuukausi sitten smile.
  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Okei smiley, näin aloitit ketjun: ”

  Onko kenen tuttu?

  Henkilö pitää facebookissa useita sivustoja ja usealla eri nimellä. Yhdellä sivustolla välittää asuntoja. Käyttää nimiä eri sivustolla. Carola Elmfors nimisenä täällä. https://www.facebook.com/carola.elmfors?fref=ts

  ja Carita Rosamo nimisenä täällä. https://www.facebook.com/cariros

  Jos perusteet toimia eri nimillä niin ok, mutta kun tässä on näitä asuntohuijareita ollut liikenteessä, pisti tuollainen erikoisuus usean nimen käytössä silmään.”

  Aika lailla haiskahtaa herjaukselta ja sehän on rikos. Ketáán ei saisi herjailla edes orkissa. Ja sitápaitsi olet herjaillut muuallakin:

  Uusi asuntohuijariko?

  Varoitus

  20.2.2015 15:08

  Facebookissa myyjä ja välittää asuntoja yhdellä nimellä ja ihan eri nimi on toisella facebook sivustolla. Onko kyseessä huijari? tunteeko kukaan kyseistä naista?

  https://www.facebook.com/carola.elmfors?fref=ts

  Carola Elmfors, asuntohuijari?

  https://www.facebook.com/cariros

  Carita Rosamo, kissanainen tai suorastaan puuma?

  Tämmöinen kirjoitus löytyy suomi24-palstalta. Ja eiköhän sekin liene smileyn kásialaa.

   

  Tämä ihminen ei taida olla feikki vaan ihan lihaa ja verta:

  Tuusulan golfklubi vuodelta 2011

  Kapteeneina jatkavat Carita Rosamo ja Matti Keskinen. 

  Ja ihan yhteystiedotkin löytyy: Carita Rosamo, carita.rosamo@gmail.com, puh. +34 665 064 226

  Joten smiley voi nyt kilauttaa ja kysáistá, ettá mitás meinaat huijailla.

  Ja tämä on kiintoisa juttu tástá naisesta oikein kuvan kanssa: Kymmenen vuotta uskollisuutta: En categoría señoras la mejor fue Patricia Laleona con 39 puntos y Carita Rosamo quedó en segundo lugar, con 38.          http://www.laopiniondemalaga.es/todo-deporte/2009/06/15/diez-anos-fidelidad/266894.html

  Muissakin golf-jutuissa hän on ollut mukana; http://kisakalenteri.golf.fi/portal/11510?bid=2956&vid=11

   

  Joten eiköhän olisi parasta nyt laittaa ne tekohampaat sinne lasiin louskuttelemaan yksinään ja lopettaa kirjoittelu. Ainakin niin pitkáksi aikaa kun jotakin ihan oikeasti tapahtuu. Muuallakin kuin márissá unissa. Ei muutama toisistaan poikkeava facebook-profiili mikáán rikos ole eikä niiden perusteella ketáán voi huijariksi nimetä, etenkin kun nimi on ihan oikea. Ja eikö smileyllá tosiaankaan ole muuta tekemistá kuin tutkia facebookin profiileita, hui hirveetá, toivottavasti et lóydá minua.

  Ja muuten, tuo Nueva Casa-kiinteistövälitys, joka tuolla facebook-sivulla on,  ohjautuu ihan suomalaisuuden sydámeen, Nuriasoliin. http://www.nuevacasa.es/   Osoitekin löytyy: Avd salinas edf . nuriasol 1. Of 526 29640 Fuengirola

  ja puhelinnumero Tlf. 645359091

  Huijauksen tarkistaminen on suorastaan lapsellisen helppoa. Siitá vaan soittelemaan. Mutta ensin hampaat suuhun  ja varo ettet pure kieltási  🙂

   

   

   

  LINKKI

  smile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.07.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 12

  Olkoonkin kuka hyvänsä siviilissä,  mutta pyörittää välitysbisnestä eri nimellä fb:ssa kuin on tuolla ns. siviilinimellään fb:ssa. Asia ei siitä miksikään muutu, että antaa itsestään todella epäluotettavan kuvan kaksine nimineen.  Eiköhän se ole maassa kuin maassa kielettyä, jopa laitonta esiintyä julkisesti väärällä nimellä palveluja tarjoten. Kyllä tuosta haiskahtaa ”märäntö” olipa kysessää sitten huijaus, harhauttaminen tai muu vaikkapa henkilön oman itsensä suojeleminen ”huonoilta” asiakkailta. Kaikesta huolimatta tuo on tyhmää. Jos toimii, toimii sitten reilusti ja omalla nimellään. Jos on meriittiä oikeasta elämästä, miksi pilata maine feikkipersoonalla?

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eikos sun nyt olis jo aika pyytaa kirjoituksiasi anteeksi, voi muuten ”smile” hyytya.   Nuo tuollaiset huijari nimitykset on aika kovia jos sulla ei ole muuta todistusaineistoa kuin Facebook kuvat. Kylla Facebookissa tuntuu olevan aika yleista etta osa on muilla kuin omalla nimellaan siella. Minutkin voit loytaa mun vanhalla sotaisella radiokutsulla… enka ketaan ole huijannut.

  Painvastoin, joskus kuten meista ehka jokainen olen tullut vedetyksi ”hoplasta” ja jaanyt ilman muutaman kuukauden palkkaa. Onneksi edes se ei ole mua katkeroittanut. Mitahan ”smile” on joutunut kokemaan etta  asenteesi on tuo?

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 1 kuukausi sitten blues.
  LINKKI

  smile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.07.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 12

  Kysymykseen kokemasta, voin kertoa olevani yksi vedätyksen ja välistävedon kohde muutaman vuoden takaa vuokraus asiassa. Välitysliike on tai oli maamiestemme pyörittämä. Katkeruus ei kanna elämässä eteenpäin, mutta kun tuntee itsensä tosi hölmöksi. Varaukseton luottamus maanmiehiimme raha-asioissa meni.  Katkera ja skeptinen lähestymistapani aiheeseen on henkilökohtaisiin kokemuksiini perustuvaa. En tunne avauksen henkilöä, mutta kohden profiilin käyttö ja liiketoimen harjoittaminen toisella on arveluttavaa. Yhteisömme on kokenut niin paljon ja lyhyen ajan sisällä eri välitystoimintaa harjoittavien maanmiestemme toljailuista, etta avaukseni on aiheellinen.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Vanhatyttö ja blues havainnollistivat ihan kädestä pitäen, miten välttyy huijauksilta: tarkistaa taustat ja tarpeen tullen kieltäytyy epäilyttävistä suomalaispalveluista. Näiden kahden asian luulisi olevan itsestäänselvyyksiä normaaliälyiselle ihmiselle.

  Smile teki omista kokemuksistaan loistavan analyysin ”tulee hölmö olo”. Ehkäpä kannattaisi nuolla haavansa, ottaa opikseen ja pitää suunsa kiinni.

  LINKKI

  Turo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2015
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Noniin

  se, että erottaa työminan ja henkilökohtaisen sivuston toisistaan on melko luonteva toimintatapa. Toki fb tä voi säätää loputtomasti, nin että tietyt viestit eivät näy kaikille jne, mutta joskus on vain helppoa tehdä kaksi eri profiilia, jos käyttö facebookkia on osa työtä. Esim opettajilla tämä on melko yleinen tapa toimia,  opetili, jonne voi pyytää oppilaat kaveriksi ja toinen ns, hlökohtainen tili, jonne pyytää kaveriksi muita ja sitten voi itse päättää millaisia uutisia missäkin tilillä jakaa.

  En itse laittaisi esim, kiinteistövälitystoiminnan kautta tulleille tutuille viestiä , että olin paikassa x henkilön z-kanssa. Tai kuka tulee huomenna lenkille?

  Vastaavasti muut kaverit voivat melko pian kyllästyä, jos jatkuvasti mainostan asuntoja omalla profiilillani.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.