Tulevaisuuden suunnitelmia – vinkkejä kaivataan!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Tulevaisuuden suunnitelmia – vinkkejä kaivataan!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  milli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 12

  Kovin leipääntyneenä pakkaseen, öljyn suurkulutukseen ja jäätyneisiin putkiin, olen alkanut leikkiä ajatuksella siirtyä aurinkoisempaan ilmanalaan. Koska puhun sellaista arkipäivän espanjaa, osaan asioida kaupassa ja kysyä tietä, kuvittelisin oppivani kieltä enemmänkin, mutta en aivan heti niin hyvin, että voisin tehdä sillä työtäni.

  Joten kysymys kuuluukin, että missä suunnassa Espanjaa asuu tarpeeksi paljon pohjoismaalaisia, joille tarjota palvelujani? Olen yksilöterapeutti, kelaoikeudet on (eli lähetteellä kela korvaa suurimman osan hinnasta), teen terapiaa kummallakin kotimaisella, teen terapiaa niin lasten, nuorten kuin aikuisten kanssa.

  Mitäs luulette – olisiko tälle tilausta auringossa?

  Seuraava kysymys on sitten asumiskustannukset. Maatalon vuokraaminen kohtuullisen työmatkan etäisyydellä, minkä hintaista se on?

  Onko tämä realistista?

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  milli kirjoitti;”kelaoikeudet on ”

  Kelan koukeroita tuntematta aloin mietiskellä, maksaako Kela terapian mihin puolellle maailmaa vain? Jos muuttaisit kokovuotisesti Espanjaan ja perustaisit tänne yrittäjänä vastaanoton, maksaisit myös verosi Espanjaan. Ja luovuttaisit myös oman kela-korttisi pois, mutta sillähän nyt ei kai olisi mitään vaikutusta tilanteeseen.

  Mitenkä suomalaiset lääkärit ja hammaslääkärit Espanjassa toimivat? Saako heidän hoidoistaan Suomessa jälkikäteen jonkinlaista kelakorvausta?

  LINKKI

  milli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 12

  Itsekään suurremmitta miettimättä ajattelin lähinnä näitä osa-aikaisia ulkosuomalaisia siellä. En kyllä ole lainkaan perehtynyt heidän kelakoukeroihin tai muuhunkaan byrokratiaan. Mutta täällä kotosuomessahan homma menee siten, että mikäli sinulla on psykiatrian erikoislääkärin lähete psykoterapiaan, etsit itsellesi sen sinua miellyttävän terapeutin, jolla on ne kelaoikeudet ja kiikutat sitten lähetteen terapeutin tietoineen kelaan. Kelalle on sitten yksi hailee missä se terapeutti fyysisesti sinua hoitaa, mikäli ne kelaoikeudet on ja tarpeeksi painava lähete (ja mieluiten vielä ollaan budjettivuoden alkupuoliskolla).

  Tosin mikäli nyt sitten tämän karvaisen komppanian kanssa lähtisin muuttamaan sinne asti, niin en nyt varmaan ryhtyis sukkuloimaan Suomen ja Espanjan välillä, vaan kai sitten pitäisi ilmeisesti käydä sikäläiset koukerot laillistamisen kanssa siellä ja yrityksen rekisteröimisen byrokratiat erikseen. Silloinhan voisin sitten jossain vaiheessa tarjota terapiapalveluja myös sikäläiselle väestölle – kunhan siis olen mahdollisesti oppinut kielen tarpeeksi hyvin.

  Mutta hyvä veto noihin suomalaisiin hammaslääkäreihin ja muihin terveyspalveluja tuottavien kuvioihin. Pitänee ottaa tarkemmin selvää miten heidän systeeminsä pyörii.

  Mutta sitten siihen varsinaiseen kysymykseen palatakseni, miten siellä pohjoismaalaiset sijoittuvat kartalle, ajatellen asiakkaita mahdollisesti?

  Ja kuinka hankalaa/helppoa sieltä on vuokrata maatalo kohtuullisen matkan päästä jostain kasvukeskuksesta?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ainenkin sen informaation perusteella mita sain tassa yhdelta suomalaiselta rouvalta joka kay yksityisesti ihotautilaakarilla hoidossa , taalla alkaneesta ihosairaudesta, Kela maksaa ja sita varten pitaa: Saada virallinen lasku ja laakarintodistus ja esittaa ne Kelaan ennen 6 kk. Nyt en sitten tieda onko kyseessa 6 kk sairauden alkamisesta vai paattymisesta.Tuntuisi etta alkamisesta kun eihan ne kaikki sairaudet paaty koskaan….
  Suomessahan voi menna Kelaan ja kysya tai netin kautta.

  http://www.kela.fi hoitoon hakeutuminen ulkomaille

  ei voi asiaa selvemmin sanoa.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  sitten on etta jos tassa maassa harjoitat kyseista ammattia ja vielapa vapaana niin ihan ensiksi pitaa sinun laillistaa tittelisi.Siita seuraa seuraava kysymys etta onko Espanjassa samaa tittelia vai ei. Laillistat itsesi niin seuraava onkin sitten verotuspuoli;ollaanko yksityisyrittajia vai firmoja?
  Sitten jos olet tassa maassa ammatinharjoittaja niin Suomen Kela tippuu sinulta pois (henk.koht)ja seuraava on sair.vak.puoli Espanjassa.

  Uutena ja kokemattomana tassa maassa harkitsisin ehka ensin toisen palvelukseen menoa. Ja kokemuksen kanssa sitten suunnittelisin lisaa.

  Jos taas rupeat ”omin pain” hoitamaan suomalaisia tai muita ulkolaisia niin suosittelisin tiettya varovaisuutta. Yhden suomalaisen haukut kuuluu kauemmaksi kuin kymmenen kehut.

  Ja niin kuin naet taltakin palstalta suomalaiset ”seuraa” aika tarkkaan toistensa tekemisia.

  LINKKI

  milli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 12

  No itse asiassa en ole huolissani näistä laillistamis asioista, olen jo ollut yhteydessa La Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas -järjestöön näiden puitteissa.

  Lähinnä minua kiinnostaa pohjoismaisia kieliä puhuvan psykoterapeutin tarve siellä.

  1. Kuinka helposti pohjoismaalainen siellä saa perhe-, parisuhde- tai psykoterapeutin apua omalla äidinkielellään?
  2. Ja millä alueella siellä pohjoismaalaiset lähinnä elävät, jossa mahdollinen tarve tällaiseen palveluun olisi?

  Sen lisäksi sitten vuokra-asuminen kiinnostaa.

  1. Miten toimia löytääkseen pienen maatilan?
  2. Millaisissa hinnoissa vuokrat suurinpiirtein ovat?
  3. Vai kannattaako ostaminen?
  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Suomalaiset kuten muutkin pohjoismaalaiset ovat keskittyneet Fuengirolaan ja ymparistoon. Samoin Torrevieja on suosittu.

  Terapeutin tarpeesta en osaa sanoa…vaikka valilla tuntuukin etta paa halkeaa…:)

  Maapaikka voi olla vaikeampi loytaa kuin kaupunkiasunto mutta taatusti loytyy niitakin ymparistosta. Vuokrataso lienee halvempi kuin Suomessa ja ostajan markkinat taitavat olla menossa.

  LINKKI

  milli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 12

  Kiitos Blues.

  Pitääpä alkaa katsella noita alueita sillä silmällä. Maapaikka on edellytys muutolle, sillä karvainen koplani muodostuu tassujen kuluttajien lisäksi myös kavioeläimistä.

  Olisiko paikalliset lehdet se kanava, jota käyttää kodin etsimiseen?
  Äkkiseltään katsottuna kiinteistövälitys on keskittynyt lähinnä kalustettujen loma-asuntojen markkinoille.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Hola!

  Tuommoisen lóysin vaikka esimerkiksi http://www.fotocasa.es

  http://www.fotocasa.es/building/building_detail_1.aspx?link=1220&OrigenVisita=31&opi=73&ai=124588523&ids=125044139|2;125043730|2;125044030|2;124589004|2;124588523|2;&et=2&ui=729431&gi=47DD4DE8593352F7&tti=3&redirected=true

  Toinen, josta on ollut iloa talonetsinnássá on:

  http://www.enalquiler.com

  Niihin vaan hakukriteerit, niin tuollaisia putkahteleepi e-mailiin 😀

  Coín – Alhaurin el Grande = 20 – 30 min. Fuengirolasta, Málagasta ja Marbellasta

  ¡Suerte!

  LINKKI

  Juuulia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.01.2011
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 13

  Asuntoja kannattaa katsoa joko Idealista.com tai Pisos.com (paljon yksityisiä ilmoituksia,niin säästyt välityspalkkiolilta!)
  Idealista toimii myös englannin kielellä.. Luulen,että tuollainen maatila voi olla aika ”edullista” jos esimerkiksi jostain kauempaa katsoo. Esimerkiksi Coin alueelta..!

  LINKKI

  milli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 12

  Voi vitsit juuri tuollaista voisin kuvitella kuin tämä Casa-Chalet. Tosin 500 m² on hiukka ahdas, olis jopa kymmenkertaisena.

  Eli ei vaikuta aivan mission impossiblelta siirtyä koko karvaisen karavaanin kanssa siihen suuntaan. Nyt pitänee ryhtyä toimiin haaveen toteutumiseksi.

  Kiitos vielä kerran rohkaisevasta vinkistä 🙂

  LINKKI

  Juuulia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.01.2011
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 13

  Paras tapa löytää sopiva asunto,on tulla ihan paikan päälle ettimään.. Täälä on todella iso tarjonta,että varmasti löytyy lyhyessäkin ajassa sopiva koti!!

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  milli kirjoitti:

  Voi vitsit juuri tuollaista voisin kuvitella kuin tämä Casa-Chalet. Tosin 500 m² on hiukka ahdas, olis jopa kymmenkertaisena.

  Eli ei vaikuta aivan mission impossiblelta siirtyä koko karvaisen karavaanin kanssa siihen suuntaan.

  Kunnianhimoinen tavoitteesi muuttaa etelän lämpöön on hyvä.
  Mutta onko edes tarkoituksen mukaista harkita viedä ”karvakoplaa” sinne suuntaan , kun siellä tuntuu olevan ylitarjontaa muutenkin 😕

  http://espanja.org/node/945

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Olispa tuo oiva ratkaisu; játetáán omat elikot Suomeen adoptoitaviksi uuteen kotiin lemmikkejá halajaville, jottei tarvitse tááltá asti niitá sinne kauas pohjoiseen lennátellá 😉

  Noin vakavasti puhuen, miná en ainakaan vapaaehtoisesti hylkáisi muutossa perheenjáseniáni, oli uudessa paikassa miten paljon hyvánsá vapaita elikoita. Joskus tosin on pakko, tilanteita kun elámássá riittáá.
  Muun muassa sen vuoksi niitá adoptoitavia eláimiá on yllin kyllin, niin Espanjassa kuin muuallakin.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  diablita kirjoitti:

  Noin vakavasti puhuen, miná en ainakaan vapaaehtoisesti hylkáisi muutossa perheenjáseniáni,…

  En tarkoittanut sentään ihan noin , ainahan kotiin jäävät karvanopat voi läheisten tuttujen tmv.hoitoon.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.