Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › town hall -rekisteröityminen
- Tämä aihe sisältää 62 vastaukset, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta, 8 kuukautta sitten
Ritacasanueva toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Heissan,
osaisko joku neuvoa uusia tulijoita.. olin lukevinani jostain / kuulevani joltain että jahka NIE ja Recidencia on hankittu kannattaisi / pitäisi käydä vielä jossain rekisteröitymässä
, olisiko ollut Town Hall?? onko totta vai olenko nähnyt unta? siis tarkoitus on olla Espanjassa pidemmän aikaa.kiiitos nöyrä!
kati
Ayuntamiento eli kaupungintalo on paikka missä rekisteröidytään kunnan asukkaaksi. Empadronamiento on homman nimi. Meillä Mijasissa operaatio kesti 5 minuuttia kun jouduttiin juuri uusimaan vanhentuneet padrot.Eikä maksa mitään.
Paperia tarvitaan esimerkiksi autoa ostettaessa , tarkemmin sitä rekisteröitäessä.Olisitko niin ystavallinen ja kertoisit miksi haet N.I.E. ja Residencian?
Puhutko nyt samasta asiasta kahdella eri nimella?
Mita tarkoitat residencialla?
Residencia fiscal?pelkkä NIE? Kyyl kai…
Kyllä ne multa on sitä padroa vaatineet, pitäähän sulla olla osoite mihin rekisteröit auton. Ja tää rekisteröinti on täällä kova juttu, muuten auto jää ikuisesti vanhan omistajan nimiin.
Pelkkään ostoon varmaan riittää, mutta sitten auto pitää vaikka viedä maasta.NIEn ilman osoitetta? Ei kai? Tai ei saa ilmeisesti, mutta voihan se osoite lähteä alta NIEn saannin jälkeen.
Millään ei jaksais , mutta täydennetään vastausta. Kun autolla on kunnallinen käyttövero, sun täytyy olla kunnan asukas virallisesti, että kunta pääsee rokottamaan kyseisen veron, ja siksi padro.
Ja jos tätä veroa ei ole maksettu, kosla jää ratsiassa siihen.sen kai voi maksaa ihan mihin vain kuntaan – kai ne rahan ottaa vastaan. Ja NIEssä on ainakin mainittu kunta, jossa on vaikuttanut silloin kun se on myönnetty.
Kunhan kokeilen, jos jollain lukijalla olisi omakohtaista kokemusta….
santiago kirjoitti:Ja tää rekisteröinti on täällä kova juttu, muuten auto jää ikuisesti vanhan omistajan nimiin.
Ja kun myy autonsa, niin pitää todella varmistaa, vaikka sitten menemällä kimpassa rekisteröimään, että auto todellakin siirtyy uudelle omistajalle.
Tiedän takavuosilta tapauksen, jossa suomalainen häiskä myi Espanjassa, tarkemmin Málagassa, autonsa jollekin toiselle ja lähti sitten Suomeen. No, jonkin ajan kuluttua, ehkä noin vuoden, lähti hän joulun alla jälleen Espanjaan, nyt uusi (tai siis en tiedä, kuinka ”uusi”) Suomesta ostettu kärry allaan.
Jossain Espanjan pohjoisessa rajanylityspaikassa Pyreneillä tjsp. häneltä sitten tarkastettiin auton paperit ja omat tiedot tietysti myös. Mikäs siinä, viikonloppu alkamassa ja Málaga häämöttää jo mielessä. No, virkailijat muuttuivatkin yks kaks aivan totisiksi ja mies kehoitettiin ulos autosta ja SLAM.. selliin. Heppu siinä hädissään kyselemään että ”mitä nyt mitä nyt mitä nyt?”, mutta saa vastaukseksi vain, että teillä on tässä vähän epäselvyyksiä ja että asia selviää tarkemmin sitten, kun kuulustelija on seuraavan kerran paikalla; sitten maanantaina.
Ihanan, kehnosti lämmitetyssä kopissa vietetyn viikonlopun jälkeen (xitutti kuulemma niin että itketti) hän vihdoin saa kuulla, että samaan aikaan, kun hän on majaillut Suomessa, on hän Málagassa ajanut jonkun ylitse suojatiellä ja paennut paikalta. Onneksi rekisterinumero oli saatu talteen.
Maanantai sitten kuluikin mukavasti ja leppoisasti kaikkien todisteiden hankinnassa, että hän aivan _oikeasti_ oli tapahtumahetkellä ollut Suomessa ja että auto ei enää _oikeasti_ ollut hänen hallussaan. Seuraavan yön sai sentään nukkua jo hotellissa, mutta matkaa jatkamaan pääsi vasta tiistaina. Ja varmasti rahtusen verran viisaampana kuin maahan saapuessaan.
heh..
uusi kun täällä on niin saattaa termit ja nimet kuulostaa teistä naurettavilta mitä käytän kun ei vielä oikein oppinut tavoille..
siis recidencia paprut meillä on, ja kun joku kysyi miksi, niin eikai siitä haittaakaan ole, varsinkin kun tuo esikoinen pitäisi hakea kouluun ens vuonna. Paprut sai samantien käteen Esteponassa kun kävi maksamassa veron ja käppäili takaisin pollariasemalle. ja tehtiin vielä kuten kehoitettiin. käytiin laminoimassa ne pieniksi korteiksi. Ei mieltä mitään muuta tivattu, oli passit ja vuoden vuokrasoppari mukana.
Mutta tuonne kaupungintalolle mennään vielä siis, kiitos vinkeistä, sillä meillä on auto joka pitäisi rekisteröidä meidän nimiin vanhalta omistajalta. Vakuutuskin saatiin heti kun oli oleskelulupa paprut, samoiten pankkitili. joten jotain sentään saatu aikaiseksi 🙂
mä itseasiassa tosta kaupungintalosta mietin ihan muita, joku joskus sanoi jotain muuta hyötyä siitä olevan ( urheilu ja kulttuuriasioita )
mutta siis, sadepäivän jatkoa kaikille! ja kiitos!
Lumenluoja kirjoitti:sen kai voi maksaa ihan mihin vain kuntaan – kai ne rahan ottaa vastaan. Ja NIEssä on ainakin mainittu kunta, jossa on vaikuttanut silloin kun se on myönnetty.
Kunhan kokeilen, jos jollain lukijalla olisi omakohtaista kokemusta….
Ihan ensiksi: Uskokaa nyt jo, että se NIE vanhenee 3kk kuluessa, joten sillä ei kovin kauan pötkitä. Residencia on PAKKO hakea 6kk jälkeen (tässä pitäisi olla linkki ketjuun pakkoja espanjassa).
Kaupungintalolle rekisteröitymisellä on muutama edellä mainittu merkitys ja sen lisäksi ainakin ne edut, että saat kaikista mitä ihmeellsimmistä asioista _alennusta_.
Tämän lisäksi etu on se, että mitä enemmän kaupungissa on asukkaita, sitä enemmän he saavat rahaa valtiolta, joten jos et ole rekisteröitynyt, niin on turha sitten valittaa kun poliisi ei ollut lähistöllä rikoksen aikaan, kun posti ei kulje useammin kuin kerran viikossa, kun katua ei siivotakaan ja kun mikä tahansa muu infrastruktuuriin liittyvä asia rempottaa! Palveluiden taso määräytyy sen mukaan paljonko asukkaita on. Joillain paikkakunnilla, missä väestöä on kolminkertaisesti viralliseen lukuun nähden kärsivät ihmisten laiskuudesta ja siksi palvelut eivät toimi.
Rekisteröitymisellä ei kuitenkaan ole NIE:n tai Residencian kanssa mitään tekemistä, muuten kuin siten, että jompikumpi on oltava, samoin kuin virallinen osoite kaupungissa mihin rekisteroidyt.
Eli edelliseen ”sen kai voi maksaa ihan mihin vain kuntaan” voidaan todeta, että rahan ne ottavat vastaan sitten kun sinulla on sinne osoite ja voit todistaa, että osoite on oikea ja asut siellä. Todistamiseksi kelpaa asunnon escritura tai virallinen vuokrasopimus. NIE:n myöntämispaikkakunnalla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.
Nyt jokainen rekisteröitymään! Siitä ei ole mitään muuta kuin hyötyä ja homma kestää muutaman minuutin! Mukaan kaupungintalolle otetaan: passi, NIE/residencia sekä Escritura/vuokrasopimus.
devspain kirjoitti:Ihan ensiksi: Uskokaa nyt jo, että se NIE vanhenee 3kk kuluessa, joten sillä ei kovin kauan pötkitä. Residencia on PAKKO hakea 6kk jälkeen (tässä pitäisi olla linkki ketjuun pakkoja espanjassa).
kysymysten tulva tyyliin: ”Hain NIEn viime vuonna kun ostin asunnon, se on ollut vuokralla ja minä Suomessa – mistä haen uuden NIEn?”
Lumenluoja kirjoitti:devspain kirjoitti:Ihan ensiksi: Uskokaa nyt jo, että se NIE vanhenee 3kk kuluessa, joten sillä ei kovin kauan pötkitä. Residencia on PAKKO hakea 6kk jälkeen (tässä pitäisi olla linkki ketjuun pakkoja espanjassa).
kysymysten tulva tyyliin: ”Hain NIEn viime vuonna kun ostin asunnon, se on ollut vuokralla ja minä Suomessa – mistä haen uuden NIEn?”[/quote]
Sieltä mistä hait viimeksikin tai sieltä missä kaupungissa oleskelet ja maksat sen uudelleen.
Hae mielummin residencia, niin se on voimassa ikuisesti ja kun siinä residenciassa on (se sinun vanha) NIE numero, joka ei vanhene, niin sillä pärjää (=siis ainoastaan se NIE _paperi_ vanhenee, numero ei, mutta jollainhan se numero on todistettava -> eli residencialla joka ei vanhene!).
devspain kirjoitti:
”Hae mielummin residencia, niin se on voimassa ikuisesti ”Sinulla se ihmeresidencia on. Minulla ja muilla vanhenee viidessä vuodessä. Juuri jouduin luovuttamaan muoviläpyskäni pois, kun vanhenemispäivä oli oli ohi ja sain paperia tilalle.
Vaihtamiseen tarvittiin muun sälän lisäksi asukastodistus kaupungintalolta.kojo kirjoitti:devspain kirjoitti:
”Hae mielummin residencia, niin se on voimassa ikuisesti ”Sinulla se ihmeresidencia on. Minulla ja muilla vanhenee viidessä vuodessä. Juuri jouduin luovuttamaan muoviläpyskäni pois, kun vanhenemispäivä oli oli ohi ja sain paperia tilalle.
Vaihtamiseen tarvittiin muun sälän lisäksi asukastodistus kaupungintalolta.Ai, ei mulla vaan siinä vihreässä paperissa mitään päättymispäivää ole.
Ja noita korttejahan ei ole EU:lainen saanut enää miesmuistiin!
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.