Torrevieja > Lago Jardin I ja II. Muutama kysymys!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Torrevieja > Lago Jardin I ja II. Muutama kysymys!

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Lune73
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Hei,

  Olen kuullut alueesta paljon hyvää – ja sitten joitakin riitasointuja, mm., että ”älä osta asuntoa suolajärven rannalta, siellä on kamalasti hyttysiä”!

  No, onko siellä? Totta puhuen – suomalaisten hyttysten piinaamana en välittäisi muuttaa Espanjaan niiden perässä 😉

  Tuntuuko Lago Jardin idylliseltä espanjalaiselta lomapaikalta vai ”brittien ja suomalaisten leirintäalueelta”? Maisemat kuvien perusteella ovat ihanat – poikkeavat positiivisesti mielestäni Torreviejan ”uudisasutusalueista”. Siellä on niin paljon nostureita!

  Harkitsemme lomakodin ostoa Torreviejasta – nyt tällä alueella muutama kiinnostava kohde – mutta ennen kuin visiteeraamme taas paikkakunnalla, olisi kiva saada tuoreet kommentit!

  Ja vielä nämä mielessä –

  Onko lähin ruokakauppa yhä 1,7 km päässä?
  Kokemuksia ”autottomilta”, pärjääkö ilman?
  Onko alueella enemmän talvi- vai kesäasukkeja?
  Saako taksin helposti ympäri vuoden ja mitä kyyti maksaa Torreviejan keskustaan?
  Onko autolle pysyvää omaa paikkaa?

  Kertokaa nyt kaikki, mitä mieleen juolahtaa! Kiitos kovasti!

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  En itse ole koskaan asunut Lago Jardinissa, mutta siitä puhutaan Costa Blancan suomalaispiireissä paljon, yksinkertaisesti siitä syystä, että siellä majailee talvisin paljon suomalaisia. Se miellyttää monia vehreytensä ja maalaismaisuutensa takia. Vähän kuin olisi ympäri vuoden mökillä. Pääsee pihalta pyöräilemään, juoksemaan maastoon ja ulkoiluttamaan suuriakin koiria. Lisäksi asuntojen hinnat Lago Jardinissa ovat halvempia kuin useimmilla alueilla keskustan ja palvelujen lähellä. Tosin asunnotkin ovat enimmäkseen aika vanhoja. Mutta sijainti siis vaatii joko sitkeää pyöräilyä ja hyvää lihaskuntoa tai omaa autoa.

  ”Onko lähin ruokakauppa yhä 1,7 km päässä?
  Pitää paikkansa.

  Kokemuksia ”autottomilta”, pärjääkö ilman?
  On suomalaiset ennen vanhaan pitkospuiden takanakin pärjänneet. Eli se on sisukysymys.

  Onko alueella enemmän talvi- vai kesäasukkeja?
  Muuttolintujen talvehtimispaikka se taitaa enimmäkseen olla. Kevään korvalla ainakin suomalaiset siirtyvät Suomen mökille.

  Saako taksin helposti ympäri vuoden ja mitä kyyti maksaa Torreviejan keskustaan
  Taksin saaminen on kiinni ajankohdasta, kuten muuallakin. Ravintoloiden sulkemisaikaan tuskin.”

  LINKKI

  Andreu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 17

  Jos et ole ennestään asunut viikkokaupalla Espanjassa, silloin kannattaisi tulla ainakin muutamaksi kuukaudeksi vuokralle ja tutkia eri vaihtoehtoja ennen lopullista päätöstä. Nyt on satoja ja taas satoja taloja myytävänä, varsinkin englantilaisilla, ja hinnoista voi tinkiä. Saattaisit saada unelmatalon. Mutta, mutta … Sitten huomaisit, että sen sijainti on huono. Esimerkiksi sinulla olisikin turhan pitkä matka ostariin ja Suomi kauppaan, harrastuksiin kuten golf tai kuoro tai mitä lie, suomalaiselle kirkolle, lentokentälle, keskustaan, suomalaisiin kavereihin jne jne. Sitä paitsi, jos sinua todella kiinnostaa Espanja ja espanjalaiset, niin silloin en suosittelisi sellaista pöhöttynyttä turistghettoa kuten Torreviejan ”kaupunkia” vaan ympärillä olevia aitoja kyliä ja kaupunkeja.

  LINKKI

  hannuwho
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 14

  Mielipiteitä on yhtä monta kuin on ihmistäkin, esim itse asumme melkein Torreviejan
  keskustassa Aldea del Mar nimisessä yhtiössä, joka on mielestämme aivan ehdottomasti
  paras koko costa blancan alueella, emmekä mistään hinnasta muuttaisi ympäristön ”englantilaiskyliin”.
  Mutta moni muu ajattelee aivan toisin. Yksi fakta on kuitenkin se, että asuntoa ajalta ennen eu:ta ei kannata ostaa, koska esim. sähköt ovat silloin vain nippu roikkuvia johtoja. Varmaan noin 20 v
  on asunnon maksimi-ikä ellei ole valmis mittaviin remontteihin, tai ellei edellinen omistaja ole tehnyt muutakin kuin niin sanotun ”pesuremontin”. Asuntoja riittää uskon, että noin vuoden kuluttua olisi
  järkevää ostaa, jolloin tarjontaa on ja hinnat varmaan alhaalla, tosin jos kysymys on asunnosta ei sijoituksesta niin oleellisinta on, että voi toteuttaa oman unelmansa.

  LINKKI

  Andreu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 17

  Aldea del Marilla on loisto sijainti. Ja ikävä tosiasia on, että rakentamisen laatutasoa ei kukaan valvo vieläkään.

  Muistuttaisin silti tosiasiasta, että vuonna 1980 Torreviejassa oli vain 12,000 asukasta mutta ne olivat espanjalaisia. Nyt, vain sukupolvea myöhemmin, padronilla on yli 100,000 asukasta mutta niistä vain 46% on espanjalaisia. Näistäkin niin monet ovat Madridista tulleita eläkeläisiä, että muut espanjalaiset käyttävät kaupungista nimitystä ”la playa de Madrid”. Todellisuudessa espanjalaisten osuus on vieläkin pienempi, sillä monet ulkomaalaiset eivät ole rekisteröityneet.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Vaikka emme nyt puhuisi nimenomaan Torreviejasta, vaan koko Costa Blancan rannikosta, onko espanjalaisten määrällä Pohjoismaista lähinna ilmaston vuoksi muuttavalle oikeastaan väliä. Tai on: kansainvälisemmässä kaupungissa on erikielisiä klubeja harrastetarjontoineen sekä baareja eri makuun. Kun vaihdat korttelia, siirryt ruotsalais- tai norjalaismiljööstä brittiläiseen tai saksalaiseen. Tämän katson rikkaudeksi.

  Useimmat maahanmuuttajat ovat täällä paossa talvea ja pakkasta sekä haluavat harrastaa erilaisia asioita, ei niinkään suuresta rakkaudesta nimenomaan espanjalaisiin. Jos hautaudut espanjalaislähiöön tai kylään, siellähän istut katsomassa härkätaistelua tai jalkapalloa.

  LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  Olin toissa talven Torreviejassa. Katselin etukäteen vuokra-asuntoa ja tuo Lago Jardin oli aika houkuttelevan tuntuinen nettitietojen perusteella.

  Sain kuitenkin aluksi asunnon keskustasta ja sittemmin Av de La Mancahan paikkelita La Mataan päin keskustasta.

  Kävin kylässä Lago Jardinissa. Alue on mukavan vehreä, vanhahko asuinalue. Pikaisesti katsoen asukkaiden keski-ikä vaikutti aika korkealta. Ja alueen yhteisöllisyys on ilmeisesti vahva, kuka siitä tykkää. On petankkia ja muita seurapelejä, kirjasto yms.

  Sijainti on ”kaukana”, uskoisin että itse tarvitsisin ehdottomasti jonkun kulkuvälineen, auton tai mopon, jos siellä asuisin.

  Kuten joku kirjoitti, niin ehdottomasti kannattaa asustella vaikka muutamassakin eri vuokra-asunnossa ennen oman ostoa.

  Ja omankin oston yhteydessä minä haluaisin ensin asua pari kuukautta vuokralla ja seurata tilannetta.

  Huomasin että esimerkiksi koulujen lähellä on ”älytön” meteli kaiken päivää – suomalaiset lapset ovat hiljaisia verrattuna espanjalaisten äänen käyttöön. Samoin lähistöllä saattaa olla vaikkapa disko jonka basson jytke kuuluu viikonloppuisin aamu seitsämään asti (tuota et tiedä jos ostat asunnon arkena). Myös liikenne on helposti häiriötä tuottava, oman asuntoni vieressä asui bussikuski, joka poikkesi aina aamuöstä kotona, ja tietysti sillä bussilla, vekslaten sen ympäri pikkukadulla 😉

  Samoin auringon suunta on todella merkitsevä. Talvella ikkunat etelään ja kesällä pohjoiseen (hmmm… pyörivä talo olisi hyvä).

  Itse tykkäsin tuosta Aguas Nuevas (löytyy Googlella) -alueesta kovasti. Hieman kaukana keskustasta sekin, mutta rauhallista seutua ja palveluja on lähellä, mm Lidl.

  Ja vielä kulkemisesta; autoilua Torreviejassa ei kannata pelätä. Se on mielestäni helpompaa kuin suomessa kunhan muistaa käyttää peilejä koko ajan.

  LINKKI

  Lune73
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Kiitokset kaikille vastauksista!

  Tosiasia on – kuten Andreu sanoikin – että se espanjalainen idylli, johon me haluaisimme, ei löydy Torreviejasta, varmaankaan. Sellaisen alkuperäisen espanjalaisen pikku pueblon toki lomakodiksemme haluaisimme, mutta nyt täytyy ajatella myös ”kesämökin” pääasiallisia käyttäjiä – vuokralaisia. Veikkaan, että suomalaiselle golfarille tai eläkeläiselle saa helpommin vuokrattua asunnon suorien lentoyhteyksien päästä paikasta, jossa ei välttämättä autoa tarvitse… Sisämaassakin on kivoja pieniä kyliä, mutta ei merta…

  No, täytyy miettiä! Valitettavasti Torreviejaan muutto ei nyt tässä elämäntilanteessa onnistu, mutta käymään tullaan vielä.

  Mukavaa kesää kaikille!

  LINKKI

  Lune73
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Kertokaa muuten oma suosikkinne Alicanten tai Torreviejan ”kyljestä” – mihin saakka pitää mennä, että tunnelma olisi enemmän alkuperäisen espanjalainen..? Mikä on suosikki-pueblosi lähellä?

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Olen katsellut eri vaihtoehtoja ensi talvea ajatellen. Monet vuodet olemme olleet Aurinkorannikolla Torremolinoksesta Calahondaan. Alueella asuu paljon ystäviä ja tuttavia ja siksi olemme päätyneet sinne vuosi toisensa jälkeen. Jotenkin on alkanut tuntua, etä kyllä se alue on nyt nähty. Omien kokemusten ja eri keskustelupalstojen perusteella alue tuntuu ”kuppikuntaiselta” kateelisten ja pahansuopien ihmisten kehdolta, toisin sanoen ilmapiiri ahdistaa.

  Eläkepäivät lähestyy ja pitäisi löytää sopiva koti. Nyt olen tutkinut Alicanten/Torreviejan aluetta yhtenä vaihtoehtona. Omakohtaista kokemusta alueesta ei ole. Ei kaupungeista, kaupunginosista eikä mistään. Olemme ns. varttunut pariskunta, pelaamme golfia ja haluamme asua kävelyetäisyydellä palveluista. Osaisiko joku kertoa, mistä päin tuota aluetta kannattaisi etsiä vuokra-asuntoa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Samanlaisia suomalaisia asuu Torreviejassa kuin Fugessakin ,että sikäli ei taida paikkakunnan vaihdos paljon auttaa.

  LINKKI

  Finski67
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.05.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Torrevieja hieman freesimpi ja halvempi alueena kuin Costa De Sol.

  VillaMartinia suosittelen alueeksi jos golf ja palveluiden läheisyys kriteereinä asunnon hankinnalle!

  Itselläni juuri siellä asunto jota myymässä, joten ota yhteyttä jos kiinnostaa, niin asunto kuin alue!

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Emme ole vielä ostamassa, kun emme tunne aluetta yhtään. Aluksi vuokralle ja tutkailemaan.
  Marras-joulukuussa on tarkoitus viettää siellä jonkun aikaa.

  LINKKI

  aida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Hurtilla huumorilla pärjäileepi Laagossa….Asuimme Lago Jardin I:ssä 6 vuotta ympäri vuoden ja kaupungissa 2 vuotta. Kaunis vehreä alue, bussi kulkee 2 kertaa tunnissa. Asuntoja Laagossa on noin 650 kaikki suht` pieniä muurahaiskoloja, mutta niinhän ne on oikeastaan useimmissa urbanisaatioissa ja kaupungissakin. Vehrein urbanisaatio Torreviejassa. Kannattaa katsoa myös missä päin Torreviejaa asuu, ettei ole häiriköitä ja voi rauhassa iltaisinkin kävellä. Laagossa on enkkuja, saksalaisia, suomalaisia ja ripaus espanjooleja. Jos haluat, läheltä kaupunkia siistin urbbarikämpän mene vuokralle Laagoon ensin ja vertaile sitten muita urbbareita ja kaupunki asumista. Villa Martin on huitsin nevadassa ja tie on ruukainen etenkin kesäisin, huonot liikenneyhteydet, jos haluat istua autossa pääsemättä kaupunkiin silloin ok…

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.