Torrevieja kokemuksia

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Torrevieja kokemuksia

 • Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 15 vuotta sitten ianes toimesta.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  aida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Asuimme noin kahdeksan vuotta Torreviejassa kokemuksena ok. mutta aikansa kutakin. Espanjalaisia meistä ei tullut. Siellä opimme arvostamaan kotimaata sen puhtautta, kaunista luontoa ja turvallisuutta ennenkaikkea. -Rahanahneus vain on iskenyt paikallisiin jokaiselle pienellekkin tonttipahaselle rakennetaan, melkein kaikki matalat talot kaupungissa on tuhottu ja tilalle on tullut kerrostaloja (sillisaalaattia) ei mitään arkkitehtoonisesti suunniteltua. -Työntekoon Torreviejaan tässä yksi esim. tuttavani olisi perustanut sinne kodinhoito- ja siivouspalvelun suomalaisille, mutta ei mitään saumaa koska siellä tehdään pimeänä, olisi ollut liian uhkarohkeata. Kaipa sitä mielummin maksaa 6€ pimeänä tunti, kuin 10€ lailliselle firmalle. Tällälailla suomalainen edistää espanjan hyvinvointia, nautimme kuitenkin espanjalaisten eduista , yleistää ei voi koska siellä on paljon rehellisiä firmoja suomalaisilla, tämä oli yksittäistapaus jonka tiedän faktasti. -Lääkärit Torreviejassa ovat erittäin hyviä ja ammattitaitoisia ainakin oman kokemukseni perusteella, ajanvaraus toimii moitteettomasti.- Espanjalaiset ovat ystävällisiä ja metsähän vastaa niinkuin sinne huudetaan.-Tässä minun kokemuksiani Torreviejasta, joskus ehkä käväisen katsomassa kuinka siellä voidaan. Terv. Järvi Puutarhassa asunut.

  LINKKI

  eiole
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 153

  Kun olen katsastamut Andalucian, Murcian ja Valencian rannikokaupunkeja, samanlainen ahneuden maksimointi niissä näyttää vallitsevan. Puisto ei tuota, siis rakennetaan sen päälle kerrostalo. Torrevieja eroaa monista pikkukaupungeista siin, ettei pitkän rantabulevardin varrella ole hotelleja, vaan madridilaisten loma-asuntoja. Sen vuoksi Torrevieja onkin kesäisin hyvin espanjalainen kaupunki, talvisin taas täällä kuulee yhtä paljon englantia, skandinaaviskaa ja saksaa kuin espanjaa.
  Kehuit terveydenhuoltoa. Se kuulemma todella toimii – onneksi ei ole itsellä ollut tarvetta turvautua lääkärinapuun. Lokakuussa Torreviejaan (Balconesin kaupunginosaan) valmistui uusi sairaala, jota kehutaan välineistöltään Valensian maakunnan moderneimmaksi. Että sen puolesta täällä passaa olla, eikä tuo auringonpaistekaan hullumpaa ole.

  LINKKI

  aida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Suomalaisten eläkeläisten keskustelut, jotka talvehtivat siellä olivat: Kävitkö kaupungintalolla ilmoittautumassa ja saitko ilmaisen linja-autokortin?- Haitteko jo ilmaiset lääkkeet kesäksi ja vähän ylimääräistä lääkettä, jos ette saa omalta lääkäriltä kaikkia niin käykää parilla kolmella lääkärillä? Milloin te lähdette koti suomeen? Milloin syksyllä palaatte? Kaikki on kallistunut valtavasti!!Miten suuret teidän sähkö-ja vesilaskut ovat meillä on niin ja niin paljon kallista on! Suomessa on monella omistusasunto ja kesämökki eikä niistä valiteta, että kallista on. Ihmettelen suuresti miksi siellä täytyy kaikki olla ilmaista? Miksi ihmeessä sinne täytyy mennä valittamaan, nauttisivat auringosta ja eläkepäivistä. Siellä on paljon harrastusmahdollisuuksia on uusi konserttitalo, keilahalli, uimahalli, kuntosali (joka ei enää ole suomalaisten taitaa olla ruotsalaisten), toimiva suomiseura siellä kielikursseja ym. espanjalainen ilmainen eläkeläiskerho jossa maalausta, savitöitä, jumppaa (talvisin siätiloissa) kesällä rannalla ja he myös tekevät paljon edullisia päivän matkoja ympäristöön, tässä vain osa mitä voi Torreviejassa tehdä. Me ainakin otimme kaiken irti talvista ja kesistä. Nyt sitten odottelemme lunta tänne Suomeen, että saisimme nauttia kunnon talvesta.

  LINKKI

  eiole
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 153

  Osa suomalaisista puhuu juuri noin kuin kuvasit, eivät onneksi kaikki. Onhan tänne tullut nuorempaa ja laajakatseisempaakin porukkaa, ja toivottavasti heitä tulee lisääkin.

  Taidat muuten olla keilaporukkaa, kun toisella palstalla kehut keilahallin viereistä ravintolaa, tällä palstalla mainitset keilahallin ohi kulttuuritalon ja uuden teatteritalon. Torreviejaan on pesiytynyt pieni mutta sinnikäs keilauksen harrastajajoukko, jotka yrittävät ylipuhua jokaista vastaantulijaa seurakuntaansa kuin jehovat. Usea tuntemani henkilö on kokenut tällaisen painostuksen ikäväksi, kun uhrin pitäisi todistaa, miksei hän halua keilata (= köyhän miehen golfia). Taitaa olla bisnes mielessä, eihän sekään harrastus ilmaista ole.

  LINKKI

  aida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Tiedän kyllä, että siellä on suomalainen keilaporukka, mutta itse en ole siihen kuulunut. Olisinhan voinut käyttää nimikettä Habaneras:in kauppakeskuksen vastapäätä en vain huomannut. Onhan se hyvä, että siellä pyörii harrastepiirejä erilaisia jokaiselle jotakin, jos sanoo terävästi, että en tule keilaamaan tuskin kukaan kysyy uudelleen. Bisnestä keilailulla ei ainakaan keilaporukka tee, koska kaikki pelimaksut menee espanjalaiselle keilahallin omistajalle Lorenzolle. Hyöty on yhdessäolo ja uusien ystävien saaminen.

  LINKKI

  ianes
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.07.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Olen itse viettänyt viimeiset kymmenen vuotta satunnaisesti, välillä lyhyitä, välillä puoli vuotta espanjassa. Ja vasta parin viimeisen vuoden aikana olen käynyt keilaamassa (koska nuorena keilasin suomessa hyvinkin paljon) Ja täytyy sanoa , että pelkästään hyviä ajatuksia, voi käydä kun siltä tuntuu. Ja ymmärrän, että porukan vetäjä haluaa aina vaan lisää porukkaa koska osa lähtee osa tulee, niin olis kuitenkin aina jonkinlainen kilpailuporukka kasassa. Eihän espanja mikään puhdas maa ole, mutta muut avut tasaavat tämänkin ongelman. Ja niinhän se on kaikissa ”suurkaungeissa”. Ja taas syyskuussa sinne reissuun. Pian koittaa eläkepäivät ja, ah, sitä onnea.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.