Torrevieja, Espanjan köyhin kaupunki

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Torrevieja, Espanjan köyhin kaupunki

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Torrevieja, Espanjan köyhin kaupunki.  Eikä siinä vielä kaikki, tässä El Paisin artikkelissa on paljon muutakin kiinnostavaa.

  http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/07/06/valencia/1436191907_442609.html

  Lukekoon kuka osaa ja ketä kiinnostaa. En viitsi suomennella , on liian pitkä tarina.

  Mutta tässä olisi vastauksia ja ajattelun aiheita täälläkin esitettyyn , useampaankin kertaan , kysymykseen , kumpi on parempi asuinpaikka Torrevieja vai Malagan seutu.

  Arvostukset ja valinnat ovat tietenkin jokaisen oma asia .

  LINKKI

  joined
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 111

   

  Suamenna ny ees vähäse

   

  LINKKI

  ursula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.11.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 19

  Kiitti  linkistä ja terveisiä Suomesta, Keski-Suomessa lämpömittari näyttää 10 astetta, kaupan päälle sateista ja harmaata …skele jos joku vielä tulee kirjoittelemaan, että Espanjassa on kylmä.

  Viime viikolla asioin paikallisessa monopolimyymälässä, jossa tulin kassalla tokaisseeksi ”ompa kallista”. Johon heti joku rehupuntti takanani kommentoi ” joo mutta eikös siellä Espanjassa kaikki muuten ole niin ankeaa, asunnot tyhjiä jne”. Voi tsiisus!!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vanhat huonot ajat ovat palanneet. Tässä olikin huomattavan rauhallista semmoiset 5-10 vuotta. Siis turistien suhteen. Jo viime vuonna ja oikeastaan edellisenäkin , alkoi tapahtua. Rannat ja kadut ja ravintolat ja kaupat täynnä hulluja turisteja.

  Ja tietysti saman saa lukea kaikista lehdistä ja  nähdä telkkarista . Hienojen tilastojen muodossa. Mutta meikäläisen mutu-eli perstuntuma sen kertoo tuolla liikenteessä. Ja siellä paras mittari on tie 340 ja pienemmissä kuvioissa sen näkee vaikka Fugen lohduttomassa pysäköintitilanteessa.

  Liikenne on lisääntynyt huomattavasti, monikertaiseksi itse asiassa , jopa talviaikaan, mutta nyt tuntuu olevan koko Euroopan ja osan Afrikkaa surkeimmat kuskit täällä. Siellä muutaman miljoonan tavallisemman tapauksen joukossa.

  Muuten on oikein mukavaa. Lähinnä paratiisiin verrattavat olosuhteet. Ainakin motoristille. Ei tarvitse miettiä sataako vai ei. Joka aamu kirpparilta ostettu hawaijipaita päälle ja shortsit jalkaan ja menoksi. Ei tarvitse katsella sääennustuksia , ainakaan lähimpään kolmeen kuukauteen. Sama pätee joka aamu, 30 * ja täyttä suulista. Täällä rannikolla , missä meri tekee tehtävänsä ja viilentää ilman juuri sopivaksi.

  Niillä jotka ovat hakeneet ”oikeata ” Espanjaa sisämaasta voi olla vaikeampaa. Taitaa tällä hetkellä lämmöt keikkua siellä 40* ja  45* välissä. Mutta täytyy myöntää , että keskimäärinhän sielläkin on täydellista asua . V-mäinen kylmyys talvella tekee keskilämpötilasta juuri täydellisen.

  Eihän se mikään ihme ole ettei paikallinen bönde Suomessa tiedä Espanjasta mitään. Täällä on sama juttu. Pacot ja Mariat luulevat että Suomi on hyvinvointivaltio . Missä on loistava koululaitos , hyvä terveyden-ja vanhustenhoito ja sosiaaliturva muutenkin. Kuinka väärässä sitä voikaan olla.

  Yksi asia Suomessa on jääräpäisesti säilytetty.  TAIKASEINÄ, se on varmaan viimeinen heti kehitysavun jälkeen mistä luovutaan , kun lainahanat menevät lopullisesti kiinni ja rahaa ei enää kertakaikkiaan ole.

  Mutta siinä vaiheessa tavoite on jo saavutettu. Suomessa ei enää ole köyhiä eikä sairaita. Luonnollinen poistuma on hoitanut kantaväestön ei toivotut fragmentit taivaan iloihin.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Asfalttibönde Suomen Helsingistä paasaa taas. Santiago, sinulla riittäisi älyä parempiinkin puheenvuoroihin.

  Mutta onhan tänä suomalaisen expatin elämä Espanjassa vaikeaa:

  – Lämpiminä öinä voisi temmeltää baarista ja diskosta toiseen – mutta ei jaksa kuin nuorena. Eikä edes huvita.

  – Perhelääkärin ja vaimon määräyksestä pitää syödä ja juoda vähän ja kevyesti – vaikka rahat riittäisivät minkälaisiin pitoihin ja ryyppäjäisiin.

  – Ulkona uhkaa auringonpistos ja melanooma – vaikka aurinkoa olisi tarjolla ympäri vuoden. Täällä Costa Blancalla elämä on niin kuivaa, ettei edes sada niin paljon kuin jollakin ns. Aurinkorannikolla.

  – Näpsäköitä latinonaisia kävelee ohi pilvin pimein – mutta nekin kävelevät kaikki ohi. Eikä itse enää jaksa edes välittää siitä.

  Ei auta kuin rojahtaa ilmastoidussa, ,olohuoneessa sohvalle katselemaan kansainvälisiltä televisiokanavilta Kreikan tragikoomista draamaa. Sääli, että Varoufakis putosi kuvioista. Kun sen miehen suoria haastatteluja kuunteli, taustaäänenä kuului miten kusi lainehti päässä.

  Niin se on; todellista köyhyyttä on vasta järjen köyhyys.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Onpa kumma, etteivät edes näiden taloudellisesti viisaiden suomalaisten laumat onnistu rikastuttamaan tämän susiruman seudun imagoa!

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Kojo: lämpimänä yönä on jumalaisen ihanaa loikoilla puutarhan riippumatossa tähtiä katsellen ja mojitoa hörppäillen. Ei siinä espanjanolossa oikeastaan muuta ohjelma tarvitakaan.

  No, päivällä voi sitten istua varjossa ja juoda muutaman oluen, mutta se on niin rahvaanomaista.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Niinhän se on , että puheet vanhuuden ja viisauden ihanuudesta ovat pahinta paskapuhetta mitä ihmisille syötetään.

  Mutta , mutta, pitää vähän kehua aurinkorantoja verrattuna valkoisen rannikon kulmiin.

  Aloitetaan olennaisemmasta. Täällä kävelee näitä näpsäköitä latinoita , mutta ei siinä vielä kaikki, myös monille suecoille voi antaa kiitettävän arvosanan. Ja onhan näitä muitakin, britit ovat vakavasti ylipainoisia , noin yleensä , mutta jos ei , niin läpihän nekin menevät näin vanhan miehen seulasta, puhumattakaan monesta ranskattaresta . Ja listaa voisi jatkaa tyyliin , ensin eu- maat ja sitten muut.

  Ja sen verran vielä henki pihisee ja virtaa riittää, että mielensä voi sentään pahoittaa siitä että koko ilo jää vain katselun asteelle.

  Vettä saisi tulla , näin maanomistajan näkökulmasta, paljonkin enemmän kuin sitä tänne saadaan . Sateet jäävät tuonne vuorten taakse. Eli niinkuin yleensä, tilastot valehtelevat. Voi olla että Andaluciassa sataa , mutta tässä meillä rannikolla ei.

  Onneksi mulla ei ole ruokarajoituksia. Sattui niin mukavasti , että samaan hintaan kun muutettiin tänne , parani ruokavalio niin laadullisesti kuin monipuolisuudellaan huomattavasti, verrattuna tietenkin Suomeen. Maailman puhtaimpien ( ja uskaltaako mainitakaan , kalleimpien) elintarvikkeiden kotimaahan.

  Ja Kreikkahan lienee eurooppalaisen teatteritaiteen alkukoti. Ja sen huomaa. Siellä esitetään monitasoista näytelmää. Kaikilla mausteilla.Pääosissa Kreikan poliitikot, joissa on menetetty  maailmanluokan näyttelijät ja SUURI RAHA. Moni tietää minne jäljet johtavat, kauas pois euroopasta ja eu:sta.

  Suomalaisetkin ovat saaneet sivuosan tässä tragikomediassa, ei sentään maksettuina statisteina , vaan saavat maksaa muutaman hassun miljardin ( joka on tuhat miljoonaa) omasta pussistaan. Mutta kiitos eu:n , mukana sentään ollaan.

  Tekisi mieli oikein lyödä vetoa montako miljardia se tarkoittaa maksettavaa kun Sipilä ja Soini ja tietysti talousasiantuntija, hymypoika Stubbi, kertovat tänään iltalehtien lööpeissä, että Suomelta ei heru enää Kreikalle euroakaan.

  Mutta muutenhan täällä on kaikki hyvin. Pienestä eläkkeestä huolimatta , myös järjen köyhyyttä riittää ja sehän tunnetusti helpottaa , eikä ihan vähänkään, tätä elämisen tuskaa.

  LINKKI

  Matti Gröhn
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.08.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  kysyn vaan tämmöstä juttuu et Lontoossa on erilaiset pistorasiat eli millaset siellä on et kantsiiks ottaa mitään sähkölaitetta mukaan

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Samanmoiset kuin Suomessa, eli pitaisi toimia normaalisti. Jotkut vanhemmat ovat hiukka eri paksuiselle topselille mutta yleensa toimivat. Eli kaikki tarvittava mukaan vaan 🙂

   

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  blues, eikö lontoossa ole BS 1363 standarding mukaset ja esim Suomi – Espanja taas saksalaisen Schuko-systeemin mukainen töpselitys.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ma en noista standardeista tieda mutta enkku systeemi on sellanen isompi kolminapainen. Maajohto siina paalla ja kaksi isoa littanaa alla. Siihenkin menee eurooppalainen esim tietsikan laturi kun kynalla painaa maajohdon reikaan ja samalla tuikkaa topselin sisaan 🙂

  Onhan noita maailma taynna erilaisia topseleita….Onneksi tama meikalainen on euroopassa yleinen.

   

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos tämä paikkakunta  -siellä- tarkoittaa Fugea niin kuin yleensä  tai jopa Andaluciaa yleisemmin , niin huoli pois . Vaikka  kyseessä olisi minkälainen töpseli eli pistoke tai pistorasia , niin kymmenistä tai jopa sadoista Fugenkin Chinoista löytyy ratkaisu. Siellä on adapteri joka tarpeeseen , jopa sellaiseen jota ei tiennyt olevan olemassakaan.

  Tietysti adapterin saa myös ihan oikeasta rautakaupastakin.

  Näitä samoja adaptereita saa myös Suomesta , oikein kaiken kattavina sarjoina. Ne ovat tietysti paljon parempia kuin täällä myytävät, ainakin päätellen siitä että ne ovat paljon kalliimpia.

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Ööh, keskustelun avaus siis liittyy jonkinlaiseen iänikuiseen kiistaan kumpi on parempi, Fuengirola vai Torrevieaje, tai ehkä laajemmin Costa del sol tai Costa blanca?

  Tästä tulee mieleen teinien kilpailu siitä kenen slummilähiö on toista parempi.

  Ja kun molemmista em. paikoista löytyy slummeja. Fugea vähän lähempää katselleena se on oikeastaan kokonaan sitä. Vähän niinkuin Jakomäki hiekkarannalla. Mitä ylpeilemistä siinä on? On köyhyyttä, on vähän moni paikka rempallaan. Keskiluokkainen se ei ainakaan ole. Tosin kaikki ei siitä halua nauttiakkaan. Noh, ainakin aurinko paistaa ihan kivasti. Ja toisaalta esim. voi Merihakakin olla jonkun mielestä kaunis jos ihan arkitehtuurista puhutaan.

  Pienellä etsinnällä löytyy kuitenkin ensiluokkaisia paikkoja aika läheltä. Se on pienestä kiinni. Tasoa saa jos sitä osaa hakea, tai edes haluaa. Se ei ole rahapussista kiinni. Enemmänkin mielen avaruudesta. Tunnustan toki että kaikki on aina suhteellista.

  Mutta niinhän se on että makuasioistahan ei sovi kiistellä! Makuja kuin on vain kahdenlaisia; hyviä ja huonoja.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  ” Pienellä etsinnällä löytyy kuitenkin ensiluokkaisia paikkoja aika läheltä. Se on pienestä kiinni. Tasoa saa jos sitä osaa hakea, tai edes haluaa. Se ei ole rahapussista kiinni. Enemmänkin mielen avaruudesta. Tunnustan toki että kaikki on aina suhteellista. ”

  Kyllä nyt täytyy olla sitä mieltä , että rahastahan se taso on kiinni. Ellei nyt mennä ihan friikkilinjalle. Kuten jonkun haaveeseen asua maakuopassa jossakin Lapin erämaassa minne pääsee kulkemaan vain talvella porolla.

  Ja samat talouden lait pätevät Espanjassa kuin Suomessakin. Halpa ja hyvä kämppä ei ole ihan tavallinen löytö. Sillä varauksella tietenkin , että mikä on kenellekin halpaa.

  Siirrytään virtuaalisesti sen verran Suomeen, että mun mielestä, seurattuani noin yleensä ja muutamaa ns.” halpaa”paikkakuntaa erityisesti, hintahaarukan alapäästä löytyy uskomatonta paskaa. Noin lonkalta vetäisten  samoilla paikkakunnilla edes jotenkin laadukkaat asunnot maksavat siinä kolme kertaa enemmän neliöltä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.