Torrevieja, Alicante

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ourdream
  Ourdream Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.10.2009
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 29

  Yritin haulla etsiä aihetta, mutta en löytänyt. Olemme Suomen ilmastoon ja ilmapiiriin kyllästyneitä. Olemme aviopari, varttuneita, mutta ei ikäloppuja. Olemme etsimässä asuntoa, joko Alicantesta taiTorreviejasta.

  Tarkoitus on ottaa lainaa Espanjalaisesta pankista ja osa maksaa itse tai ottaa 100% lainaa pankista vakuutena asunto. Etsimme käytännön neuvoja asiasta. Eli miten asunnonosto prosessi etenee ja mitä dokumentteja siihen tarvitaan. Kannattaako/pitääkö olla paikallinen lakimies prosessissa mukana.

  Mikä on ensi askel asuntokaupassa Espanjassa? Kaikki vinkit otamme ilolla vastaan.

  Tai kerro miten sinä ostit asunnon Espanjasta EU aikana? Kiitos jo kaikille etukäteen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Veikkaan että joudutte itse rahoittamaan vähintään 30% asunnosta.Prosessi pankin kanssa menee suurinpiirtein niin,että löydettyänne sopivan asunnon,joudutte arvioittamaan asunnon arvon pankin hyväksymällä arvioitsijalla.Sen mukaan määräytynee oma ja pankin rahoitusosuus.Ja jos saatte hipotecan, siitä on se hyöty että pankki valvoo tarkasti että kaikki on kunnossa asunnon papereiden suhteen.Pankki tietysti valvoo ensisijaisesti omia etujaan ,joten jos ette tunne espanjan kiinteistökauppakiemuroita joudutte varmaankin hankkimaan oman asiantuntijan valvomaan omia etujanne.Kaikki tämä tietysti maksaa,mutta tietenkin vähemmän kuin jos ostatte jonkun pommin ,missä asiat eivät ole kunnossa.
  Rahat pitää siirtää virallista tietä ,eli ei tuoda takataskussa.Mutta siinä ei ole mitään ongelmia tai rajoituksia .Pankki suomessa ja espanjassa neuvoo tässä.Siitä tullaankin siihen että espanjassa pitää tietenkin olla pankkitili.Samoin NIE-numero.Sitä tarvitaan kaikkeen viralliseen pankki ,kaupanteko ja omistamis- operointiin.Kaikki tämä ottaa oman aikansa,mutta ei ole vaikeata.Muutenkin kaupanteko poikkeaa suomalaisesta kiinteistökaupasta jonkun verran ja ilman kokemusta lienee asiallista käyttää paikallista asiointitoimistoa apuna.Kiinteistönvälittäjät periaatteessa hoitavat kyseisen byrokratian ,mutta edustavat myyjää,itseään ja ostajaa,eli kenen etua loppujen lopuksi?
  Kuten kaikkialla, pitäisi Espanjassakin olla selvillä paikallisista olosuhteista ja tietää minkälaisen asunnon haluaa ja miltä alueelta.Erot ovat paljon suurempia kuin Suomessa.
  Tässä pari asiaa näin aluksi ja mun mielestä nyt on hyvä aika alkaa ostamaan ,etenkin omaan käyttöön,mutta vielä kerran, pitää tietää mitä on tekemässä.Espanjan kiinteistökaupoista on kerrottavana monta karua tarinaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ourdream
  Ourdream Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.10.2009
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 29

  Kiitos, santiago, kokemuksistasi. Kokemuksesi perustuu mutu tai muuhun tietoon? Voinko luottaa Espanjalaiseen pankkiin, välittäjä toimistoon?.Suomessa voi luottaa pankkiin ja välitystoimistoon.
  Vai pitääkö olla lakimies mukana aina ja joka paikassa niinkuin esim. Venäjällä?.

  En usko, että asunnon ostaminen on Espanjassa sen monimutkaisempaa kuin Suomessa. Ostat asunnon, maksat varainsiirtoveron ja kämppä on sinun. Mitä ERITYISESTI pitää ottaa huomioon kun on liikkkeellä Espanjassa. Vaikka jos voisi kirjata viisi kohtaa mitä PITÄÄ ottaa huomioon kun ostaa kiinteistöä Espanjassa. Kiitos. Kärsivällisyyttä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Ourdream kirjoitti:

  En usko, että asunnon ostaminen on Espanjassa sen monimutkaisempaa kuin Suomessa. Ostat asunnon, maksat varainsiirtoveron ja kämppä on sinun.

  On se hieman monimujtkaisempaa kuin Suomessa, koska asunnot ovat kiinteistöjä eikä osakeyhtiöitä.

  Vastaa pikemminkin kiinteistökauppaa Suomessa (vähän sitäkin monimutkaisempi).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Siitä on nyt viikko kun me ostettiin kämppä täältä.Edellinen kämppä on ollut 20v.Ja on tullut erinäisistä syistä seurattua aihetta muutenkin.
  Mulla on nykyisestä pankistani erinomaisen hyviä kokemuksia,samoin edellisestä.Pankit ovat erilaisia ,niinkuin suomessakin.Mutta taitaa olla niin ,että hyvä tai huono pankkipalvelu henkilöityy sitä suorittaviin virkailijoihin.
  Varmaan uskaltaa väittää ,että espanjalaiset pankit ovat yhtä luotettavia kuin suomalaisetkin.Ei rahansiirroissa tai velkajärjestelyissä ole odotettavissa vaikeuksia.Mutta täällä ,niinkuin muuallakin on sopimuksissa pienellä printattua tekstiä,se pitää lukea ja ymmärtää,täällä se vain on vaikealla virka -espanjalla kirjoitettu.
  Kyllä mä ehdottomasti suosittelen oman edustajan käyttöä.Se on siinä ja siinä tuleeko ilman toimeen vaikka osaa espanjaa hyvin ja tuntisi täkäläiset käytännöt.
  Oikeasti täkäläinen systeemi poikkeaa paljonkin suomalaisesta ,missä homma on hyvinkin helppo.
  Se ei ole vaikea ,mutta monivaiheisempi ja erilainen.
  Huomioon otettavia asioita on mm.kuka oikeasti omistaa kiinteistön,onko kaikki verot ja maksut hoidettu,onko kiinteistö varmasti rakennettu luvallisesti(kiinteistöjä ilman lupia hävitetään jatkuvasti)ja sen semmoista.Nämä periaatteessa kuuluvat kiinteistönvälittäjän hommiin ,mutta meitähän on moneen junaan,myös siinä ammatissa.
  Mutta lepo vaan,onhan täällä kymmeniätuhansia tyytyväisiä suomalaisia asunnonomistajia,joilla homma on mennyt niinkuin pitääkin.Miksei se onnistuisi teilläkin.
  Kiinteistökauppa on huomattavan suuri elinkeino täällä ja tietenkin siihen liittyy lieveilmiöitä,mutta ei niitä erikoisesti tarvitse pelätä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ourdream
  Ourdream Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.10.2009
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 29

  Kiitos, ja sulla on todella käytännön kokemusta asioista. Ja todella voi olla, että kiinteistöstä on jäänyt velkaa ja uusi omistaja on joutunut maksamaan sen sitten. Tämä vaara voi olla myös. Terveellä järjellä, maalaisjärjellä varmaan pärjää niinkuin muuallakin maailmassa.
  Kohtuullisen halvat hinnat jatkuu Espanjassa vielä muutaman vuoden ennenkuin nousu alkaa niin nyt kannattaa ostaa loma-asunto sieltä. Me jatketaan ostoprosessia ja kerrotaan miten se meni. Me käytetään jotain konsulttia apuna tai sitten ihan lakimiestä. Kiitos, että jaksoit kertoa kokemuksistasi. Palataan vielä asiaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Itsestään selvät perusasiat tuppaavat unohtumaan,eli tässä tapauksessa notaari joka vahvistaa AINA kaupat.Tässä tapauksessa asiakirja jota käsitellään on nimeltään escritura,sen voisi suomentaa vaikka yhdistetyksi kauppa -ja osakekirjaksi.Se on vaikuttava asiakirja lukuisine leimoineen ja sinetteineen.Siitä selviää jopa ostajan isän ja äidin nimet.Se on kirjoitettu espanjaksi ja todellisella pykäläkielellä.Notaari ei vahvista kauppaa ellei ostaja ymmärrä ehtoja,joten ilman kohtuullisen hyvää espanjantaitoa ei ilman avustajaa voikaan kaupoista selvitä.Joten käytännössä useimmilla ja tietenkin kaikilla kielitaidottomilla suomalaisilla on oltavakin kielitaitoinen avustaja.Olkoon tämä sitten lakimies,asioidenhoitaja tai vaikka kiinteistönvälittäjä.
  Toinen itsestäänselvyys on se ,että espanjassa ostajan maksettavaksi tulee ,hieman asioista riippuen n.7-10% kulut kauppahinnan päälle.Ja nämä ovat veroja ,maarekisterimaksuja ja notaarikuluja joista ei voi mitenkään luistella.
  Kolmas itsestäänselvyys on aika yleinen käytäntö jossa maksetaan osa kauppahinnasta pimeänä.Siinä on etunsa ja haittansa,Joista kannattaa huolellisesti ottaa selvää esim.omalta lakimieheltään.
  Ja lopuksi asia jota pidän äärimmäisen tärkeänä ja oleellisena,paljon tärkeämpänä kuin hintaa,OLKAA TIETOISIA MILTÄ ALUEELTA JA MILLAISEN KIINTEISTÖN OSTATTE,sen mukana onnistuu tai kaatuu koko juttu.
  Onnea kauppoihin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ourdream
  Ourdream Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.10.2009
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 29

  Kiitos, yksityiskohtaisista tiedoista. Se mitä sanoit, että joku osa pitää maksaa pimeänä on tuttua jo Venäjältä. Ei ole Espanja vielä luopunut maan tavasta vaikka on niin EU:ta, niin EU:ta.

  Ei hätiä mitiä, asia kerrallaan, virkamies kerrallaan eiköhän se siitä. Ja kerrotaan kun on kaupat tehty.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä PapaGrande
  PapaGrande Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 115

  Kuten Santiago kertoi, on España’ssakin asuinalueilla ja jopa yksittäisillä kortteleilla valtavia eroja.
  Tyhjä tontti merkitsee edelleenkin liian usein lupaa heittää sinne varsinkin yöaikana oikeastaan ihan mitä vaan, sängyistä televisioihin ja remonttijätteisiin ja kaikkea siltä väliltä.

  Joten annan kullanarvoisen neuvon; valitkaa lomamatkallanne jokin paikka josta vuokraatte asunnon toistaiseksi, sitten vuokra-auto alle ja kiertelemään mielenkiintoisia kohteita.

  Itse vietin viikkoja Torrevieja’ssa ennenkuin mieleinen kortteli löytyi ja sitten kävelin lähiseutuja vuorokauden eri aikoina. Vuosi oli 1994, eli melkein samanmuotoinen lama oli päällänsä ja SE VENDE- kylttejä oli joka talossa kymmeniä.

  Nytkin on kohteita joista valita, ÄLÄ HOSU, ja kiinteistövälittäjät ovat mestareita imuroimaan käsirahaa jos huomaavat teidän olevan tosissanne.

  Maltti on nyt Valttia asuntomarkkinoilla.
  Yrittäkää myös selvittää kiinnostavan taloyhtiön tehtyjä isompia remontteja ja/tai sellaisia tulevia ja tiedossa olevia, välittäjät alkavat yleensä jutella säästä kun alkaa kiinteistön kuntoa kyselemään; Que bueno tiempo, mucho sol ………opit kyllä nopeesti niiden veivaukset.

  -30% tarjouksiakin kuunnellaan tänä päivänä ihan vakavasti, joten varo tarjoamasta liikaa.

  P.S. Harva osuu edes lähellekään mieleistänsä asuntoa ja asuinaluetta ekalla kerralla, siksi suosittelen sitä vuokralla asumista aluksi, varsinkin kun nyt on runsaasti vuokrakämppää tarjolla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641
  Ourdream kirjoitti:

  Kiitos, santiago, kokemuksistasi. Kokemuksesi perustuu mutu tai muuhun tietoon? Voinko luottaa Espanjalaiseen pankkiin, välittäjä toimistoon?.Suomessa voi luottaa pankkiin ja välitystoimistoon.
  Vai pitääkö olla lakimies mukana aina ja joka paikassa niinkuin esim. Venäjällä?.

  En usko, että asunnon ostaminen on Espanjassa sen monimutkaisempaa kuin Suomessa. Ostat asunnon, maksat varainsiirtoveron ja kämppä on sinun. Mitä ERITYISESTI pitää ottaa huomioon kun on liikkkeellä Espanjassa. Vaikka jos voisi kirjata viisi kohtaa mitä PITÄÄ ottaa huomioon kun ostaa kiinteistöä Espanjassa. Kiitos. Kärsivällisyyttä.

  Santiago antoi hyviä ohjeita. Itse olen kolme asuntokauppaa hoitanut ja eka tuntui aika sekavalta. Olen samaa mieltä että Espanjassa asunnon ostaminen on monimutkaista suomalaiseen käytäntöön tottuneille. Asunnot kun ovat kiinteistöjä. Valitkaa mielellään suomea puhuva asiantuntija / lakimies, joka osaa teille sanoa, mikä vastaa mitäkin Suomessa. Silloin ei tule se tunne, että tässä kusetetaan ja pitää maksaa sitä sun tätä lisää. Silmät kiinni sitten vaan tarjouksia tekemään. Paljon näyttää olevan myyntiä.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.