Torreblanca (Fuengirola)

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Torreblanca (Fuengirola)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Koska Fuengirolan alueellakin on niin monta erilaista asuinaluetta, haluan nostaa niistä keskustelua.

  Itse olen kokenut Torreblancan kivana paikkana asua. Rauhallista ja puhdasta aluetta, jossa asustaa hyvin paljon englantilaisia – ja muita ulkomaalaisia. Ainut huono puoli on, ettei kunnon kauppaa löydy vielä. Mutta toisaalta ei se Los Bolichesin Mercadona nyt niin kaukana ole.. ”Torreblancan pikkukaupasta” löytyy myös suomalaisia tuotteita – siitä pisteet heille.

  Torreblancaan on rakennettu paljon viime vuosina – kuten lähes jokaiselle muullekin alueelle – ja sieltä löytyy nyt paljon uusia upeita rakennuksia, jotka on kyllä sitten niin viimeisen päälle, että.. 😉

  Mitkäs ovat teidän kokemukset Torreblancasta?

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Itse olen kokenut Torreblancan kivana paikkana asua. Rauhallista ja puhdasta aluetta, jossa asustaa hyvin paljon englantilaisia – ja muita ulkomaalaisia.

  Voisitko Mira vähän selventää ajatuksen juoksuasi, kun ensin kehut paikkaa, mutta viimeisessä virkkeessä kuitenkin toteat negatiiviset realiteetit ?

  No juu, vitsi vitsi ! Ulkomaalaisiahan me täällä ollaan itsekin, en vaan itse arvosta kovin paljon esim. englantilaisten tai saksalaisten määrällistä esiintymistiheyttä Espanjassa mitenkään positiivisena asiana. Tämä ei ole rasismia, vaan jotenkin tuntuu ihmeelliseltä ettei esim. em. kansakuntien edustajien valtaosa täällä asuvista vaivaudu edes opettelemaan espanjankieltä.

  Tietysti kukin saa tuoda maahan oman kulttuurinsa ja käytttäytymistapansa, kunhan muistaisivat olevansa kuitenkin aina ”vieraina” täällä ja siten kunnioittaisivat alkuperäisväestöä.

  Onneksi tietyt rannikkoalueet ovat gettoutuneet ulkomaalaisväestöllä, niin saavatpahan olla niissä omissa reservaateissaan ihan rauhassa, ainakin minulta 😉

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Heh, niin aivan… Minä en henk.koht. näe huonona asiana, että alueella asuu paljon ulkomaalaisia, sillä he juuri tekevät alueesta sellaisen kuin se on. Espanjalaisten perheiden lisäksi tietenkin, heitäkin löytyy alueelta paljon.

  Väittäisin, ettei ole häirinnyt yhtään, että naapurissa asuu ruotsalaisia, päinvastoin. Minä koen paljon mukavampana kun alueella ei jatkuvasti pyöri espanjalaisnuorisojengit mopojensa kanssa huutelemassa hävyttömyyksiä kun yrität päästä juoksemalla heidän ohitseen kotiisi piiloon. Ulkomaalaiset vaan osaavat käyttääntyä paremmin. 🙂

  Tietenkään sekään ei ole mistään kotoisin, ettei tarvitse käyttää edes espanjankieltä Espanjassa asuessaan, mutta sehän nyt sitten on täysin itsestä kiinni. 🙂

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Eipä siinä mitään. Ei voi olla eri mieltä espanjalaisten rakkaudesta mopojen pärinään. Sitä on joka puolella Espanjaa vaihtelevissa määrin aivan riittävästi. Olenpa siihen syyllistynyt itsekin Suomessa, tosin jo joitakin vuosia sitten 😉

  Tulee mieleen asumisalueista puhuttaessa Maslowin tarvehiargia. Kun kerran on jo nähnyt ja kokenyt Costa del Solin kaikkine ongelmineen (*) haluaa pyrkiä ylöspäin. Jonnekin missä on parempi elää. En kerro tai mainosta sitä nyt.

  *näitä ongelmia Malagan provinsissa ovat mm.

  -varkaat
  -liikenneruuhkat
  -yleinen hintojen nousu
  -joudut kohtaamaan typeriä turisteja (mukaanlukien suomalaiset , anteeksi)
  -saastaiset rannat, tupakantumpit rannoilla & em. kansalaiset 😉
  -asuntojen hinnat

  Ok, en halua olla suotta liian julma listaamalla pelkästään Costa del Solin ongelmia. Niinpä totean, että samat asiat alkaa olla totta myös Costa Bravalla. Samaa lätäkköä reunustavat molemmat rannikot.

  Olin tilaisuudessa pari viikkoa sitten, johon 75/85/ -vuotias espanjalaispariskunta oli meidät kutsunut.

  Heillä on on/on ollut sijoiuis loma-asuntoja ympäri Espanjaa. Señor (85v ) kertoi, että ei voi enää matkustaa välimeren ääreen, koska ko. plätäkkö aiheuttaa oksennusrefleksin hänelle. Heillä on ollut asunto mm. Nerjassa pitkään.

  No niin. Joku saattaa loukkaantua jos ”kotikylää” moititaan.
  Jos niin, se on vaan parempi että saadaan Karin sivuille liikennettä 😉

  Jos on välimeren rannalla tyytyväinen elämäänsä, kaikki ok. Kerroin tämän vain, jotta kyvykkäimmät vielä voivat avata silmänsä 😉

  LINKKI

  Netta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  Ketju aloitettu jo ajat sitten, mutta silti vastaan..

  Kovin hyvin en tunne Fuengirolaa, vain satunnaisilta retkiltäni jotakin nähnyt ohikulkiessani. Siksi kaikki tämä info on hyödyllistä Torreblancasta.

  Olen myös ihastunut Torreblancaan ja se onkin harkinnassa vuokra asunnon hankintaan syystä, että alue on niin idyllinen ja lähellä merta. Kuitenkin hyvä tietää kauppa-tilanne alueella! Onhan se melkein jokapäiväinen vierailupaikka ja hyvä olisi, jos ei olisi liian kaukana. Onkohan Torreblanca kostea ja kylmä talvella, kun meri niin lähellä? Eikös Torreblanca ole myös kohtalaisen edullista aluetta vuokrata asunto? Mitä mieltä olette?

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  .. mutta kyllä on korkea mäki kiivettäväksi kauppakassien kanssa, jos ei ole autoa käytössä

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  … ellei asu sitten valmiiksi siellä mäen alapäässä kerrostalossa rannan tuntumassa?
  Ja toisinpäin se rinne on muuten pelkkää persmäkeä, jos sattuu olemaan rullaluistelijan vekottimet käytettävissä.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553
  Selma kirjoitti:

  .. mutta kyllä on korkea mäki kiivettäväksi kauppakassien kanssa, jos ei ole autoa käytössä

  Joo riippuu tosiaan ihan, että missäpäin Torreblancaa asuu. Mäkin asun ihan melkein motarin varrella siinä mäen alapuolella, eli nou hätä.. 😉 Kyllä perustarvikkeita saa läheltäkin, mutta kauppavaihtoehdot ovat Euromarket, se kuuluista ”Torreblancan pikkukauppa” ja rantakaupat – eli kalliimpia. Mutta ei sinne Los Bolichesin Mercadonaan niin pitkä matka ole (sekin tietty riippuu missä päin asuu..) ja jos kärryillä vetelee kamat menee se ihan helposti kävellenkin. Tai auto tietenkin aina parempi.

  LINKKI

  Ranta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  MOIKKA Old Chap ja muut..
  Rekisteröidyinpä itse tänne vasta nyt, mutta muilla foorumeilla ”tavattu”..
  Mites on , näkyykö siellä jo ( noin muulloinkaan kuin näin talvi/kevät aika) katukuvassa noita rullaluitelijoita yleensä, entäpä pyöräily?
  Itse kun vietämme kavaisin pitkän loman torreblancassa olen harkinnut kyseisten menopelien käyttöön ottoa. Mutta jotenkin en haluaisi olla se ainoa joka moisilla härveleillä häiriköi katukuvaa.
  Autoilu on kätevää, kunhan ei tarvitse pahimpina aikoina etsiä parkiruutuja.
  Jos ajelee fillarilla, niin kuinka yleistä on se,että kaupasta ulostullessa olisi lukittu pyörä hävinnyt tai tehty ilkivaltaa?

  -vielä muutama viikko ja sitten pääsen nauttimaan espanjan ”vilskeestä”

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Ranta kirjoitti:

  …Mites on , näkyykö siellä jo ( noin muulloinkaan kuin näin talvi/kevät aika) katukuvassa noita rullaluitelijoita yleensä, entäpä pyöräily?…

  Jos asiaa katsotaan nimenomaan Torreblancan näkövinkkelistä, niin mainiot mahdollisuudet rullaluisteluun ja fillarointiin löytyy rantakadulta (Paseo Maritimo) ja alan harrastajia myös näkyy käytännön katukuvassa. Paseo on lähivuosina remontoitu ja siellä on erikseen varatut hyväpintaiset kaistat tuota tarkoitusta varten. Tuo remontoitu osuus ulottuu tällä hetkellä lähes ”Sohailin linnalta” nimenomaan Torreblancan asti, eli kyseessä noin viiden kilometrin pätkä. Elokuussa, eli vilkkaimpana turistiaikana voi rantakadulla fillaroinnin ja rullaluistelun jota kuinkin unohtaa – ellei sitten erityisesti pidä ruuhkassa puikkelehtimisesta 😉

  PS. Tervetuloa Orkkiin Ranta

  LINKKI

  Poistunut
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 11

  Osaisikos kukaan teistä Torreblancaa tuntevista kertoa, sijaitseeko Calle las Vinas (numero 56) tuon paljon puhutun mäen alla vai päällä? Ja millä kadulla se kuuluisa ”Torreblancan pikkukauppa” sijaitsee? (Onkohan kaukana tuosta Calle Vinasista?)

  LINKKI

  Poistunut
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 11

  Ja vielä lisäkysymys: Minkälaista seutua on Colina Blanca maastoltaan, asunnoiltaan ja muutenkin olemukseltaan esim. verrattuna Torreblancaan?

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kattelin kartalta ja mun mielestä näyttäs, että Calle de las Viñas sijaitsee Los Pacosin puolella. Eli jos tuosta linkistä katsot, näet siinä Torreblancan renfe-aseman merkin (pieni juna, selaa oikealle) ja se Torreblancan pikkukauppa on sen merkin vieressä lähestulkoon. Mutta mäki jää juuri näiden kahden alueen väliin.. 😉

  Toivottavasti oon oikeella kadulla.. 😮 heh..

  LINKKI

  Poistunut
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 11

  Kiitos paljon m1r4!

  Itsekin tuota samaa karttaa katselin, mutta vaikea on hahmottaa kulkureittien helppoutta tai vaikeutta, kun ei itse ole koskaan paikalla käynyt.

  Sitä vaan mietin, kun tuleva opinahjo on Calle de las Vinasilla, että kuinka läheltä (tai kaukaa) sitä asuntoa kannattaisi katsella. Jos meinaan on kovinkin vaikeat maastot?… niin saattaa jo parinkin kilometrin kävelymatka läppäriä ja eväitä sun muuta koulutarviketta kantaen aikaisin aamulla tihkaista aika pahasti, vaikka kävelemisestä kovasti tykkäänkin. Mitä arvelisit/te?

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Mä ettisin Pacosista.. Nyt saan kivisadetta niskaani, heh.. 😀 Mutta kyllä se niin on, että jos koulu on Pacosin perällä, niin vaikea sinne on kulkea kauhean pitkältä.

  Kun kattelet sitä karttaa, Calle de las Viñasilta Torreblancan juna-asemalle sekä rantaan päin on se mäki. Kyllä sitä mäkeä kulkee, mutta on siinä välillä kiipeäminenkin (muistelee kun joskus asui kyseisen mäen päällä, heh..). Calle de las Viñasilta hieman alaspäin näet Calle de José Salik, jossa on Suomalainen koulu. Tästä taas hieman alaspäin niin näet Avenida Finlandian, joka vie jo Los Bolichesiin. Nämä kadut tänne päin on jo kaikki ”suoria”, eli se mäki on vaan ”se pieni nyppylä siinä Torreblancassa”.

  Makuasioitahan nämä on; missä tykkää asua ja millasta matkaa kulkea. Mutta Pacosista kun haet asunnon, olet lähellä, ja siellä tuntuu tarjontaa myös olevan ihan kivasti.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.