Törkeää plagiointia

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Törkeää plagiointia

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Espanjankulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 77

  Kiva toi Fuengirola-lehti. Kääntävät suoraan artikkelit toisen lehden nettisivuilta, otsikkoa myöten, mutta eivät vaivaudu mainitsemaan lähdettä. Toisinaan kopioivat kuvat myös. Ja lehden kaikki vähäpukeisten naisten kuvat ovat tottakai jonkun toisen tekijänoikeudet omaavan.

  Tässä pieni esimerkki:
  http://www.fuengirola.fi/?q=uutiset/sano-miss%C3%A4-asut-niin-sanon-mist%C3%A4-maasta-tulet

  http://www.diariosur.es/20130822/local/malaga/dime-pueblo-vives-dire-201308220158.html

  On hyvä huomata, että vaikka uutisilla ei sinänsä tietääkseni ole tekijänoikeutta, tässä ei ole kyse uutisesta vaan SUR-lehden omasta selvitystyöstä, jonka Fuengirola-lehti törkeästi apinoi.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Olen melkein samaa mieltä kanssasi Espanjankulkija. Kuitenkin luulen, että pikemminkin kuin puutteellisesta lehtimiesmoraalista on kysymys lukijakunnasta, meistä suomalaisista, joita náyttäá ainakin orkin perusteella pááteltyná kiinnostavan un pepino Espanjan asiat. Fuengirola-lehtikin kirjoittaa vain kirjoittaakseen, ei informoidakseen, koska lukijoita ei kiinnosta. Suuret ja perusteelliset Espanjan uutisten analyysit olisivat helmien heittämistá sioille. Naínhán se on tállákin palstalla, jokainen yritys puhua Espanjasta káántyy nopeasti Suomen asioiden vatvomiseksi tai Espanjan ja Suomen vertailemiseksi.

  Ja sitten taatusti apinoimatonta suomalaista journalismia Iltalehdestá tietenkin. Tuli mieleeni, että mitähän suomea taitavat ulkomaalaiset ajattelevat maailmanmenosta meillä päin näiden uutisten perusteella:

  ”SAAMELAISAKTIVISTIT RAIVOISSAAN – yksi uhkasi polttaa itsensä. Ja joikasivat ja huusivat.” Voi kauheeta, Suomessa on siis fundamentalisti-saamelaisia….

  ”Lääkärille sakkoja: jakoi kuolleilta jääneitä lääkkeitä” Ohoh, onpas Suomessa asiat hullusti….

  ”Suojatietä kulkenut lapsi lensi konepellille – poliisi etsii autoilijaa” Ohoh, vai osaa ne lentáákin suomalaiset. Jaa mutta eikös takavuosina ollut joku ”lentává suomalainen”, lieneekö támá lapsi sukua???

  ”Nosturi kaatui Sastamalassa – korissa ollut mies selvisi säikähdyksellä” Jaa, náinköhán niitá juopuneita selvitetáán – sáikyttelemállä??

  ”Hallintoylilääkäri: ”Sairas vauva olisi pitänyt hoitaa” Aika pitkálle on jo hoidon priorisointi suomessa ehtinyt, kukahan mahtaa olla jonossa ensimmäisenä??

  LINKKI

  kimmo64
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.02.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  plagiointiin en ota kantaa mutta aina samat samat jutut vuodesta toiseen koulu,lehti ym……… toiveenani jotain uutta eikä aina samaa paskaa em. asioista eikö teille tapahdu mitään uutta…….

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kimmo nyt sitten näyttää mallia. Yksi arvostelun puolelle menevä , kylläkin aika lyhyt mutta ytimekäs, artikkeli jo kirjoitettu.
  Väännä nyt muutama juttu lisää , vaikkapa malliksi niistä aiheista joista on mielestäsi pulaa.
  Saataisiin uutta ja virkistävää luettavaa.
  Täällä onkin ollut aika hiljaista viime aikoina.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  kimmo64 kirjoitti:

  plagiointiin en ota kantaa mutta aina samat samat jutut vuodesta toiseen koulu,lehti ym……… toiveenani jotain uutta eikä aina samaa paskaa em. asioista eikö teille tapahdu mitään uutta…….

  Voi Kimmo, ei suomalaisyhteisóssá mitáán tapahdu. Joskus on golf-kisat ja joku voittaa…jeee! Tai joku kuolee, ja siitá sitten jauhetaan ja jauhetaan. Ainoa valopilkku on koulu ja sen ympárillá pörisevá juorupesá ja tietenkin Fuengirola-lehti, jota haukutaan oikein urakalla ja porukalla. Nämä kaksi tuovat eloa muuten pystyyn kuolleeseen ja elávástá maailmasta eristyneseen suomalais-zombi yhteisöön.

  Tuossa Fuengirola-lehden jutun pohjana olleessa Diuario Surin artikkelissa oli monta kiintoisaa nákókulmaa, joita suomalaislehti ei maininitse ollenkaan. Ja suomalaisista taas ei Sur puhu mitään. Me olemme pieni váhemmistö, eristynyt ja kummallinen ja meillá on merkitystá vain Fuengirolan Los Bolichesissa. Muualla meistá ei ole edes kuultu…

  Surin jutun perássá oli aika mielenkiintoisia yleisökommentteja pari kappaletta:

  Nimimerkki Abies: ”Si es que te lo pueden decir en español, porque la mayoria de los anglosajones ni siquiera se molestan en aprender español, prefieren que tú le hables en su idioma, cosa que no ocurre a la contraria cuando tú vas a su país.
  Y el título podria decir dime en qué gueto vives y te diré de dónde eres.”

  Tuo kommentti oli saanut 10 kannatusääntä muilta lukijoilta. Ja keskeistähän siiná on espanjan kielen osaamattomuus, tavallaan ylimielisyys ja sana ”getto”.

  Nimimerkki Fantomaksenkin kommentti on mielenkiintoinen. Se ei ehkä kuitenkaan aukene ihan kaikille: ”Sr abie, que no es un local de propietarios ni clientela anglosajona; que son alemanes (germanos). Seguro que nadie conoce la historia y el por qué de tanto turista alemán en toda la costa del sol de Torróx y Algarrobo. Tiene una explicación::::::::”

  Ja tässä PPyBankian repliikissá on aika vakavasti otettavaa kritiikkiä: ”se olvida señalarse en el articulo que la mayoria vive en diseminados por el interior en casas ilegales y sin los correspondientes pozos septicos y limpieza de los mismos que por ser nuestro pais de clima mediterraneo al llover poco, esas aguas negras contaminaran los nacimientos de agua potable y sufriremos cualquier dia una intoxicacion y no vendrá ningun turismo por el escandalo morrocotudo que tal cosa supondra, hoy dia nada mas bajarse del avion el guia les dice a los turistas que vienen a malaga que no beban del grifo y lo hagan de agua embotellada y abierta en su presencia como si estuvieran en un pais tercermudista.”

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eivät voi olla väärässä kaikki tuhannet engelsmannit jotka kantavat ruokansa Icelandista, eivät sakut jotka hakevat wurstinsa saksalaiselta makkaramestarilta. Eivät suomalaiset jotka elättävät useampaakin suomikauppaa.
  Ja kiitos venäläisen kaupan täältä saa venäläisiä suolakurkkujakin.
  Ja tästä kaikesta on helppo päätellä , että espanjalaisessa ruuassa on jotain perustavasti vialla.
  Siitäkö syystä espanjalaiset näyttävät niin aneemisilta, tukka ei kiillä eivätkä silmät loista samaa elämäniloa kuin vaikka suomalaisilla.
  Ja varmaan vedessäkin on vikaa , mistä tuolla ylempänä mainittiinkin.
  Ihme että koko Ibeerien kansa on säilynyt tuhansia vuosia vaikka koko ruokaelämä on täysin väärää.
  Ja näitä raukkoja on yli 40 000 000.
  Ovat vielä suunnitelleet salaliiton muun maailman tuhoksi. Vievät huonoa viiniään, oliiviöljyään, pata negraa jopa tomaatteja ja kurkkuja joka puolelle maailmaa. Jopa Suomeen , missä kyllä olisi omasta takaa parempaa syötävää.
  Tähän voisi lisätä paljon perusteluja kielen suhteen, mutta riittäköön se , että koska espanjaa ei puhu ja käytä kuin muutama sata miljoonaa ihmistä maailmassa, olisi kyllä oikeus ja kohtuus , että täällä kaikki puhuisivat ainakin englantia, saksaa, venäjää, suomea, ruotsista ei ole niin väliä, mutta ranskaa myös olisi hyvä kaikkien puhua.
  Ei voida olettaa että tänne asumaan muuttavat opiskelisivat sellaisen ö-luokan kielen kuin espanja.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Ei huolta!

  Ei sitá suomalaista pátkáá ainakaan tuosta Sur-lehden jutusta ole káánnetty; Fuengirola-lehtihán puhuu koko Andalusiasta – toisin kuin Sur. Mielenkiintoista olisi ollut lukea mitká ulkomaiset kansallisuudet ovat enemmistóná niissá noin 690 muussa Andalusian kunnassa. Vaan eikós hyván journalismin tarkoitus olekin heráttáá keskustelua ja saada ihmiset etsimáán itse lisáá tietoa..? 😀

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  diablita kirjoitti:

  Ei huolta!

  Ei sitá suomalaista pátkáá ainakaan tuosta Sur-lehden jutusta ole káánnetty; Fuengirola-lehtihán puhuu koko Andalusiasta – toisin kuin Sur. Mielenkiintoista olisi ollut lukea mitká ulkomaiset kansallisuudet ovat enemmistóná niissá noin 690 muussa Andalusian kunnassa. Vaan eikós hyván journalismin tarkoitus olekin heráttáá keskustelua ja saada ihmiset etsimáán itse lisáá tietoa..? 😀

  Totta, sanomalehtien pitäisi herättáá keskustelua, mutta ainakaan tállá uutisella ei keskustelu orkin palstalla näytá heräneen. Ja tuli ilmeisesti todistettua, että suomalaisia ei pátkán vertaa kiinnosta, mitá Espanjassa tapahtuu, jos ei ole kysymys juuri meistä itsestámme.

  Tilastoja löytyy http://www.juntadeandalucia.es/institutodeestadisticaycartografia/ ja http://www.ine.es/

  Ja tilastojen perusteella saisi kirjoitettua montakin mielenkiintoista artikkelia.

  LINKKI

  Don Paco
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.05.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16
  Espanjankulkija kirjoitti:

  Kiva toi Fuengirola-lehti. Kääntävät suoraan artikkelit toisen lehden nettisivuilta, otsikkoa myöten, mutta eivät vaivaudu mainitsemaan lähdettä.

  Hyvä Espanjankulkija,

  Lupasit otsikossa kertoa törkeästä plagioinnista, mutta sitten et kertonutkaan. Toisten lehtien ja muiden tiedotusvälineiden käyttö lähteenä on yleinen, normaali ja hyväksyttävä käytäntö mediamaailmassa. Ainoa kauneusvirhe tässä oli se, mistä mainitsitkin, että päälähdettä ei oltu mainittu. Suomessa on jo aika kauan ollut käytäntö, että uutinen voidaan kopioida jopa aika sanasta sanaan, kunhan lopussa lukee esim. ”asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti”

  Tässä ei ollut edes kyse kopioimisesta, vaan toisen artikkelin tietojen käyttämisestä. Yhtään ihan suoraan käännettyä lausetta en pikavilkaisulla löytänyt ja F:n artikkelin pituuskin oli vain 1/7 SURrin artikkelista! Jutussa oli myös asiaa, jota ei edes lähdeartikkelissa ollut. Todella kaukana plagioinnista!

  Jos minulta kysyttäisiin, niin lehti saisi julkaista tällaisia artikkeleja enemmänkin, ja laajempina versioina. Mutta siis mielellään päälähde mainittuna.

  LINKKI

  Don Paco
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.05.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16
  vanhatyttö kirjoitti:

  Tuli mieleeni, että mitähän suomea taitavat ulkomaalaiset ajattelevat maailmanmenosta meillä päin näiden uutisten perusteella:

  ”SAAMELAISAKTIVISTIT RAIVOISSAAN – yksi uhkasi polttaa itsensä. Ja joikasivat ja huusivat.” Voi kauheeta, Suomessa on siis fundamentalisti-saamelaisia….”

  Ei syytä huoleen ainakaan tässä kohtaa – tämä tapahtui Ruotsissa. Jossa on enemmän saamelaisia kun Suomessa, varmaan fundamentalistejakin 😉

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Espanjalaisten kielitaito on jos mahdollista vieläkin huonompi kuin suomalaisten. Edes Mariano Rajoy ei puhu englantia kuin muutaman sanan.

  Kiitos tästä lankeaa sekä kirkolle, että El Caudillolle, jotka molemmat aikanaan dissasivat kaikki kontaktit ulkomaalaisten kanssa.

  Spanjuurien matkailukohteet sijaitsevat jostain kummasta syystä Etelä-Amerikassa…

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Minulta meni nyt yli ymmärryksen mitä pahaa on lukijoita kiinnostavan artikkelin uudelleen julkaiseminen omassa lehdessä.
  Käsittääkseni saadaan vain muutamia uusia lukijoita artkkelille. Tietenkin pitäisi mainita lähde, jotta lukijat tietäisivät missä esim. lehdessä on itseä kiinnostavia juttuja.
  Olenko väärässä?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.