Tilin avaaminen

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Halia Biru
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 220

  Tällaista ajattelin kysäistä;

  Tilin avaaminenhan on järkevää jos tulee pidemmäksi aikaa rannikolle, esim. puolesta vuodesta vuoteen. Voisiko tiliä avata jo vuotta aikaisemmin ennenkuin itse suuntaa (toivottavasti 😕 ) paikanpäälle? Ajatuksena kun olisi, että voisin siirtää kuukausittain pienen summan palkkatilitä sinne Espanjan tilille ja näin saada säästöön edes jotain. Rahat olisi valmiina odottamassa huuskaajaansa 😉

  Varmaan Kris osaa tähän vastata, mutta toki kaikkien muidenkin antamat vinkit ja vihjeet otetaan vastaan.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tilin avaaminen varmaan kannattaa,nykyään on äärimmäisen helppoa seurata omaa tiliään espanjassa omalta tietokoneelta suomessa.Rahan siirto ei maksa mitään käyttäessäsi ns.eu-maksua,pyydät vaan esp.pankistasi tarvittavat tilinumerot ,iban ja swift koodit ja rahat kulkevat 2-3 päivässä ilmaisesksi suomen tililtä espanjaan.Fugen kulmilla monillakin pankeilla on suomalaista henkilökuntaa,ja englanniksi voi asioida vielä useammissa konttoreissa.Pieni käytännön neuvo,pankeissa on eroja,on pankkeja jotka ovat suuntautuneet asioimaan ulkomaalaisten kanssa ja sitten toisena ääripäänä hyvinkin nurkkakuntaiset espanjalaispankit.Samoin pankkien veloituksissa on huomattavia eroja.

  LINKKI

  Halia Biru
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 220

  Vaikuttaa hyvältä.

  Sinne on hyvä siirtää vaikka lottovoitto (pieni) jos kohalle osuu.
  Ei vielä eilen tärpänny, ois ollu ihan muhkee jako, mutta joku toinen sen vei 🙁

  LINKKI

  PPENSIO1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 35

  Miten onko Fuengirolassa ja Los Bolichesin aluella automaattia, johon Visa Electron (sirullinen kortti) Kelpaisi ? Onko kellään kokemuksia.

  Olen tulossa syksyllä Fugeen 8kk ja ajattelin etten ota Espanjalaista pankkikorttia jos suomalainen Visa Electron kortti kelpaa automaatteihin.(ei pitäisi mennä komissiomaksua, Eu-asetus) Hätävarana on kuitenkin mukana Visa-kortti. Asunnon vuokran kai voi maksaa jo suoraan suomalaiselta pankkitililtä kun tietää vain tilin IBAN ja tilipankin SWIFT;n.

  Terveisin Ensio

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  ..eilen tuli 7 vuotta kun rannikolla asunut. Käytössä ainoastaan suomalainen Visa Electron ja espanjalainen Mastercard. Electron käytössä päivittäisissä asioissa automaateissa ja ostoksissa, joten eiköhän se pelaa. Joissakin nostorajoitus kertanostolle 300 € Telebancon automaateissa.

  LINKKI

  maizki83
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 14

  mäki oon miettiny tota et pitäskö avata tili siel vai ei.. pidempi aikanen muutto kuitenkin edessä.. vissiin ois kai järkevintä avata se tili.. 🙂 vähän kahen vaiheilla täss.. tota ihan sen verran kysäsen et tietäiskö ketään et meneekö kuitenkin suomalaisil pankeil aina muutaman euron maksu kun nostaa rahaa tai maksaa electronilla?
  jostain luin et pitäs olla mukana verotodistus tai joku semmonen kun menee aukasee tiliä, onko se näin? 🙂

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kris taitaa tällä hetkellä olla kesälomalla Suomessa, mutta varmasti vastaa kysymyksiin heti paluunsa jälkeen. 🙂

  Orkin Tietopankista löytyy muutamia Krisin kirjoittamia artikkeleita – esimerkiksi Pankkiasiat ja Pankki-FAQ otsikoiden alta.

  LINKKI

  Onaja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.04.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 76

  Visa electronilla käteisen nostaminen maksaa useimmilla suomalaisilla pankeilla euron tai kaksi per kerta sekä tietyn prosentin nostamastasi summasta. Ainoat pankit, jotka eivät tätä tällä hetkellä veloita ovat Sampo-pankki sekä muutamat paikallisosuuspankit (esim. Liedon säästöpankki). Visa electronilla maksaminen taas ei maksa mitään, eli sitä kannattaa suosia. Itselläni on käytössä sekä Suomen Osuuspankin tilit että paikallinen tili La Caixassa. Sen sain auki pelkkää passia ja NIE-todistusta näyttämällä. Paikallinen tili helpottaa monessa asiassa elämää, sillä monet maksut menevät pakollisesti suoraveloitukseen ja säästyy monilta kysymyksiltä, jos voi näyttää paikallista pankkikirjaa eikä tarvitse alkaa selvittää eurooppalaisen maksualueen perusperiaatteita joka kerta. =)

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.