TIEDOTE: Sponsoreita tarvitaan?

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet TIEDOTE: Sponsoreita tarvitaan?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervehdys Orkkilaiset! 😀

  Tästä asiasta on jo aiemminkin muutamaan kertaan puhuttu, eli vaikka väännämmekin tätä Orkkia käytännössä ”pyhällä hengellä” niin realiteetit ovat kustannusten muodossa kuitenkin tyystin todellisia. Orkin suosiokin on lisääntynyt päivä päivältä ja tahti senkuin vain kiihtyy… sinällään tietysti loistojuttu, koska mitä laajemman yhteisön muodostamme, sitä enemmän meillä on käytettävissä tietoa toinen toistemme jeesaamiseen, mikseipä myös yhteisten asioiden ajamiseen.

  Mitalilla on kuitenkin se kuuluisa toinenkin puolensa, eli Orkissa ei kyse ole ollenkaan mistää ”pikku kotisivustosta” vaan taustalla on huimat tehon- ja kapasiteetin tarpeet. Olemme jo nyt joutuneet lisäämään Orkin servereihin lisää kapasiteettia, jotta sivut pyörivät edes jollain lailla jouheasti. Lisäteho ja -ominaisuudet kuitenkin maksavat konkreettista rahaa ja valitettavasti ainakaan meikäläisen perstasku ei ole mikään loputon kaivo mistä ammentaa, heh…

  Kokeilimme saada joitain roposia kasaan Google -mainosten avulla, mutta se on yhtä tyhjän kanssa; ne muutamat klikkaukset ja niiden kautta saatavilla kolikoilla ei Orkin servereitä pysty pyörittämään, aivan jotain muuta on keksittävä. Sinällään Googlen mainokset ovat hyviä, koska niissä näyttää jopa yllättävän usein olevan aiheeseen liittyviä palveluita ja tarjouksia!

  Tarvitsemme siis konkreettista sponsorointia – muodossa tai toisessa

  Orkkilaisilta emme luonnollisestikaan tule vaatimaan tai pyytämään yhtään mitään, se on pyhä asia. Eri asia tietysti, jos joku jossain hellyydenpuuskassaan haluaa joskus sponsoroida jokusen killingin vaikkapa Orkin serveitä pitävälle datacenterille, en pane sellaista pahakseni ollenkaan… nimimerkillä ”itse niitä omasta perstaskusta maksanut” …heh…

  Käytännössä ainakin osaratkaisu tulee olemaan se, että meidän on pakko kääntyä hattu kourassa firmojen puoleen ja vongata heiltä sponsorointia. Itse asiassa jokunen firma on ottanut asian suhteen jo yhteyttäkin ja kysynyt mahdollisuutta päästä jollain sopivalla tavalla esille Orkkiin.

  Mieluusti kuulisin asiasta myös muiden Orkkilaisten mielipiteitä ja näkökulmia, mutta henkilökohtaisesti olen valmis hyväksymään Orkin kohtuullisen jatkokehittymisen varmistamiseksi sponsoreita tukemaan toimintaamme.

  Käytännössä tämä tarkoittaa ehkäpä jotain tai joitain erillisiä esittelysivuja, joissa yritykset voisivat kertoa toiminnastaan laajemminkin. Toinen tapa on tietysti perinteiset mainospainikkeet, mutta hillittyä sorttia olevat, ei mitään häiritseviä joulukuusivirityksiä, heh…

  Myös Orkkilaiset voivat jeesata…

  Kieltämättä tämän elämisen realiteetteihin liittyvän asian ovat jotkut Orkkilaiset jo aiemmin ottaneetkin kirjoituksissaan esille… onpa muutama ilmoittanut halukkuutensa jeesaamiseen jo niinkin pitkälle, että ovat tarjoutuneet hankkimaan Orkille sponsoreita! Kiitos ja mitä syvin kumarrus siitä!

  Miten olisi aivoriihi…?

  Tämä Orkin synnytys on täältä ”keittiön puolelta” katsottuna ollut melkoisen rankkaa vääntämistä… olemme Teron ja Miran kanssa tehneet kaiken sen, mitä olemme kohtuudella pystyneet, ja joskus ylikin… eli käytännössä univelan rajoja jatkuvasti kolkutellen. Siinä sivussa on pakko yrittää löytää jostain myös päivittäistä makaroonia – ja joskus olis kiva ajella mopollakin, heh! 😀

  Olisi siis vallan upeata, jos voisitte myös muut Orkkilaiset heittää ideoitanne ja ajatuksia, kuinka saisimme lisää taloudellisia ja muita resursseja, jotta saamme nostettua Orkin kehittymisen paremmin liitäville siiville (jos ideanne tai ehdotuksenne ovat privaatteja, niin kaikin mokomin ja enemmän kuin mielellään otan vastaan ajatuksia ja ehdotuksia myös sähköpostitse). Lisää resursseja siis tarvitaan… ja olen täysin vakuuttunut, että niitä myös saadaan.

  Kiitos etukäteen jeesingistänne, toivotaan Orkille hyviä sponsoreita! 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kun eilen illalla kirjoitin edellä olevat ajatukseni, niin alle tunnin kuluttua sain jo ensimmäisen ehdotuksen sponsoroinnista! 😀 …tarkennamme vielä yksityiskohdat, mutta tämä on varsinaista Orkkihenkeä yhteisen asian puolesta!

  Eikä siinä kaikki…

  Myös Orkki-ystävämme Aristoteles lupautui yrityksensä ja sen välittämän hyvän sanoman kautta kantamaan kortensa kekoon ja tukea Orkin toimintaa ja kehittymistä.

  Lämmin kiitos sponsoreille! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Olette tehneet mahtavan homman tämän sivuston käynnistämisessä ja toki kaikki ymmärtää, että ei ole olemassa ilmaisia lounaita. Sellaisten mainostulojen aikaansaaminen, mikä mahdollistaa homman pyörittämisen, edellyttänee lukijoiden määrän melkoista kasvua. Kasvukulma on hyvä ja varmaankin vuoden sisällä tilanne on ihan toinen, mutta siihen saakkakin olisi elettävä.

  Ilmainen sivusto on kaksipiippuinen juttu; toisaalta se edesauttaa sivuston menestystä, mutta toisaalta se on pyörittäjilleen rasite, kun teitä on ainakin kolme paiskinut täyspäiväisesti töitä kuukausitolkulla.

  Jos sponsoreiksi löytyy firmoja, jotka saavat vastineeksi hyötyä myös itselleen, tilanne on helppo. Toisaalta monet vakituiset ja jopa satunnaiset kävijät saattaisivat osallistua talkoisiin, jos vain tietäisivät miten? Olisiko mahdollista avata joku PayPalin tapainen vapaaehtoinen sponsorointikassa, johon kukin voisi siirtää helposti halunsa mukaan sponssirahaa? Pienistä puroista voi tulla yllättäen joki….

  Jokainen jolla on yhteyksiä eri firmoihin, voisi myös toimia mainosten hankinta-apuna. Minua ei haittaisi ollenkaan, jos sivustolla olisi esim. yksi tab, jonka kautta löytyy kaikki mahdolliset palvelutarjonnat mainosten muodossa. Itse asiassa kaipaisinkin sellaista, jotta löytäisin helposti apua erilaisiin tilanteisiin. Joidenkin päivälehtien sivustojen päälle hyökkäävät flash-mainokset on sitten toinen juttu.

  Toivottavasti porukalta löytyy lisää ideoita, jotta varmistamme sivuston jatkon.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä aristoteles
  aristoteles Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  Kyllä kai paras tapa rahoittaa sivujen ylläpitoa ovat mainostulot .

  kohderyhmiä, siis mainostajia voisi olla aurinkorannikon paikalliset yritykset ( suomalaiset ja espanjalaiset ja muut). Matkatoimistot, lentoyhtiöt kiinteistövälittäjät ja monent monet muut. Bannerihinnat voisi alussa olla hyvinkin kohtuulliset ja sitä mukaa kun kävijät lisääntyy, voisi hinnat vähitellen nousta.

  Tistysti tämmönen toiminta edellyttäisi selkeää yritysmäistä otetta orkin johtoryhmältä.

  Vaihtoehtona voisi olla se, että mainostilan myynnin antaisi jollekin ulkopuoliselle firmalle.

  Uskon että orkkilaisilla on monenlaisia kokemuksia em tyylisestä toiminnasta.

  Minun mielestä tuo olisi kuitenkin orkin tulevan menestyksen kannalta harkitsemisen arvoinen etenemissuunta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Kun Orkki tahtoo pitää sivustonsa tietyllä tavalla puhtaana (kiitos), niin ratkaisuna voisi olla palveluhakemisto, jossa ovat lueteltuina kaikki mahdolliset yritykset ja yrittäjät toimi- ja palvelualoittain.

  Näille listatuille voidaan sitten tarjota linkki lisätietoihin, jotka ovat kunkin mainostajan mukaisesti joko heidän nettisivunsa, ilmoitus/mainos tai lisätietoja antava artikkeli kehuineen.

  Palveluhakemisto olisi siis puhdasta Orkin palvelua käyttäjilleen, mutta sieltä edelleen viitatut sivut sitä maksullista toimintaa, joka kilauttaisi kassakonetta.

  Miltäs tämmöinen kuulostaa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JarmoS
  JarmoS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.10.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 15

  Luettuani koko repertuaarin elikkä aiemmatkin kommentit otsikkoasiassa ilmottaudun mielelläni aivo- tai vastaavaan riiheen mukaan. Näin äkkisiltään Suomen suttuisen sään hämärtämänä en pysty muuhun kuin myönteiseen suhtautumiseen. Ajatus kollektiivitalkoista on hyvä, kuin myös mainosmyynti ym.

  Kysymys lienee tällä hetkellä siitä, että Kari ja Klaaninsa saadaan pidettyä sämpylän syrjässä sen verran pitkään, että ORKKI tuottaa pisneksenä riittävästi.

  Pannaan porukalla miettien ja jaetaan ajatuksemme avoimesti.

  Olen tähän hätiin valmis kohtuulliseen kuukautiseen käyttömaksuun, jos vain asiaa auttaisi. Jos sata henkeä satsaa vaikka kympin per nenä kuussa on sekin jonkimoinen alku ja tonnin enemmän kuin ei mitään.

  Tsemppiä ORKKIlaiset, messissä ollaan

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Ottia tuota. JarmoS ehdotti kymppiä
  kuussa käyttömaksua. :O
  (Eli se olisi 60 entistä markkaa.)

  Joten 120 euroa vuodessa
  (eli 713 markkaa.) Kääk.

  Se tekisi kyllä Suoratukalle sikäli
  ”kutaa”, että tämä ”Orkki-riippuvuus”
  loppuis kuin seinään. Heh. 🙂

  Tykkäsin enemmän tosta
  OC:n ehdotuksesta. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Moi,

  On kaksi tapaa tehdä bisinestä, vääntää alusta loppuun kaikki itse ja nauttii sitten sponsoreiden ja mainostajien tuloista. Tai jos yritys pyytää alkumetreillä sponssia/tukea, niin silloin yleensä tarjotaan osakkuuksia. Tässä vaiheessa kun käyttäjämäärä on pieni, niin sponsorit yleensä loistavat poissaoloillaan. Sinänsä harmi juttu.

  Täällä Aurinkorannikolla on parhaillaan muutenkin menossa kova kisa suomalaisella mediapuolella ja uskon, ettei ilmaisia euroja ole paljon tarjolla. Mutta jos jaksat vetää busineksen tarpeeksi pitkälle ja vielä omalla tulorahoituksella, niin varmasti lopussa on helppo hymyillä.

  Tämä oli eka kirjoitukseni tässä forumissa ja uskon, että saatte minusta jatkossakin palvelunne aktiivisen käyttäjän. Hienoa, että olette pysyttäneet tämän palvelun. Laitoin muuten noin sadalle ystävälleni tästä tiedon sähköpostitse ja eiköhän niitä käyttäjiä ala pikku hiljaa ilmaantua ja perässä hiihtää sponsorit.

  Tsemppiä ja menestystä. Tästä tulee tosi hyvä!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mela
  mela Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 195

  Niinhan se vaan on etta ilman rahaa ei mikaan toimi. Ei edes internetissa. Itse olisin valmis miettimaan seuraavia rahoitusmuotoja ja jossakin vaiheessa jopa saattaisin itse kayttaa (Yritykseni) Espanja.org :n suomia mainoksia… Edellyttaen etta hinnat (Pihina miehena) saadaan pysymaan riittavan edullisena jolloin yrittajat voivat hyotya palvelusta mahdollisimman hyvin…..

  Perinteinen mainos banderi esim. etusivulle etusivu. saa. uusimmat … Palkkien alle 😉

  Yrittajien palveluhakemisto jossa perustiedot olisivat ilmaisia mutta voidaan linkittaa joitain lisapalveluita (Nettisivut jne.)

  Hattu kiertamaan… eli me kayttajat voimme vapaaehtoisesti auttaa espanja.org :n toimintaa jollakin pienella maksulla (VAPAAEHTOINEN).

  em. Osakuus ajatus on aika mielenkiintoinen… kuitenkin sen kaytannon toteutus? … Siis osakkuushan tarkoitaa sita etta osakas saa joskus osakeelleen tuottoa hmmmm…… Eli jos puhumme vain espanja.org :n sivuista niin miten saadaan sivut toimimaan omillaan… Saatikasitten kannattamaan tai sitte jakamaan tuottoa esim 10 : lle osakkaalle???

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JarmoS
  JarmoS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.10.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 15

  On vallan mukava todeta, että raha saa ihmiset ottamaan kantaa. Se on valitettavasti nykymaailman tärkein hyödyke elossapysymistä ajatellen.

  Suoratukalle huomioon etten tehnyt mitään pakonomaista ehdotusta, vaan miedon esityksen millä tälle vapaamatkustukselle saataisiin taattua jonkinlaista jatkuvuutta siten ettei meidän kenenkään tarvitsisi luopua ORKKI riippuvuudestamme pakon edessä. Lähinnä mielessäni on se että ORKKI pysyy hengissä kyllin pitkään ollakseen sitten self supporting.

  Pyrin myös omalta osaltani levittämään ORKKI linkkiä omalle yhteysverkostolleni. Toivon mukaan edes joku tarttuu täkyyn ja homma vahvistuu.

  Sossun käyttäjiä ja valmiin ilmaisen inisijöitä meillä on jo tarpeeksi, älkäämme me ORKKIlaiset lisätkö sitä joukkoa, vaan tehdään asioille jotain. Elämä on myös antamista!

  ELÄMÄ = KAKSISUUNTAINEN TIE

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jukka67
  jukka67 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2006
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 111

  niinhän se on että pyhällähengellä ei elä kukaan ja talkoilla tekeminen loppuu yleensä ennenkuin kunnolla alkaakaan,joten pikkuinen kk jäsenmaksu ois mun mielestä parempi vaihtoehto kuin sponsori mainokset..netti on täynnä esim autonmyynti foorumeita joidenka etusivut notkuu mainoksia..itse asia jää toisarvoiseen asemaan ajanmyötä kun pitää alkaa nuoleksimaan sponsseja.erillinen maksullinen osasto esim kämppä jobbareille ym ois ok…
  – eikös se ole niin että jos on jostain riippuvainen, niin rahan tai maksumiehen löytämisen siitä asiasta nauttiakseen,ei pitäisi olla ylitsepääsemätön asia –

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Schooner101
  Schooner101 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 229

  Yön hiljaisina hetkinä mietin noita Googlen mainoksia, josko vaikka aluksi näpytellään ne auki ennen kuin kirjoittelemme mitään tänne, pienistä puroista nämä muodostuu.

  Me pienituloisemmatkin päästäisiin tällätavoin talkoisiin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Schooner101
  Schooner101 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 229

  .

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervehdys Orkkilaiset

  Mielenkiintoisia kannanottoja tärkeän asian puolesta… kiitoksia kovasti erilaisista näkökulmista, niitä itse asiassa toivoinkin. Kiitos myös privaatisti saamastani palautteesta, sitä onkin tullut melkoisia määriä jo tähänkin mennessä, hyvä!

  Mitään historian luentoja en aio ruveta vääntämään, mutta mielestäni tässä asiassa on tärkeää muistaa nimenomaan Orkin perusasiat. Kesällä juuri ennen Orkin avaamista kirjoittelin pienimuotoisen tervetuliaispuheen… ehkä sieltä kannattaa muistella mieleen erityisesti Orkin arvomaailmat ja olemassaolon tarkoitus.

  http://espanja.org/tietoa

  Kun pidämme Orkin syntyhistorian ja arvomaailmat kirkkaasti mielessämme, niin sitä kautta lienee helppo ymmärtää, että Orkin ei ole tarkoituskaan olla mikään bisnes firmoineen, osakkaineen ja ongelmineen.

  Orkki on kehittyvä yhteisö, missä aiheestamme kiinnostuneet viihtyvät mielellään. Arvomaailmamme tärkeä osa on myös se, että Orkin käytön tulee olla Orkkilaisille ilmaista.

  Orkki on siis yhteisö… ja sellainen yhteisö, joka toimii arvomaailmojensa ja Orkkilaisten etujen mukaisesti. Etujen mukaista toimintaa on luonnollisestikin myös se, että Orkin olemassaolon ja kehittymisen edellytyksiä parannetaan – uusien asioiden mahdollistamisesta puhumattakaan.

  En myöskään usko kenenkään meistä Orkkilaisista haluavan sivustomme muuttuvan ylikaupalliseksi ja olevan täynnä sivut itselleen kaappaavia mainoksia vilkkuen ja välkkyen… siis ”ei kiitos” myös sellaisille ylilyönneille, noihin ainakin Hot jo aiemmin viittasikin.

  Orkin toimintaedellytysten parantamisen tulee siis olla siinä mielessä hillittyä, että sivuston käytettävyys ei häiriinny. Hillitty ei luonnollisestikaan välttämättä tarkoita tehottomuutta, vaan erityisesti itse kunkin suhteita ja muita tuttavuuksia käyttämällä voimme saada paljonkin hyviä asioita aikaiseksi.

  Useita tapoja kehittää

  Mielestäni yksi tapa muiden joukossa Orkin toimintaedellytyksien parantamiseksi, on nimenomaan erityyppisten sponsoreiden hyväksyminen. Hyväksyttyjen sponsoreiden tulee kuitenkin tuoda Orkkilaisille jotain konkreettista lisäarvoa, esimerkiksi edullisten palveluiden, sivuston sisällön, tai vaikkapa toimintojen kehittämisen suhteen. Tuollaisessa ajatusmallissa on helposti löydettävissä kaikkien kannalta hyvin toimivia ratkaisuja.

  Virtuaaliyhteisöissä hyvin toiminut sponsoreiden osallistumisen periaate on määrittää konkreettisia projekteja yhteisön hyväksi (esim. kuvapankki, seurapalsta yms.) ja selvittää sen toteuttamisesta aiheutuvat kustannukset ja tarvittavat resurssit. Sen jälkeen on mahdollista ottaa vastaan sponsorointia joko ulkopuolisilta ja aivan yhtä lailla yhteisöltä itseltään, jotta kyseinen asia saadaan tehtyä – tai sen tekemistä nopeutettua.

  Yksi yleinen tapa on sponsoroida yhteisön kulujen maksamisia, esimerkiksi serveri- yms. maksuja.

  Kiitos jeesaamishalusta!

  Monessa kannanotossa on jo tullutkin esille, että myös Orkkilaiset itse haluavat jeesata Orkin kehittymistä. Mielestäni se on enemmän kuin hyvä osoitus siitä, että edelleenkin ihmisillä on valmiutta toimenpiteisiin, kun kokevat toimivansa hyvän asian puolesta. Niinhän tässä on itse kukin vääntänyt tämän asian eteen jo pidemmän aikaa, Terosta, Mirasta ja muista Orkkilaisista puhumattakaan! …lienee siis selvää, että jeesaamme toinen toisiamme jatkossakin, oli jeesaaminen sitten sponsorpointiin tai konkreettisen duunin tekemiseen liittyvää asiaa.

  Summa summarum…

  Pitämällä Orkin arvomaailmat ja sitä kautta itse Orkkilaiset mielessämme, pystymme mielestäni löytämään useita tapoja toimintaedellystystemme parantamiseksi. Toivon edelleenkin kommentteja joko täällä keskusteluissa tai aivan yhtä hyvin myös privaatisti.

  Kerään asiaan liittyviä näkökulmia vielä hetken, jonka jälkeen onkin vuorossa sponsoroinnin ja Orkin jatkokehittämisen periaatteiden lukkoonlyönti käytännön tasolla.

  Tsemppiä kovasti tällekin viikolle!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Orkki on saanut uuden sponsorin!

  Kyseessä on useilta Aurinkorannikon sijoitusmessuilta monelle Orkkilaiselle ennestäänkin tuttu, sijoitusneuvoihin ja omaisuudenhoitoon erikoistunut yritys, UB-Omaisuudenhoito Oy.

  Yhtiön toimitusjohtaja Jani Lehti on myös Orkkilainen ja innokas espanjankävijä. Hän on jo aiemmin kirjoittanut Orkin tietopankkiin osakeindeksilainoista sijoituskohteena.

  Sivuston jatkokehittämisen tukemisen lisäksi Jani on lupautunut toimimaan asiantuntijana myös sijoittamiseen liittyvissä asioissa, eli voimme odottaa Orkin tietopankkiin lisää sijoitustoiminnan nikseihin liittyviä asiantuntija-artikkeleita.

  Sijoitustoiminnasta kiinnostuneet Orkkilaiset voivat pyytää Janilta sähköpostitse ilmaisen ”Indeksilainojen ABC” -oppaan, jossa kerrotaan tuosta pääomaturvatusta sijoitusmuodosta tarkemmin. Tämän viikon perjantaihin asti on Orkkilaisilla mahdollisuus merkitä erityisin ehdoin myös Pohjoismaisiin yrityksiin liittyviä osakeindeksilainoja.

  Lämmin kiitos Janille ja UB-Omaisuudenhoito Oy:lle Orkin tukemisesta!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.