TIEDOTE: Orkin uudet palvelimet hankittu!

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet TIEDOTE: Orkin uudet palvelimet hankittu!

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Orkin palvelimet ja muu tekniikka ovat viime kuukausina hehkuneet ylikerroksilla. Tämä palvelimien aliteho, yhdessä lähivuorokausien kahden laitteistovaurion kanssa, ovat aiheuttaneet Orkin toiminnalle katkoksia ja hidasteluja.

  Asioiden kehityssuunta on ollut tiedossamme, eli suosittuna sivustona Orkin tekniikan tehontarve on sitä luokkaa, että mitkään alitehoisten systeemien tekohengitykset eivät enää auta.

  Uudet palvelimet hankittu

  Olemme ryhtyneet taustalla välttämättömiin toimenpiteisiin ja hankkineet Orkille uudet palvelimet ja lisää kapasiteettia tiedonsiirtoon. Uusi tekniikka on asennettu ja saatu tämän vuorokauden aikana testattua, seuraavassa vaiheessa siirrämme Orkin tiedot ja toiminnat uusille palvelimille.

  Siirto alkaa keskiyöllä

  Aloitamme Orkin siirron uusille palvelimille lauantaina 13.10.2007 keskiyöllä. Siirto saattaa aiheuttaa Orkin hetkellisen sulkemisen, mutta aamuun mennessä systeemit toimivat jo uusilla palvelimilla.

  Pahoittelemme Orkin viimeaikaisia hidasteluja palvelukatkoksineen, mutta uskomme uusien palvelimien tuovan kaivattua helpotusta moneen asiaan.

  Erityinen kiitos

  Kiitos Orkkilaisille ymmärryksestä ja aivan erityinen kiitos myös Terolle siitä valtavasta duunimäärästä, mitä hän on asian ja Orkin muunkin tekniikan suhteen jo tähänkin mennessä tehnyt!

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Orkin uudet palvelimet on otettu käyttöön ja alkuvaiheen testaamisen jälkeen asiat tuntuvat toimivan moitteetta. Internetin nimipalvelimien hitaasta päivittymisestä johtuen saattaa kuitenkin joillain alueilla erityisesti sunnuntai -aamupäivän aikana ilmetä satunnaisesti joitain sivuston löytymättömyyteen viittaavia ilmoituksia.

  Mikäli huomaatte muuntyyppisiä vierhetoimintoja, niin toivon asiasta ilmoittavan suoraan Terolle, niin mahdollinen virhe tulee nopeimmalla tavalla tietoomme ja korjatuksi.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Kyllä mulla ainakin workkii nyt ihan vikkelään,
  ja testasin vielä eilen hidastellutta hakuakin, kiitos!

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Minusta palvelimet ovat toimineet riittävän hvvin tähänkin asti, mutta onhan se hienoa, että niin käyttäjien kuin tiedon määrän kasvaessa myös palvelimien kapasiteetti kasvaa vähintäin samassa suhteessa.

  Aikaisemmin olen huomanut sen, että kuvien upload (ylöslataus) on ollut hitaanpuoleista ja testaan nyt yhdellä kuvalla onko tämä seikka nopeutunut.

  Testikuvana talo Calahondassa:

  Kuva latautui huomattavan paljon nopeammin kuin aiemmin! Bueno!

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Kehtaanko esittää toiveita foorumin kehittämiseksi?

  Serverit, tehokkaat linjayhteydet, moderointi, ohjelmiston kehitys, administrointi, jne…. Karin, Teron ja Miran aikaa kuluu ja rahaakin palaa….. On sinänsä hienoa, että Kari & Co on järkännyt tämäntapaisen mainion foorumin kaikkien espanjanystävien iloksi. On myös hienoa, että periaatteena on ollut alusta pitäen se, että käyttäjät voivat osallistua ilmaiseksi.

  Tuosta uurastavasta kolmikosta tunnen Costaridersin kautta Karin ja todellakin toivon, että foorumin yhteyteen syntyisi joskus myös jokin ansaintamalli, sillä toiminnan jatkuvasti laajentuessa kulut tuppaavat kasvamaan. Toki onhan tuolla nuo sivustan mainokset, mutta niistä tuskin lohkeaa kovin suurta kakkua – en ole montaa kertaa tainnut itsekkään klikata ja vilkaista niitä.

  Uskoisin, että foorumin käyttäjät eivät näkisi pahana, jos jokin ansaintamallikin syntyy oheen. Tuo Expatriumin tiukka linja, jossa kaikki mielenkiintoinen tieto on lehtitilauksen takana ei kuitenkaan ole kiva.

  Eihän tämä asia tietenkään minulle kuulu, mutta jos jollakin on idea, millä ainakin nuo foorumin perusinvestoinnit katetaan, olisi kovin paljon helpompi myös esittää lisätoiveita foorumin kehittämisestä erityisesti kun olen jo varhain oppinut, että ilmaisia lounaita ei ole.

  Realiteetit ymmärtäen pidättäydyn toistaiseksi toivomasta suurempia parannuksia……vaikka ne olisivatkin mukavia. Tosin yhden rohkenen esittää: Viihdeorkki ja Tieto-orkki erotetaan jatkossa selkeästi toisistaan.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Hot kirjoitti:

  …Eihän tämä asia tietenkään minulle kuulu, mutta jos jollakin on idea, millä ainakin nuo foorumin perusinvestoinnit katetaan, olisi kovin paljon helpompi myös esittää lisätoiveita foorumin kehittämisestä erityisesti kun olen jo varhain oppinut, että ilmaisia lounaita ei ole…

  Kieltämättä, resurssipula on yksi suurimmista Orkin kehittymisen hidasteista. Tähän mennessä olemme Teron ja Miran kanssa rakentaneet Orkkia päätöidemme ohella reilun vuoden, lähinnä iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Myös kustannukset olemme maksaneet käytännössä omasta pussistamme. Luonnollisestikin tällainen järjestely ei pidemmän päälle toimi, eli jotain on tehtävä.

  Oleellisena osana Orkin arvomaailmoihin kuuluu kuitenkin se, että Orkki on ilmainen käyttäjilleen. Orkkilaisilta ei siis tulla vaatimaan yhtään mitään, vaan muilla konstein on pärjättävä ja kehityttävä.

  Keskustelimme tästä samasta aiheesta jo edellisen vuoden puolella ja silloin totesimme, että yksi tapa Orkin kustannusten edes osittaiseksi kattamiseksi, on ottaa käyttöön vapaaehtoisuuteen perustuvat jeesingit ja sponsoroinnit. Tämä asia on parhaillaan etenemässä ja saamme Orkkiin lähipäivinä ohjeet siitä, miten halukkaat voivat tukea Orkin toimintaa ja jatkokehittämistä.

  Hot kirjoitti:

  Realiteetit ymmärtäen pidättäydyn toistaiseksi toivomasta suurempia parannuksia……vaikka ne olisivatkin mukavia. Tosin yhden rohkenen esittää: Viihdeorkki ja Tieto-orkki erotetaan jatkossa selkeästi toisistaan.

  Aktiivisempaa kehittymistä tulee varmasti tapahtumaan, kunhan siihen on olemassa tarvittavat resurssit.

  Viihteellisen ja tiedollisen sisällön välinen suhde on ilman muuta Orkin yksi tärkeä kehittämisalue. Sen suhteen yksi tehokas ratkaisu on meidän kaikkien yhteinen ymmärrys sille, että pidämme ”yleiset jutustelut” niille varatuilla paikoillaan, emmekä väen väkisin lähde viemään asiapitoisia keskusteluja yleisten pulinoiden suuntaan.

  Itsekuria ja alkuperäisten keskustelunaiheiden kunnioittamista siis toivotaan. Kaiken lisäksi tässä on hyvänä puolena se, että tämäntyyppinen toiminnan kehittäminen ei maksa mitään – tasoa ja selkeyttä se kuitenkin tulee nostamaan kivasti.

  Kaikkein merkittävimmässä asemassa Orkin kehittymiselle tulee kuitenkin olemaan se, kuinka paljon resursseja meillä on käytössämme. Tämän tulemme näkemään toivottavasti jo lähipäivistä alkaen, kunhan olen saanut laadittua Orkkiin ohjeet toiminnan vapaaehtoista tukemista varten.

  Uskaltaisikohan tässä ruveta salaa toivomaan Orkille pieniä Joululahjoja? 😉

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467
  Kari kirjoitti:

  Aloitamme Orkin siirron uusille palvelimille lauantaina 13.10.2007 keskiyöllä.
  Erityinen kiitos

  Kiitos Orkkilaisille ymmärryksestä ja aivan erityinen kiitos myös Terolle siitä valtavasta duunimäärästä, mitä hän on asian ja Orkin muunkin tekniikan suhteen jo tähänkin mennessä tehnyt!


  Todellakin erityinen kiitos koko tiimille ja FANFAARIT Terolle (toivottavasti olet saanut nukuttua univelat pois 😉 !

  Vapaaehtoinen kannatus on todellakin hyvä idea! 🙂 🙂 Meitä säännöllisiä tulottomiakin voi joskus onnistaa hankkimaan jonkun euron yhteiseen hyvään!

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  No niin, nyt se on sitten tehty; olen kirjoittanut Orkkilaisille kerjuukirjeen Orkin kehittymisen nopeuttamiseksi.

  Se duuni mitä Miran ja Teron kanssa teemme taustalla Orkin hyväksi, on tietysti oma lukunsa ja teemme sitä tyystin vapaaehtoisesti vapaa-aikoinamme aina kun vaan pystymme. Sensijaan kaikki konkreettiset serveri- yms. kustannukset ovat erityisesti uusien servereiden hankkimisen jälkeen sitä luokkaa, että satojen Eurojen kaivaminen kuukausittain omasta taskusta jo pelkästään servereihin, tuntuu välillä aika raskaalta – puhumattakaan Orkin lisäominaisuuksien teettämisestä.

  Haluatko jeesailla…?

  Näin Joulun alla mieltä on tietysti lämmittänyt, että jotkut Orkkilaiset ovat myös privaatisti ottaneet minuun yhteyttä ja pyytäneet laittamaan jonkinlaisen systeemin, missä halukkaat voivat vapaaehtoisesti tukea Orkin toimintaa. Nyt sellainen systeemi on laitettu pystyyn, tarkempaa tietoa sivun alareunassa olevasta linkistä – siellä voivat halukkaat aika ajoin piipahtaa 😉

  Nyt on konkreettinen mahdollisuus vaikuttaa!

  PS. Luonnollisestikaan kustannuksiin osallistuminen ei ole ainoa tapa jeesata Orkin kehittymistä, olet mitä lämpimimmin tervetullut osallistumaan myös muuten; osallistumalla keskusteluihin, auttamalla muita, tekemällä kehitysehdotuksia, kertomalla Orkista tuttavillesi jne. Kaikki apu auttaa Orkkia eteenpäin.

  LINKKI

  Neña
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2007
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 285

  Täältä ainakin autellaan parhaansa mukaan! Niin paljon apua on orkista ollut tässä muuttoa suunnitellessa!

  *************************************
  KIITOS SIIS ORKILLE JA KAIKILLE ORKKILAISILLE!
  *************************************

  Ja apua tarvitsen varmasti myös jatkossa, joten haluan että orkki jatkuu ja kehittyy.

  Noita mainoksiakin siis kannattaa jokaisen klikkailla aina välillä. Huomasin itsekin nyt, että niissähän on jotain ihan hyödyllistäkin 😉

  Ja joulupukin kirjeet kannattaa ehdottomasti tilata, myös itselle 😉

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Osuin ihan sattumalta orkin sivuille ja lyhyellä kokemuksellani voin vain todeta, että onpa harvinaisen hyödyllinen sivusto. Kuka muu on niin epämääräisessä tilassa ja niin huutavassa tiedontarpeessa kuin asuinmaan (väliaikaisestikin) vaihtamista suunnitteleva!!? Orkista on ollut minulle sekä käytännön hyötyä, että iloa (paitsi että sivujen aarteita lukiessa sänkyyn meno tuppaa yöllä unohtumaan…). Ja kaikki tämä ilmaiseksi siksi, että kolme ihmistä uhraa omat viikonloput ja yöt sen ylläpitämiseksi. Ja vielä rahansakin!
  Jos minulla olisi jakaa joku kunniamitali heti sen antaisin.
  Ei tässä ole muuta vikaa kuin että Kanarian saarilta saisi olla enemmän juttua. Eikö siellä ole ketään orkin käyttäjiä (yhden olen bongannut kyllä)?

  Omasta puolestani elvytin vanhan Play Palini ja lupaan klikkailla noita sivulinkkejä vaikken niitä niin tarttiskaan – niissäkin on kyllä se vika että tulee selattua turhan tarkkaan.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.