TIEDOTE: Orkin kehittämissuunta

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet TIEDOTE: Orkin kehittämissuunta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Vuosi 2008 on alkanut upeasti ja Orkin aktiviteetti kehittyy päivä päivältä vilkkaampaan suuntaan. Erityisesti meidän täällä ylläpidossa hääräävien mieltä on lämmittänyt myös ne lukuisat kiitokset, joita olemme saaneet sekä julkisesti että privaatisti, kiitos niistä kaikista. Nyt on kuitenkin aika luoda Orkin kehittymiselle laajemmat puitteet.

  Kaikesta tekemästämme duunista huolimatta välillä tulee huono omatunto siitä, että muista aikaavievistä projekteista johtuen ei aina ole mahdollisuutta tehdä Orkin hyväksi niin paljon kehittämistä kuin itse haluaisi.

  Onneksi Orkkilaiset ovat aivan kivasti osallistuneet Orkin serverikustannuksiin ja kehittämiseen, loistojuttu ja iso kiitos kaikille osallistuneille, kaikki jeesinki on auttanut! Realiteetti on kuitenkin se, että kustannukset ovat kuukaudesta toiseen jatkuvia, aivan samoin kuin Orkin kehittymisen tulee olla jatkuvaa. Emme siis voi jättää Orkin juoksevia kustannuksia ja kehittämistä pelkkien satunnaisten jeesinkien varaan, vaan jokin kestävä perusratkaisu on saatava aikaiseksi, jotta saamme Orkin kehittymisen nousujohteiseksi ja aivan uudelle tasolle.

  Orkkilaisille lisää palveluita

  Orkin kehittäminen ei tarkoita pelkästään teknisiä asioita, vaan paljon muutakin. Erityyppisten tieto- ja muuhun sisältöön liittyvien asioiden lisäksi Orkkiin on syytä aikaansaada nimenomaan sellaisia uusia palveluita, joita Orkkilaiset kerta toisensa jälkeen tarvitsevat. Listaa voisi jatkaa pitkään, mutta kyse on yksinkertaisesti siitä, että kaikki kehittäminen edellyttää resursseja niiden suunnitteluun ja toteuttamiseen.

  Yhdistys pystyyn?

  Olen taustalla tutkinut erilaisia kehitysmalleja ja esille on voimakkaasti noussut sellaisen yhdistyksen perustaminen, jonka puitteissa Orkin toiminnan kehittyminen ja sitä kautta Orkkilaisille uusien palveluiden kehittyminen organisoitaisiin.

  Yhdistyksellä tulisi luonnollisestikin olemaan oma hallintonsa, eli ne henkilöt, jotka sen toimintaa käytännössä pyörittäisivät. Yhdistys mahdollistaisi myös erityyppisten taloudellisten resurssien hankkimisen ja sitä kautta Orkin toiminnan kehittämisen. Olen ymmärtänyt, että yhdistyksen perustaminen on helppoa, samoin kuin sen toiminnan pyörittäminen on suhteellisen kevyttä.

  Yhdistyksen kokoonpano

  Yhdistyksen perustamista ja pyörittämistä säätelee omat lakinsa, riippuen vielä maasta, eli perustetaanko se Espanjaan vai Suomeen. Samaten omat sääntönsä löytyvät toimihenkilöiden kokoonpanoon, toimivaltaan ja vastuuseen jne.

  Orkkilaisilla osaamista

  Olen vakuuttunut, että Orkkilaisista löytyy useita sellaisia osaavia ammattilaisia, joille yhdistyksen perustaminen, sen hallinnon hoitaminen ja myös Orkin toimintaedellytysten kehittäminen voisivat olla mielenkiintoista ajankulua ja mikseipä myös haastetta käyttää ammattitaitoaan tekemällä sellaisia asioita, joista on konkreettista apua ja iloa kaikille Orkkilaisille ja muille Espanjan ystäville.

  Tuumasta toimeen!

  Keskustelu, mielipiteiden vaihtaminen ja ideoiden esittäminen asian ympärillä on toivottavaa, eli reippaasti vaan ideoita esille! Konkreettisesti asia etenee kuitenkin vasta sitten, kun yhdistyksen perustamiseen ja toimihenkilöiden löytyy konkreettinen toteuttaja, joka käärii hihat ja pistää asian pakettiin!

  Eräillä soppapäivillä käydyssä keskustelussa sivusimme yhdistyksen perustamista ja eräs henkilö voisi tarvittaessa ottaa yhdistyksen kirjanpidon hoitaakseen. Yksi mahdollisuus voisi ola se, että jokin Espanjassa toimiva ”gestoria” eli asioidenhoitotoimisto, tai tilitoimisto Suomessa, sponsoroisi yhdistyksen perustamisen ja hallinnon hoitamisen. Sponsori voisi tietysti olla kuka tahansa. Kiitoksena voisi olla kiva näkyvyys Orkissa.

  Julkisen keskustelun lisäksi voivat halukkaat ja toteuttamiseen kykenevät Orkkilaiset toki ottaa allekirjoittaneeseen yhteyttä asian suhteen privaatistikin.

  Nyt tarvitaan toteuttajia!

  LINKKI

  eppunu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 44

  Hei pitkästä aikaa,olen suurin piirtein herännyt kuolleista:

  Orkin aurinkorannikkokeskeisyys on eräs asia, joka pikkuisen ärsyttää. Ymmärrän hyvin, että iso osa suomalaisista Espanjan eläjistä on sijottautunut Malagan ympäristöön. Mutta, voisitko Kari ajatella, että Kanarian/Mallorcan alueen suomea puhuvat ja kirjoittavat saisivat omat ”laatikkonsa”, joissa he voisivat ratkoa ongelmiaan, kuten me muutkin (esim. Ivankan sauvahypyt etc.. tokelan toilailut osa X).

  eppu
  ps. Valamon luostarin punaviini (mustaherukkapohjainen) ei ole hassumpaa, en vain keksi minkä ruuan kanssa se olisi parhaimmillaan.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Muita kuin Vinski? Siis orkin käyttäjissä. Niitä muita olen nähnyt vilaukselta. Joku taisi olla Riffalla ja jollain pikkusaarella siellä päin.Siis orkissa. Huhuu!

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  enka niin kauheasti valittais yksin pulista! mulle tama on ihan hyva systeemi
  tallasenaan kuin nyt on.

  LINKKI

  amaryllis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 168

  Asun Teneriffalla. Táállá oleskelee kohtalainen máárá muitakin suomalaisia, vaikka suurin osa on tietysti lyhytaikaisia aurinkolomalaisia. Toistaiseksi en ole havainnut muita, jotka osallistuisivat náihin org-keskusteluihin.

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Olen tuiskun kanssa samaa mieltä. Turha muodostaa soppakuppikuntia enempää. Jos Orkissa jotkut kirjoitukset tai kirjoittajat eivät kiinnosta, niin helppohan ne on ohittaa.

  Paremminkin muualla kuin Fuengirolassa asuvat voisivat aktivoitua kertomaan kokemuksistaan muista osista Espanjaa kuin provosoitua joistakin soppailuista. Tiedän Orkin olevan monelle Suomessa asuvalle oiva paikka hakea käytännön tietoa, miksi siis heidän pitäisi jäädä katsomaan maata makaroonin läpi vain Fuengirolan soppailijat näkien ?

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Ymmärsin, että tällä viestiketjulla haettiin enemmänkin ratkaisua sille, miten Orkki voisi ylipäätänsä tulevaisuudessa jatkaa järkevästi ilman, että Kari ja hänen perheensä kaivaa joka kuukausi tukun raha taskustaan ja sen lisäksi panee suuren osan työajastaan foorumiin.

  Orkki on osoittautunut hyväksi Espanjan tietolähteeksi ja varmaankin myös erinomaiseksi viihteeksi ainakin niille, jotka osallistuvat Pulinaboxeihin ja vastaaviin.

  Tuo yhdistys saattaisi luoda puitteet mm. mainosrahojen keräämiseen ja muuhun sellaiseen, jolla nuo serveri- ja kehitysrahat saataisiin kasaan. Kannatan lämpimästi yhdistyksen perustamista ja toivottavasti siihen löytyy myös jäseniä, jotka kokoavat tarvittavat palaset yhteen.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Hot kirjoitti:

  Ymmärsin, että tällä viestiketjulla haettiin enemmänkin ratkaisua sille, miten Orkki voisi ylipäätänsä tulevaisuudessa jatkaa järkevästi…

  Kiitos HOT, nimenomaan tästä on kysymys, eli yhdistyksen perustamisesta, sen toiminnasta ja puuhaihmisistä. Toivonkin erityisesti, että maltamme ainakin tässä Orkin ja Orkkilaisten hyvän kannalta tärkeässä asiassa pitää ”yleiset pulinat” niille varatuissa paikoissa ja keskitymme tässä viestiketjussa nimenomaan tähän yhdistysasiaan. Kiitos.

  Väliaikatietoina sen verran, että jo tähänkin mennessä minuun on asian tiimoilta ottanut yhteyttä useampikin Orkkilainen. Rohkeasti vaan lisää mielipiteitä ja rakentavia ehdotuksia – julkisesti tai privaatisti.

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  …Espanja on paljon muutakin, kuin Fuengirola.

  Olen kahden vaiheilla oleskelupaikkani valinnassa ja oikeastaan kallistuisin Costa Blancan puoleen, mutta koska lennän koiran kanssa, niin Alicanten lentoja on vaikeampi saada. Malagaan on kieltämättä helpompi lentää…tai ainakin on useimmille päiville lentoja.

  Mulle ehdotettiin ryhtymistä ”talonmieheksi” talven ajaksi Benalmadenan liepeille, mikä on aikamoinen porkkana eläkeläiselle. Tosin ei ihan ilmaiseksi, koska homma olisi ainoastaan pitää kämppä asuttuna.
  Juttu jäi toistaiseksi auki, mutta pistin sen vakavaan harkintaan.

  Olin jo motivoitunut muuttamaan Costa Blancalle…tein virtuaalisia katselmuksia eri paikkoihin ja varsinkin yhteen paikkaan ihastuin todella.

  On ihan totta, että Orkki pyörii lähes kokonaan Fugen tapahtumien ympärillä.

  Minusta on kuitenkin hurjan kivaa, että täällä on jokunen saariltakin ja myös Alicantesta antamassa väriä keskusteluihin…niin ja hyöriihän täällä monikansallinen OC:kin, jolla on sana hallussa ja rivien välissä kaikkea kivaa.

  Suomi24:ssa on taas virinnyt keskustelu tästä ”soppatappelusta”, jonka löysin etsiessäni vallan muuta juttua Espanjasta. Itse päätin pyhästi, että en Orkin nimissä tapahtuviin soppajupakoihin osallistu.

  Olen aina reissuillani tavannut tarvittavan määrän suomalaisia ihan oma-aloitteisesti ja nälkä on sanellut ruokapaikan ja ajan.

  Vuosikymmenet sitten oli Kardemummassa soppapäivä…taitaa olla vieläkin. Kerran siellä kävin soppailemassa ja tulin tulokseen, että soppaa saan kotonakin, joten jos syön ulkona, haluan jotain extraa.

  Sen verran on nettisurffailusta kokemusta, että palstan pitäjä on yleensä se, jota haukutaan mennen tullen…Suomi24:ssa yleensä sheriffi on hyökkäysten kohteena. Joskus aikoinani kävin keskustelemassa omassa ikäryhmässäni, mutta en siellä montaa päivää viihtynyt, kun palstan sheriffi oli kaikkien hampaissa ja oli todentotta vaikeaa ymmärtää, että kirjoittajat olivat jo ehtoopuolen ihmisiä…murkkuikäisten tasoisia oli kommentit.

  Asioiden selventämiseksi kerron, että minulla ei ole täällä Orkissa ketään vastaan mitään isompia 😉 kielt.fiiliksiä…ihmettelen vaan noussutta myrskyä, joka näyttäisi olevan vesilasissa.

  Minä en enää palaa tähän aiheeseen!!!!!

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  En lukenut mikä oli otsikko. Siirtäkää pois…tai poistakaa 🙁

  Tuolta oikealta kun ottaa viimeisimmät kirjoitukset ja lukee viestin, ei välttämättä tiedä minkä otsikon alle kirjoittaa.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mina en koskaan ole ollut oikein yhdistysaktiivi mutta varmasti hyva ratkaisu ja toisi mainosmarkkoja orkin yllapitoon. Eli mukana olen vaikka mulla on jo viran puolestakin molemmat jalat tukevasti ilmassa.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Alkoiko soppailut vituttamaan?
  Hehhehheeeee….

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Niin että alkoiko olemaan ”hankalaa” soppailujenne kanssa? Alkoiko siis pusipusi porukalla itseasiassa ottamaan päähän soppailut vai mikäs teitä mättää? meni kuori rikki teillä vahingossa…

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  J
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 196

  má oon ollu perustamassa/ perustanu joitain yhdistyksiá espanjassa, jotka ovat ollu/ on tekemisissá valtion/ kunnan rahojen kanssa, eli verotus teknillinen. tai virallisia yhdistyksiá virallisten lupien saamisiksi.
  mutta en oikein náá miks tástá pitáá váen vákisten váántáá niin hirveen vaikee sabluuna, miks kaiken pitáá olla niin virallista? siiná yleensá kaikki hauskuus kuolee..

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.