TIEDOTE: Katsaus vuoteen 2006 ja kurkistus tulevaan

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet TIEDOTE: Katsaus vuoteen 2006 ja kurkistus tulevaan

 • Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Selma Selma 14 vuotta sitten.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervehdys taas Orkkilaiset, kirjoitan näin vuodenvaihteen kunniaksi muutaman sanan Orkin tähänastisesta historiikista, ja pohdiskelenpa hieman tulevaakin vuotta 2007.

  Orkki avattiin heinäkuussa 2006, eli sivut ovat tätä kirjoitettaessa olleet avoinna reilut viisi kuukautta. Tarkempaa tietoa löytyy Orkin syntyhistoriasta. Tärkeänä asiana Orkkia perustettaessa oli nimenomaan sivuston tarkoitus olla kanava, jonka kautta Espanjasta kiinnostuneilla suomalaisilla on mahdollisuus saada tietoa Espanjassa asumisesta ja siihen liittyvistä asioista, sekä vaihtaa aiheesta käytännön kokemuksiaan ja mielipiteitä muiden Orkkilaisten kanssa. Tämä loi Orkin olemassaololle selkeän tarkoituksen, eli miksi Orkki on ylipäätään olemassa. Melkoisesta haasteesta on siis kysymys.

  Kovasti mukavaa olisi tietysti, jos tätä palvelua rakennettaessa olisi rajattomat resurssit tarpeen mukaan käytössä, mutta aivan kivastihan olemme – kiitos Orkkilaisten jeesingin – saaneet asioita eteenpäin näin talkoillakin. Toinen oleellinen asia Orkin kehittymiselle on nimenomaan sivuston perustarkoitus ja sitä tukevat arvomaailmat – ja niiden vaaliminen. Olemassaolon tarkoitus ja perusarvot luovat toiminnallemme suunnan ja fiiliksen, ollen sitä kautta yksiä Orkin tärkeimmistä peruspilareista.

  Aikoinaan kirjoitin Orkin arvomaailmaan liittyvät asiat sillä perusteella, mitkä asiat henkilökohtaisesti koin syvällä sisimmässäni tärkeiksi tällaisen toinen toisiamme auttavan yhteisön hyvinvoinnin varmistamiseksi. Olen saanut Orkin avaamisesta alkaen melkoisen määrän palautetta myös privaatisti, ja huomaan myös sitä kautta Orkin valitun arvomaailman määrittelyn olleen oikeaan osunut ratkaisu. Minkä tahansa toiminnan arvomaailmat ja niiden vaaliminen ovat tärkeitä tulevaisuuden suuntaviittoja ja tiennäyttäjiä, aivan samoin myös täällä Orkissa.

  Espanja.ORG -toiminnan arvomaailma

  • Yhteisön arvostus kunniaan
  • Hyvät tavat kunniaan
  • Yhteistyö kunniaan
  • Positiivinen persoonallisuus kunniaan
  • Mahdollisuus osallistumiseen ja vaikuttamiseen
  • Sivuston käyttö on ilmaista
  • Positiivinen ja muita auttava ilmapiiri

  Saamani palautteen perusteella haluan kiittää kaikkia Orkkilaisia noiden toimintamme perusarvojen ja niiden kunnioittamisen merkityksen ymmärtämisestä, arvostamisesta ja vaalimisesta.

  Eräässä saamassani palautteessa viitattiin mielestäni onnistuneesti siihen, että arvomaailmoja voidaan ajatella vaikkapa viittauksella erityyppisiin ravintoloihin; joissain ravintoloissa saattaa olla melkoisia vaatimuksia ja edellytyksiä mitä hurjimpien muotoseikkojen suhteen. Esimerkiksi tiukat määräykset pukeutumisen ja monen muunkin asian suhteen liittyvät siis oleellisina asioina joidenkin ravintoloiden toimintaperiaatteisiin. Toinen ääripää saattaisi olla vaikkapa jokin ”keskikaljaräkälä” jossa kukaan ei korvaansa lotkauta, oli käytös yleisesti tai naapuripöydissä melkein millaista tahansa.

  Orkissa on tarkoitus viihtyä ja viihdyttää

  Orkki ei luonnollisestikaan halua olla minkään äärilaidan edustaja, vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan Espanjasta kiinnostuneita suomalaisia ja heidän tarpeitaan tyydyttävä yhteisö, jossa tärkeänä osana on nimenomaan Orkkiin valittu arvomaailma ja sen kunnioittaminen, sekä sen mukanaan tuoma fiilis ja ilmapiiri – aivan kuten ravintoloillakin on erilaisia ilmapiirejä, ja sen mukaista asiakaskuntaa.

  Olen pannut tyydytyksellä merkille, että pääsääntöisesti Orkkilaiset ovat oivaltaneet tämän tärkeän perusasian merkityksen, eikä portsaria ole tarvittu poistamaan ketään Orkin hyvää fiilistä ja viihtyvyyttä häiritsemästä. Luonnollisestikaan hyvä fiilis ei tarkoita hissuttelua tai hyssyttelyä, vaan vastuullista viihtymistä – perusarvojen mukaisella tavalla. Lämmin kiitos Orkin perusarvojen kunnioittamisesta. Näihin liittyen olemme hiljakkoin saaneet Orkin sivuille asiaan liittyviä vinkkejä myös sähköisen viestinnän karikoita välttämään.

  Moderoinnin merkitys

  ”Moderointi” on puhtaasti internet-slangia ja sillä tarkoitetaan yleisesti ottaen sitä, että tarvittaessa yhteisön keskusteluihin osallistuvia henkilöitä ohjataan ja opastetaan netikettiin ja yhteisön arvomaailmoihin ja muihin toimintaperiaatteisiin liittyvissä asioissa. Orkkilaiset ovat loistavasti ymmärtäneet myös tämän asian merkityksen, eikä tähän mennessä moderaattoreilla ole juurikaan ollut tarvetta puuttua asioiden kulkuun.

  Tällä hetkellä Orkissa on kuitenkin jo niin paljon lukijoita ja kirjoittajia, että tulevaisuudessa moderoinnin merkitys tulee korostumaan – nimenomaan yleisen viihtyvyyden ja Orkkilaisten tiedonsaannin parhaaksi. Tästä voisi esimerkkinä mainita vaikkapa alkuperäisessä keskusteluaiheessa pysymisen… yleisille keskusteluille siis aivan omat lokeronsa. Jotain tiettyä asiaa koskevat keskustelut ja keskustelunavaukset eivät siis ole tarkoitettu ”karkaamaan käsistä” aivan muuhun kuin alkuperäiseen aiheeseen.

  Myös tässä pyydän Orkkilaisten jeesinkiä – eli viihtyvyyden ja asioiden jatkossakin löydettävyyden vuoksi, pysykäämme alkuperäisen kirjoituksen mukaisissa aiheissa ilman keskustelun viemistä sivuraiteille. Helppohan on kunnioittaa alkuperäistä kirjoitusta ja jos tarvis, avata uutta aihetta vastaava uusi keskustelu.

  Orkin toimintaedellytykset

  Asiat eivät tässä reaalimaailmassa juurikaan toimi pelkillä ajatuksilla ja hyvällä tahdolla, vaan myös Orkissa on toimintaan liittyviä taloudellisia realiteetteja, jotka on tavalla tai toisella otettava huomioon. Laskut on siis maksettava – tavalla tai toisella. Aikoinaan otin asian esille mahdollisen sponsoroinnin muodossa, ja palaankin tuohon asiaan lähiaikoina.

  Yksi tärkeimmistä toimintaedellytysten luojista on kuitenkin Orkkilaiset itse! Lämmin kiitos siis kaikesta siitä avusta ja tuesta, mitä olette Orkin kehittymisen ja hyvän fiiliksen kehittymisen eteen tehneet – julkisesti ja taustalla jeesaten.

  Jospa nyt kuitenkin juhlimme!

  Hupsista… huomasin itsekin, että innostuin taas kirjoittelemaan melkoista romaania, heh… voisin tietysti jatkaa loputtomiin, mutta eiköhän tässä itse kukin ole näin vuoden vaihtumisen kunniaksi ansainnut lasillisen tai muutamankin kuplivaa Cavaa – jatkan sitten kun tulee sopivia tiedottamisen tai muita aiheita.

  Toivotan Teron ja Miran kanssa kaikille Orkkilaisille railakasta vuodenvaihdetta ja Upeaa Uutta Vuotta 2007

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jukka67
  jukka67 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2006
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 111

  asiaa kari kirjoitti niinkuin yleensäkkin…mitäpä tohon paljon lisäämään….hyvää uutta vuotta kaikille..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa kaikki,

  Toivotan kaikille Orkkilaisille hyviä uusia vuosia. Erityisen lähellä sydäntäni ovat viime aikoina olleet nämä kukkahattuiset tädit ja sauvakävelijät. Toivonkin heille erityisen hyvää uutta vuotta. Toivotukset myös Karille ja toivottavasti hän jaksaa kehitellä eteenpäin tätä hienoa palvelua; ollaan hengessä mukana

  Tämä Orkki piristää päivää kummasti, kun pääsee kirjoittamaan muutaman hauskan tai napakan kommentin ja minusta parasta on se, että syntyy keskustelua.

  Lupaan olla kiltimpi kirjoituksissani tulevana vuonna, mutta silti välillä saattaa lipsahtaa kriittisten kommenttienkin puolelle..:)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä IPT42
  IPT42 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 65

  Myös puolestani kiitokset Karille, Miralle ja Terolle kuluneen vuoden uurastuksestanne, sekä myös kaikille ORK:kilaisille Oikein hyvää alkanutta vuotta 2007.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Oikein reipasta uutta vuotta kaikille orkkilaisille ja erityiskiitokset hienosta foorumista Karille ja knit.

  Hieno kirjoitus uudelle vuodelle yllä Karilta. Asiaa ja sydämmen sivistystä tykkänään !

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Hyvää uutta vuotta sinne länteen, mutta kuulehan sie sydämeen ei mahdu kahta ämmää.
  Terveisiä Pakosin perukoilta ja Sattamilta

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Terve !

  Samat sinne itään. Juu, klassinen virhe pääsi tapahtumaan ämmien suhteen. Varmaan Sinun syytäsi, kun juuri ennen luin niitä maantievarsihotellien harjoituspaikoista kertovaa juttuasi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JarmoS
  JarmoS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.10.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 15

  Olipa vallan hyvä aloituskirjoitus uudelle vuodelle. Olen seuraillut ja lukenut varsin aktiivisti kirjautumatta sisään liki joka päivä Orkkia, mutta muitten asioitten myötä en ole ollut osallistumisterässä, tiedättehän noi eläkeläisten kiireet. On ollut ilahduttavan myönteistä ajatuksenvaihtoa ja keskinäinen kunnioitus on pitänyt 98% jutuista hienosti asialinjoilla. Elikkä vain olematon minoriteetti välillä lipsunut rajamaille ja nekin prosentit pääosin pulinan puolella, eikä mitenkään hervottomalla tasolla. Upeeta!!

  Täytyy todeta, että tää on minulle uusi, pahuksen mielenkiintoinen nettijuttu, josta suorastaan nautin ihan oikeesti. Kuinka eri elämänalojen ekspertit voivatkaan omalla panoksellaan auttaa meitä vähäisempiä, asumisissa, sijoituksissa, nettijutuissa, verojen varomisissa ym. ym. Totean vaan, että kiitos kun voin osallistua. Ehkä yks päivä olen enempi antavana osapuolena, nyt vielä enempi saavana.

  Aloitetun tyylin kaltaista ja rakentavaa jatkoa kaikille ORKKIlaisille ja ennenkaikkea Karille Tiimeineen

  t. JarmoS

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Selma
  Selma Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Kirjoitin äsken jutun lomastamme Los Pacosissa ja se näytti lähtevän normaalisti, mutta ei näy nyt missään.

  Mitähän mahtoi tapahtua?

  Hyvää uutta vuotta vain kaikille!

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.