terveyskeskuspalvelut

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut terveyskeskuspalvelut

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä unikki
  unikki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  Hei

  Millaisia kokemuksia on Fuengirolan terveyskeskuspalveluista. Ehkä niitä tarvitaan, jos sairastun esim flunssaan   Tiedän ,että sen palvelut kuuluvat eurooppalaisen sairasvakuutuksen piiriin. Toki minulla on matkavakuutus, mutta sen ”palvelusairaala” on Malagassa.

  Mikä mahtaa olla terveyskeskuksen osoite?

  Kiitollisuudella mummu

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä ihan perustietoa. Kelan kortilla pääsee kiireelliseen hoitoon. Tahtoo sanoa täkäläiseen päivystykseen. Sinne mennään jonottamalla ja jonotus voi kestää tuntejakin. Ainakin flunssapotilailla. Jos on ns. pää kainalossa sinne mennään tietysti ambulanssikyydillä ja mennään jonon ohi.

  MUTTA JOS ON, NIINKUIN PITÄÄKIN OLLA, YKSITYINEN MATKAVAKUUTUS  EI KUKAAN OLE OLE NIIN HULLU ETTEIKÖ KÄYTTÄISI VAIN JA AINOASTAAN SITÄ.

  Tuntuu erityisen omituiselta , että täällä olisi vain yksi paikka missä vakuutuksella hoitoa saisi. Kaikilla muilla vakuutusyhtiöillä on niinkin pienessä paikassa kuin Fuengirola lukemattomia sopimussairaaloita ja lääkäriasemia jotka laskuttavat suoraan suomalaista vakuutusyhtiötä.  Ja koska ollaan kehitysmaa Espanjassa, eikä sairaanhoidon taivaassa Suomessa, täällä saa lääkärin ihan puhelinsoitolla kotiinkin. Ja vakuutus maksaa. Monestakin paikasta , mutta myös ihan suomenkielellä. Jossain suomilehdessä tätä mahdollisuutta mainostaa ihan suomalainen lääkäri.  Ja samoin suomenkielistä hoitoa on saatavilla  eräiltä lääkäriasemilta. KTS: nämä samat suomilehdet.   Sen sijaan sillä kelan kortilla saa ihan alkukielistä hoitoa. Täällä julkisella puolella englantia puhuva lääkäri on harvinaisuus. Yksityisellä puolella sekin onnistuu.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta sitten Profiilikuva käyttäjästä santiago santiago.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pailof1
  pailof1 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.08.2010
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Itselläni ainakin Xanit Fuengirolassa hoiti minut kuntoon matkavakuutuksen kustannuksella. Joskus 6kk päästä vakuutusyhtiöltä tuli kotiin Suomeen kirje, mitä oli korvattu. Itse sairaalassa ei tarvinnut rahaa käyttää, kunhan oli matkavakuutuskortti mukana ja todiste siitä, koska on maahan saapunut (lentolippu esim).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ope
  ope Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2010
  Kirjoituksia: 56
  Vastauksia: 91

  Hei

  Kiitos vastauksista.  Tarkistin sopimuslääkäriet ( IFI)  Kyllä Malagan alla oli luettelo Benalmadeena, Torremolinos, Marbella.

  Meillä on myös eurooppalinen sairavakuutuskortti. Eiköhän sillä ja matkavakuutuksella pärjätä.  Se selvisi , että ” pikkutauteihin” saa apua terveyskeskuksista,( centro de salud). Onhan siellä  suomalaisia lääkäreitäkin

  Jäi mietittytämään tuo todistus maahansaapumisesta, Tullistako??? Tulemme omalla autolla, joten ei ole lentolippuja.

  Riitäisikö todistus vuoranmaksamisesta?

  aurinkoinen kaunis syyspäivä      oman puun omenoista omenapiirakkaa kahvin kanssa  nam, nam

  mummu

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vielä kerran. Jos on matkavakuutus terveyskeskukset pitää kiertää kaukaa. Ja käyttää vain ja ainoastaan yksityisiä vakuutuksen korvaamia palveluja. Siihenhän sisältyy, matkat hoitoon , lääkkeet, mahdollinen jatkohoito suomessa, kotiinkuljetus vakavammissa tapauksissa .  Suomalaisia lääkäreitä on muutama . Mun tiedossa pari kolme yksityispraktiikkaa pitävää ja muutama lääkärikeskuksissa. Sen sijaan monissa lääkärikeskuksissa on suomalaisia saikkareita vastaanotossa ja muutenkin, jotka pystyvät auttamaan kieliongelmissa.

  Ja vielä kerran. Jos kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä haluaa julkisia palveluja, saa asiakaspalvelua vain espanjaksi. Jos ei siis osaa kieltä on varattava oma tulkki mukaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Suomalainen varmaan mieluummin kuolee flunssaansa kuin maksaa jotain sen hoitamisesta.

  Ethän sä saa julkipalveluja, jollet ole residentti ja veronmaksaja. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla voi tietysti yrittää flunssaisena arvauskeskukseen, mutta urgenciasta lentää kuin leppäkeihäs, jollei verta valu pitkin lattiaa.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta sitten Profiilikuva käyttäjästä Tarmo Tarmo.
  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta sitten Profiilikuva käyttäjästä Tarmo Tarmo.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sinnittelijä
  sinnittelijä Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Ethän sä saa julkipalveluja, jollet ole residentti ja veronmaksaja.

  Mistä te kehitätte näitä juttujanne?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Koetas mennä kenialaisena Suomeen ja pyytää terveyskeskuksesta yskänlääkettä.

  Ja kyllä nostaisit metelin, jos joku sun verorahoillasi hoidattaisi itsensä. Maksamatta itse mitään. Tai ehkä et kuitenkaan, kun et tajuaisi, mitä tapahtuu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Olet Makarios täysin vieraantunut Suomen karusta arjesta. Se olisi rasismi jos rikolliset laittomat maahantulijat joutuisivat jonoihin suomalaisten  kanssa. Moniosaajat menevät eri teitä, ilman jonoja ja suomalainen veronmaksaja kustantaa. Siinä menee samasta pohjattomasta pussista  hammashoito, kaikki tunnetut ja vähemmän tunnetut taudit, traumat siitä että suomalainen on rasisti ja nyt sitten tulevana lahjana suomalaisille  satavarmasti tulossa olevat ebolatapaukset.

  Mutta asiaan, päivystysosastoilla , minne kelakorttilaiset joutuvat menemään, on nykyään ja ollut jo pitkään valtava paine. Siellä jonotetaan omaa vuoroa , pikkujutuissa kauankin . Ja jos joku haluaa tietää syitä niin tässä alkupaloiksi pari.   Terveyskeskuspalvelut on mitoitettu kaupungeissa kirjoilla olevien mukaan.  Ja se tahtoo sanoa , että vaikkapa Fugessa on virallisesti jotain + – 100 000 asukasta. Kesällä , elokuussa helposti 300 000 ja luultavasti kaikkien aikojen ruuhkista päätellen  tänä vuonna 400 000 tai ylikin.Samoilla legureilla ja terveysasemilla Fugessa mennään vuoden ympäri. Rahoitus näille tulee kunnille keskushallinnolta , eli tässä tapauksessa Junta de Andalucialta kaupunkiin asukkaiksi  kirjautuneiden mukaan . Eli kaikki nämä paljon kehutut 20 000-30 000 suomilokkiakin jotka lentävät tänne talveksi siivestämään eivätkä kirjaudu kaupungin asukkaiksi, lisäävät tätä kurjuutta. Ja siellä sitten tapaavat Urgencian jonoissa paikalliset ja siivestävät vieraat. Sitten se toinen syy jonka lupasin. Koko Espanjassa , mutta onneksi vähemmän Andaluciassa kuin monessa muussa maakunnassa, on leikattu rankalla kädellä kaikkia julkisia menoja. Ja yksi suosittu kohde on ollut julkinen terveydenhoito. Vaikka mun edellä kertomani tilanne on hyvin tiedossa kaikissa instansseissa rahaa ei heru. Köyhä, työtön kansa joutaa hyvin jonottamaan, siinä sivussa parempikin väki eli suomituristit jotka heiluttavat jonoissa kelakorttejaan ja vaativat palvelua.

  Mutta ei kaikki ole niin synkkää. Me jotka olemme hoitaneet asiamme oikein niinkuin jumala ja eu tahtovat, eli olemme täällä virallisesti residencia fiskaleita, siis verovelvollisia ja kirjoillakin täällä  ja olemme hankkineet Espanjalaisen , tässä tapauksessa Andalucian Juntan oman sairasvakuutuskortin, menemme perhelääkärille tilaamalla ajan netistä tai vaikkapa puhelimella. Legurille pääsy kestää tunneista huomiseen tai korkeintaan ylihuomiseen. Tämä siis kiireettömissä tapauksissa, Kiireellisissä  jutuissa mennään sitten sinne Urgencian jonoihin tai jos on huonossa hapessa, ambulanssilla jonon ohi. Eikä maksa mitään.

  Ja mitä tästä opimme ? Jotkut eivät mitään. Fiksumpi osasto ( ne joilla ei vielä ole matkavakuutusta) panevat googlen hakemaan vakuutusyhtiöitä jotka myyvät matkavakuutuksia ja sitten ennen matkaa ostavat vakuutuksen yhtiöltä joka oletettavasti kusee  silmään vähiten.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sinnittelijä
  sinnittelijä Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Niin sehän on ihan sama asia onko kenialaisena Suomessa vai suomalaisena Espanjassa.

  Jos minä menen EHIC-korttini kanssa jossain EU-maassa julkiselle lekurille, kyllä se maksetaan minun omista verorahoistani. Ihan samalla tavalla toimii laskutus eri ykisköiden välillä kuin, jos kotimaan matkallaan joutuu vieraan paikkakunnan julkisia lääkäripalveluita käyttämään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Ei me aina,Santi, olla samoilla linjoilla, mutta nyt kylläkin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä unikki
  unikki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  Jälleen Hei

  Kiitos, kiitos kaikista kommenteista,

  Kyllä, kyllä , kyllä     me  papan kanssa pyritään käyttämään yksityisiä palveluita . Vakuutusyhtiö maksakoon,

  Jälleen on ollut kaunis mutta kylmä syyspäivä.

   

  mummu

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Mummu, pari varoituksen sanaa. Yksityisillä palveluilla (joita tarjoaa mm. Xanit-niminen sairaala) on tapana hoitaa ulkomaisella (siis suomalaisella) vakuutuksella maksavat asiakkaat ”viimeisen päälle”. Tämä asenne sitten ilmenee useinkin siinä, että nilkkansa nyrjäyttäneet potilaat pysäköidään sairaalaan pariksi päiväksi ihan ”varmuuden vuoksi”.

  Eihän siinä mitään, jollei potilaalla ole muutakaan tekemistä kuin maata muovisängyllä ja syödä onnetonta sairaalaruokaa, kun vakuutusyhtiötä veloitetaan 1000 euroa per päivä.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta sitten Profiilikuva käyttäjästä makarios makarios.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Loikkari
  Loikkari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Tämä asenne sitten ilmenee useinkin siinä, että nilkkansa nyrjäyttäneet potilaat pysäköidään sairaalaan pariksi päiväksi ihan ”varmuuden vuoksi”.

  Tätä minä olen ihmetelly useastikin että mikä saa ihmiset tästäkin urputtamaan? Jos vakuutusyhtiö on hoidon hyväksynyt niin ei kai se ole toiselta pois jos saa hoitoa loppuun asti. Samaista asiaa täällä Thaimaassa esim eräät opastavat sairastuneita, eläkää menkö siihen sairaalaan koska siellä tehdään sitä ja tätä ja tuota. Jos se menee vakuutuksen piikkiin niin en kyllä valita jos saan sairastaa 5:n tähden hotellia vastaavassa yksityishuoneessa vastaan paikallisen sairaalan +50 henkilöä vetävässä salissa, jossa toiseen päähän on koottu kuolemaa odottavat ja toiseen päähän ne joiden arvellaan olevan kotiutettavissa lähipäivinä. Ei näissä yksityis-sairaaloissa hoideta ilman vakuutusyhtiön hyväksyntää laskutuksesta joten kai sairaalla luulisi olevan muutakin mietittävää kuin miten hyvin vakuutusyhtiön kassa kilisee? Tai huonosti tässä esimerkissä mitä edellä kerrotaan.

  Kertovatkohan nämä myös ettei kolaroitua autoa kannata viedä merkkiliikkeeseen korjattavaksi kun siellä se korjataan alkuperäisosilla ja on kalliimpaa? Eli uskoisin että autoa kyllä kannattaa hoitaa hyvin ja kalliisti mutta itsestään ei nyt niin väliä, eikä läheisistä. Ja mitenkä kerrot, mihin sairaalaan haluat, jos tiedottomana toimittavat sairaalaan. Onko aurinkorannikolla edes vaihtoehtojakaan, muita yksityisiä sairaaloita vai pitääkö mennä Malagaan jotta löytyy vaihtoehtoja.

  Itse olin Xanit sairaalasa Benalmadenassa keväällä 2012 ja hoito oli kaikinpuolin hyvää, ruokakaan ei nyt niin kamalan pahaa ollut, huonompaa olen saanut joskus ihan tilausravintolastakin, tosin parempaakin on tullut syötyäPääseehän näistä pois jos osaa tahtonsa ilmaista, senkus kertoo tohtorille että tahdon nyt ulos täältä. Ja sopii asian vakuutusyhtiön kanssa ettei lähde ilman suostumista joka taas voi vaikeuttaa hoitoa jos se uusiutuu.

   

  Älää siis menkö Mehiläiseen, siellä saatetaan nyrjähtänyt nilkka sitoa siteeseen jopa. Menkää terveyskeskukseen siellä ei hoideta yhtään mitään.

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Loikkari
  Loikkari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Vaikka näinkin nopeasti muistin toisen jutun niin muokkaamisnappia en näe? No jäi kertomatta, että tietysti jos sairaala tekee hoitovirheitä on siitä syytä huomauttaa ja kertoa julkisesti, muttei tuo ”pitkään sairaalassa pito” sitä oikein ole. Yleensä kuitenkin kaikki isommat operaatiot pitää vakuutusyhtiön lääkärin hyväksyä joten eiköhän esim tarpeettoman pallolaajennuksen vaara lienee olematon.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.