Terveyskeskus

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 110
  Vastauksia: 1765

  Suomessa aika tilataan tervariin tai soitetaan: ”pääsiskös tänään lääkäriin?”
  ja sitten pitää selittää ”ummet ja lammet”, Miksi pitäisi nyt just tänään päästä.

  Kyllä sinne varmaan suoraan ovellekkin joku kävelee.
  Lekurille pääsy on kuitenkin epävarmaa.

  Hinta 11€. Maksetaan kolmesta kerrasta, loput käynnit ovat ilmaisia.
  (Saattaapi tietty myöhemmin muuttuakkin, jos terv.alan lakko tulee.)
  Labrakokeet ovat ilmaisia.

  Terv.hoitajalle pääsee suoraan jonottamalla.
  Muistavat kyllä aina muistuttaa, että aika pitäisi tilata,
  kun ei ole akuutti tapaus.

  Näin siis Helsingissä.
  ————————————————————————–

  Mitenkäs tämä homma pelaa Espanjassa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Sitkun kolottaa tai oksettaa, kävelet ambulatorioon ja ilmoittaudut tiskillä sv-kortteinesi. Samalla kerrot, miten akuutisti olet sairas ja sen mukaan sut luokitellaan kiireiseksi, normaaliksi tai hitaammaksi. Ja eikun odottamaan.

  Olosuhteet eivät ole niin komeat kuin Suomessa, mutta siistiä on ja automaateista voit ostaa juotavaa.

  Kun vuorosi tulee, sut kutsutaan lääkärin vastaanotolle, joka tutkii ja kopeloi, lähettää tarvittaessa röntgeniin, otattaa verta tai tekee jotakin muuta. Joissakin tapauksissa antaa sulle muutaman ensiapupillerin mukaan ja reseptin sitten apteekkia varten.

  Eikä mikään maksa mitään, paitsi ne lääkkeet, jotka saat sillä reseptillä apteekista puoleen hintaan. Ei tartte mistään virastosta anoa myöhemmin mitään takaisin.

  Jos tauti on monimutkainen, se lekuri saattaa opastaa sut ottamaan yhteyden omalääkäriin, jolle on tilattava aika erikseen. Tai tarkempiin tutkimuksiin jne. ja taas ajanvaraus. Tai kirjoittaa lähetteen sairaalaan, missä on erikoislääkäreiden vastaanotot – minne sut viedään tarvittaessa jopa ambulanssilla.

  Odotusajat eivät ole olleet omalta osaltani ikinä pitkiä ja aika on kulunut mukavasti muita odotajia seuratessa. Lääkärit ja hoitohenkilökunta ammattitaitoista ja erittäin huomaavaista. Englannilla saattaa pärjätä, mutta on parempi jos monimutkaisiin asioihin on apuna joku, joka osaa tulkata. Oma surkea kielitaitoni on ollut silti riittävää, ovat jopa avustaneet opettamalla uusia sanontoja ja olleet muutoinkin mukavasti juonessa mukana.

  Tulikohan tuossa nyt kaikki oleellinen?

  Se vielä sairaaloista, jonkamoisissa olen ollut erittäin hyvin varustetussa Hospital Costa del Solissa omakohtaisin kokemuksin ja kahdessa Malagalaisessa vierailijana: Ihan kelpoa hommaa, kunhan suhtautuu ja muistaa, että nyt ei olla viiden tähden hotellissa vaan Espanjassa, missä myös omaiset ovat oikeutettuja oleskelemaan potilaan apuhoitajina jopa ympäri vuorokauden (hyvä juttu). Voin jopa suositella.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Elämästä utelias
  Elämästä utelias Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Muistan kymmeniä vuosia sitten kun serkun tyttärellä todettiin leukemia täällä Suomessa. Silloin ei edes äitinsä saanut olla 2 vuotiaan tyttären luona vuorokaudet ympäri. Vaan laittoivat kotiin nukkumaan. Tuntui pahalta ajatella että mitä sillä pikkutytöllä liikkui mielessä silloin yksinäisinä öinä.

  No tänä päivänä ehkä muuttunut se käytäntö………..luultavasti 🙂

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Meillä täällä Iidenissä TK-päivystys siirtyy päivän aikana sairaalan puolelle, joskus jo 9.00 aikaan aamulla.
  TK- maksu 11€ maksetaan sinne TKhon, 3x vuodessa, mutta jos sinut siirretään päivystykseen sinne sairaalaan niin sinne maksat myös sen 11€ 3x vuodessa ja viikonloppuisin 15€.

  Mielestäni joudumme maksamaan TK käynnit tuplaten , kyse kun on samasta sairaanhoitopiiristä ja samasta sairaalasta.

  No jospa tänä talvena ei tarvitsisi kummassakaan paikassa odottaa lääkärille pääsyä 6-9 tuntia, niin kuin viime talvena, se on pitkä aika kuumeiselle tai muuten sairaalle potilaalle.

  Niin ja tietysti olis paras kun ei sairastuis ollenkaan, mutta kun kelit kylmenee, niin keuhkot alkaa taas protestoimaan, luulen ja pelkään niin.!!!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä lucky dice
  lucky dice Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.11.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  No jospa tänä talvena ei tarvitsisi kummassakaan paikassa odottaa lääkärille pääsyä 6-9 tuntia, niin kuin viime talvena, se on pitkä aika kuumeiselle tai muuten sairaalle potilaalle.

  En mitenkään haluaisi vähätellä, mutta nämä flunssapotilaat ovat vakava vitsi, joiden ansiosta oikeasti lääkärinaikoja tarvitseva joutuu jonottamaan ajanvarauksen kautta 2-3 viikkoa.

  Puhutaan nyt esim. todella vahvoista kipu ja bentsolääkkeistä, mitkä ovat loppuneet kesken, eivät auta, varastettu yms. Jos flunssa tuntuu tuskaiselta, kokeileppa päiväannosta 4+4mg(xanax/rivotril) + 3 x 100 tramadol, 12mg sirdalud, 2x10mg stilnoct/15mg dormicum. Muutama kuukausi tuolla päivittäisannoksella ja lääkkeet varastetaan. Tk:ssa vastaanottosihteeri väitti kysyneensä lääkäriltä uusiiko suoraan, eipä uusinut. No tämä tantta varasi ajan parin viikon päähän ja kysyin lääkäriltä että tuliko kysymään reseptin uusimisesta ja ei ole hänen korviin kantautunut.
  On käynyt niinkin että vuoden päivät kirjoiteltuja bentsorespoja ei päässyt uusimaan ajoissa ajanvarauksella joten päivystyksen kautta sitten, kiitos teidän ”minulla tuli haava sormeen, lämpöä ollut pari päivää”- ”potilaiden”.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.