Tervehdys Kataloniasta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Tervehdys Kataloniasta

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tomas
  Tomas Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  Buenos dias vain kaikille, tai Bon dia kuten nämä paikalliset sanovat..

  Tuolla parilla palstalla aiemminkin jo kirjoittelin, mutta päätimpä laittaa tänne oikein esittelyn itsestäni. Aikaa ei välttämättä tämän foorumin aktiiviselle seuraamiselle ole, mutta ehkä joskus lounaan aikoihin on kiva poiketa lueskelemassa muiden maanmiesten (ja -naisten) kuulumisia..

  Sain työpaikan Barcelonan alueelta, ja aloitin uusissa tehtävissä nyt kuun vaihteesta. Alkuun asun firman kustantamassa huoneistohotellissa, mutta tarkoitus olisi löytää oma vuokra-asunto mahdollisimman pian. Toiveena olisi jokin mukava merenranta-kaupunki tuossa Barcelonan pohjoispuolella, Mataró ehkä.. Nyt sijaintina on Sabadell, ja työmatkaa tulee moottoritietä pitkin 17km – eli 20-40min ruuhkista riippuen. Koska ajomatka on aamulla poispäin Barcelonasta, ei ruuhkat ole aivan niin pahat, ja iltaisin ajelen taas pahimpaa ruuhkaa vastaan.

  Pieniä sopeutumisongelmia aluksi on tietenkin – mutta eiköhän tänne sopeuduta. Kieltä en osaa muutamaa irrallista sanaa enempää, joten haasteita riittää.

  Asuntoa yritetään etsiä firman käyttämän välittäjän kautta, mutta välityspalkkiot sekä välittäjän kautta tulevien asuntojen selkeästi korkeampi hintataso pistävät harkitsemaan myös suoraan yksityiseltä vuokraamisen. Kivoja asuntoja näyttää kyllä olevan kovasti tarjolla, eikä se etukäteen varoiteltu korkea hintataso nyt kuitenkaan niin korkea ole – ainakaan näissä kohtuukokoisissa kämpissä mitä olen katsellut. Kaipa noista opiskelija-ajoista on sen verran vähän aikaa, että osaan tyytyä vähään – vaikka omasta talosta tänne muutinkin..

  Iso muutos, ja koska arkeahan täällä eletään, niin täytyy vain yrittää sopeutua paikallisiin tapoihin. Ilmaiset internet-puhelut tuntuvat toimivat hyvin Suomeen – on isompi kaipuu pysynyt poissa ainakin ensimmäisen viikon. Jouluksi vielä kotiin järjestämään muuttofirman kanssa tavaroiden siirto uuteen osoitteeseen. Tarkoitus olisi kesälomalla ajaa takaisin Suomeen mökkeilemään, mutta toisaalta saatetaan hyödyntää Barcelonan ideaali sijainti – maantiematkailua maasturilla tiedossa muutenkin viikonloppuisin.

  Jot’semmoist..
  -tommi

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marjukka
  Marjukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Tosi virkistävää lukea muualla Espanjassa asuvien kuulumisia.
  Joskus tuntuu, että Espanja on yhtä kuin Fuengirola 😉

  Minun nuorimmainen asui puoli vuotta Barcelonassa, mutta palasi opiskelemaan Suomeen. Kehui kovasti Barcaa, joten maminkin kiinnostus heräsi…ei asumaan, mutta käymään kuitenkin.

  Olen itsekin muuttoaikeissa Espanjaan ja vakavassa harkinnassa on joku muu paikka, kuin Fuge.
  Aika näyttää…jos näyttää. Saatanpa hyvinkin ensi talvena somistaa Fugen katukuvaa ;)…se kun on niin tuttu ja turvallinen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1917

  Fuengirola ei taatusti ole puhtainta Espanjaa mutta todella kansainvalinen paikka asua. Hyvat kulkuyhteydet kaikkialle Eurooppaan, loistava ilmasto ja kaikki mahdolliset kulttuurit edustettuina. Minulle ainakaan ei ”puhdas” Espanjalainen kylayhteiso ole se kaikkein ihanteellisin asumispaikka. Mielellani tapaan ja elan muittenkin kansalaisuuksien kanssa. Hauskaakin se on!

  Onhan se mukavaa myos pitaa yhteytta tahan meidan omaan suomalaiseen porukkaan vaikka viihdynkin myos muissa porukoissa. Eli minulle Fuengirola ja ymparisto seudut ovat paras paikka maailmassa (subject to change).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Tervetuloa Tomas kirjoittelemaan tänne Orkkiin – kiva tosiaan kuulla kuulumisia myös sieltä pohjoisemmasta Espanjasta! Toivottavasti viihdyt sekä sivuilla että uudessa asuinpaikassasi. 🙂

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.