Tervehdys kaikille!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Tervehdys kaikille!

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  tagatubos
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Sain tästä foorumista vinkin hoitajalta, ollessani kuntoutuksessa Apilassa viime talvena.
  Kerroin hänelle mielenkiinnostani muuttaa jonnekin lämpimään, edes osaksi vuotta ja hän suositteli Espanjaa.
  Asumme tällä hetkellä Suomessa vaimoni kanssa, eikä meillä ole lapsia, joten muutto olisi siinä mielessä helppo.

  Iältäni en ole vielä kovin vanha, vasta 42-vuotias ukko, jonka työura on nyt sitten takana ja toivottavasti vielä kohtuullista elämää fyysisistä rajoitteista, yms. huolimatta edessä.
  Olen siis nyt sairaseläkeläinen (mikä pahus soikoon, on edelleen vaikea sulattaa).

  Foorumia olen selaillut kohtuullisesti ja nyt päätin näin esittäytyä, kun pohdinta muutosta on alkanut paisua astetta vakavammaksi. Mitä nyt vaimoa joutuu vielä vähän houkuttelemaan.. 😀

  Saapa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan…

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eikun kassi kasaan ja Espanjaan…tervetuloa!

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Lukase tämäkin blogi http://espanjasta.blogspot.fi/search/label/As

  Sitten siellä kerrotaan verotuksesta ja mahdollisesta saada työkyvyttömyydestä alennusta tai peräti 0 % verosta

  http://espanjasta.blogspot.fi/search/label/Verotus%20%25

  Lainaus alkaa:
  Tässä on vielä kertaalleen mainittava että espanjassa ei ole verovapautta suomalaisella sairaseläkeläisellä.
  Menneinä vuosina suomalaisissa Hyvinkin maineikkaissa ja tunnetuissa lehdissä ja kirjoissa mainostettu verovapaus 100% invalideillä joilla on suomalaisissa eläkepaperissa maininta. ”Täydellinen ja ehdoton työkyvyttömyys”.Mistä tieto on lähtöisin,on vaikea todentaa.Todennäköisesti alun alkaen kielenkääntäjän virheellisestä tai puutteellisesta tulkinnasta jota ei ole aikaisempina vuosina kyseenalaistettu.
  Usein ihminen herkästi uskoo mihin haluaa uskoa eikä tarkista asian todenperäisyyttä.
  Toisaalta puutteellisella kielitaidolla, lakien tulkinnalla ja arvovaltaisten julkaisujen mielipiteillä on melkoinen vaikutus asiaan.Samoin osansa on myös espanjan verottajalla joka on antanut hyväksymisensä asialle aina 2010 luvun paikkeille, ja on nyt ryhtynyt kyselemään asukkaiden työkyvyttömyyden / verojen perään.
  Asiahan sinänsä on tosi..Espanjan eläkeläinen 100% täydellisellä työkyvyttömyydellä vahvistettuna espanjalaisessa järjestelmässä saa verovapauden eläkkeeseensä erikseen määritellyin ehdoin joita en nyt tässä luettele.
  Ehkä lehdistönkin olisi syytä katsoa peiliin.Sieltä me kaikki otamme sen ensitiedon ja luotamme toimittajien pätevyyteen.
  Näin teemme myös tulevaisuudessa.
  Näin on asiat tänään 06/ 2013, Ehkä tulevaisuudessa kaikki on taas toisin ?.

  Suomesta saatu työkyvyttömyystodistus on vahvistettava espanjan viranomaisilla.

  Mikäli haet invaliditeetti prosentin virallistamista espanjasta käännätä kaikki sairauskertomuksesi ja lääkärintodistuksesi espanjaksi virallisella kielenkäääntäjällä.
  Hanki myös ammattinsa osaava asianhoitaja jolla on kokemusta ja tietotaitoa edustaa sinua virallisesti espanjan viranomaisten ja sairaustermien suhteen.
  Ennen kaikkea ole tosissasi asiastasi,Ettei käy kuten lehdistäkin olemme lukeneet erään hakijan kertomuksen jossa 100% työkyvyttömyys muuttui espanjassa täydeksi työkyvyksi.
  Keskustele asiasta myös paikallisen espanjassa asuvan suomalaisen lääkärin kanssa.Hänellä on tietotaitoa ja kokemusta vastaavanlaisista asioista.
  Prosessi kestää normaalisti noin 8 kuukaudesta aina 1 vuoteen. On myös olemassa ns nopeutettu menettely jossa vahvistuksen kesto on noin 2 kuukautta. Prosessin kiirehtiminen vaatii erittäin painavat syyt ja on anottava erikseen.

  Mutta ennen kuin aloitat tämän mittavan prosessin selvitä ihan ensimmäiseksi paljonko todella joudut maksamaan veroja mikäli asut espanjassa ihan normaalina eläkeläisenä.

  Lainaus loppuu.

  LINKKI

  tagatubos
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kiitos molemmille!

  Ja kiitos linkeistä Rekki!
  Olen lukenut noista veroasioista vähän, mutta en ole vielä kokenut sitä ihan ajankohtaiseksi.
  Paneudutaan verotuksen ”mielenkiintoiseen” maailman sitten tarkemmin, kunhan ensin ollaan oleiltu siellä talvisin riittävän kauan… toivon mukaan.

  Tuo on kyllä hyvä neuvo selvittää ensin, mitä verottaja haluaa normaalilta eläkeläiseltä!
  … tuollainen asia jää taka-alalle helposti, kun ahneuksissaan erehtyy tavaamaan nolla kohtaa.

  Tällä hetkellä päällimmäisenä koitan sulatella tätä asiaa, että periaatteessa kaikki on nyt avointa.
  Omalla tavallaan jännittävä fiilis, kun rutiinit eivät välttämättä sido.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Joopa, syksyllä alkaa testi, lokakuun alusta huhtikuun loppuun Costa Blancalle. Asunto on varattu ja takuuvuokra maksetttu, ettei enää voi perua 8) .

  Alunperin suunniteltiin mennä Teneriffalle, Puerto d.d. Cruziin, siihen on kyllä tykästetty. Mitä enemmän mietti, alkoi kiinnostaa mantereen puoli. Saari on loppujen lopuksi pieni, onhan tietenkin Gomera ja Gran Canaria mutta kuitenkin…
  Torreviejasta pääsee kauas Eurooppaan jos vaikka vertaa matkaa Helsinki-Utsjoki. Junat, bussit ja auto kulkee joka paikkaan, saarilta pääsee vain lentokoneella, kait laivallakin.

  Jos sitten tulee liian kylmä, parissa tunnissa pääsee Kanarian saarille, uskon, että Alicantelta ja Murcialta lentoja riittää sinnekin. Manner-Espanjalta pääsee helposti Suomeen ja halvemmalla kuin saarilta, jos joutuu/saa käydä talvella Suomessa. Korjatkaa, jos olen erehtynyt.

  Minä olen aina pitänyt Espanjasta. Yleensä espanjalaiset ovat mukavia, kunhan itse yrittää olla ihmisiksi. Koskaan ei ole annettu väärää laskua tai liian vähän takaisin, kauppojen kassatkin ovat kohteliaita.

  LINKKI

  karkki18
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.07.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Olen vasta nuori 18v neitokainen, mutta joskus haaveena olis muuttaa Espanjaan vuodeks. Ajattelin tässä ruveta opiskelemaan espanjan kieltä. Miun englanin kielen taito on aika kohtalainen ja mua ei tavallaan kiinnosta puhua englannin kielellä. Mut joo mitä kautta te olette löytäneet töitä espanjasta? Onko Espanjaan helppo muuttaa vai täytyykö jotain tehä ennen muuttoa. Olen ammatiltani siivoja, mutta aion ennen lähtöäni tai lähdön jälkeen opiskella lähihoitajaksi.

  Tietäisikö jo suomenkielellä olevia vanhuskoteja espanjasta?? Olisi ihan kivaa jos joku kertoisi miulle jotain espanjasta.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Karkki18 löytää orgin haulla paljon hyvää tietoa Espanjaan muuttamisesta. Siitä vain selaamaan.

  Mitä tulee siivousalaan, olen huomannut, että nykyisen massatyöttömyyden aikana esimerkiksi porrassiivoukset on hyvin kilpailtu ala. Kotisiivouksia meilläpäin tehdään seitsemän euroa tunti. Ja vauhti tuntuu olevan sellainen, että sataneliöinen koti on puhdas parissa tunnissa, jos ikkunoita pestään, kolmessa tunnissa. Espanjalaisrouvat ovat mielestäni hyvin aikaansaavia ja ripeitä.

  Samoilla markkinoilla ovat myös esimerkiksi naispuoliset bulgaarit, jotka oppivat hyvin nopeasti espanjan puhekielen. Suomityttö saa pistää töpinäksi, jos aikoo hankkia asiakkaita olemattomalla espanjan kielen taidollaan ja heiluttaa luuttua näidenkin naisten tahdissa. Mutta onnea yritykselle.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.