telkkaria olohuoneeseen!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki telkkaria olohuoneeseen!

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  katsukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 24

  Hola Hola,

  kovasti touhuamme muuttoa aurinkoon, viikon päästä hakee rekka tavarat ja kohta olemme mekin siellä!

  Olisi kysymys teille Andalucian asukkaille, netistä ja ystäviltä saatu ihan hirveesti infoa ja tietty on omaakin näppituntumaa aikaisemmista oleskeluista.

  Mutta Espanjan telkkarista en löydä mistään saitilta, blogista, guidesta mitään infoa!

  miten siellä toimii niinkin yksinkertainen asia kuin TV? onko lupamaksuja niinkuin suomessa, näkyykö mitään ilman katselukorttia tai digiboxia? entä mitä kuuluu ns tavis pakettiin, onko vain espanjalaiset kanavat vai kenties muitakin ( elää toivossa että olis euronews tai bbc ) – Olemme keskustelleet Satelliitin hankkimisesta, jolla näkyisi brittikanavat mutta katsotaan jahka asetutaan mitkä ovat vaihtoehdot, finland tv ei meitä kiinnosta. Mutta näin alkuun on sitä asian hoidettavaa kiitettävästi muutenkin. EI varmasti ensimmäisenä päivänä ehditä tvkanava kauppaan. Näkyykö mitään vain johto seinään periaatteella? uutiset olisi kiva nähdä:) kun ei kuitenkaan nettiäkään saada heti toimimaan.
  Meillä on 2 pientä alle kouluikäistä lasta, ja töitä tulemme tekemään, nyt ainakin vuodeksi alussa, katsotaan sitten mitä teemme, jäämmekö vai jatkammeko matkaa. Joten varmasti tulee tellua tuijoteltua, ainakin minä olen narkahtanut telkkarin maailmaan iltaisin.

  Kiitos kaunis kenelle sinulle jollekin jos osaatte vähän edes neuvoa!

  kati

  LINKKI

  katsukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 24

  ja siis jatkan vielä että asunto jonka olemme vuokranneet siis ainakin pitäisi olla varustettu perusantennilla tms. Nettipiuhatkin on niin että voimme vain käydä tilaamassa liittymän, joten olettaisin ainakin että on myös tv valmiudet jonkinlaiset?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tv lupaa ei ole. Espanjassa ja myös Andaluciassa on siirrytty digitelkkariin, tdt täkäläisittäin. Taloissa – ja taloyhtiöissä on toisistaan eroavat systeemit , mutta voisin veikata, että tuuppaamalla antennipiuhan seinään näkyy + – 20 kanavaa. Luonnollisesti valtakunnalliset Tve 1, 2, antena 3,cuatro, telecinco jne.Sitten eri taloyhtiöissä eri kriteerein valittuja muita kanavia.
  Andaluciassa tietenkin pitäisi näkyä canal sur , joka on paikallinen ”virallinen ” kanava.
  Jos tuotte oman telkkarin mukana , mun mielestä suomen laitteet toimivat täällä.
  Mutta sen on oltava digi digi.

  LINKKI

  katsukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 24

  ISO ISO kiitos sinulle tiedoista!! todella arvostan!

  Me tuodaan joo oma telkku mukana, on flatscreen ja digiboxi on tvn sisällä, joten onko tarkoittamasi digidigi:)?? meillä on ylimääräinen suomalainen erillinen digiboxi, onko sille käyttöä osaatko neuvoa? on kaapeli digiboxi. ei se kyllä mitään paina ja on pieni että ei haittaa vaikka turhaan tuotais, -tai annettais täällä pois. EIvät varmaan sielläkään ihan hirveitä kustanna.

  Mutta kiva tietää että ees jotain näkyy, osaan jo valmiiksi onneksi sen verran espanjaa, että eiköhän ne uutiset tajua näin alkuun ainakin 🙂

  kiitos vielä sinulle! iloista kesän jatkoa!

  kati

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Sen kaapeliboxin voit jättää muistoksi Suomeen, sillä ei tee täällä mitään.
  Teidän telkkarin pitäisi kyllä toimia täällä ilman ongelmia? Mutta kun ollaan Espanjassa , missä kaikki on mahdollista , se joko toimii tai ei. Erillisiä digiboxeja saa joka paikasta ja hinnat alkaa 20€:sta. Kaikki toimii samoin kuin Suomessa ja taitaa uudet telkkarit olla hieman halvempia kuin Suomessa.
  Se hyvä puoli tästä digitalisoinnista seurasi , että nyt saa useimmilla kanavilla leffat näkymään alkuperäiskielellä.
  Se oli hirveää katsottavaa tai oikeammin kuunneltavaa kun vaikkapa kaikkien tosimiesten idoli Rambo alias Stallone puhui espanjaa.

  LINKKI

  katsukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 24

  KIITOS ja nöyrin pokkaus!

  teemme juuri näin kuten neuvoit!

  kati

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  > ”Se oli hirveää katsottavaa tai oikeammin kuunneltavaa kun
  > vaikkapa kaikkien tosimiesten idoli Rambo alias Stallone
  > puhui espanjaa.”

  Juhh.. ja kaiken kukkuraksi vielä luonnottomalla teatterimoodilla, eikä ollenkaan sillä tyylillä kuin leffoissa tavataan puhua. Ja sitten pikkutytön roolin piipittää joku aikuinen nainen jne. jne. Ja muutenkaan dubbaajan ääni ei ollenkaan sovi alkuperäisen näyttelijän persoonallisuuteen.

  Inhottava jäänne poliittisen sensuurin aikakaudelta, kun pelättiin, että kansan syvät rivit oppivat vaivihkaa ymmärtämään vieraita kieliä, kuten kävi esim. Suomessa.

  Okei. Menet sitten ostamaan tai vuokraamaan hollywood- dvd-leffan ja tarkistat takakannesta, että se on tekstitetty niin espanjaksi, englanniksi, kuin myös muutamalla muullakin kielellä. No, kotona riemuksesi havaitset, että se on.. aaarrrgghhh… dubattu espanjaksi. Tosi siistii.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.