tapas ja illallinen

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini tapas ja illallinen

Esillä 13 viestiä, 31 - 43 (kaikkiaan 43)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    muutamat amparit omia manteleita…pomo sitten ne ”puhdistaa” 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    La tradición del Roscón de Reyes
    El día 6 de enero en que se celebra la llegada de los Reyes Magos al establo donde nació Jesucristo, llevándole regalos, lo recuerdan los católicos haciendo también regalos a sus hijos.

    Desde la Edad Media, y principalmente en Francia, se empezó a conmemorar la adoración de los Magos, cristianizando la costumbre pagana de elegir un ”rey de las fiestas” en estas fechas. Con un acto inspirado en el Eclesiastés, se reunían en la noche familiares y amigos alrededor de una rosca de pan dulce, en la que habían escondido una haba, como símbolo del cuerpo de Jesús que con sus padres fue a Egipto, huyendo de la persecución de Herodes. Es el actual Roscón de Reyes. Ahora, en la pasta del Roscón se mete una figurita (o una sortija, alfiler de adorno o pequeño juguete) que es la sustitución de la haba que se escondía en los primeros tiempos.

    La costumbre del pastel de Reyes se conoció en España a través de los soldados repatriados de Flandes y se hizo más popular con Felipe V.

    Se adorna por encima con azúcar y tiras de fruta en dulce, la fruta escarchada. Algunos roscones pueden ir rellenos de nata, chocolate o cabello de ángel. Se reparte el Roscón en partes iguales y a la persona (niño) favorecida con la figurita se le considera como el ”rey de la fiesta”.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tuumailija
    Tuumailija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.05.2011
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 159

    Suomenk., mita tuo ’cabello de angel’ tarkoittaa?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    on kurpitsasta tehty makea leivonnaisten tayte. Tosi makea jos ostat valmiina. Tuo nimi kuvaa vahan sita tekstuuraa, siina on, hebras, en nyt muista nimea suomeksi.

    Saa muuten Mercadonasta sailykkeena.

    http://chefuri.net/usuarios/fotos_recetas/Dela/cabelloangel/paso1.jpg

    http://img.directoalpaladar.com/2006/12/cabello_angel.jpg

    http://www.misdeseosmasdulces.com/2008/06/pauelitos-de-hojaldre-con-cabello-de.html

    Kokeile joulutorttujen (tahtien) tekoa tosta Mercadonan valmistaikinasta ja tosta Enkelin hiuksesta. Hyvaa ja halpaa tulee.

    Meidan tytoilla oli koulussa, desayuno multicultural, niin tein niita mansikkahillosta ja lisaksi kaneliruusuja pullataikinasta.

    Tossa Mercadonan taikinassa on 2 levya ,hinta noin 1.30€, saat siita hyvan piirakan uunissa.

    Sisaan voit pistaa tonnikalaa, jauhelihaa, juustoa, kinkkua tai vaikka jauhelihakastikeen lopun juuston kanssa.
    Laita toinen puoli paalle ja puristele kiinni reunoista haarukalla . Voitele paalta munalla ja pista noin 200 asteiseen uuniin noin 25 min.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    …kuitu/lanka/sáie…..

    Cabello de angelista en tykkaa ja ne ”saikeet…on kuin ois hiuksia suussa…YAK!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä ope
    ope Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2010
    Kirjoituksia: 56
    Vastauksia: 91

    Kiitos kiitos

    Tosi hyviä ohjesivuja.Pitää siis opetella tuo spankielinen ”leivonta”sanasto.Vuosien varrella on tullut tutuksi ,saksalsinen,enlatilainen ja tietenki toinen kotimainen sanasto.Lapset ja tutut tuovat tuliaisiksi levontakirjoja, mummu kun on ”leivontahullu”
    Ostelen niitä itsekin
    Jouluna perinteisten tarjottavien lisäksi on ollut aina jotain uutta.Nyt siis espanjalaista.Onneksi erityisliikkeistä saa tuotteita, joita ei ehkä löydy tavarataloista
    Teillä siellä ohjeet annetaan ”kädestäpitäen” UPEAA

    Matkalaukut pakattu, aurinko paistaa, aamujunalla Helsinkiin

    ope=mummu

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Pintor
    Pintor Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.11.2006
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 484

    Noista ruokajutuista tuli mieleen, että löysimme tänä syksynä Tuoksuvalmuskaa eli Matsutakea. Täällä Itä – Suomessa kyseistä ei ole löytynyt ennen kuin muutama yksilö. Pohjois – Suomessa kylläkin.
    Tämähän sieni on Japanilaiselle herkkua ja maksavat aivan hullusti niistä. Suomessa eräät ja harvat yritykset ostavat niitä. ( 18-45 euroa / kilo ).

    On kylläkin aivan herkullinen sieni ja tätä ei tarvitse laittaa ruokaan kuin ruokaan vain pikkuisen, niin antaa aivan erinomaisen makuelämyksen.
    Mutta Suomesta ei löydy reseptijä ko. sienen käyttöön, mutta onneksi on olemassa mielikuvitus 😉 .

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416
    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä ope
    ope Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2010
    Kirjoituksia: 56
    Vastauksia: 91

    Hei

    Churrot on nyt nautittu,pappa suklaan kanssa ja mummo kahvin kanssa.Söimme parhaat Rondassa kävelykadulla.Parissa hotellissa niitä oli tarjolla aamupalalla.
    Täällä Suomessa olen netin kautta hakenut niiden ohjeita.Taikina taitaa olla suunilleen sama kuin tuulihatuilla.JOULUNA tehdään

    Onneksi päivällisbuffeteilla oli kalaa tarjolla eri päivinä 2-3 muodossa , eipä ollut meidän mieleistä; muut asiakkat tuntuvat pitävän. Liharuuat olivat tosi maukkaita, varsinkin vartaat

    Onko teillä kenelläkään kylmän ”tomatti-valkosipuli?” keiton ohjetta?

    Siellä oli 26-30 astetta lämpöä, täälä heti 4 astetta….kurkku kipeä

    isänpäivän onnittelut kaikille isille !
    ope

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416
    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä TíaTuula
    TíaTuula Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 26.08.2009
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 23

    Hei!

    Satunnaisena espanjankävijänä olen törmännyt äärimmäisen hyvään merenelävätapakseen, jonka nimi aina on mennyt hieman ohi. Yleensä ei ole missään listalla, mutta kysyessä saa. Veikkaisin, että kyseessä on Salpicon de mariscos, eikä salpición, kuten edellä mainittiin. Ja onko Málagan salaatti (Ensalada Malaguena) aina listalla, sitäkin pitäisi osata pyytää kun kaikissa paikoissa tapaksetkaan eivät ole esillä? Niin ja miten toimitaan lautasten kanssa, kun haluaisimme syödä esim. muutamia ”media racioneita”. Olen yleensä pyytävyt lautaset kaikille, mutta onko tarpeen vai tulisivatko automaattisesti? Pitää vielä muutama vuosi kasvaa, ennenkuin pääsen viettämään päiviäni Espanjan auringon alle, sittenhän nämä tavat viimeistään oppii 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    de marisco ,ja hyvaa on.Tassa kuva omasta versiostani 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aikku
    aikku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.09.2012
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 418

    kuulostipa hyvältä 🙂

Esillä 13 viestiä, 31 - 43 (kaikkiaan 43)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.