Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › tapas ja illallinen
- Tämä aihe sisältää 42 vastaukset, 12 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
aikku 8 vuotta, 5 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
muutamat amparit omia manteleita…pomo sitten ne ”puhdistaa” 🙂
La tradición del Roscón de Reyes
El día 6 de enero en que se celebra la llegada de los Reyes Magos al establo donde nació Jesucristo, llevándole regalos, lo recuerdan los católicos haciendo también regalos a sus hijos.Desde la Edad Media, y principalmente en Francia, se empezó a conmemorar la adoración de los Magos, cristianizando la costumbre pagana de elegir un ”rey de las fiestas” en estas fechas. Con un acto inspirado en el Eclesiastés, se reunían en la noche familiares y amigos alrededor de una rosca de pan dulce, en la que habían escondido una haba, como símbolo del cuerpo de Jesús que con sus padres fue a Egipto, huyendo de la persecución de Herodes. Es el actual Roscón de Reyes. Ahora, en la pasta del Roscón se mete una figurita (o una sortija, alfiler de adorno o pequeño juguete) que es la sustitución de la haba que se escondía en los primeros tiempos.
La costumbre del pastel de Reyes se conoció en España a través de los soldados repatriados de Flandes y se hizo más popular con Felipe V.
Se adorna por encima con azúcar y tiras de fruta en dulce, la fruta escarchada. Algunos roscones pueden ir rellenos de nata, chocolate o cabello de ángel. Se reparte el Roscón en partes iguales y a la persona (niño) favorecida con la figurita se le considera como el ”rey de la fiesta”.
Suomenk., mita tuo ’cabello de angel’ tarkoittaa?
on kurpitsasta tehty makea leivonnaisten tayte. Tosi makea jos ostat valmiina. Tuo nimi kuvaa vahan sita tekstuuraa, siina on, hebras, en nyt muista nimea suomeksi.
Saa muuten Mercadonasta sailykkeena.
http://chefuri.net/usuarios/fotos_recetas/Dela/cabelloangel/paso1.jpg
http://img.directoalpaladar.com/2006/12/cabello_angel.jpg
http://www.misdeseosmasdulces.com/2008/06/pauelitos-de-hojaldre-con-cabello-de.html
Kokeile joulutorttujen (tahtien) tekoa tosta Mercadonan valmistaikinasta ja tosta Enkelin hiuksesta. Hyvaa ja halpaa tulee.
Meidan tytoilla oli koulussa, desayuno multicultural, niin tein niita mansikkahillosta ja lisaksi kaneliruusuja pullataikinasta.
Tossa Mercadonan taikinassa on 2 levya ,hinta noin 1.30€, saat siita hyvan piirakan uunissa.
Sisaan voit pistaa tonnikalaa, jauhelihaa, juustoa, kinkkua tai vaikka jauhelihakastikeen lopun juuston kanssa.
Laita toinen puoli paalle ja puristele kiinni reunoista haarukalla . Voitele paalta munalla ja pista noin 200 asteiseen uuniin noin 25 min.…kuitu/lanka/sáie…..
Cabello de angelista en tykkaa ja ne ”saikeet…on kuin ois hiuksia suussa…YAK!
Kiitos kiitos
Tosi hyviä ohjesivuja.Pitää siis opetella tuo spankielinen ”leivonta”sanasto.Vuosien varrella on tullut tutuksi ,saksalsinen,enlatilainen ja tietenki toinen kotimainen sanasto.Lapset ja tutut tuovat tuliaisiksi levontakirjoja, mummu kun on ”leivontahullu”
Ostelen niitä itsekin
Jouluna perinteisten tarjottavien lisäksi on ollut aina jotain uutta.Nyt siis espanjalaista.Onneksi erityisliikkeistä saa tuotteita, joita ei ehkä löydy tavarataloista
Teillä siellä ohjeet annetaan ”kädestäpitäen” UPEAAMatkalaukut pakattu, aurinko paistaa, aamujunalla Helsinkiin
ope=mummu
Noista ruokajutuista tuli mieleen, että löysimme tänä syksynä Tuoksuvalmuskaa eli Matsutakea. Täällä Itä – Suomessa kyseistä ei ole löytynyt ennen kuin muutama yksilö. Pohjois – Suomessa kylläkin.
Tämähän sieni on Japanilaiselle herkkua ja maksavat aivan hullusti niistä. Suomessa eräät ja harvat yritykset ostavat niitä. ( 18-45 euroa / kilo ).On kylläkin aivan herkullinen sieni ja tätä ei tarvitse laittaa ruokaan kuin ruokaan vain pikkuisen, niin antaa aivan erinomaisen makuelämyksen.
Mutta Suomesta ei löydy reseptijä ko. sienen käyttöön, mutta onneksi on olemassa mielikuvitus 😉 .niin kylla suomeksikin jotain resepteja loytyy.
http://www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/bbq-kylkiluut-sienirisoton-kera?1386682
Hei
Churrot on nyt nautittu,pappa suklaan kanssa ja mummo kahvin kanssa.Söimme parhaat Rondassa kävelykadulla.Parissa hotellissa niitä oli tarjolla aamupalalla.
Täällä Suomessa olen netin kautta hakenut niiden ohjeita.Taikina taitaa olla suunilleen sama kuin tuulihatuilla.JOULUNA tehdäänOnneksi päivällisbuffeteilla oli kalaa tarjolla eri päivinä 2-3 muodossa , eipä ollut meidän mieleistä; muut asiakkat tuntuvat pitävän. Liharuuat olivat tosi maukkaita, varsinkin vartaat
Onko teillä kenelläkään kylmän ”tomatti-valkosipuli?” keiton ohjetta?
Siellä oli 26-30 astetta lämpöä, täälä heti 4 astetta….kurkku kipeä
isänpäivän onnittelut kaikille isille !
opeHei!
Satunnaisena espanjankävijänä olen törmännyt äärimmäisen hyvään merenelävätapakseen, jonka nimi aina on mennyt hieman ohi. Yleensä ei ole missään listalla, mutta kysyessä saa. Veikkaisin, että kyseessä on Salpicon de mariscos, eikä salpición, kuten edellä mainittiin. Ja onko Málagan salaatti (Ensalada Malaguena) aina listalla, sitäkin pitäisi osata pyytää kun kaikissa paikoissa tapaksetkaan eivät ole esillä? Niin ja miten toimitaan lautasten kanssa, kun haluaisimme syödä esim. muutamia ”media racioneita”. Olen yleensä pyytävyt lautaset kaikille, mutta onko tarpeen vai tulisivatko automaattisesti? Pitää vielä muutama vuosi kasvaa, ennenkuin pääsen viettämään päiviäni Espanjan auringon alle, sittenhän nämä tavat viimeistään oppii 😉
de marisco ,ja hyvaa on.Tassa kuva omasta versiostani 🙂
kuulostipa hyvältä 🙂
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.