Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › tapas ja illallinen
- Tämä aihe sisältää 42 vastaukset, 12 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10 vuotta, 6 kuukautta sitten
aikku toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Churroja ei normaalisti myydä leipomoissa , ne tehdään baareissa/ kahviloissa / churrerioissa yleensä aamulla paikan päällä syötäviksi tai sitten ihmiset hakevat niitä aamiaiselle kotiin.
Ne pitäisi kyllä syödä ehdottomasti aivan tuoreina ja lämpiminä.
Ja se churropaikka löytyy sillä lailla , että ikkunassa on teksti HAY CHURROS.
Sitten vaan sisään ja nauttimaan. Niitä on tapana tilata kertomalla kuinka monta kappaletta haluaa. Esimerkiksi kahdelle , seis churros (6) por favor, tai doce (12)churros p.f.
Ja lisäyksenä sen verran, niitä uskaltaa tilata enemmänkin, paikallisten churropaikoissa iso satsi maksaa 2-3€.ope kirjoitti:Hei
Kiitos kuvasta.Olemme nähneet niitä leipomoiden hyllyllä,Emme ole tienneet, mitä ne ovat.Tulevalla (tiistai) reissulla kyllä ostetaan vaikka parvekeillalliselle.Kait ne säilyvät hyvänä iltaan asti.
Suklaa taitaa siellä olla TOSI makeaa —ainakin lapsenlapsille tuodut suklaalevyt ovat olleet.
Siis kalaa, tapaksia jne -kaikkea uutta maistelemaan .
Voisiko joku suositella hyvää =alueelle tyypillistä ruokaa tarjoavaa ravintolaa Mijassa
Muuten oliivishampoo on parasta mitä olemme käyttäneet, lapset samaa mieltäUpea kuutamo täällä pohjanmaalla
ope
Juu, Santiago on oikeassa, churrot syödáán aina vastapaistettuina, ne tuodaan kuumana pöytáán. Namiti nami !! 🙂
Mutta ei huolta, jos teillá on vuokra-asunto ja keittiö käytössänne niin voitte paistaa niitä itse öljyssá ihan samoin kuin munkkeja. Ja pakastevalmiita churroja saa ainakin Mercadonan pakastealtaasta. Miná olen paistanut monet kerrat ja minusta ne ovat ihan hyviá. Kannattaa kokeilla.
Ja jos parvekechurro ei illalla onnistu niin sitten vaan láhikuppilaan aamupala-churrolle. Kyllä niitá melkein joka kuppilasta saa – ainakin táállá minun kylássä.
Hei
Onko oikein leipomoitakin? Meidän ”leipomoissa” joimme cafe con lecheä. Taisivat siis olla konditorioita. Sama sille, ensi kerralla otetaan churroja .Siispä hotellin aamiaisen jälkeen kahville ( ah se on niin hyvää) ja churrolle. Illaksi espanjalaista maukasta ”panonkia”
Meillä ei ole yhtään huoneistohotellia.Emme raski uhrata aikaa ruuan tekemiseen,paitsi illalla iltakahvi. Pitää ” kokea” mahdollisimman paljon, koska emme ole siellä kuin kolme viikkoa ja 600km
Kaksi yötä ”jouluun”!!!! Jospa taas ”syysflunssa” helpottaisi, kuten aikaisemminkin.aurinko paistaa täällä pohjanmaalla
lapsenlapsen 5-vuotis synttäreille
opeJa se kaikkein tärkein jäi sanomatta:
Tapakset on siinä mielessä hyviä sapuskoita, että siinä ei tarvitse osata _mitään_ puhuttua kieltä! Sen kun vain näytät sormella tiskistä mitä haluat ja sillä siisti, joten turistikin pärjää.
Espanjalaisessa paikassa ruuhka saattaa olla valtava, mutta sekaan vain tungokseen ja siitä se annos irtoaa.. Samalla nopea juomatilaus, vaikkapa olutta ”Cerveza” -> ”Caña” tai etelässä usein ”Tubo” tai sitten pullossa ”Botella” ja tapasten (varsinkin merenelävien) kanssahan maistuu myös kuiva sherry ”Fino” tai ”Manzanilla” ellei sitten mene perinteisen punaviinin puolelle ”Copa de Tinto” tai rennosti ”Un tinto” tai valkoviiniin ”Blanco”!Rohkeasti nyt vain kokeilemaan -mieluiten myös sellaisia oudomman näköisiä ruokia!
Alkoikin tässä tehdä mieli hieman:
-Vieiras = kampasimpukoita (niitä Shellin logon näköisiä)
-Gambas Pil-Pil = edellä jo mainittu kuuma chilinen ravunpyrstöannos
-Pulpo (a la) Gallega = 8-lonkeroista mustekalaa/tursasta perunapedillä ja savustetulla paprikalla maustettuna
-Huevas del Jibia = Seepian mätiä (10 lonkeroinen mustekala)
-Buquerones a la plancha = Tuoreita anjoviksia ”silakkafileiden tapaan” paistettuna ja poikkeaa melko paljon ”Buequrones Fritosta”, joka on rasvakeitettyä kokonaista lähinnä ”neulamuikkua” vastaavaa…nyt syömään!
Turronit ovat hyvia. Se on semmonen nougatin tapainen aika kova leivonnainen, vaalea variltaan ja tehty manteleista, pahkinoista ja hunajasta… Niita on aika paljon erilaisia ja erimakuisia. Ja kelpaa vietavaksi myos kotiin tuliaisiksi. Ainakin El Corte Inglesista loytyy laaja valikoima turroneja. Ne voi bongata sielta missa suklaalevytkin ovat…
Suklaat on aika makeita Espanjassa, mutta jostain syysta ainakin meilla ovat aikuisetkin Suomessa pitaneet juuri turroneista. 🙂edit. kyseessa on joulun ajan makeinen, mutta kylla niita loytaa ympari vuoden.
kun Suomessa juodaa kaakaota niin taalla se suklaakastikeen nakoinen juoma on chocolate a la taza, paksua suklaajuomaa ei siis suklaakastiketta.
http://mad4chocolate.blogspot.com/2010/05/chocolate-con-churros.html
Tama sivu erikoisesti suklaan ystaville. Upeita resepteja.
Taas Valencialainen fartons on churron nakoinen paikallinen herkku jota saa tuoreena ja jopa pakattuna ja yleensa kaikista supermarketeista.
http://cocina.facilisimo.com/reportajes/ingredientes/dulce/los-fartons_185394.html
Naita taas nautitaan horchata de chufan kanssa.
http://www.chufadevalencia.org/ver/14/Cultivo.htmltyypillinen joulu makeinen jonka yleisin myyntiaika on Joulu mutta nyt sen markkinointia suunnitellaan ympari vuotiseksi.
Tama 1880 on yksi vanhimpia ja paras laatuisia markkinoilta saatavia.
Suuret supermarketti ketjut tuottavat ”halpaa” turronia jossa manteli, pahkina ym. on korvattu useasti suurella maaralla sokeria.
Joulumakeisia ovat myos mm. Pan de Cádiz, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Pan_de_c%C3%A1diz-2009.jpg
figuritas de mazapan,
http://www.navidaddigital.com/miscelanea/como-se-fabrica-el-mazapanhttp://www.laestepena.com/polvoronchocolate600.htm
polvorones,Kohta on Halloween ja ainakin meidan hotellin ravintolassa tarjotaan halloween-buffetilla sellaisia marsipaanista tehtyja, valkoisia, sylinterin muotoisia leivonnaisia, jotka muistuttavat luuta. 🙂 Taytteena on jotain keltaista siirappimaista sekoitusta, tosi makeeta. Niiden nimi oli joku dulce de hueso tms.
Ja sitten samaan tapaan marsipaanista oli tehty sellaisia sormia, eli sylinterin muotoon kaarittyja marsipaaneja, jotka ovat ihon varisia, toinen paa typistetty ja ’kynsi’ :O on tehty mantelista… Niillakin oli oma nimensa, jota ma en muista… Samoja juttuja on varmasti leipomoissakin… 🙂 Aika hassun nakoisia ja vahan liiankin makeita… 🙂poydasta Roscón de Reyes.
http://www.regmurcia.com/servlet/s.Sl?sit=c,543,m,1216,&r=ReP-9624-DETALLE_REPORTAJES
Joulutraditio Espanjassa.
eli pyhimyksen (pyhan ) luita.
http://teveoenmadrid.files.wordpress.com/2010/11/huesos-de-santo2.jpg
Hei
Turroja veimme viime matkaltamme vuosi sitten tuliaisiksi… kovia ja hyviä olivat. Niistä pidettiin , niin lapset kuin lapsenlapsetkin Miten niitä on tapana paloitella? Itsekin söimme niitä silloisella reisulla. Terävällä veitsella saimme murrettua pieniä palasia
synttäreiltä tultu
;olipa tosi hyvää mansikkakakkua; leegolaivaa rakennettiin ” ja kaikilla oli niin mukavaa”mummu ja pappa
saatavilla satoja eri makuja ja laatuja. Turrón duro on se kaikista kovin ja sitten voit ostaa turrón normal ja turrón blando.
Tosta 1880 linkista voit katsoa mita saatavilla.
Kovia on turrón de Alicante, pehmeita kaikki marsipaani ja hedelma, turrón de Jijona, suklaa ym.
Hei
Kiitos kaikista ohjeista .Sivut ovat tallennettu kirjanmerkkeihin ( mac kone) Kotiin palattua mummu alkaa kokeilla niitä
Mitä se Figuritas be mazapan on , manteljuomaako?????
Entäs Roscon de Reyes … saksalaista joulupullaako vastaava?
Pyhimysten luut muistuttavat suklaalla täytettyjä voitaikinaleivonnaisia ,joita tarjoillaan hotellien aamupalalla.Luiden sisällä on jotoin muuta.matkatavarat kasattu
ope
ope kirjoitti:Mitä se Figuritas be mazapan on , manteljuomaako?????
Duoda… ei. Ne ovat sellaisia mantelimurskasta ja kananmunasta ja sokerista ja vedestä valmistettuja pieniä figuureja. Juu, marsipaanipa siis kaiketi, mutta sellaisia ’patsaita’, jotka voivat esittää niin jänistä kuin pyhimystäkin. Niitä valmistetaan erityisellä uuninpellillä, jossa on valmiit muotit. Ihan niinkuin muffinssipellissäkin.
ope kirjoitti:Entäs Roscon de Reyes … saksalaista joulupullaako vastaava?
Sinnepäin.
Tässä muutamia sellaisia:
http://www.google.fi/search?q=Roscon+de+Reyes&hl=fi&rlz=1T4ACEW_fi___FI384&prmd=imvnslfd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=QxubTuihGomJ4gSA78GxBA&ved=0CCgQsAQ&biw=627&bih=676#q=Roscon+de+Reyes&hl=fi&sa=X&rlz=1T4ACEW_fi___FI384&tbm=isch&prmd=imvnslfd&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=605492e290f1f773&biw=1024&bih=730
🙂
Kun ma olin lapsi, niin luulin etta kaikki vauvat tuoksuvat ihan luonnostaan mantelille. 🙂 Aina kun tuli uusi vauva, niin se tuoksui mantelille. Meilla pain mantelit kukki joskus tammi-helmikuussa ja ma muistan, kun kaverin kanssa kaytiin keraamassa niita ja mietittiin, missa niista vauva on. Luultiin, etta vauva kasvaa aitin masussa kun se on syonyt mantelin ja siksi vauvat tuoksuu silta. 😀
Sitten kun olin vahan isompi, niin aiti kertoi, etta naiset laittavat mantelioljya synnytyksen jalkeen rintoihinsa, jotta tulee paremmin maitoa ja se parantaa rintatulehdukset, arsytyksen jne. Heh! 😀
Hyvaa matkaa Opelle! 🙂- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.