tänään se on taas täällä (osa 2)

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma tänään se on taas täällä (osa 2)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Älkääpä laiminlyökö kokemusta. Fuge kaikkine paheineen osa II.

  LINKKI

  Soderi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.12.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 6

  Eka osa oli aivan kamalaa katsottavaa ja tämä toinen osa jäi minulta jo kesken katsomisen.
  Taas samat ”mediamogulit” muistelivat. Tekisi mieli sanoa mediamuniat, mutta en sano. Eka jaksossa kaveri on kutsunut vieraita illalliselle ja kehuu, että nää on tosi hyviä makkaroita (aivan kuin olisi niitä ennekin maistanut) ja sitten ihmettelee miten ne pitäis paistaa grillissä. Lopultä saa makkarat ilmiliekkeihin. Piti vaan koittaa esittää surkealla kattoterassilla grillimestaria. Toisessa jaksossa sama kaveri vie vieraita suosikkiravintolaansa syömään. Todellisuudessa hän kävi siellä eka kertaa, koska piti oikein kysyä tietä suosikkiravintolaansa. Voi v**ttu mitä esittämistä. Nää ”mediamogulit on varmaan maksanut tuottajalle, että pääsevät kehumaan itseään, lehteään ja ”kauppakeskustaan” ohjelmaan. Fugessa ilmestyy useita suomenkielisiä lehtiä, mutta ohjelma ei kerro niistä mitään.
  Ja taas oli sama känninen akka jorisemassa kapakassa. Mikä hel**tin kännilude se oikein on. Hänkö on se Suomalaisten naisten edustaja Fuengirolasta, jonka ohjelma haluaa esitellä kaikille Suomalaisille.
  No entä Reflan poika. Ketä kiinnostaa katsoa 1/3 ohjelmaa, kun hän leikkii sotaa kuulapyssyllä.
  Tästä ohjelmasta ei todellakaaan saa MINKÄÄNLAISTA oikeaa kuvaa Fuengirolasta. Todellakin alan uskoa, että tää on vaan näiden ”mediamoguleiden” ja muutaman ravintoloitsijan kustantama mainos.
  Missä on ne sadat muut Suomalaiset yrittäjät, tavalliset lapsiperheet, tavalliset eläkeläiset. Missä on ympäristön kauniit valkoiset kylät, vuoret, golfkentät, meri jne.
  Lopettakaan ohjelman esittäminen. Tunnen suurta myötähäpeää ohjelman johdosta. Voi niitä satoja Suomalaisia, jotka ovat suunnitelleet juuri lähtevänsä vuorotteluvapaalle tai eläkepäiviksi Fuengirolaan. Kyllä varmaan panee miettimään tämän ohjelman jälkeen.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  olla kiltti ja laittaa taas tanne linkin mista taman jakson voi katsoa.

  Kiitos!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei kai kenenkään Espanjaan muutto ole yhdestä tv-ohjelmasta kiinni. Toivottavasti ei.
  Eiköhän ihan oikean puolueettoman ja faktoihin perustuvan tiedon hankinta kohdemaasta ole jokaisen ihan omalla vastuulla.
  Koskaan se ei ole ollut niin helppoa kuin nykyään. Vaatimuksena on lähinnä lukutaito.
  Koskaan ei ole ollut niin hyviä liikenneyhteyksiä tänne kuin nykyään eli ihan henkilökohtainen tutustuminen on helpompaa kuin koskaan ennen.
  Kielenopiskeluun on lukuisia mahdollisuuksia.
  Tässä on vaan se ikävä puoli , että nämä toimenpiteet pitää toteuttaa ihan itse.
  Vielä ei ole tehty telkkariohjelmaa joka ohjaisi kädestä pitäen uuteen maahan.
  Eikä taida ikina sellaista tullakaan.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162
  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Linkki toimi hienosti. Itse olin ravintolassa töissä missä osa 2 näytettiin, mutta mitään en ehtinyt näkemään, tuplasynttärit ja lisää asiakkaita ohjelman alkaessa. Joten oliko hyvä, mitä menetin? 😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tulipa katsottua sitten tää kakkososakin. Tyhjänpäiväistä , mutta TÄYSIN HARMITONTA jorinaa ja kuvaa asioista jotka ilmeisesti ovat joillekin tärkeitäkin.
  Vaihtoehtona olisi ollut Steven Segalin leffa canal surilla. Joten en kyllä voittanut enkä hävinnytkään mitään.
  Ihan henk.koht. ihmetyksen aiheena se, että miten näin tyhjänpäiväinen ohjelma saa jotkut ottamaan kantaa niin voimakkaasti. Ihan kuin tässä olisi tapahtunut joku henkilökohtainen loukkaus.
  Tätä ja paljon muuta näkee joka puolella suomea ihan livenä. Samoja suomalaisia löytyy jokaisesta kaupungista , kylästä ja näitä elää ihan naapurinakin.Ja paljon pahempiakin tapauksia tulee kummemmin päätä vaivaamatta mieleen.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  santiago kirjoitti:

  …Ihan henk.koht. ihmetyksen aiheena se, että miten näin tyhjänpäiväinen ohjelma saa jotkut ottamaan kantaa niin voimakkaasti. Ihan kuin tässä olisi tapahtunut joku henkilökohtainen loukkaus.

  Ehkäpä joillekin on ”henkilökohtainen loukkaus” (tai heistä siis ainakin tuntuu siltä), että näissä kahdessa ensimmäisessä jaksossa Fuge on esitetty jonkinkin verran juntista horisontista. Se ehkä on osittain sarjan tarkoituskin, tai sitten tsaansseja ei vain ole korkealentoisempaan esitystapaan.

  On nimittäin melkoisen vaikeaa esittää suomalaisia integroituneena ja kotoutuneena espanjalaiseen tapakulttuuriin ja elämänmenoon, jos sellaisia ihmisiä ei tunne, tai sitten sellaisia suomalaisia ei Fugessa yksinkertaisesti edes ole. Ja jos sitten onkin, niin tuskinpa heitä kovastikaan kiinnostaa tulla jonnekin suomalaiskapakkaan kokemaan sellaista, jota he ovat Espanjaan paenneet.

  No, tokihan tuota huttua on tulossa näemmä vielä kymmenen osaa lisää tällä ensimmäisellä(!) tuotantokaudella, joten ¿Qué será, qué será?

  P.S. Jokohan seuraavassa jaksossa poikkeillaan málagalaisen MALAKA AIRSOFT TEAM’in uudessa Mijas Costan muovikuulapyssymyymälässä? Aattelinpa vaan, kun ”laji” sai niinkin paljon mainosaikaa tuossa toisessa jaksossa.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Kakkososa oli kivempi katsoa kuin ykkönen. Mutta kovasti nákyy tarina keskittyván muutaman henkilön tekemisiin ja pariin yritykseen. Ja edelleen kauniit maisemat ja kaupunkinákyvát puuttuvat. ja kuvaus on kókkóá kuten eka osassakin ja sen, mitá ohjelma kertoi, olisi voinut loistavasti esittáá 10 minuutissa. Ohjelma oli ylipitká ja tylsá. Vaikka me suomalaiset emme tylsiá olekaan, vai olemmeko??? 😛

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mulla taitaa olla huono maku mutta tama kakkososa oli minusta ihan mukavaa ajanvietetta. Mukavastihan siina juttu rullaa.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  En tiedä huonosta mausta, mutta jaksoin katsoa siitä ehkä neljänneksen (TVkaistan tallennusta skippailemalla). Ehkä mulla on sitten hyvä maku? }:)

  LINKKI

  hannre
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.01.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 27

  SODERI kirjoitti otsikolla ”Mikä pettymys”. Siinä pähkinänkuoressa myös oma näkemykseni. Odotusarvo, että ensimmäinen jakso oli vain kevyt harjoitus ja toinen on jo sitten sitä oikeaa ohjelmaa, osoittautui täydeksi pettymykseksi.
  Ohjelman suunnittelusta lähtien käsittämätöntä sähläystä ja selväpäisten ”siis ei juottola-asukkaiden” katsojien aliarviointia. Kuvaus ja leikkaus alle arvostelun.
  Edeltä päin Suomessa rummutettiin pitkän aikaa tulevasta upeasta Fuengirola-ohjelmasta. Katsojien joukossa on (oli) varmasti paljon ihmisiä, joilla ei itsellään ole alueelta kokemusta, mutta jotka ovat ihan vakavasti harkitsemassa siellä ainakin osa-aikaista asumista. Nyt tuon ohjelman perusteeella eivät enää ilenne sanoa moista suunnitelleensa. Kuka tervejärkinen tuommoiseen elämänmenoon haluaa??? Itse osa-aika-asujana olen ihan yhtä pettynyt. Se mikä on varmistunut on se, että kierrän entistä kauempaa ystävieni kanssa nuo ohjelmassa tähän saakka esiintyneet ”liikkeenharjoittajat” ja heidän juottolansa, jollaiseksi ne tuntuu arvottuvan tuon ohjelmassa nähdyn kautta.
  Jos SODERIn arvio noiden rahamiesten ohjelman sponsoroinnista (sivistyneesti sanottuna!) olisi totta, niin kyllä arviokyky on pahasti pettänyt. Tulos on antimarkkinointia parhaimmillaan. Sääli sinänsä, koska Centro Finlandian sinänsä mahtava konsepti joutuu tässä kyseenalaiseen yhteyteen.
  Valtaosa suomalaisista alueen asukkaista eivät varmasti haluaisi elinympäristöstään annettavan tuollaista kuvaa.
  MUTTA -tehty mikä tehty!!!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Nyt näyttää siltä , että joidenkin ihmisten maailmankuva , jossei peräti mielenterveys on vakavasti järkkymässä Costan paheellisen ravintolaelämän takia.
  Tässä lisää löylyä , Sodoma ja Gomorra eivät ole ainoastaan Fugessa ja siellä parissa suomalaiskapakassa.
  Kun Fugesta lähdetään tallustamaan Malagaan päin niin jossain paljon ennen Malagaa tulee tuhannes baari vastaan.
  Sama juttu kun suunnataan Gibbiksen suuntaan. Väittäisin ettei tarvitse kulkea Atlantille asti kunnes luku on täynnä.
  Nyt sitten päivän kysymys. Mitä varten nämä kapakat ovat olemassa? Mitä ihmiset tekevät niissä?
  Nypläävät pitsiä? Pitävät raamattupiiriä? Laulavat suomalaisia kansanlauluja? Kutovat villasukkia hyväntekeväisyyteen? Jne? Jne?
  Mun nähdäkseni vaikkapa ryyppäävät, kansallisuudesta riippumatta. Ja voin tiukkapipoille kertoa ettei suomalaisten juomatavat ole ollenkaan härskeimmästä päästä.
  Tää on niin tätä täällä. Jos ei pokka kestä normaalia elämää , niin onhan noita vaihtoehtoja. Suomessakin on parit kovan luokan herätysjuhlat joka vuosi . Siellä voi ladata akkuja turvallisessa seurassa, taitavat saarnamiehistä pahimmat pedofiilit ja muut panomiehet olla jo kalterien takana.
  Ei kannata , eikä tarvitse lähteä ihan ulkomaille asti . Siellä kaikkea syntiä ja paheellisuutta katsellessa voi mennä jopa taivasosuus.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Q: Nyt sitten päivän kysymys. Mitä varten nämä kapakat ovat olemassa? Mitä ihmiset tekevät niissä?
  A: – saanko arvata

  Q: Nypläävät pitsiä?
  A: – ei

  Q: Pitävät raamattupiiriä?
  A: – ei

  Q: Laulavat suomalaisia kansanlauluja?
  A: – hehh hehh hehh… olen kuullut laulettavan

  Q: Kutovat villasukkia hyväntekeväisyyteen?
  A: – ei. kyllä ne kannattaa kutoa ihan omaan käyttöön, vaikka olisikin matot klinkkerilattioilla. En ainakaan minä halua kovaa reumatismia talvien vuoksi. No, olen tosin suunnitellut muuttavani lattialämmitteiseen.

  Palatakseni alkuperäiseen kymysykseen, ihmiset tavallisimmin saapuvat ravinteliin aivan syödäkseen ja juodakseen. Siksipä, jos omistaisin raflan ja sitä kuvattaisiin, niin minä kyllä esittelisin sitä ns. espanjalaisen konseptin mukaan. Eli samalla tavoin, kuin ravintoloita esitellään espanjalaisissakin tv-ohjelmissa, jotka noin muuten ovat aivan yhtälailla ”mainosohjelmia” alan yrittäjille kuin tämä Fugenkirolakin.

  Konsepti: – Seurue saapuu raflaan, heidät istutetaan pöytään, snäksit ja alkupaukut singahtavat eteen, porukka tilaa, kamera siirtyy keittiöön ja kuvaa nopeutetulla vauhdilla pätkiä annosten valmistuksesta, tilatut mämmit lentävät eteen asiakkaiden ihastuneiden katseiden ja ”ooh”-huutojen saattelemana. Iloiset ja tyytyväiset pokat kilistelevät naurussa suin maljoja… ja sitten siirrytäänkin kuvaamaan jo seuraavaa paikkaa tai aihetta. Kaikki tuo voi olla jopa ennalta järjestettyä ja ’näyteltyä’ mutta siltikin toimii.

  Eli siis, kuvataan ja esitellään sitä touhua ja elämänmenoa, eikä suinkaan terabittitolkulla joidenkin yksittäisten henkilöiden olemusta, hössötystä ja ajankäyttöä.

  Tokihan tämä on vain _minun_ mielipiteeni, mutta sanonpa siltikin että ”jos sukset mulla ois, niin kyllä näyttäisin”. 🙂 8)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.