tämmöisiä poliiseja koulutetaan Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma tämmöisiä poliiseja koulutetaan Espanjassa

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  Mietityttää vain, että kun maassa on jo nyt iso huumeongelma, niin mitenköhän sitten tulevaisuudessa, kun poliisikoulun valmistuvista oppilaista 20% antaa positiivisen näytteen huumetestissä. Mitä mieltä olette?

  http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/08/689419

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  Anna-Katariina kirjoitti:

  poliisikoulun valmistuvista oppilaista 20% antaa positiivisen näytteen huumetestissä. Mitä mieltä olette?

  Mitäkö mieltä?
  *SENSUROITU*
  Ja henk.koht. tasolla tämä jopa huolestuttaa.

  Espanjassahan on huutava pula poliiseista, joten koulutukseen valitaan väkeä hieman heppoisin perustein, tärkeää on saada avoimiin vakansseihin täyttäjiä, hinnalla millä hyvänsä.
  Suuri osa näistä testeissä kiinni jäävistä on varmaankin viihdekäyttäjiä, ihmisiä joita löytyy sieltä mistä vähhiten uskoisi. Ihmisiä jotka väittävät hallitsevansa huumeiden käyttönsä täydellisesti.

  Huumeethan auttavat juhlimaan (muka) siististi ja sivistyneesti eikä viinan aiheuttamia haittoja ole, muka.
  Opiskejiat eivät varmaankaan ajattele nokkaansa pidemmälle, etenkin jos rangaistukset käytöstä ovat olemattomat. Käytönhän voi sitten siististi lopettaa kun saa vakituisen duunin, vai voiko?

  Entäpä jos ei voikaan (tai haluakaan) ja ”huomenna” onkin työpäivä tai ylihuomenna?
  Entäpä jos poliisi joka on nappaillut ekstaaasia tms bilehuumetta joutuu työssään tilanteeseen jossa olisi oltava 100% kunnossa?
  Entäpä jos hermojen hallinta pettää?
  Huumeethan vaikuttavat keskittymiskykyyn ja moneen muuhunkin vaikka huvikäyttäjät sen kiistävät.
  Mitä sitten, jos jonkun siviilin tai compañeron henki vaaraantuu ”huumepoliisin” toiminnan johdosta?

  Uskon, että huumeita käyttäviä poliiseja on ollut niin Espanjassa kuin Suomessakin yhtä kauan kun huumeitakin, aivan samoin kuin huumeita käyttäviä kirurgejakin…nykyisin vaan määrä taitaa olla kasvamaan päin.
  Huumeiden käyttöhän on tietyissä piireissä ”lähes normaalia”, mikä on minusta sangen huolestuttavaa.

  LINKKI

  dreamer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 58

  Kyllä mulla on vielä usko tohon suomi-poliisin rooliin. Taitaa voida tosta 20%:sta, kuitenkin nollan perästä pudottaa. Siis jos virkapukuisista käyttäjistä puhutaan…

  Miksiköhän sotatilassa huumeita muuten jaettiin sotilaille? Että hermot pettää??

  Ei vaineskaan, asiaan. Ehdottomasti tuomittava asia tuo poliisien huumeiden käyttöhän on. Mun mielestä ei niitten tarvis juoda viinaakaan 😉

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  Raya kirjoitti:

  Ja henk.koht. tasolla tämä jopa huolestuttaa.

  Ehkä paremminkin jopa pelottaa.

  dreamer kirjoitti:

  Ehdottomasti tuomittava asia tuo poliisien huumeiden käyttöhän on. Mun mielestä ei niitten tarvis juoda viinaakaan 😉

  Absolutamente!
  Minun mieheni ei käytä lainkaan mitään alkoholijuomia, eikä suhtaudu järin myönteisesti edes (minun) saunasiiduihin (tai synttäri cavaan), mutta hän on kyllä ymmärtääkseni vähemmistön edustaja.

  LINKKI

  arkteko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.04.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 109

  Kesällä lomaillessamme Torremolinoksessa tuli hankittua yksi parkkisakko! Kun tultiin paikalle, oli poliisi juuri laittanut lapun tuulilasin pyyhkijän alle. Tottakai vähän harmitti, mutta näiltä palstoilta muistissa oli tieto, että kannattaa yrittää maksaa sakko heti siinä paikan päällä!

  Espanjaa käytännössä osaamattomana aloitin keskustelun englanniksi: Yllätys oli suuri – nuori poliisi vastasi sujuvalla englannilla. Sakon maksamisen paikan päällä hän kertoi onnistuvan, ja otti puhelun poliisilaitokselle tilatakseen varsinaisen sakkolapun (tuulilasissa oli vain ilmoitus saapua asiaa selvittämään poliisilaitokselle – toinen käytäntö kuin Suomessa). Noin 15 min:n jälkeen tulikin moottoripyöräpoliisit paikalle: lomakkeet täytettiin ja kuoreen laitettiin ”sentilleen” ao. summa eli 64,40 €. Loman ensimmäisenä päivänä lompakosta löytyi vain 50 €:n seteleitä, joten poliisi pyysi vaihtamaan sopivan rahan viereisessä kioskissa. Mutta myyjähän ilmoitti, että rahaa vaihdetaan pankissa. No, palasin auton luokse levitellen käsiäni, jolloin poliisi pyysi minut mukaansa kioskille ja melkoisen napakan keskustelun jälkeen myyjä auliisti vaihoi sopivaan rahaan!

  Odottelun aikana aloin haastatella tätä nuorta kaveria: hän kertoi poliisikoulutuksesta ummet ja lammet kuin myös sen, että heillä on kohtuullisen laaja englannin opetus. Muualla koulun perusopetusta lukuunottamatta ei kuulemma eglantia ollut puhunut/opiskellut – ei vielä myöskään koskaa ollut käynyt ”ulkomailla”. Kielitaidon kruunasi vielä asiallinen ja sopivasti huumoria sisältävä asenne – loistava tyyppi! Saimme kaverilta monta vinkkiä liikenteeseen ja tietoa, mitä paikkoja kannattaa ehdottomasti vältellä.

  Eli – kokemani perusteella minulle jäi hyvä kuva Espanjan poliisista ja -järjestelmästä!

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Omiin kokemuksiin perustuen (motskaripoliisi oli kerran sen näköinen, kuin olisi halunnut syödä meikäläisen…) ja kieli poskessa lausuen: Ystävällinen Espanjalainen poliisi = selvästi pilvessä… 🙂

  Ja tämähän oli sitten vitsi…joten ei siellä Tampereellakaan tarvitse hermostua… 🙂

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  turboman1 kirjoitti:

  (motskaripoliisi oli kerran sen näköinen, kuin olisi halunnut syödä meikäläisen…)

  Kummallista, että tuollaisia Espanjassa tapaa, siellä kun mielestäni on ihan kelvolliset safkat, ei uskoisi tarvitsevan suomalaisia syödä.
  Mutta olen minäkin törmännyt Espanjassa poliiseihin jotka luvalla sanoen ovat näyttäneet siltä kuin olisivat muutaman turistin huikopalaksi pistelleet ja seuraavaa olisi jo mieli.
  Etenkin muutamia aika ärhäkän oloisia GC tyyppejä olen nähnyt noilla tienvarsi levikkeillä, mutten tuotakaan yleistäisi silla Valenciasta Kataloniaan ajellessa meidät pysäytti mitä sympaattisin GC.

  turboman1 kirjoitti:

  Ystävällinen Espanjalainen poliisi = selvästi pilvessä… 🙂

  Voiko pilvessä olla selvästi?

  Valenciassa joskus vuonna 1 ja 2 (siis silloin kun en vielä tuntenut kaupunkia) pysäytin auton törkevästi Pl Reinan lähistölle, sen kummemmin miettimättä. Katsoin vain etten ole kenenkään tiellä.
  Siinä kun lueskelin karttaa paikalle törmäsi nuorehko miellyttävän oloinen PLn heppu ja ryhtyi selittämään, ettei siihen saa pysäköidä.
  En tiedä olinko stressaantunut kaupungilla ajelemisesta vai mikä sekoitti pääni:
  En jaksanut puhua espanjaa vaan sanoin selkeällä suomen kielellä.
  ”Anteeksi arvoisa konstaapeli, mutta ellette satu huomaamaan minulla on meneillään erittäin tärkeä kartanlukutuokio. Totuus nimittäin on etten osaa täältä pois ellen saa nyt ja juuri tässä katsoa kartasta poistumisreittiä.”

  Ystävällinen agente havaitsi tilanteensa toivottmaksi ja toivotti hyvää päivänjatkoa erittäin ystävällisesti hymyillen ja lähti kävelemään poispäin.

  Seuraavalla reissulla, kuinka ollakaan taas oli joku sekoittanut kadut ja jouduin lukemaan karttaa siinä samassa paikassa.
  Kuin taikasauvan heilautuksella tuo samainen poliisi ilmestyi ikkunan taakse selittämään.
  Kun avasin ikkunan ja kysyin:
  ”Mitä nyt taas?”
  Hemmo naurahti ääneen ja kommentoi muistavansa aiemman tapaamisemme ja toivotteli meille hyvää lomaa.
  (ja on ihan pakko tunnustaa, että vaikka nykyisin tunnen jo kaupungin tahtoo pikkupiru istahtaa vanhassa kaupungissa olalle supattamaan ja silloin on IHAN PAKKO käydä kokeilemassa vieläkö se sama tyyppi partioi niillä kulmilla.)

  Olen tavannut tuon saman poliisin erilaisissa tilanteissa, kerran jouduin kysymään häneltä miten kaupungista pääsee pois (koska tiet olivat suljetut kulkueen vuoksi, sillä kertaa ei mitenkään seuraavaan tuntiin) voin sanoa, että PLVn poliiseista ainakin yksi on ystävällinen.
  -Käyttipä hän sitten mitä tahansa, niin aina hän on ollut ystävällinen vaikka minä osaan olla hankala.

  turboman1 kirjoitti:

  …joten ei siellä Tampereellakaan tarvitse hermostua… 🙂

  Kukas täällä nyt hermostuisi?
  Minä tunnen suhteellisen hyvin yhden espanjalaisen poliisin ja tiedän että hän on töissä tarvittaessa erittäin tyly.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.