talvi alkoi virallisesti

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tänään alkoi virallinen talvi. Meillä Espanjassa . Pyykit kuivumassa . Ja aika kylmäkin on , kuten kuvasta voi päätellä. Nippa nappa 25*.  Varjossa.  Mutta pitää kestää. Kohtahan se kesäkin tulee.

  talvi -14 003

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Antaa tulla lunta tupaan!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  El invierno de 2014-2015 comenzará el lunes 22 de diciembre a las 0h 3m hora oficial peninsular, según cálculos del Observatorio Astronómico Nacional (Instituto Geográfico Nacional – Ministerio de Fomento). Esta estación durará 88 días y 23 horas, y terminará el 20 de marzo de 2015 con el comienzo de la primavera.

  http://www.fomento.gob.es/MFOM/LANG_CASTELLANO/DIRECCIONES_GENERALES/INSTITUTO_GEOGRAFICO/Astronomia/publico/efemerides/invierno.htm

  työhään outta hättäesiä talaven alotuksessa… mulle passoo. Tosin en ou katonna lukkooko TV 1 siäennustuksessa invierno, sekkii on merkki vuojenaejanmuutoksesta.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Santiksen lämpömittari lienee trimmattu turisti ystävälliseksi? Varjossa…

  freemeteo.fi on päivittänyt hieman alhaisemmat lukemat…max. + 19 astetta…”talvipäivälle.”

  http://freemeteo.fi/saa/mijas/historia/paivittainen-historia/?gid=2513882&date=2014-12-19&station=2945&language=finnish&country=spain

  Fuengirola vastaavasti:

  http://freemeteo.fi/saa/fuengirola/historia/paivittainen-historia/?gid=2517595&date=2014-12-19&station=2945&language=finnish&country=spain

  Taidan myydä Fugen luukun pois ja muutaa Santiksen seinä-,rajanaapuriksi.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Juu ei taa ole kuin saadoista kiinni. Ma olen tassa ihan Santiagon lahella ja lammin on! Makin saan helposti +25c parvekkeelle 🙂

  Vaan kylla se niin on etta on taalla nyt niin hienot kelit etta kylla kelpaa…oli sitten 18 tai 28c. Sehan on tarkeinta etta mukavalta tuntuu kuka sita nyt asteen paalle nain joulua odotellessa 🙂

   

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Säädöistä ja  säädöistä on kiinni joillekin tunne-elämän ja viihtyvyyden tasapaino. Ihan ok, jos heille  säädöt tuottaa tyydytyksen ja tasapainon tunne-elämään. Tosiasiassa tällaisen asian kuin säätilan tarkistaminen tuskin tuottaa nykyaikana ongelmia kenellekään, jos hieman epäilee tiedon paikkansa pitävyyttä.:))

  Espanjan talviajasta puheen ollen, olen kylmimmät ajat ”paennut” Thaimaan lämpöön. Lähtö on taas joulun jälkeen. Ei tarvitse pukea aamulenkille lähtiessä samoin kuin Fugessa. Kun lämpenee, palailen Fugen maisemiin.

  http://freemeteo.fi/saa/Pattaya/paivittainen-saaennuste/tanaan/?gid=9034485&language=finnish&country=thailand

  No joo. Kohta tuleekin palautetta, mahdollisesti negatiivista koska nostin Thaimaan ”kartalle.:)) Tämähän on vain Espanjaa koskeva keskustelu foorumi. Tätä mieltä ovat ”vannoutuneet” Espanjan fanit.                                                                                                Pidän toki itseäkin Espanjan fanina, mutta se ei mene fanaattisuuden, puhumattakaan fundamentalismin puolelle.

  ”joku pitää äitistä, joku tyttärestä,” eikö vaan?

  Hyvää Joulua kaikille.

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  ”joku pitää äitistä, joku tyttärestä,” eikö vaan?

  Nain on, minakin pidan nykyaan Suomen talvesta ja lumesta. Mutta taytyy myontaa etta kylla nama pari viime paivaa ovat olleet tosi komeita taalla costalla.

  Aikoinaan vannoin etta +25c on ehdoton minimi ja +35c hyva mutta niin ne mieltymykset ovat muuttuneet ….

  Eli olkoon kukin mita mielta haluaa ihanneolosuhteistaan ja muutelkoon tarpeen mukaan.  🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kyllä se 25* on yhtä oikein kuin joku muukin lukema. Mulla on oikein digi-digimittarin anturi tossa tessun muurin kyljessä. Ja ollut jo varmaan pari tuntia varjossa kun tein säätiedettä ja tsekkasin lukeman. Kiinnittäisin kuitenkin enemmän huomiota siihen ettei liitekuvassa ole paljonkaan lunta näkyvissä kuin varsinaiseen lämpötilaan.
  Ja mennäksemme vielä säätieteen puolelle, kerrottakoon , että kun ajelen meidän urbanisaation ja Fugen ja lähiseutujen väliä , välillä monta kertaa päivässä, niin lämpötila vaihtelee helposti 2-5 astetta ihan muutaman sadan metrin matkallakin. Ja mittarit joista tilannetta tarkkailen ovat autossa ja motossa. Yleensä se menee niin päin , että meillä on pari astetta kylmempää kuin vaikkapa Fugen keskustassa. Kesät talvet.
  Astronominen talvi alkaa 22 päivä. Jostain säätiedotuksesta olin kuulevinani päivämäärän 20.12. Voi olla , että se on oikein tai sitten ei. Viimeistään maanantaina ollaan kuitenkin talvessa. Ei taideta kuitenkaan saada valkeata joulua. Eikä kyllä ole väliksikään.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten santiago.
  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Yhtään yli +25 asteen ei tartte mennä. Perjantaina iltapäivällä piti jo hihatonta laittaa päälle, kun auringossa käveli ja istuskeli. Onneksi siideri oli kylmää.

  Kauhulla jo ajattelen, että jo joudukin jäämään pidemmäksi ajaksi kuin suunniteltu, kuinka sitä keväällä enää kestää olla. Pitänee kävellä kadun varjoisalla puolella sitten.

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Tänään alkoi etelä suomessa lopulta terminen talvi.
  Pohjoissuomessa ollut jo jonkun kuukauden.
  Ei etelän (suomen) mies tiedä mitään talvesta.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  ”Talvi” alkoi virallisesti vasta tunti sitten. Talvipäivänseisaus on 22/12.

  Mitä tulee Costa del S:n lämpötiloihin, niin totta kyllä, että näin ”talvella” mutta aurinkoisella säällä (varjossa), voi satakin metriä vaikuttaa usealla asteella, riippuen aivan siitä, millä korkeudella mittari on merenpinnasta ja mistä päin tuulee, eli ollaanko sopivasti katveessa tuulelta. Sateella se sitten onkin jo tasaisempaa.

   

  Ja kyllä alias ’sinnittelijä’ tottuu paikallissäähän niin nopeasti, kuten rannikon muutkin könöttöjät, että ensi ”talvena” on jo takki päällä, tiukasti.

  Juu, kyllä ”eteläsuomenmies” tietää talvesta aivan yhtä vähän kuin te lappilaiset tiedätte Grönlannin jäätiköistä ja inuiiteista. 😀

  Ja muista Santiago laittaa se kuvassa näkyvä vesiletku yöksi sisälle, ettei jäädy. / P.S. Oot näköjään pöllinyt ruudullisen tiskipyyhkeen mun työpaikalta..? 🙂

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Mistä muuten tulee käsitys, että talvinpäivänseisaus aloittaisi talven. Sehän pikemminkin aloittaa kevään, kun päivät alkavat pidentyä.

  Ja kyllä alias ’sinnittelijä’ tottuu paikallissäähän niin nopeasti, kuten rannikon muutkin könöttöjät, että ensi ”talvena” on jo takki päällä, tiukasti.

  Ei tartte sekottaa mua mihinkään rannikon könöttäjiin, kun oon aikas kaukana rannikosta, ainakin Espanjan.

   

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Eihän tuo oikein vielä talvelta vaikuta. Lunta tuli vain n. 3-5 cm. Onneksi tänään ip ja huomenna on luvassa enempi, jotta voin lähteä hiihtelemään. Ai että se on mukavaa, kun ladulle pääsee. Siinä kunto nousee ja sydän tykkää !  On se toista kuin siemailla sangriaa tai olutta terassilla…  Lumenluontihommatkin on alkamassa, siinä hauis kasvaa, vaikka salillahan sitä muuten kuntoa hoidellaan.

   

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten pentti52.
  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Mä oon vallan luopunut lumenluonnista kotosallakin. Polku vaan ovelta portille ja ulkorakennuksille ja neliveto alle. Jos oikeen hirveesti tulee lunta, niin pyytää jotain maajussia traktorilla auraamaan pihatien.

   

  Jäin kyllä miettimään tota miehen logiikkaa talvivaatetuksesta. Jos on talvet Espanjassa parissakymmenessä asteessa ja kesät samanmoisessa Suomessa, niin miten sitä rupee talvivaatteita käyttämään sitten Espanjassa?

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Meitähän on niin moneen lähtöön. Jotkut uivat avannossakin ja täälläkin joillekin karskeimmille riittää hihaton t-paita ja rantashortsit ympäri vuoden ja joka paikasssa. Talvelle annetaan ehkä sen verran periksi , että pannaan paksummat sukat sandaalien kanssa.
  Tiedä sitten mikä on oikein ja kohtuullista ja mitä muut tekevät , mutta mulla toi pukeutumisetiketti menee suunnilleen niin , että puolet vuodesta menee shortseissa ja puolet farkuissa. Ja koska linnanjuhliinkiin useimmat pukeutuvat hieman paremmin kuin harrastuksiin, siis Suomessa, niin mullakin on ihan oikeita kaupunkitsortseja ja talvella ihan oikeat Lewiksen farkut ettei tarvitse rantakuteissa vedellä kaupungilla. Talvirotsiksi riittää näillä meidän nurkilla kivasti tavallinen pusakka , ihan motoilukin menee sen kanssa. Viimeksi tarvitsin oikeata kovan luokan talvirotsia kun käytiin Tsadissa kuoppaamassa pikkuveli. Ja silti oli stanan kylmä.
  Sanovat etteivät hylkeetkään palele ja sehän pitää paikkansa. Eivät ne kesät talvet täällä rantakuteissa kulkevatkaan ole yleensä mitään kevytsarjalaisia. Ja jo 20* on niille hirveä, melkein tappava helle. Mitä ei voi kestää. Suomessa aina tossa joskus kesä-heinäkuun vaihteessa , kun lämpötila on ekan kerran yli 20* , revittää koko maan lehdistö, Kirkkoa ja kaupunkia myöten , miten lopultakin saatiin (hirmuiset) HELLELUKEMAT ja muistakaa juoda paljon ja olla varjossa ettei tule noutaja. Ja vanhukset kuolevat nestehukkaan ja sydiksiin kuin kärpäset.
  Mutta se on siellä. Siinä maailman parhaassa maassa , Suomessa.
  Jos täällä tarvitsee varjoa , voi kulkea palmun alta toisen alle.Ja siinä välissä onkin jo baari missä voi nykäistä pahimpaan tuskaan vaikka GT:n.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten santiago.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.