Talveksi Espanjaan?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Talveksi Espanjaan?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  MJK
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.09.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Hei kaikille!

  Olen nelikymppinen poikamies Tampereelta ja uusi tällä palstalla. Minulla olisi haaveena viettää Espanjan Aurinkorannalla muutama kuukausi (marras-tammi) tulevana talvena ihan vain ollen ja lomaillen. Elämäntilanteeni sallisi sen nyt, mutta muutamasta aiheesta kaipaisin lisää tietoa.

  Asuminen:

  Olen ensisijaisesti ajatellut jotain vaatimatonta huoneistohotellia, jossa voisi kokata itse. Muukin asunto toki käy, mutta sellaisen etsiminen/löytäminen noin lyhyeksi ajaksi lienee hankalaa. En osaa espanjaa, että sekin rajoittaa asunnon hakua. Kuvittelen, että 600 eurolla kuussa saa kelvollisen hotellihuoneen. Mitä mieltä olette? Hyvää/halpaa hotellia saa toki suositella, ja toki jos on tiedossa pieni yksiö/alivuokralaispaikka omalla sisäänkäynnillä niin sellainen olisi mitä loistavin.

  Miten noissa hotelleissa mahtaa olla maksupolitiikka. Kuinka paljon etukäteen huone pitää maksaa ja voiko niissä olla kuukausia? Tilaa varmaan on, kun tuo aika on pahimman turistikauden ulkopuolella.

  Mikä olisi suositeltavin asuinpaikka – Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola? Kaipaan enemmän rauhaa ja vähemmän baareja, joskin johonkin keskustaan ja supermarkettiin pitäisi olla kävelymatka. Tarkoitus on tulla ja mennä lentäen, eli ilman omaa kulkuneuvoa.

  Sää:

  Millainen on tyypillinen sää talvella? Jostain luin että lämpötilat ovat 5 (yö) ja 15 (päivä) asteen välillä ja saattaa olla sateista. Sataako siis koko ajan, usein, harvoin jatkuvasti, tihkutellen, vai miten? Onko sellainen sää, että on mukava olla ulkona, vai onko siihen turhan kolea?

  Muuta:

  Mikä on helpoin/halvin tapa lähettää Suomesta tavaraa sinne, noin 30-50 Kg. Postipaketti poste restanteen?

  Jos joku on noihin aikoihin menossa autolla Suomesta Espanjaan olisin kiinnostunut myös kimppakyydistä. Olen ajanut paljon ulkomailla, ja voin siis myös toimia kuljettajana, ja toki osallistun osaltani matkan kuluihin.

  Olisin kovasti kiitollinen, jos joku vaivautuisi hieman valaisemaan minua näissä peruskysymyksissä.

  Terveisin sateisesta Suomesta,

  Markku

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Moi Markku, annan nyt joihinkin vastauksia omalta osaltani, omien käsitysteni ja kokemusteni mukaisesti.

  MJK kirjoitti:

  Olen ensisijaisesti ajatellut jotain vaatimatonta huoneistohotellia, jossa voisi kokata itse. … Kuvittelen, että 600 eurolla kuussa saa kelvollisen hotellihuoneen. Mitä mieltä olette?

  Voi olla vaikeaa löytää sitä hotellia. Asuin itse viime talvena hetken tilapäisesti Hostal Nevadassa, joka veloitti kohtuullisen ankeasta huoneesta ilman keittiötä (vain jääkaappi, kahviautomaatti ja mikro) ”tarjoushinnan” 200-250 euroa / viikko. Mutta mainitsemallasi rahalla saatat löytää hyvinkin vuokrayksiön tms. jopa paremmin mukavuuksin. Kysy suoraan välittäjiltä, esim. info@castroestates.com (ovat ihan suomalaisia siellä)

  MJK kirjoitti:

  Mikä olisi suositeltavin asuinpaikka – Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola? Kaipaan enemmän rauhaa ja vähemmän baareja, joskin johonkin keskustaan ja supermarkettiin pitäisi olla kävelymatka. Tarkoitus on tulla ja mennä lentäen, eli ilman omaa kulkuneuvoa.

  Kun olet lisäksi täysin suomenkielinen, niin suosittelen Fuengirolaa ja siellä Los Bolichesin aluetta. Löydät sieltä sekä suomenkielisiä palveluja, kaiken kävelyetäisyydeltä ja myös juttuseuraa, kun semmoista kaipaat.

  MJK kirjoitti:

  Millainen on tyypillinen sää talvella? Jostain luin että lämpötilat ovat 5 (yö) ja 15 (päivä) asteen välillä ja saattaa olla sateista. Sataako siis koko ajan, usein, harvoin jatkuvasti, tihkutellen, vai miten? Onko sellainen sää, että on mukava olla ulkona, vai onko siihen turhan kolea?

  Nuo mainitsemasi lämpötilat ovat kylmimmästä päästä, joten yleensä ovat asiat hieman paremmin. Sateitakaan ei nyt ihan alvariinsa ole ja hyvinä päivinä saatat jopa istua parvekkeellasi iltapäivän ilman paitaa auringonpaisteessa. Ota silti mukaasi villapaita, lämmin pusakka ja villasukat kotikäyttöön (viileät kivilattiat), mutta jätä kumisappaat kotiin. Kaiken aikaa on mukava olla ulkona ja parhaimmillaa suorastaan nautinnollista!

  Joku muu sitten toivottavasti valaisee sua kuljetuksista, mutta kysäisepäs myös kuljetusliikkeiden palveluja (mittaavat tavaran määrän kuutioissa, joten mittaa valmiiksi laatikon koko). Osoitteita löydät vaikkapa täältä http://www.uusifuengirola.fi (Tavarataxista on hyviä omakohtaisia kokemuksia).

  Onnistunutta talvilomaa!

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Hola! MJK

  Mainitsit 3 paikkakuntaa, joissa kaikissa asuu rusaasti suomalaisia. Jokaisessa toimii myös suomalaisten yhdistys. Eli ummikko pärjää niistä jokaisessa!

  Omalla asuinpaikallani Benalmadenassa, on Avda Gamonalilla 4 jättimäistä huoneistohotellia. Jokaisessa on ”reseptsuuni” hotellien tapaan, mutta asunnot omistavat yksityiset. Osa on tarkoitettu vuokrattavaksi. Tyypillinen vuokra on 450€/kk sisältäen viikottaisen siivouksen, petivaat. yms . Sähköstä ei kohtuukäyttäjä joudu erikseen maksamaan. Yksiöitä on huonompia ja täysin uusittuja.

  Huoneitten vuokrauksen hoitaa ko toimintaan erikoistuneet toimistot.
  Muitakin vuokrausmahdollisuuksia löytyy.

  Säätilat 8 v:n päivittäisen seurannan mukaan:

  Marraskuu. Yön alimman keskiarvo 14,5, päivän ylim ka 19,5 sadetta km 6 päivänä
  Joulukuu. ” 13,0 ” 17,0 ” 10 ”
  Tammikuu. ” 11,5 ” 16,0 ” 4 ”

  Sateet ovat yleensä kuurottaisia. Tosin joskus on 4-5 pv yhtenäistä kaatosadetta.

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Katsopa täältä asuntoa. http://www.sunevolution.com
  Heillä oli pienempiä asuntoja mitä vuokraavat Fuengirolassa,osa on siinä Pyr hotellissa,siihen hintaan sisältyy
  sähköt ,vedet,nettiyhteys. Mukavaa talvea sinulle 🙂

  LINKKI

  MJK
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.09.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kiitoksia kaikille vastauksista ja vinkeistä.

  SunEvolutionin asunnot olivat aika kalliita (halvin tuo 600) ja kaikissa oli maininta ”available for long term”, joten ei soveltune minulle, kun tarve on vain 3kk.

  MasaP: Mahdatko tietää, kuka noita huoneistoja vuokraa? Vai löytyisikö sellainen helposti, jos vain tulen paikan päälle kyselemään, vai onko syytä etsiä etukäteen?

  Tavarataxi vaikutti oivalta kuljetusmuodolta, jos heillä on vielä varasto Malagassa, mistä tavaran voi sitten hakea, kun on itse perillä. Täytynee soittella hintoja, jahka täsät arkipäivä koittaa.

  Vielä olisin kysynyt hieman elämänmenosta siellä noin talvikuukausina, että onko kovin hiljaista? Eli onko osin autio tunnelma, kun (ilmeisesti) hotellit ovat aika tyhjiä, vai millainen vilinä kylillä on päiväsaikaan, entä iltaisin?

  t. Markku

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Eihän Aurinkorannikolla nyt sentään ihan hiljaista ole milloinkaan, mutta sanoisin että talvella on ”aikuisempaa” ja jopa Paseolle mahtuu oleilemaan paremmin kuin kesällä. Opit pian löytämään mieleisesti menopaikat ja päättelemään, minne milloinkin haluat mielialasi mukaan mennä.

  Fuengirolaa puolustelen vielä asumiskohteena sillä, että muualla (vaikka niissä onkin paljon tarjontaa myös harrasteissa) ei ehkä ole vastaavassa määrin mielekästä puuhaa yksinäiselle miehelle, joka tahtoo tehdä muutakin kuin nuokkua kuppiloissa.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Tässäpä pari.

  Adisa, Avda Gamonal 8, AQUILA, 29630 Benalmadena Costa

  Toimisto sijaitsee ko huoneistohotellin sisäänmenon oikealla puolella. PILAR, omistaja opettelee suomea, mutta ei vielä hallitse. Siis vain englanti espanjan lisäksi sujuu.

  Sähköposti: direccion@adisagamonal.com

  Hotelli Benal Beach`in tosisessa kerroksessa on myös suomenkielinen välittäjä:

  Marita Airikainen +34 952 44 47 46 . Hänellä on ko kohteessa useita asuntoja ja Arroyossa muuallakin.

  Arroyo de la Miel on Benalmadenan kunnan lähempänä merta oleva kylä. MM paikallisjuna kulkee sen kautta.

  Keskitalvella meno on aika rauhallista ainakin Arroyossa ja BM Costalla.

  LINKKI

  SELIINA
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.04.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Olen jäänyt pois työelämästä, ja tarkoitukseni lähteä talveksi 2010-2011,lokakuu-huhtikuun ajaksi Espanjan aurinkorannalle. Nyt kaipaisin vähän neuvoja ja apua, mistä löytäisin kohtuuhintaisen asunnon ja mikä olisi kielitaidottoman kannalta paras paikka.
  Asunoon suhteen ois toivomus 35-45 neliön asunto, hintaluokkaan 300-450€ ja allergikolle sopiva.Tietääkö joku, mistä sellisen voisi parhaiten saada. Olisko joku huoneistohotelli esimerkiski?Kun olen aika sosiaalinen, kaipaan tekemistä ja seuraa, eli missä olisi paljon suomalaisia , harrastusmahdollisuuksia;uimiseen, kuntoiluun ja muuhun esim. vapaaehtoistoimintaan ja viikonlopun viettoon. Tietenkin lääkäripalvelut on tärkeitä. Mitenkähän sinne olisi paras lähettää matkatavaraa? Seliina

  LINKKI

  esperanza
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.08.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 80

  eräät eritteäin hyvät sivustot asunnon etsimiseen ovat http://www.apartamentoadisagamnal.com sekä http://www.suncityspain.com
  ja jos apua tarvitsee niin netistä löytyy erään hyvän aiointi ihmisen sivu,www.bugallo.biz,sielläkin kannattaa käydä katsastamassa:)

  LINKKI

  ariari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 55

  Itse olen myös pois työelämästä ja talvehtinut Espanjassa. Ensimmäinen talvi Alicantessa ja oli kylmä. Täksi talveksi vaihdoin paikkaa Torreveijaan aj kylmä oli. Helmikuun 15.pv lensin Teneriffalle Los Amricakseen ja nyt 3.5. täytyy lähteä pois. Siis täytyy! Aivan mahtava paikka, englannilla pärjää hyvin ja aika menee hyvin. Lämpö on 22-26 astetta välillä voi kävästä yli 30 mutta harvinaista.
  Tänne Teneriffalle tulen uudelleen lokakuussa ja olem toukokuun loppuun, mikäli kuntoni sallii.
  Mutta Espanjan mannerta en joulukuu-huhtikuu suosittele. Kylmää ja tänä talvena joulukuu-helmikuu 15 pv satoi vettä jokatoinen päivä kylmyyden lisäksi. Ja asunnot ovat tyyliä korttitalo eli kylmä on. Kylmää on siis sisällä ja ulkona.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ei Costa del Sol nyt niin kovin paha ole talvellakaan. Huomattavasti paremmat kelit kuin missaan muualla Euroopassa.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ei Malagasta tarvitse montaa tuntia lentaa etelaan niin jo alkaa hiki irtoamaan…Mites olisi Senegal talveksi jos olet ranskankielinen?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Canaria on kova juttu jos siellä viihtyy, mutta mä otan sen verran kantaa mannerespanjan tsydeemeihin , että Costa on n.700km etelämpänä Torreviejan kulmia. Ja mun käsityksen mukaan täällä on paremmat kelit kuin ylempänä. Säillehän ei kukaan voi mitään, kyllä mä palelin Canariallakin tammikuussa , eli jos haluaa takuulämmintä, kannattaa suunnata jonnekin ihan muualle kuin Espanjaan.
  Se taas on , vain ja ainoastaan , oma valinta jos täällä palelee sisällä. Mulla on ihan sen verran lämmintä kämpässä kuin mä katson hyväksi kaukosäätimellä valita.
  Ja ei se vuokralaiselle ole yhtään vaikeampaa, pitää vuokrata asunto missä on asiat kunnossa.

  LINKKI

  sa1mi2ai
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.03.2010
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 12

  Hei minä löysin yksityiseltä suomalaiselta asunnon omistajalta, netistä goolasin vain(vuokra-asunto espanjasta)Helpompi asioida ja turvallisempikin.

  LINKKI

  Rookeri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  Tervehdystä

  Clip –>
  Kirjoittanut santiago La, 01/05/2010 – 15:45

  Canaria on kova juttu jos siellä viihtyy, mutta mä otan sen verran kantaa mannerespanjan tsydeemeihin , että Costa on n.700km etelämpänä Torreviejan kulmia.
  Clip –<

  Sen verran on pakko oikaista että Torrevieja ja Cordoba ovat lähes samalla pituuspiirillä ja niiden vällnen etäisyys on alle 300 kilometriä Malagasta pohjoiseen. Asiaa voisi verrata niin että Helsingin ja jyväskylän välillä on n. 270 km ja ei se ilmasto vielä kauheasti eroa.

  Kyllä ne taitaa olla muut tekijät jotka sitä väkeä sinne etelään, aurinkorannikolle vetää.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.