Taloyhtiön järjestysäännöt

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Taloyhtiön järjestysäännöt

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ronsu
  Ronsu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Hei,

  Osaisikohan joku teistä neuvoa mitä yleisesti pitää sisällään yleiset järjestysäännöt liittyen kerrostaloasumiseen Espanjassa? Tiedustelin isännöitsijältä taloyhtiön järjestysääntöjä ja yllätyksekseni niitä ei kuulemma erikseen ole olemassa kyseisessä yhtiössä.

  No existen reglas especificas para esta comunidad, mas allá de las que indica la Ley de Propiedad Horizontal y el Código Civil

  Kielitaito Espanjan osalta kun on vielä niin ja näin niin eivät kyllä nuo lakitekstit auenneet 🙂 Kiinnostaisi siis toki tietää mitä yleisesti pitää sisällään mitä ei ehkä heti suomalaisena osaa ajatella. Tällä pyrin siis välttämään sen, etten kuvittele, että samat säännöt pätee yleisesti kuin Suomessa…

  Mahtaako joku osata sanoa löytyisikö jostain sama teksti englanniksi?

  Kaunis kiitos ja kumarrus jo näin etukäteen avuliaille 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Ei nayta loytyvan englanniksi. Laki on aarimmaisen pitka kaannettavaksi tassa yhteydessa. Mika Asia /asiat sinua kiinnostaa erityisesti?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ronsu
  Ronsu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Hiljaisuus 🙂 Sekä illalla että siestan aikaan, erehdyimme imuroimaan siestan aikaan niin siitä nousi melkoinen poru…. Isännöitsijän mukaan ko asukas valittaa kaikista mutta toki mietimme, että mitä voi käytännössä tarkoittaa meidän kannalta, jos valitukset jatkuvat? Kävi meinaan niin, että valitti vaikka ei oltu paikalla.. 🙂 Muuten varmastikin emme möykkää tai häiriköi mutta tuo erehdys tuon imurin kanssa kävi.. 🙂

  Toisekseen kiinnostaa mistä kaikesta tulee ilmoittaa taloyhtiölle tai kysyä lupa kuten remontit?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Hiljaisuus keskiyolta aamu 7-8 jollei kaupungintalo ole muuta maarannyt. Mitaan siesta hiljaisuutta ei ole olemassa. Sulla on vaan kaynyt huono tuuri ja olet saanut keljun naapurin.

  Mutta mutta

  Nyt sitten jos olet omistaja niin voisit pyytaa presidentilta acta de constitución de comunidad de propietarios joka on omistajayhteison perustuskirja. Siella voi olla yhdessa paatettyja aikarajoja.

  Voit kysya myos omalta kaupungintalolta mitka ovat heidan maaraykset koska Nama voivat alueittain muuttua.

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Taas mita tulee remontteihin ,jos ei kaupungintalo tai omistajayhteiso toisin maaraa, on omien seinien sisalla muutokset,kunnostukset ym. Remontointi sallittua ja oman paatoksen varassa. Mutta esim. Ikkunoitten karmit, parvekkeiden lasittamiset ym. Mika vaikuttaa esim. Julkisivuun mahdollisesti maaratty omistajayhteiso saannoissa. Koskien cadena, materiaaleja ym.

  Mihin aikaan remontteja saa tehda ? Periaatteessa siihen aikana kun ei ole maaratty hiljaisuus.

  Jos teilla on presidentin lisaksi talossa ”isannoitsija” eli administrador de fincas pitaa hanen pystya vastaamaan sinulle kaikki omistamaasi asuntoon liittyvaa asiat,maaraykset ja velvollisuudet.

  Jos sinulla on mahdollisuus menna yhteison kokouksiin joissa juuri paatetaan niista yhteisista asioista niin mene. Jos et viela hallitse kielta ota mukaasi kompetentti henkilo.

   

   

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 8 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva Ritacasanueva.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Annastiina
  Annastiina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Muistakaa: remontoinnista on maksettava lupamaksu kaupungille!

  Ja totta – Espanjassa on hyvin tiukat järjestyssäännöt, kirjoittamattomat. Suosittelen myös äänen välttämistä kello 14-17, ja juhlat pitää aina – siis aina – lopettaa kello 24. Olen seurannut, että miten espanjalaisilta melkoinenkin meno ja ääni katkeaa kuin seinään juuri sillä hetkellä, kun kello lyö tasan keskiyötä. Tätä on ollut  vaikeinta saada suomalaisvieraat ymmärtämään, mutta jos tällaisia kirjoittamattomia sääntöjä ei olisi, niin elämä täällä muuttuisi kaikille melkoiseksi sirkukseksi – suosittelen noudattamaan.

  Ja kerrostaloasunnotkaan eivät ole osakehuoneistoja, eikä isännöitsijän tehtävä – mikäli sellainen on – ole huolehtita mistään asunnon sisällä olevista putkista tai ongelmista, ne ovat aina asukkaan/asunnonomistajan asioita. Helpoin tapa hankkia apua, jos tulee ongelmia, on kävellä johonkin firmaan, johon ongelma liittyy. Sanakirjalla pärjää oikein hyvin. Esimerkkeinä keittiön hanan vaihto – mies katsoo entisen, käy kaupassa ostamassa halutun tulee ja vaihtaa uuden hanan – kaikkineen hinta oli 100 euroa; uusi hana ja työ. Lämminvesivaraaja temppuili, mies tuli katsomaan, palasi firmaan hakemaan uuden osan laittoi paikoilleen ja lämminvesivaraaja kunnossa. Hinta 25 euroa koko juttu.

  Asukasyhdistys huolehtii yhteisten tilojen huollosta ja kustannuksista. Saattaapi espanjalaisisännöitsijä kuolla nauruun, jos suomalainen oikein actaa pyytää järjestyssäännöistä. Ja mitä taas tulee taloyhteisön presidenttiin – kannattaa olla hyvissä väleissä, ja parempi olla kyselemättä turhia.

  Ja lisää näitä järjestyssääntöjä: aamukahvi nautitaan noin kello 9 lähibaarissa; patonkia, oliisiöljyä, vaihtoehtona marmelaadi sekä tuoremehu.  Keskipäivän aikaan tapaksia kavereiden kanssa. Kello 14 alkaa menu del dia – kolmen ruokalajin ateriointi lähikuppilassa. Kello 17-18 pitää kastaa jotakin rasvassa keitettyä kaakaoon tai juoda vain kahvia.  Mieluimmin klo 21.00 jälkeen käristetään  päivän raskainta ateria kotikeittiössä – kanaa, kalaa, possua,  nautaa, ihan mikä vain käy.

  Eikä ennen 24 yöllä tietenkään mennä nukkumaan. Kesällä aikaa venytetään keskiyön ylitse, koska ilma viilenee ja voi lähteä lasten kanssa ulos.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Annastiina
  Annastiina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Unohtui mainita, että – niin vaihtui hana kuin korjaantui lämminvesivaraajakin tunnin sisällä siitä, kun olin kävellyt kadulta ko. alan liikkeeseen kysymään neuvoja. Pistorasian kanssa oli vaikeampi löytää apua – mutta joku tunsi Pacon, kun kävin eräässä liikkeessä kysymässä. Hän oli eläkkeellä  ja tuli korjaamaan tulta iskeneen pistorasian kuntoon. Hoiteli muitakin sähköremppahommia siinä samalla. Hintaa en enää muista, mutta oli muutamissa kymmenissä euroissa – uusien sähkötarvikehankintojen kanssa, jotka hän suoritti.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ronsu
  Ronsu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Moi,

  kiitos kovasti avustanne ja neuvoistanne!

  Yleisesti Espanjan elämänrytmi on tuttu ja emme tosiaankaan (käsi sydämellä) ole sieltä äänekkäästä päästä, juhlia ei ole järjestetty tms. Kieltämättä juuri tästä johtuen lähinnä huvitti kun muut (paikalliset) pitävät kyllä melkoista ääntä, kuullostaa kuin osaa asunnoista kalustettaisiin uusiksi joka ilta/aamu mutta sitten se imuri siestan aikaan onkin noin suuri juttu! 😀 Lähinnä siis mietimmekin että ko naapurille mahtaa nuo iltapäivätorkut olla tärketä niin kaiketi halusi uudet naapurit heti ruotuun… Toistaiseksi jäänyt ainoaksi tapahtumaksi niin kaiketi se tästä jahka maltetaan imuroida muina aikoina 🙂

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Nostetaan vielä aihetta uusin kysymyksin. Voiko taloyhtiön järjestyssäännöissä olla 1) kiellettyä pitää koiria 2) vuokrata asuntoa tai sen osaa viikkoperusteisesti 3) grillata omalla patiolla 4) laittaa talon ainoaa, omaan asuntoon kuuluvaa patiota kuten haluaa esim kiinnittää markiisia tai valokatetta suojaksi katseilta ja yläkerrasta putoilevilta pyykeiltä 5) myydä tai vuokrata asuntoon kuuluvaa paikkaa autotallista jne?

  Kiinnostaisi myös kuulla kauhukuvia pienistä taloyhtiöistä. Koska en ole kiinnostunut osallistumaan talon hallinnointiin, yritin etsiä sopivaa asuntoa isosta yhtiöstä, jossa yhden osakkaan päätösvalta ei voi paisua liian suureksi. Toisin kuitenkin kävi. Suosikkiasunto on 6 keskenään samankokoisen asunnon yhtiössä. Yritän varmistaa välittäjältä, onko yhtiössä ketään, joka omistaisi enemmän kuin yhden asunnon, mutta tilannehan voi toki muuttua. Tehdäänkö päätökset yleensä yksinkertaisella ääntenenemmistöllä ja lienee olemassa jotkin puitteet, mitä kaikkea taloyhtiö voi kieltää tai määrätä?

  Myös 6 asunnon hissitalon tulevat korjauskustannukset mietityttävät. Talo on uudehko, joten hissiremontti ei välttämättä osu minun eliniälleni, mutta mahtaa olla aikanaan melkoinen kustannus. Mahtavatkohan yhtiöt yleensä kartuttaa varoja tällaisiin tarpeisiin pidemmällä aikavälillä vai tuleeko aikanaan jymypotti maksettavaksi?

  Voiko taloyhtiön säännöissä olla esim porrassiivousvuorot samaan tapaan kuin Suomessa useissa pienkerrostaloissa? Vaikkei olisikaan, tämä on tietty myös iso kustannus jakaa vai 6 asunnon kesken.

  Ja vielä lukituksesta: onko yleensä mitään mahdollisuutta sarjoittaa omia avaimiaan niin, että rappukäytävään, asuntoon ja autotalliin pääsisi yhdellä ja samalla avaimella? Kolmen avaimen systeemi tuntuu aina vaan niin hankalalta sarjoitettuihin lukkoihin tottuneelta 🙂

  Mutta ennen kaikkea varoituksen sanoja kaipaisin; mihin kaikkiin hankaluuksiin voi joutua pienessä yhtiössä, jos elää normaalia perhe-elämää, johon kuuluvat koirat ja musiikista tykkäävät nuoret?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä
  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 119

  Hyvää päivää Kaikki,
  Me olemme kristittyjä järjestöjä, jotka on muodostettu auttamaan ihmisiä avun tarpeisiin, kuten taloudelliseen apuun. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet minkäänlaisessa taloussanomassa ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa aseta velkasi tai maksa laskuja, aloittaa mukava liike tai olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen alfredpeterson6977@gmail.com
  sillä Raamattu sanoo: ”Luukkaan 11:10 Jokainen, joka pyytää, saa; joka etsii löytöjä; ja hänelle, joka kolisee, avataan oven. ”Älä siis anna tämän mahdollisuuden ohittaa sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti vakavassa mielessä ja Jumala pelkää ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä, sähköpostitse.alfredpeterson6977@gmail.com
  Palvelumme sisältävät seuraavat:
  Velkojen konsolidointi
  Toinen kiinnitys
  Yritysluotot
  Henkilökohtaiset lainat
  Kansainväliset lainat
  Laina kaikenlaisille
  Perhelaina
  JNE
  Lainahakemuslomake:
  * Hakijan nimi:
  * Osoite:
  * Kaupunki:
  * Valtio:
  * Maa:
  * Sukupuoli:
  * Siviilisääty:
  * Ikä:
  * Ammatti:
  * Tulonopeus:
  * Puh:
  * Matkapuhelin:
  * Pyydetty määrä:
  * Lainan kesto:
  * Lainan tarkoitus:
  * Oletko hakenut lainaa ennen?
  * Jos kyllä; Yrityksen nimi & sijainti:
  TYÖLLISYYS:
  * Työpaikka:
  * Osoite:
  * Puhelinnumero:

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.