Talo maaseudulta?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Talo maaseudulta?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Peregrina
  Peregrina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.05.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 18

  Olemme suomalais-espanjalainen perhe, ja asuneet Suomessa vuodesta 2001. Haave kakkosasunnosta Espanjassa vahvistuu vuosi vuodelta. Ranta-asuntoja näkyy olevan paljon, mutta olemme kiinnostuneita etenkin maaseutukylien taloista. Haluaisin kuulla, onko kenelläkään kokemusta talon vuokraamisesta/ostamisesta espanjalaiskylästä maaseudulta, jostain sisämaasta?

  Alueen valintaa rajoittaa pari seikkaa: lentokentälle ei saisi olla hillitön matka, ja toisaalta mieheni perheen luo Extremaduraan ei myöskään saisi olla liikaa etäisyyttä. Siksi tällä hetkellä harkinnassa on La Veran alue, joka sijaitsee noin puolimatkassa Madridin ja Badajozin alueella. Vuoriston ja jokien ansiosta ilmasto on kesällä kaiketi ainakin vähän siedettävämpi kuin vaikkapa Badajozissa.

  Netistä ei ole tässä meidän tapauksessa kovin paljon hyötyä, asuntotarjontaa kyllä on, mutta hintahaitari on hillitön, eikä asuntojen tasosta saa juuri mitään selvää. Tarkoitus olisi mennä kesäksi 2009 paikan päälle, vuokrata talo ja viettää kesä siellä, katsoa miltä tuntuu ja vieläkö idea kiinnostaa.

  Espanjan maaseutukyliä olemme kiertäneet urakalla koko perheellä, mutta viipyneet kussakin korkeintaan muutaman päivän, joten en tiedä viihtyisimmekö sittenkään pidemmän päälle. Toinen huoli on, tulisiko asuntoa käytettyä riittävästi – vuokraaminenhan tuskin onnistuisi yhtä hyvin, kuin rannikolla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Moi,mulla on aika vahva visio yleisellä tasolla hinta-laatu jutuista,vanha sanonta ,että halpa ja hyvä on kaksi eri juttua,pitänee paikkansa.Omia kokemuksia on jonkin verran asuntotarjonnasta ,ei turistialueilla.Kaikki ns.hyvän hintaiset/halvat kohteet olivat myös huonoja,vanhoja ,omituisia,omistussuhteet epäselviä ja sen semmoista. Ja nyt tullaan asian ytimeen,hyvät/erinomaiset kohteet olivat poikkeuksetta kalliita,ei normaalihintaisia vaan ylihinnoiteltuja.
  Espanjassa ,samalla lailla kuin suomessa,pitäisi olla jotain siteitä tai suhteita paikkakunnalle josta aikoo kämpän ostaa,silloin on aivan eri asemassa kuin ulkopuolinen,jota kuuluukin höynäyttää.Tämä pätee myös integroitumiseen uudelle paikkakunnalle.Olen kuullut ,että pikkukylät voivat olla aika sulkeutuneita paikkoja.Vuokraaminen ja paikan päällä asuminen on hyvä keino katsella ympärilleen ja katsoa miltä paikka pitemmän päälle tuntuu.Oman kokemuksen mukaan hyvät jutut tulee eteen sattumalta,kun liikkuu ympäriinsä silmät auki ja ymmärtää ottaa tilaisuudesta kiinni.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Kiva etunimi Peregrina. Mina olen Peregrino espanjalainen. Pyhiinvaeltaja Jacobeo. Hyvä jalkakäytävä!. Disculpa mi pésimo finlandés. Estoy empezando a aprenderlo.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Pepe Navares
  Pepe Navares Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.05.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 71

  Minä asun ja omistan maatilan sisämaassa alueella, jossa ulkomaalaiset ovat lähinnä etelä-amerikkalaisia tai marokkolaisia siirtotyöläisiä. Parin viime vuoden aikaan tosin englantilaisia alkoi tulla alueelle ja kiinteistöjen hinnat nousivat pilviin. Nyt kiinteistömarkkinoiden jouduttua vaikeuksiin suurin osa englantilaista välittäjistä on lopettanut toimintansa asiakkaiden puutteessa. Kiinteistöjä on nyt paljon tarjolla, mutta hinnat ovat edelleen pilvissä. Nyt kannattaa todella vuokrata talo ja odotella vuosi tai kaksi hintojen laskua. Pienissä kylissä on runsaasti tyhjillään taloja, joita saa vuokrattua edullisesti. Hyvä linkki markkinoiden seuraamiseen on http://www.kyero.com. Sieltä löytyy runsaasti asiatietoa ja erilaisia tilastoja ym. Lisäksi voit tilata uutiskirjeen, jos haluat.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Nipotti
  Nipotti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 52

  Kiintoisaa! Kävin itse Caravaca de la Cruzissa äskettäin ja ihastuin seutuun. Vuorimaisemissa oli kaunista ja vehreää.
  Alueella on maineikkaita viiniviljelyksiä (D O Bullas), ja hieno viinimuseokin. Panen kuvia käynnistäni, kunhan ennätän.
  Kiinnostaisi tietää lämpötilaerot rannikkoon verrattuna kesällä ja talvella. Vehreyden perusteella taitaa olla sateisempaa ja viileämpää?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Pepe Navares
  Pepe Navares Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.05.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 71

  Noin yleisesti ottaen voidaan sanoa, että lämpötila laskee 1 C / 100 m merenpintatasosta näillä seuduilla. Murcian ja Caravacan lämpötilaero on yleensä 6 C. Caravacan kaupunki on 600 m merenpinnasta. Vain idän puoleiset Välimeren tuulet tuovat sadetta, tavallisimmin toukokuussa ja myöhään syksyllä. Kerran pari talvella saadaan jopa lunta. Alue kuuluu Välimeren ilmastovyöhykkeen ja vuoristoilmastovyöhykkeen väliin. Minun kokemat korkeimmat lämpötilat ovat olleet 40 C ja alimmat -15 C. Yön ja Päivän lämpötilaerot ovat tavallisesti 15 C joskus jopa 20 C. Talvet ovat aurinkoisia, kuivia ja yöpakkaset yleisiä. Ilmasto muuttuu yllättävän nopeasti sisämaahan päin tultaessa. Bullas on vielä sitrushedelmien tuotantoaluetta kun taas Caravacassa, 30 km Bullasista, sitrushedelmäpuut kuolevat yöpakkasiin.
  Ja mitä tulee niihin Bullasin viineihin, niin niissä tahtoo olla ylenpalttisesta auringosta johtuen %:ja vähän liikaa, mutta nykyään kai uusilla rypälelajikkeilla sitäkin ongelmaa on pystytty korjaamaan.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.