tällä kertaa legureita espanjasta suomeen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma tällä kertaa legureita espanjasta suomeen

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://yle.fi/uutiset/lammin_tuulahdus_laakaripulaan__espanjalaislaakarit_pakenevat_taantumaa_suomeen/7387503           Siinäpä sitä kulttuurishokkia tiedossa , niin espanjalaisille legureille kuin suomipotilaillekin. Hoitsujen kanssa homma ei oikein toiminut. Saa nähdä auttaako suomen espanjaan nähden moninkertainen palkkaus  maassa viihtymistä?t

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä diablita
  diablita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Kulttuurishokkia varmaan kaikille – mutta mistä lähteestä tuo ”moninkertainen palkkaus”? Ilman hurjan syvällistä tutkimista olin googlaavinani noin 25-30% eron keskipalkassa. Ja Suomen elinkustannukset huomioonottaen se ei ole ihan kamalasti… Saatan kyllä olla aivan väärässä ja siksi tätä kysyinkin 🙂

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tilastot ovat tilastoja ja mututieto on mututietoa. Mutta tähän jälkimmäiseen mä perustan mielipiteeni. Eli siihen mitä tässä nyt yleisen elämänkokemuksen perusteella tietää legureiden liksoista täällä ja Suomessa.  Luultavasti on kuitenkin (tietysti) niin, ettei näille Espanjan tohtoreille tarjota samoja etuja kuin suomalaisille kollegoille joita houkutellaan virkaan jonnekin Kainuuseen pitkospuiden päähän. Vielä vähemmän palkkioita joita vuokralegurit kuittaavat.

  Täällähän arvauskeskuslegurin perusliksat, ainakin lukemattomien asiaa käsitelleiden lehtijuttujen perusteella on jotain + – 2000€. Sillähän suomalainen medisiinari ei vielä ripusta edes stetoskooppia kaulaan. Jotenkin nyt äkkiä ja ilman mitään todenperäisyystakuuta muistan Stadilaisen arvauskeskuslegurin palkan huitelevan jossain 5000, 6000 egen paremmalla puolella. Riippuen siitä paljonko virkakaliikkeita viitsii tehdä  vai onko kyseessä ehkä yksilö jolle vapaa-aika on tärkeämpää. Etenkin böndellä , missä leguripula voi olla kovakin , kunnat suostuvat nykyään lähes mihin vain saadakseen virkaan edes jonkunnäköisen , vaikka osapäivätyöläisen. Tai venäläisen , virolaisen , espanjalaisen tai minkämaalaisen vaan.  Ja mikä hauskinta , ei potilaan kanssa tarvitse olla yhteistä kieltäkään. Hyvä leguri näkee varmaan nenän asennosta mikä suomipotilasta vaivaa.

  Eipä sen puoleen , täälläkin oli lomatuurarina marokkolaissyntyinen lääkäri. Joka kylläkin puhui ihan oikeata espanjaa.       En muista missä , mutta ainakin kerran sattui   Suomen julkisessa terveydenhoidossa eteen  sellainen tapaus , että piti vaihtaa englantiin saadakseen jotain tollkua hoitotapahtumaan . Sekin oli legurilla huonompaa kuin mulla. Tosin suomipoliitikkojen englantia sujuvampaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Läákärien palkkaamisesta löytyy tietoa espanjaksikin. Tietenkin.  Tämän uutisen mukaan Suomeen haetaan 500 láákáriä ja heille luvataan jopa 6 kertaa korkeampaa palkkaa kuin kotimaassa. http://www.cndmedicina.com/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=2

  Viime syksyn työpaikkailmoituksessa ollaan hieman vaatimattomampia ja luvataan vain 2.200 euroa + mahdolliset lisät. Paikkoja oli haussa 15 sairaanhoitajalle, 7 läákárille ja 4 hammasláákárille Iisalmessa ja Kuopiossa. Valituille järjestettiin maksuton suomen kielen kurssi Sevillassa.

  Ja näkyypá työtarjouksia muistakin maista espanjalaisille láäkáreille tulevan.  Saa náhdá houkutteleeko Nálkämaan terveyskeskusten tarjous. http://www.comsor.es/empleo.html

   

   

   

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Duuniahan on. Espanjan lääkäreillä on iso ongelma kielitaidon, eli siis englannin, puute.  Ja ei kai niin idioottia ihmistä ole vielä syntynytkään joka uskoisi espanjalaisen ummikkolegurin oppivan lääkärintyöhön vaadittavan suomenkielen muutaman kuukauden kurssilla. Sehän tuntuu olevan niinkin vaikea kieli ettei sitä osaa edes kaikki aboriginaalit puhua kunnolla. Tulipa vaan mieleen , että kainuun murre saattaa olla ihan uusi asia kirjakieltä opiskelleille tulijoille.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Tulipa minullekin mieleen, että ainakin ennen vanhaan kun vielä asuin Suomessa, piti ulkomaalaisen lääkärin paitsi suorittaa hyväksytysti suomen kielen koe myös saada laillistettua lääkärinlupansa Suomessa. Siihen tarvittiin ainakin ennen lisäkurssi.

  En tiedä, onko EU nykyään sitten yhdenmukaistanut lääkärikoulutuksen täysin eri maissa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sinnittelijä
  sinnittelijä Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Kotkan hoitsuista on nyt tehty oikein oma ohjelma. Ei kelvannut pikkukaupungin yöelämä niille ja lähtivät kotiin.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/09/espanjalaiset-hoitajat-jaivat-yksin

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.