Takuuvuokra

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Takuuvuokra

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kawa
  Kawa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.06.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 2

  Tarvisin hieman tietoa takuuvuokrista eli mikä käytäntö on nykyään? Onko yleensä 1kk:n vuokran suuruinen? Ottavatko kaikki välittäjät takuuvuokran?

  Tuli sen merkeissä pieni yllätys eteen tänään kun yllättäen välitystoimisto muisti näin loppuvaiheessa mainita että pitää maksaa myös takuuvuokra.Neuvottelujen aiemmassa vaiheessa siitä ei ollut mitään puhetta vaikka nimenomaan kysyin jo aiemmin kaikkia tulevia maksuja…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tinttura
  Tinttura Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  Kyllä se ihan yleinen käytäntö on. Toiset ottaa 1kk vuokran ja toiset sisällyttää sen vuokraan. Suomessa on sama käytäntö.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Takuuvuokraa ei voi tarkoituksensa vuoksi sisällyttää vuokraan vaan siihen sisällytetty maksu on sitten ollut välityspalkkio. Täällä monasti mainittu Tupasi esim. tietääkseni toimii siten, että maksaa vuokranantajalle välittäjänä XX euroa ja veloittaa vuokralaiselta XX+X euroa = XXX euroa sisältäen välityspalkkion, jota saa tuolleen kerran kuukaudessa. Mistä sitten korvataan puutteet, jos ei takuuvuokraa ole peritty?

  Takuuvuokralla katetaan yleensä vuokralaisen mahdollisesti tahallaan tai tahattomasti aiheuttamat vahingot, rästimaksut, maksamattomat sähköt, puhelin tai muut semmoiset. Lopuksi takuuvuokra tai sitten osa siitä (jos jää palautettavaa, kuten yleensä pitäisi jäädä koko takuu, ellei siis vuokralainen itse laiminlyö mitään) palautetaan määräajan kuluttua vuokrasuhteen päättymisestä. Se on siis ainoastaan TAKUU eli VAKUUS vuokranantajalle siitä, että saa luultavasti omansa takaisin myös ongelmatilanteissa.

  Tuttujeni osalta olen kuullut vuokratuista tiloista kadonneista tavaroista, jotka ovat olleet kaikenmoista liinavaatteista astioihin ja vaikka mihin. Esineitä on myös rikottu, rakenteita raiskattu jne.

  Itselläni ei ole ollut ongelmia, päin vastoin. Silti pidän takuuvuokraa normaalina osana vuokrasopimusta, kun olen nytkin vuokrannut espanjalaisen kotini määräajaksi (mukaville ja kunnollisille ihmisille).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tinttura
  Tinttura Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  Hätäpäissään ( ei kylläkään humalassa) kirjoitettu vastaukseni sotki kaksi termiä. Molemmat kylläkin ovat käytössä niin suomessa kuin espanjassa. Pitäisi minunkin vuokranantajana tuo tietää

  🙁

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.