Takuuvuokra yleisyys?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    borracha
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 134

    Kuinka yleistä takuuvuokran periminen on Espanjassa? Sanotaanpa, että vuokraan asunnon pariksi kolmeksi kuukaudeksi suoraan joltakin espanjalaiselta. Esim osoitteessa http://www.mundoanuncio.com on ilmoituksia eikä niissä käsittääkseni ole mitään välitystoimistoja välissä, että pitäisi välityspalkkiota maksaa. Kuinka todennäköistä on, että joudun takuuvuokran maksamaan vaikka siitä ei mainita suurimmassa osassa ilmoituksista yhtään mitään?

    LINKKI

    juliusalexius
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.09.2006
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 41

    Takuuvuokra nyt on standardi jokaisessa suomalaisessa vuokrasopimuksessa, joten se kyseenalaistaminen Espanjassa lienee turhaa.

    Käsittääkseni valtaosa haluaa sen takuun syystä, mutta itselläni ei mitään ongelmaa ollut pois muuttaessa. Isäntä löi rahat käteen pari päivää ennen pois lähtöä ja pyysi jättämään avaimet postiluukkuunsa. Toki pitää varautua kaikkeen, muttei tuomita etukäteen.

    Itse en ilman takuuta vuokraisi kellekään. Saa edes jotain pois, jos huono säkä käy.

    LINKKI

    chica finlandesa
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.05.2007
    Kirjoituksia: 19
    Vastauksia: 141

    joo ja koko ajan kuulen kuinka vuokraisännät myös nätisti sanottuna huijaavat, tuttavani ovat vieneet asiat oikeuteen mutta se vie myös hurjasti rahaa. että + – 0, yleensä -. nämä kokemukset hyvien tuttujen kautta, muista suomalaisista en tiedä ovatko saaneet samaa kohtelua, minä ainakin olen. sama työsuhteiden kanssa, on sopimuksia yms. mutta katos, eipä makseta mitä pitäisi kun yritys menee konkkaan! ja tällä sivustolla on kai pakko mainita että kyse ei ole suomalaisesta yrityksestä.

    LINKKI

    devspain
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281

    Kuukauden (ja vain yhden kuukauden) takuuvuokra on lakisääteinen asia Espanjassa. Se on siis maksettava.

    LINKKI

    borracha
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 134

    Paljonko välityspalkkiot sitten yleensä ovat? Jos en sattuisikaan vuokraamaan suoraan vuokraisännältä/-emännältä.

    LINKKI

    devspain
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    borracha kirjoitti:

    Paljonko välityspalkkiot sitten yleensä ovat? Jos en sattuisikaan vuokraamaan suoraan vuokraisännältä/-emännältä.

    Ethän vain sekoita takuuvuokraa ja välityspalkkiota keskenään?

    Välityspalkkio on yleensä kuukauden vuokraa vastaava summa. Palkkion maksat, jos otat asunnon välitystoimistosta. Jotkut toimistot eivät tätä peri (sillä nimellä), mutta silloin summa on tietysti piilotettu kuukausittaiseen vuokraan! Ei kukaan ilmaiseksi vuokra-asuntoja välitä. Jos saat asunnon suoraan omistajalta, niin silloin asia on toinen ja myös riskisi ovat aivan toiset.

    Takuuvuokra on AINA kuukauden vuokraa vastaava summa. Tämän maksat lakisääteisesti AINA ja rahan saat takaisin kunhan vuokrakausi päättyy ja siis vasta sen päättymisen jälkeen. Et siis voi maksaa sillä viimeistä vuokraasi, se on laitonta ja voit joutua siitä edesvastuuseen! Yli ja alle kuukauden vuokraa vastaava summa takuuvuokrana on myös laiton toimiston tai omistajan puolelta.

    Yleensä siis maksat asuntoa vuokratesssasi 3 kuukauden vuokraa vastaavan summan ennen kuin saat avaimet ja muutat sisään. Katso myös että saat aina vuokrasopimuksen. Hyvä toimisto antaa sinulle aina sopimuksen, joka on hyvien käytäntöjen ja lakien mukainen. Suoraan omistajalta vuokrattuna riskisi sopimuksen pätemättömyyteen kasvaa!

    LINKKI

    bhajee
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    No sitten tiedän ainakin erään välittäjän joka rikkoo lakia.. en ole koskaan maksanut takuuvuokraa (ja vuokrannut heiltä useammankin eri asunnon).

    LINKKI

    fupu
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.01.2007
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 40

    Kyllä monet on tehny ainaki Madridissa päin niin, että maksaa takuuvuokralla viimesen kuun vuokran. Enempi se on ollu sääntö ku poikkeus, en oo edes kuullu, että siitä(kin) olisi joku laki olemassa?? Kai sitä kaks ihmistä/ ihminen ja yritys saa sopia miten parhaimmaksi näkee?

    Eikä ihan kaikissa oo ollu sitä takuuvuokraakaan, mutta yleensä on yks tai kaks kuukautta. Vuokratessa kannattaa muuten varmistaa, että saako sen sitten takaisin vai meneekö takuu johonkin ”menoihin”. Meillä tuon kanssa onkin juuri säätöä… Aluksi isäntä lupasi, että takuuvuokran saa takaisin, mutta koska hän ei ole suostunut veloittamaan kuukausittain kuluja (vesi, kaasu…) niin se takuu meneekin sitten niihin. Saa nähdä miten loppujen lopuksi käy, sillä ei 9kk kulut ole 450e mitenkään. Mutta totta se on, että jos noista alkaa sitten kinaamaan, jää helposti vielä tappiollekin.

    borrachalle yleisesti: Kannattaa yhteydenottovaiheessa jo kysyä, miten homma hoituu eli onko välityspalkkiota, takuuvuokraa jne. niin ei tule yllätyksiä!

    LINKKI

    Castro
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 19.09.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 9

    Takuuvuokran funktio on turvata mahdolliset asunnolle aiheutetut vahingot ja siitä syystä takuuvuokraa ei voi käyttää viimeisen sopimuskuukauden vuokranmaksuun. Muutenhan koko idealla ei olisi mitään pointtia!

    Sopimuksen päättyessä tehdään nk. lopputarkastus, missä todetaan onko asiat ok vai ei (yleensä ovat) ja sitten vasta palautetaan takuuvuokra yleensä vähennettynä avoimina olevilla viimeisillä vesi- ja sähkölaskuilla ja/ tai niiden arvioilla. Tämä syystä, että laskut eivät kulje käsi kädessä asiakkaan tulo- ja poistumisaikojen kanssa.

    Käytäntöjä on varmasti erilaisia, mutta nyrkkisääntönä noin yleisesti (bahjeeta lukuunottamatta) on se, että mikäli vuokraat toimiston kautta on menettelytapa ylläkuvatun kaltainen.

    Fupulle sen verran, että 450 euroa 9 kuukauden kuluista (sähkö, vesi ja kaasu) on hyvinkin todellinen menoerä ja monissa tapauksissa tuo summa ei edes riittäisi. Tuohon ei oikeastaan ole olemassa muuta tapaa kuin pyytää laskut nähtäväksi, jotta summista voidaan olla varmoja ja yhtämieltä.

    Loppukaneettina sen verran, että vuokraat sitten yksityiseltä tai toimistolta niin aina kannattaa kysyä kaikki asiat etukäteen. Tässä kohtaa tieto ei lisää tuskaa…

    LINKKI

    devspain
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    bhajee kirjoitti:

    No sitten tiedän ainakin erään välittäjän joka rikkoo lakia.. en ole koskaan maksanut takuuvuokraa (ja vuokrannut heiltä useammankin eri asunnon).

    Ley 29/1994 de 24 de noviembre:
    http://www.spaviv.es/informacion/decalogo.php

    Ja sieltä eritoten rivi:

    6. Fianza

    A la celebración del contrato será obligatoria la prestación de una fianza en metálico por una mensualidad de renta.

    LINKKI

    fupu
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.01.2007
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 40

    Castro:
    Tiedän kyllä takuuvuokran funktion. Huomautin vain, että Madridissa se on (ainakin nuorilla) todella yleistä, että vuokranantaja sanoo, että viimeinen kuu kuitataan takuuvuokralla. Näin ei tarvitse venkslata rahoja edestakaisin, kai. Vuokranantaja kun käy joka kuukausi hakemassa rahat kotoa, niin siinä hän näkee missä kunnossa asunto on. Näin siis minulla ja ystävilläni, ei varmastikaan kaikilla ja koko Espanjassa 😉

    Lähinnä sitä ihmettelin, että onko tuostakin joku laki olemassa, että kuinka tulisi menetellä. Siitä laista ei nimittäin kukaan suomalainen tai espanjalainen ystäväni tiennyt. Kun peloteltiin sanktioillakin…

    Siitä meidän kulujen kuittauksesta… Espanjalainen kämppikseni sanoi, että tuo 450e olisi liian suuri minun ja mieheni osuuteen kuluista. En aiemmin maininnut, että meitä on siis neljän huoneen asukit jakamassa kulut. Toki vettä ja kaasua kuluu enemmän, mutta suhteessa se on silti henkilöä kohden vähemmän kuin jos maksajia olisi vain yksi tai kaksi. Antonio (ja myös vuokranantajamme) laskivat, että kulut olisivat noin 25/kk/huone. Tiedä häntä sitten, en enää jaksa miettiä koko asuntoa ja sen ongelmia.

    LINKKI

    finnfuerte
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.10.2006
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 97

    taas on näköjään kirjoitettu varmaa tietoa yms. pykälät ja määräykset on eri asia, kuin
    käytäntö.
    yli yhden kuun takuun pyytäminen on kiellettyä ja maksaminen tyhmää
    jos pyydetään hirveitä takuita tai välitys palkkioita niin pois ja toiseen firmaa, niitä riittää…

    olen kerran maksanut 800e takuut ja jäi saamatta. hain rahat väkisin seuraavalla kerralla kun tulin espanjaan

    asuntoja saa kyllä myös ilman takuitakin ja VÄLITYSPALKKIOITA en ole maksanut vuosiin, kun ei tarvi .
    sellaisia firmoja kyllä löytyy, kun etsii, laiska joutuu asunto asioissa aina maksaan ja plusssana saa vielä super läävän, missä saa palella markan rottinki kalusteissa.

    takuuvuokra jää sillä tavalla saamatta, että ilmoitat välittäjälle, että et jatka sopimusta ja lähdet, esim
    suomeen. niin ok, mutta kun siitä pitää ensin vähentää vesi ja sähkömaksu, sitte ihan varmasti kiltti
    välittäjä tilittää lopun suomeen sun tililles.

    eli kuukauden takuu ihan ok ja kiintee vesi ja sähkömaksu vuokraan ilman välitys palkkiota, niin kaikki bueno
    selkee kaava jolla pärjää, niin eikä koskaan ota ensimmäistä tarjottua ja muistakaa kysyä auringon suunta,
    että aurinko paistaa parvekkeelle. ja katsokaa, että on UUNI! säästää ruokakuluissa hirveästi.

    LINKKI

    Mummeli
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.04.2007
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 127

    Jos vuokra pitää maksaa välittäjälle, välityspalkkio melko varmasti sisältyy vuokraan. Ei mikään välitystoimisto työskentele ilmaiseksi.

    LINKKI

    ansa
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.12.2007
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 1

    Olisi kiva saada nopsasti tietoa sitten tällaiseen vuokratakuuseen: Olen saanut sopimuksen vuokranantajalta ja hän pyysi ensin takuuksi kahden kuukauden vuokran suuruista summaa, joista toinen kuukausi olisi ikäänkuin etumaksua kolmen kuukauden vuokraan. Toinen kaksi kuukautta oli puhe maksaa, kun pääsemme Espanjaan ja saamme avaimet. Hän kuitenkin suostui laskemaan takuun ainoastaan yhden kuukauden vuokraa vastaavaksi, ja maksamme koko kolmen kuukauden vuokran kerralla perillä. Onko yleistä, että vuokrasopimuksessa on lueteltu koko asunnon huonekalut yms? Mitä mieltä muuten olette tämän etukäteen tehdyn sopimuksen pitävyydestä? Olen saanut siis kirjallisen sopimuksen allekirjoitettuna.

    LINKKI

    finnfuerte
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.10.2006
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 97

    sopimukset on lähes aina valmiiksi etukäteen laadittu ja täysin päteviä
    johka nimi vain alle jos sopimus miellyttää
    ja selkee tavaraluettelo on hyvä olla aina, niin ei jälkikäteen tule sitten mitään kitinöitä

    kannattaa myös itse käydä asunto läpi heti välittäjän kanssa ja tarkastaa että kaikki on kunnossa
    ja pelittää ja jos jokin tavara on rikki, niin siitä maininta paperiin

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.