Taistelu hometta vastaan

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Taistelu hometta vastaan

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Täällä Espanjassa homeeseen suhtaudutaan usein luonnollisena asiana, jolle ei voi tai tarvitse tehdä mitään. Toki homeongelmat ovat usein erilaisia kuin Suomessa eli kyseessä on usein esim. seinän pinnassa selkeästi näkyvä home, mikä on pestävissä pois.

  Minulla oli aikaisemmin pulmia kellarissani homeen kanssa, mutta ei enää.

  1. Vesieristin ITSE talon reunan, josta kovalla sateella pääsi vettä seinän viertä kellariin. Tuo itse on oleellista, koska paikalliset eivät vain osaa ja ymmärrä….

  2. Jos tiedossasi on seinä, jonka toinen puoli on selkeästi kylmempi kuin toisella puolella, kosteus kondensoituu lämpöisemmälle puolelle homeen kera. Tapauksessani oli kyseessä pyykinkuivauskone toisella ja kylmäkellari toisella puolella. Poistin kylmäkellarin käytöstä.

  3. Homepesuun löytyy erinomaisia aineita, kuten Briflor Limpia Baños acción antimoho (löytyy ainakin Cañadasta)

  4. Jos home on kiusannut usein samaa seinää, se kannattaa pestä homeenpoistoaineella (esim. Bruger Limpiador Anti-moho fungicida (löytyy Leroy Merlinistä) ja maalin sekaan vielä Alp Fungicida antimoho para pinturas al agua tehostetta, joka estää uuden homeen muodostumista (löytyy samoin Leroy Merlinistä)

  5. Varsinkin jos hometta on jatkunut pitempään, kaikki tilassa olleet tavarat ja vaatteet on syytä vielä käsitellä otsonilla. Ostin Suomesta Biozone otsonitykin (http://www.biozone.fi), vaikka se olikin melkoisen hintava. Otsoni tunnetusti tappaa homeitiöt ja bakteerit. Lisäksi otsoni poistaa myös muut hajuhaitat mm. savu, yleinen tunkkautuneisuus, jne. Yritin ensin ostaa tykkiä Espanjasta, mutta täkäläiset myyjät tarjoavat niitä vain vedenpuhdistukseen eivätkä tiedä mitään homeenpoistosta.

  Suomessa on iso joukko yrityksiä, jotka tarjoavat otsonointia palveluna, mutta täällä Espanjassa ei taida olla ensimmäistäkään? Suomessa otsonilla poistetaan homeitiöiden lisäksi tupakansavun hajut mm. autoista ja savunhajut tulipalojen jälkeen. Olisiko tässä pieni bisness jollekin suomalaiselle Aurinkorannikolla?

  Jos haluatte lisätietoa otsonin vaikutuksesta, sitä löytyy monesta paikasta webistä, tässä vain joku:

  http://kotisivu.dnainternet.net/kuivaust/bakteerit%20otsoni.htm

  http://onet.tehonetti.fi/bondmet/onet/otsonaattorit/index.php?group=00000057&mag_nr=6

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Joo homeen kanssa ei tosiaan kannata jäädä leikkimään – vaarallista kun mikä.. 🙁

  Espanjassa on valitettavan yleistä, että asunnoista löytyy hometta – kosteissa olosuhteissa kun elellään.. Kannattaa siis asuntoa etsiessä kiinnittää huomiota myös tällaisiin asioihin. (Homeen haistaa helposti.)

  Muistan joskus kuulleeni, että joku tyttö sairastui homeen takia vakavasti, olikohan epilepsiaan..? 😮

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.