Taasko yksi haaveilija?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Rudi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  Moi,

  Tehvehdys vaan! Ensimmäistä, mut ei varmasti viimeistä viestiä tässä kirjoittelen 🙂

  Olen jo vuosia miettinyt maata mihin muuttaisi, ja tekisi töitä samalla. Thaimaa oli pitkään suosikki, mutta tarkemmin miettiessä liian vaikea maa muuttaa. Espanja/Greikka tulivat seuraavaksi mieleen ihan jo käytännön syistä, ja Espanjan tuntuisi kaikkien realistisemmalta.

  Tarkoituksena olisi hypätä ”oravan”pyörästä, ja laitella oma firma Suomeen pystyyn. Ala on tietotekniikka, ja asiakaskantakin olisi kohtuullinen jos tämän tekisin. Tarkoitus olisi siis etänä tehdä Espanjasta töitä, ja mieluusti myös tekisin Espanjassakin töitä, vaikkei sinänsä tarvitsisi, mut ajanvieton takia tämä olisi mukavaa.

  Noniin.. Eli mihin? Kohtuullinen matka lentokentälle, että pääsen nopeasti Suomeen, jos tarve vaatii ja projektien, yms sitä vaatiessa. Siellä saisi olla kohtuullinen Suomalainen yhteisö, josta voisi jonkun verran töitäkin jopa irrota. Kotikäyntejä ja juurikin koneiden korjauksia, asennuksia,yms helppoja ja nopeita hommia.  Espanjassa varmaan yhden miehen it-yrityksiä on jo ihan tarpeeksi, ja en niiden apajille tässä olisi tulossa, tai sitten yhteistyön merkeissä. Mut en siis tekisi ”tiliä” Esnpanjasta, vaan Suomessa olevalta firmaltani.  Voisin suunnitella muuttavani myöhemmin sisämaahan päin, kun saisi asiat pyörimään kunnolla.

  Voisin myös asua talvet Espanjassa, ja kesät Suomessa, niin saisi asioita aina hoideltua täällä päässä. Mikä on tänä päivänä vuokrakämppien saatavuus, ja mielellään varustettuna, niin voisi helposti muutella. Tai sitten kokonaan Espanjaan, mut alussa vähän tutustuisin paikkaan.

  Haluaisin päästä alueelta nopeasti pois harrastelemaan moottoripyöräilyä. Paikalliset enduro? kerhot tai jopa harrastajat kiinnostaisi, jos niitä täältä foorumilta löytyy? Yksin ei aina jaksa ajella. Onko Espanjassa ”mettäteitä” hiekkakuoppia,yms  missä voisi seikkailla, niin kuin Suomessa, vai onko kuinka kiellettyä? Varmaan noilla vuoristoteilläkään ei kävisi aika pitkäksi, jos ne ovat hiekkaa 🙂 Toisinko pyörän Suomesta vai ostaisinko Espanjasta ”uuden” ? Jos pyöräni jättäisin Suomeen, niin se voisi olla kulkuvälineeni täällä oleskelun ajan, ja helppo järjestää talvisäilytys. Auton myisin, ja skootterin ostaisin Espanjasta kauppareissulle, yms.

  Asunnon laittaisin Suomessa vuokralle, (oma, ei pankin) ja asuisin kesät vaikka hotellissa ja osan perheiden nurkissa. Yksin olisin muuttamassa.

  Kysymykset. Onko kauppojen hintataso nykypäivänä minkälainen verrattuna Suomeen? Tästä on jokunen vuosi kun olen siellä käynyt. Vuokrakämppien saatavuus? jopa oman kämpän ostaminen? Missä hinnoissa joku rivitalo kaksio pyörii. ? Terveydenhuolto? Vakuutukset, vai paljonko maksaa esim yksityisellä lääkärillä käynti?  Mihin sitä aluksi kannattaisi muuttaa? Eli olisi virastot, tms lähettyvillä, ja se lentokenttä about 100/200km päässä.

  Kysymyksiä tulee varmasti lisää, ja tuo hakukin on tuttujuttu, mut helpompi rakentaa tätä ajatusta/keskustelua omaan ketjuun 🙂

  Kuulostaako mahdottamalta yhtälöltä? 🙂 Vai teenkö peliliikkeen ja toteutan haaveeni ? 🙂

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe asui kesät Espanjassa ja talvet Suomessa ja jossain vaiheessa toisinpäin. Rivitaloasuntoja löytyy alkaen 150 euroa ja siitä ylöspäin. Oikeastaan ylärajaaa ei ole. Ostaa niitä saa alkaen muutamasta kympistä ylöspäin eikä ylärajaa ole. Saatavuus on hyvä. Terveydenhuolto toimii hyvin, on paikallisia lääkäreitä ja on ulkomaisia lääkäreitä ja on suomalaisia lääkäreitä. Vakuutukset toimii ihan niinkuin muuallakin. Lääkärillä käynnit vaihtelee kympistä eteenpäin eikä ylärajaa ole jos alkaa pistämään silikonia pakaroihin ja rintoihin jne. Aluksi kannattaa muuttaa aivan lentokentän läheisyyteen eli Torremolinokseen. Siellä on kaikki palvelut ja se lentokenttä lähellä. Virastotkin löytyy joka kylästä.

  Kauppojen hintataso on tuttavaperheen mukaan loistava verrattuna Suomeen. Ostoskassin ero on kymmeniä euroja jos kassissa on punkkua ja oliiviöljyä ja jos kassi on tavallista suurempi. Pienen kassin hintaero on pienempi.

  Etätyö on nykyään mahdollista koska on olemassa internet jonka avulla pystyy lähettämään sähkökirjeitä. Kuvat liikkuvat kuvaviestein ja tekstit tekstiviestein. Eikä se puhelun vastaanottaminenkaan maksa kuin alle 10 senttiä minuutti.

  LINKKI

  Rudi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  Tarkennetaanpa vähän omaa viestiä. Tiedän hyvin että kattoa ei ole missään ostoksissa, tms..  🙂

  Jos Suomessa käynti yksityisellä (Mehiläinen,yms)  maksaa 80€h niin mitä vastaava maksaa Espanjassa, vaikka jossain vastaavassa lääkäriketjussa kuin Mehiläinen. En ole menossa ”puoskareiden” vastaanotolle.. Ei siellä lääkärissä kovin usein tarvitse käydä, mutta reseptit pitää varmaan sielläkin uusia lääkärissä.? Saako muuten lääkkeistä Espanjassa asuva Suomalainen Kelan avustusta? Vai onko lääkkeet ylipäätään minkä hintaisia? Vaikka nyt verenpainelääkkeet, yms jotka voivat olla myös kalliitakin. Se on ainoa etu mitä Suomesta haluisin. Ottaisinko Suomesta jo vakuutuksen ja kattaako se siis osa-asumista ulkomailla? Selvinnee joo soittamalla vakuutusyhtiöön, (vaiko vakuutukset kohdemaasta?)  mut veikkaan että täällä on porukkaa paljon ketä on asiasta jo kysellyt 🙂 Et jos murran käden harrastuksessa, niin pääsen siellä yksityiselle kunnolliseen hoitoon.

  Eteläsuomessa kämppä jonka arvo on n 150k€ niin minkälaista voisi odottaa olevan Espanjassa? Vaikko nyt tuolla Torremolinoksessa.  En tarkoita että ostaisin sieltä noin kalliin asunnon, vaan minkä hintainen n olisi vastaava asunto tuolla alueella? ja olisiko jotain linkkejä josta löytyisi Espanjan asuntotarjonta. Espanjan oma Oikotie?

  Tuo Torremolinos voisi olla kiintoisa paikka. Onko siinä lähellä luontoa, ja minkälaista siellä ylipäätään on luonto, kun käynnit ovat yleensä olleet kaupunki lomia. En myöskään tahtoisi aivan keskustaan, vaan mitä pidemmällä asunton on niin sitä parempi. Sen takia minua myös sisämaa kiinnostaisi jossain vaiheessa. Haluan tutustua oikeaan Espanjaan ja syödä aamupalan paikallisen pappareisen kanssa, jutellen. 🙂 Eli Espanjan opettelua alkaa minulla kohta… 🙂 Minua ei myöskään kännäily kiinnosta, niin siinäkään mielessä se keskusta ei kiehdo, vaan rauhaa haluan ympärille. ja keskustaan menen kun tarve vaatii. Ikää minulla on vähän alle 40, ja minulla voisi olla hyvä tilaisuus kohta toteuttaa unelmiani.

  Etätyö, yms internet ovat kyllä tuttuja juttua, kun olen niiden parissa kohta 20vuotta työskennellyt. 🙂

  En ole menossa penniä sinne venyttää, vaan elämään normaalia elämää johon kuuluu myös kulutusta. Kiinnostaa vaan kyseiset asiat. Mut jos esim hinnat ovat about Suomen hinnoissa tai alempia, niin sittenhän minä pärjään siellä kyllä, ja jos paljon halvempia, niin pärjään jopa erinomaisesti.

  Olen ihminen ketä kyllä osaa hoitaa asioita, ja ottaa niistä jopa selvää. Pärjään myös melkeinpä minkälaisessa tilanteessa tahansa. En ole soitellen ”sotaan” lähtemässä 🙂 Mut parasta tietoa yleensä saa foorumeilta ja siellä kirjoittelivilta ihmisiltä, jotka esim asuu kohdemaassa.

   

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Kelan Eu-kortti kelpaa Espanjassa paikallisissa terkkareissa. Meillä varmuuden vuoksi 😉 on ostettu jatketut matkavakuutukset (ensin normaali 3 kk, sitten lisää 5 kk) eli  8 kk matkavakuutukset voimassa (ainakin) Euroopassa.  Vakuutus maksoi n 350 euroa/henkilö. Kun viime talvena hiukan sattui, niin mentiin suoraan Quiron´iin.

  No, yhtä hyvin paikallisessa terkkarin sairaalassa paria tuttua suomalaista hoidettiin Kela-kortin avulla. Ilman kuluja.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 8 kuukautta sitten Rekki.
  LINKKI

  Rudi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  OK. kiitän 🙂 terkkareissa ei oo vaan tullut käytyä 20vuoteen, niin sen takia huutelen yksityisten perään 🙂

  LINKKI

  Rudi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  Ei siinä ettei se Suomessa toimisi, mut olen kuullut aika paljon negatiivistä. Onkos muuten hammashoito minkähintaista? Vois yhden hampaan teettää, ja Suomessa niiden hinnat ovat 1500€ -> ja perus paikan tekokin maksaa aika paljon.  Paljon ajatuksia ja kysymyksiä, mitkä tulee pikkuhiljaa mieleen…

  LINKKI

  masa10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 83

  Näepä Rudi itsekin hieman vaivaa.

  Lue fuengirola.fi nettilehti ja Ole-kustannuksen Suomalainen Espanjassa nettilehti. Molemmat löytyvät nuo nimet googlaamalla, sekä lehtiluukusta ja niitä saa lukea ilmaiseksi. Marssi huomenna hyvinvarustettuun lehtipisteeseen ja osta lokakuun Ole aikakauslehti.

  Näissä on lukuisia kiinteistönvälittäjien ja vuokravälittäjien ilmoituksia. Niistä saat jo hyvän käsityksen asuntotarjonnasta ja vieläpä suomen kielellä. Lehdistä näet tietoja myös muista  palveluista.

  Idealista.com ja fotocasa.es ovat espanjalaisia sivustoja. Esim. idealista tuntee Torremolinosista noin 2200, Benalmadenasta noin 4000 ja Fuengirolasta noin 2000 myytävää asuntoa. Myös vuokrakohteet löytyvät.

  Millään näillä paikkakunnilla ei oikeastaan ole maaseutua. Ne ovat maantieteellisesti hyvin pieniä kuntia.

  Ehkä ensiksi kannattaa mennä vuokralle sellaiseen paikkaan, missä on hyvät tietoliikenneyhteydet. Asu ensin vuokralla ja tutustu aktiivisesti paikkakuntiin. Vain näin voit löytää spivan asuinalueen.

   

  LINKKI

  Rudi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  Niin mä näenkin.. Vuokrallehan olen muuttamassakin näin aluksi, ja myöskin vain talvikausiksi. Linkkejä vaan kaipailisin asunnoista Espanjalaisille sivuille jossa myydään/vuokrataan asuntoja. (kiitos niistä) Sitähän varten nämä foorumit on olemassa että voi asioista kysellä.. Muutenhan ei näillä sivuilla ole mitään virkaa. Olen myös asumassa eripuolilla Espanjaa ennen kuin sen ”oman” paikkani siellä löydän.

  Asutkos ite Espanjassa? Asiat on siellä asuneille varmaan aika selkeät, mut veikkaanpa että aika moni ennen kuin sinne on muuttanut, on myös apua netissä kysellyt tai joltain tutulta, yms. Osa on varmasti oppirahatkin maksaneet kalliimman kautta, ja sitä miinaa koitan tässä itsekin vältellä.. Onko Espanjasuomailaisille olemassa muitakin foorumeita? (aktviivisempia) Ei tarvitse vastata näenpä vähän itsekin vaivaa ja menen kyselemään asiaa Googlesta.. 😉

  Tunnen myös hyvin yhden Espanjanlaisen, mutta en ole vielä häneltä utelemassa, kun pidän asian loppuun asti omana tietonani.. Sitten kun on muut asiat varmistuneet, niin eiköhän sitä istuta iltaa, ja saada paikkakunnista/tavoista, tietoa paljonkin.  Älä masa nyt ota itseesi tätä ”hyökäävältä” tuntuvaa kirjoitusta. Ei ollut suhun kohdistettu, vaan yleinen mielipide.

   

  LINKKI

  Rudi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  Kysellään vielä, et kuinka vaikea on tutustua paikallisiin ihmisiin? ja saada ehkäpä niistä myös hyviä ystäviä. Ikää voisi siis olla jostain 25vuodesta ylöspäin, toki kaikenikäiset tutut/kaverit kelpaavat, mut iän laitoin esimerkiksi, kun ihmiset taitaa olla vähän erilaisia jos toisella on ikää 25, ja toiselle 80v. Onko siellä paljon n 40vuoiaita Suomalaisia, ja miten ovat päässeet tutustumaan paikallisiin? Kielitaito varmaan pitäisi olla kunnossa,. Nuoremmat varmaan enkkua puhuu?  En ole koskaan Espanjan matkoilla tavannut kuin asiakaspalvelutehtävissä olevia ihmisiä, ja ei ole kontaktia ns tavan tallaajaan. 🙂

  Olen siis helposti tutustuvaa luonnetta, ja avoin ihminen. *Jos vastauksesi, on että kaikkihan me ollaan erilaisia ja jokainen tapaus on erilainen, niin älä vaivaudu.* Haluisin ihan teidän omia kokemuksia kuunnella, miten asiat ovat sujuneet, ja onko ystäviä löytynyt.

   

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Kay myos espanja.com sivulla

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Etelä-Suomessa 150t€ kämppä… Helsingissä se voi olla yksiö ja Mäntsälässä maatila… Kyllä sillä rahalla saa suuria viinitiloja, toimimattomia ja ränsistyneitä. Torresta saa yksiön. Helppo on tutustua ihmisiin. Joihinkin voi olla vaikeampi. jotkut puhuvat kaikkia kieliä ja toiset vain yhtä. kannattaa ilman muuta asustella ympäri Espanjaa. aloita vaikka baskialueelta ja siirry sieltä sitten muualle. Eikä pidä unohtaa kanariansaaria ja muita saaria. pidä mielessä että espanjalla on Afrikassakin oma alueensa. siellä saattaa nähdä norsuja ja leijonia. Jännää. ilmoittelehan kun olet Espanjassa niin voimme kysellä kokemuksia!

  LINKKI

  Rudi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  Jos et osaa lukea kuin rivienvälistä ”matkailevaperhe” niin jätä vastaamatta. ”Hauskat” kuittailusit voit myös jättää kertomatta.

  Kiitokset asiallisesti vastanneille, tietänette keille kiitos kuuluu. Pitää tutustua tuohon .com sivuun myös. Kiitän! Mä poistun nyt tältä foorumilta taka-alalle, kun näyttää muissakin ketjuissa olevan aika nihkeä meininki.  Harmi, jos pieniosa saa koko foorumin pilattua, ja uskon ettei tänne muut halua edes kirjoitella, jos pääsääntöisesti negatiivinen on osalta vastaanotto. Olen saanut sivut, joita kaipasin ja lopuista osaan kyllä ottaa selvää, ja tietopankissa oli hyviä juttuja.. Tarkoitus oli vain koittaa saada keskustelua aikaiseksi, ja ihmisten omia kokemuksia, jotka yleensä ovat niitä parhaita vinkkejä.

  Mukavaa jatkoa toivottelen ihmisille ketä on Espanjaan jo päässyt, ja osaa jopa nauttia elämästään siellä.

   

  LINKKI

  Rudi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.10.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  YP. Poista profiilini kiitän!

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Rudi, suutuitko ja petyit saamiisi vastauksiin?  Ei kannata, eivat kaikki vastaukset milloinkaan voi olla mieluisia. Ota opiksi niistakin jotka tuntunevat vinoilulta.

  Et tallaiselta palstalta voi vakavasti odottaa saavasi pelkkaa faktaa, et varsinkaan kysymaasi sahkolaskun suuruuteen. Kuka sen nyt voisi arvata kun sulla ei ole edes asuntoa viela. Ymmartaakseni yllaolevasti saa jonkinmoisen arvion odotettavasta kulusta ”normaali” asuntoon. Tai ainakin sen etta Espanjassa sahko on kalliimpaa kuin Suomessa.

  Toivottavasti pysyt palstalla ja kirjoitat aikanaan miten muuttosi on toteutunut ja miten viihdyt.

  LINKKI

  ninnula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2011
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 28

  Hei Rudi, kaikkeen en osaa vastata mutta jospa omia kokemuksiani vähäsen kertoilen.

  Yksityisen lääkärivakuutuksen hinta riippuu ainakin asiakkaan iästä. Oma vakuutus (reilu kolmekymppiselle) maksaa n. 40 e/kk ja on mukavan kattava, ei ole käyntimäärärajoituksia tms. Hammaslääkärit ovat kaikki yksityisiä eivätkä perusvakuutukset kata niitä, tosin tarkastuksen saa usein ilmaiseksi.

  Asuntojen hinnat nyt vaihtelee kuten missä tahansa, 150 tonnilla voi tällä hetkellä ostaa ihan kivan kaksion tai kolmion esim. Fugen seudulta, halvemmallakin jos saa olla vähän syrjemmässä. Rivarit on ehkä hivenen kalliimpia. Pitkäaikaisvuokralle annetaan paljon kalustettuja kämppiä aika halvallakin, mutta ne halvimmat on yleensä tosi rumasti sisustettu. 500 eurosta ylöspäin saa jo ihan siistin kaksion-kolmion Aurinkorannikolta, jos vuokraa esim. vuodeksi. Kesäkuukaudet ovatkin sitten ihan toinen juttu…

  Ruoka-päivittäistavaraostokset ja etenkin ulkona syöminen tulee selvästi Suomea halvemmaksi. Meillä kahden hengen viikoittaiset ostokset ovat keskimäärin 80 euroa. 25 eurolla per nokka voi saada hyvän ravintola-aterian viineineen, mutta toki sen hyvän ravintolan löytämiseen on omat jujunsa. Huonoja turisti”rysiä” on paljon mutta niidenkin välistä saattaa joskus löytyä mukavia yllätyksiä. Netti on yksi oiva apu.

  Kokemusta muihin tutustumisesta Aurinkorannikolla ei ole, kun itse asun vähän sen ulkopuolella enkä juuri tapaa uusia naamoja. Kiinnostaisi kyllä minuakin tietää, minkä verran esim. 25-45-vuotiaita suomalaisia seudulla asuu ja miten heitä voisi tavata.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 8 kuukautta sitten ninnula.
  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 8 kuukautta sitten ninnula.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.